Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mu necu davati jaje do godine.

A jesi kuvala svaki dan to meso ili kako?
Sad razmisljam, da li se moze nekako skuvati meso pa da imam za par dana ili da kuvam svaki dan?
Ja za sad dajem samo batak-pileci.

Zashto mu ne zhelish davati jaje? Jel dr tako rekao? Za MMR vakcinu morash da uvedesh belance (koje je mnogo vishe alergeno od zhumanceta), a prvo se uvodi zhumance ... ali svi rade kako misle da je najbolje svom detetu, samo sam malo radoznala ;)

Ja sam meso kuvala ovako : uzmem neko veliko parche mesa koje jede ( uglavnom cureci batak ili neko lepo junece) pa to isechem na manje komade ubacim svakakvo povrce koje jede sa njim u vodu i skuvam kao supu ... onda meso izblendiram sa malo one procedjene supe i zamrznem u zamrzivachu u onoj plastici za led .. budu lepe kockice, prvo je jeo jednu, pa dve pa tri ... sad je vec veliki pa mu vadim meso od onog koje mi jedemo, ali ovo je bilo spas ... kad sam kuvala povrce samo sam na kraju ubacila meso da se otopi i prokuva i to je to ... on je jaje jeo slabo ( povrce sa kuvanim zhumancetom je redovno zavrshavalo svuda osim u ustima) ali od kada smo provalili przhenice, svanulo i meni i njemu ... ovako svaki treci dan jede za doruchak przhenice i to je to od jaja ... i naravno ono u testu, palachinkama i sl. :lol:

Birice, tako nam je rekla doktorica alergolog, zbog ekcema. Rekla nam je da ne uvodimo jaje i ml.proizvode. U Novembru bi trebali ici na kontrolu, tada ce imati 8 punih meseci pa mozda nam kaze i da probamo.
A kad se prima mmr vakcina?

Jel Armin ima ekcem? Ako ti nije problem napisi mi malo kako si mu uvodlia i kojim redom, pogotovo te alergene namirnice?

Popodne sam mu spremila karfiol+sargarepu, opet nije hteo, skoro sat vremena sam ga hranila, jedva nesto malo pojeo.

Sto se tice mesa, ja kuvam supu npr.u ponedeljak i imamo do petka.
E sad, ja kontam da kuvam svaki drugi dan, a da meso(batak i karabatak) izvadim i deo ostavi. za sutra, pa dodam u neko povrce.
Jel moze tako skuvano da stoji do sutra u frizideru?

da se javim i priupitam :)
mi mucimo muku sa zubicima i temp koja ide i preko 40 uradili sve moguce analize i bili kod svih mogucih lekara i glavni i jedini krivac su zubi koji tek sad izbijaju :sad2: od visoke temp nam je losa krvna slika i to lecimo probiokid imuno praskom, od zuba osim oko usta koj lecimo kremicom kao i osip po guzi zbog redje stolice, nakupilo nam se kilo sekreta dise i kaslje ko da 10godina nije vadila cigaretu iz usta, sinoc u hitnu zbog gusenja sve je u redu, nema nista, to je od zuba pa slinice i tako sekret samo da joj cistimo nos...i tako ja ludim zadnjih 2 nedelje, bem ti zube i sve ostalo uz to...

sad mi recite sta da radim za sekret? kako da joj olaksam da ga izbaci?

ljubim vas sve i nisam vas zaboravila, redovno vas citam samo nemam vremena da komentarisem :)

prvi put cujem za takve przenice
zar nije fora bas u tome da se prze :D
msm, kontam ja da mozes posle da ih stavis na salvetu da ona upije visak, ali nemasne przenice....
to ko krofne kada bi se przile na dve kapi ulja hehehehe

i mene zanima kakve su kad nisu masne, jer ja bas zbog te masnoce necu da dajem bumbaru. a cini mi se da je neko negde pomenuo neku nemasnu varijantu

E kad sad nisam popizdela
mali je kuci sa babom i dedom
i ima temp 37.4 i kaslje
i sad me zove da me pita da li da ga vodi kod lekara
ona bi ga vodila
i kako ja njoj sad da objasnim
sta god da kazem bicu nemajka, ej 37.4. a prosle nedelje je primio MMR
o hebote Bog
njih plasi to sto on kaslje

sta sad da radim?

Little angel, a da nije neka alergija?
Ne znam koliko ti beba ima? Jel nesto novo jela? Osip oko usta i cmara hoce od alergije
A moze biti i nesto iz vaduha

Nadam se da nije alergija i da su zubici, to je najbezbolnije...
Drzimo fige da brzo prodje...
Ne znam to za sekret

:)

..aleksej je imao temperaturu samo osmog dana,prepodne nishta, popodne 37,5 a uveche 38,2..
..spala u toku noci i nije se pojavljivala opet..
..sad chekam 15-i dan da visim hoce li biti osipa.. :roll: ..to bi bilo sutra.. :roll:

ja nisam imala pojma da reakcija moze da bude toliko dugo
moj preplakao juce celo popodne i nije hteo da spava, osim jednom oko 12, samo sat vremena. temperaturu nema

Little angel, a da nije neka alergija?
Ne znam koliko ti beba ima? Jel nesto novo jela? Osip oko usta i cmara hoce od alergije
A moze biti i nesto iz vaduha

Nadam se da nije alergija i da su zubici, to je najbezbolnije...
Drzimo fige da brzo prodje...
Ne znam to za sekret

:)

nije cicak alergija, to se pojavi kad pocne da balavi, a po guzi jer ima redju stolicu posto kad je bole desni nece nista da jede, inace ima 10meseci

sad sam uzela neki sirup za iskasljavanje PROSPAN ali ne znam dal da joj dajem?

nije cicak alergija, to se pojavi kad pocne da balavi, a po guzi jer ima redju stolicu posto kad je bole desni nece nista da jede, inace ima 10meseci

sad sam uzela neki sirup za iskasljavanje PROSPAN ali ne znam dal da joj dajem?

..stavi je na svoja kolena tako da joj je glava niza od tela i golicaj je.. :) ..i lupkaj po ledjima tako da ti je ruka kao kad dechaci igraju tapke..
..neka pije shto vishe technosti, to je neophodno za iskashljavanje..
..nocu joj podmetni neshto pod dushek, da joj glava bude malo izdignuta, manje ce da joj se sliva iz nosa, a i manje ce da je iritira da kashlje u snu..

Isčitah samo ovu zadnju stranu... joooj, jel ima dete da nije bolesno, breeeee? :(
Meni je Stefke noćas dušu ispovraćao, ali ja znam od čega je. Sve je u kući potkačio virus, onaj stomačni, pa i njega. Noćas povraćao svaki čas, a jutros ništa, zdravo dete. Pio mleko, najeo se kašice od povrća i mesa - ma ništa mu nije, k'o da je noć bila najnormalnija moguća. A kako je povraćao - vidi se kad počne stomačić da se grči i znamo da će da krene, pa ga mm uhvati odnese nad lavabo i tako završi posao. 5-6 puta je povraćao, a ni jednom se nije pokvasio, ni jednom presvučen. Tata i njegove ideje :)

Nego sam htela nešto drugo da pitam... 25. puni 8 meseci, traži da hoda već. Dokopao se nogica, neće ni da se nosi, ni da se vozi, ni da leži, da se igra na podu, čak ni u dubak neće, samo da hoda. Koliko je to pametno, mislim zbog kičme i ostalo? Ja ga držim za rukice, tj. drži on mene, i ide momak. Lepo gazi, punim stopalom, pravo drži kičmu, sve je to super, ali mi je nekako rano... Inače se sam podiže u sedeći položaj, par sekundi pa se opet prevrne. Jak jeste, ali da li je i kičma dovoljno jaka? :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back