Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
suki, i mi smo bili u segedinu u petak:)

ja sam opustosila onu drugu polovinu, za decake
lol.gif

poginula sam peruci i peglajuci sve za vikend, al sad mi je bumbar ko maneken
icon_biggrin.gif

ahahahahahaah verovatno smo se srele a da nismo ni znale :)

inače krompir danas neslavno prošao. :) džaba šargarepa, džaba moje mleko, džaba pirinač kukuruz :)
jede a plače usput. posle sam joj dala malo breskve da zaboravi šok :)

Ne sekiraj se, i nama je krompir neslavno prosao u pocetku, nije hteo uopste.
Sad ga jede u skoro svakom kuvanju. Ne dajem nikad sam krompir, nesto mi to bezveze, i uvek mesam sa drugim stvarima i super prolazi ;)

Upravo smo ispratili moje za Rim... :( putuju ujutru, odose za NS da se pakuju... necu videti tetkino mace par meseci... bas mi tesko palo... :(

Danas smo ceo dan kod nas... cuvala sam ih obojicu, i hranila i presvlacila i uspavljivala i zabavljala... ma kao andjeli su...
Jedu u isto vreme, spavaju u isto vreme, smeju se i gugucu, graje u isto vreme... smesni su skroz... :heart:

Ja sam kuvala, pekla, pravila komplet rucak a mama pekla mini pice...
sad sam sve sklonila i sredila... lipsala sam...

Pedja danas odbijao jabuku sa pahuljicama(prvi put sam dodala pahuljice), morala sam izigravati klovna ne bi li pojeo sta.. a mali bratov sve njopa... a mladji mesec dana...
Posle sam spremala batak sa sargarepom(iz nesoljene supe), kad je vec dva dana jeo kod svekija da mu bar to uvedem ljudski.. i hteo je, za divno cudo... a ono bljutavo, oporo... fuj... hranila ga napolju u kolicima...
Inace popio je danas skoro 50 ml vode na flasicu... konacno da ne moram vise na kasicicu...

Slabo mi jede... ne znam uopste kako da ga privolim na hranu... dal da cekam da ogladni? Pa mu ponudim?

Zuki, jel dajes kupovnu breskvu? Mi je jos nismo probali

Junior je juce probao sarme. Mama kuvala, pa kad vec ima neka proba. Sve je zevao da hoce jos. Za rucak je juce pojeo 2 skuvane sargarepe, krompir pire, pecen pileci batak, 1/2 sarme i desert sa sljivama :worth: kao u Balasevicevoj pesmi, bilo je svega samo rezanaca s makom ne :zcepanje:

Danas je za dorucak pojeo pijacu, za uzinu celu bananu i 5 keksica ZOO, za rucak smo podelili dve sarme + parce hleba. Njemu sredina (meso&pirinac), a meni kupus. Posle rucka je pojeo pola Juhuu-a kao nagradu jer je lepo jeo. Popodne bili kod Birice i Armina na druzenju sa Zsuki i Lucom. Uzivancija. Eh, da je svaki dan ovakav :zaljubljena:

Iva danas neće ništa da jede. Samo je popila 210ml mleka kako treba u 6.30h jutros.Nije htela mleko doručkovati, dala joj keksolino pojela dal 10kašikica, ručala ništa nije htela kupovnu kašicu, pljucala cura:rtfm: jela jabuku i bananu za uzinu i popila 50ml mleka, i još 10-ak kašikica jabuke.:sad2:

E zloki, bas ti zadaje muke...
Znam kako je, i meni Pedja nece da jede, nije do ukusa bilo cega, vec nece da jede. Kad mu prinnesem vodu u kasikici, otvara usta, kad hranu nece... stisne i nema sanse...
Cak sam mu u jednom momentu zacepila nosic da bi otvorio usta i ubacila kasikicu sa hranom... ahahahah...

A govorila sam da ga necu siliti... ahahah... :)

Iva danas neće ništa da jede. Samo je popila 210ml mleka kako treba u 6.30h jutros.Nije htela mleko doručkovati, dala joj keksolino pojela dal 10kašikica, ručala ništa nije htela kupovnu kašicu, pljucala cura:rtfm: jela jabuku i bananu za uzinu i popila 50ml mleka, i još 10-ak kašikica jabuke.:sad2:

Ima takvih dana. Ja pustim Juniora do nedelju dana da tako kilavi, pa ako se ne popravi, onda ga malo "navalentnije nudim". Ni mi veliki nemamo uvek isto apetita. Bilo je dana kada je po ceo dan pio samo mleka i pojeo 2-3 kasikice kase. Posle ta faza prodje i pocne ponovo lepo da jede.

:cmok:

..akleksej je do rodjendana bio od onih beba kojima je svejedno hoce li jesti ili ne.. :neutral:
..pisala sam o tome josh dok sam dojila, tachno mi je dolazilo da batalim sat i preskochim podoj chisto da vidim kako to dete izgleda kad ogladni (ako ikad ogladni :roll:)
..kasnije flashica - isto..i kashka - isto..
..ne plache, ne buni se, ne vrpolji se, ne pruza ruke, ne mljacka, po njemu nikad ne vidish da li bi jeo ili ne bi,
kad mu ponudim - jede, dok god mu nudim - jede, kad nema vishe ne buni se, kad mu ponudim josh neshto posle prvog - pojede,
ako ne ponudim ne trazi.. :dash:
..od rodjendana na ovamo imam novo dete, mozda zbog toga shto je pocheo da jede isto shto i mi ostali (sumnjam, ali mi jedino pada na pamet),
a mozda je jednostavno odluchio da se ukljuchi u prichu.. :lol:

Ija, Birice baš baš mi je bilo lepo sa vama danas :)

inače Luca se danas kod Birice prvi put okrenula sama sa stomaka na leđa. :heart:
videla kako oni vaši huligani puze i hodaju pa da i ona pokaže šta zna ahahahhahaha

Čičak, ja joj sama pravim breskvu, kao i sve ostalo. Jedino kad idemo na put (ahahahhaha to se desilo jednom do sad) onda nosim kupovnu kašicu, jer ne znam koliko ova moja može da odstoji.
Novka mi nabila nervozu sa njenom pričom o toploj hranljivoj podlozi i bakterijama ahahahhahahah pa ne smem drugo.

Zlobnice....ća da ti kažem. ja sam danas umirala od smeha kako pljuje krompir. Sutra ću nešto poznato da joj dam, pa onda da probam opet krompir. Mislil ne nerviram se znam da će ga sigurno voleti jednog dana, kad će moći soli i putera i mleka, pa lepo pire na njupa. ovo ovako je stvarno fuj.

Nama ta faza ne prolazi...

nego majo, ti imaš curicu, da li tise dešavalo da na peleni u predelu mikice ostane neki žućkast trag, kao da ima pojačan sekret?
Danas sam baš i na velikim usnicama primetila onako žućkast sekret...b ojim se da nije neka infekcija....a pisala sam vam pre kako se ponekad strese, pa je neko rekao da se njeno dete stresalo kad piški. i jeste tako i ona kad piški posle se strese. Možda je peče?

Sutra idemo u savetovalište, pa ću pitati, ali sad smo poslednji put onog kretena doktora, pa ne znam ni da li da mu spominjem to...sutra ću tražiti da mi zakažu kod druge doktorice.

E, danas nam je bilo mnogo lepo .. doshao nam dLugaL Junior i buduca snajka Luca :zcepanje: ... kako joj je otimao Armin igrachke iz ruke, mora da padne neka ljubaF :rotf: ... moracemo ovako neshto da ponovimo :heart:

I upravo sam zakljuchila da se Arminu ponovo pojavio ekcem od shargarepe .. juche se najeo kod sveki a danas je jeo kupovnu kashicu ( nEsam kuvala, ali nemojte da me kamenujete, i mi c'gani imamo dushu :lol: ) u kojoj je vecinom bila shargarepa ... :dash::dash::dash: ... mada od sutra i ono malo mleka shto je pojeo ovih dana u raznim jelima ( tipa palachinke) izbacujem, pa cemo pocheti polako ponovo da jedemo ono shto poznaje :roll: ... pa na kraju nedelje cu da vidim kako se ovo chuda povlachi, sledece nedelje bi da mu uvedem ribu ...

Pedji danas ekcem malko pocrveneo...:besna:
Taman je sve bilo ok danima... i jutros vidim malo na obrazu... doduse vise kao neke tackice, i to na strani gde je bljucnuo pa se naslonio na to, i spavao...
Bas da popizduknes... sad nemam pojma od cega je...

Juce sam mu dodala pirincane pahuljice u jabuku ali nije pojeo ni dve kasicice... :roll:
Ili je od neceg sto sam ja pojela... mama pekla mini pice pa im stavila kecap preko...

Uh bre robija...
Sad nemam pojma sta da mu danas dajem?

Pedji danas ekcem malko pocrveneo...:besna:
Taman je sve bilo ok danima... i jutros vidim malo na obrazu... doduse vise kao neke tackice, i to na strani gde je bljucnuo pa se naslonio na to, i spavao...
Bas da popizduknes... sad nemam pojma od cega je...

Juce sam mu dodala pirincane pahuljice u jabuku ali nije pojeo ni dve kasicice... :roll:
Ili je od neceg sto sam ja pojela... mama pekla mini pice pa im stavila kecap preko...

Uh bre robija...
Sad nemam pojma sta da mu danas dajem?

sama si dala odgovor ... ako je dete imalo problematichno, paradajz treba da se mane bar do posle rodjusa, jer je velik alergen i okidach za ekcem ... a najbolje ga je uvesti kuvanog, domaceg, bez IKAKVIH aditiva ( tipa konzervan i sl.) ... to se odnosi i na MAMINO MLEKO

..+1 :dash:
..mora da je neshto u vazduhu, ne pamtim da sam bila ovako crknuta.. :neutral:

definitivno je nesto u vazduhu, i mene je moj juce razbucao, ceo dan naizmence kenjka, stenje, place, vristi...pa sve u krug
a spavao jednom pola sata i jednom 40 min, pa nervozan i zbog toga a nece da zaspi...uzas
i noc pre toga je bila paklena, budio se na 2 sata i trazio da sisa, vuce 5 min pa zaspi...

Birice hvala... volim da cujem komentare iskusnih mama koje nazalost imaju ovaj problem...
Definitivno izbacujem kecap.
Ja sam ga par puta stavljala po malo i nije reagovao pa sam mislila prosao je... ali verovatno sam juce pojela previse(a trudila sam se da ne jedem puno... mada ih je mama napekla tonu), gde god se okrenem stajali su tanjiri sa njima...

Isla sam i ubrala mu krusku, danas cemo to da jedemo... samo ne znam dal da ubacim pir.pahuljice, to se jos lomim? Mozda dodam i jabuku
A popodne cemo karfiol + sargarepu.

Jel vi dajete svaki dan meso?(od kako ste uvele) , ili ne?

nego majo, ti imaš curicu, da li tise dešavalo da na peleni u predelu mikice ostane neki žućkast trag, kao da ima pojačan sekret?
Danas sam baš i na velikim usnicama primetila onako žućkast sekret...b ojim se da nije neka infekcija....a pisala sam vam pre kako se ponekad strese, pa je neko rekao da se njeno dete stresalo kad piški. i jeste tako i ona kad piški posle se strese. Možda je peče?

Sutra idemo u savetovalište, pa ću pitati, ali sad smo poslednji put onog kretena doktora, pa ne znam ni da li da mu spominjem to...sutra ću tražiti da mi zakažu kod druge doktorice.

E nismo to imale.
Samo ono standardno belo,meni rekla dr da joj to samo brisem,nista vise.

Cicak,ja sam meso davala svaki dan.Onda neko vreme kad dajem zumance taj dan nema mesa.Sad kad jede jaje za dorucak dajem meso za rucak.

E nismo to imale.
Samo ono standardno belo,meni rekla dr da joj to samo brisem,nista vise.

Cicak,ja sam meso davala svaki dan.Onda neko vreme kad dajem zumance taj dan nema mesa.Sad kad jede jaje za dorucak dajem meso za rucak.

Ja mu necu davati jaje do godine.

A jesi kuvala svaki dan to meso ili kako?
Sad razmisljam, da li se moze nekako skuvati meso pa da imam za par dana ili da kuvam svaki dan?
Ja za sad dajem samo batak-pileci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back