Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja dajem paracetamol cim je t preko 38.
Novka, ajd ako imas vremena odgovori mi molim te na ono moje pitanje u vezi kuvanja!
Cmok za Medu i da sto pre ozdravi!

..ikice, stvarno pojma nemam, ja sam uvek kuvala dan za dan, a kad pochnu da jedu shto i mi jedu od juche ako i mi jedemo,
shto je retko i uglavnom se svodi na tri jela - pasulj, punjene paprike ili dinstano povrce bez mesa (grashak, boranija)..
..ako skuvano brzo ohladish, poklopljeno, i ako se posuda ne otvara do sledeceg korishcenja, trebalo bi da i ta tri dana koja planirash budu ok,
ako nema jaja, testenine, krompira u obroku..
..ja ne ostavljam meso za sutra nikada (osim pechenja npr ) poshto mi dobije chudan miris bez obzira na chuvanje..
..eto, ako sam ti pomogla.. :)

..ikice, stvarno pojma nemam, ja sam uvek kuvala dan za dan, a kad pochnu da jedu shto i mi jedu od juche ako i mi jedemo,
shto je retko i uglavnom se svodi na tri jela - pasulj, punjene paprike ili dinstano povrce bez mesa (grashak, boranija)..
..ako skuvano brzo ohladish, poklopljeno, i ako se posuda ne otvara do sledeceg korishcenja, trebalo bi da i ta tri dana koja planirash budu ok,
ako nema jaja, testenine, krompira u obroku..
..ja ne ostavljam meso za sutra nikada (osim pechenja npr ) poshto mi dobije chudan miris bez obzira na chuvanje..
..eto, ako sam ti pomogla.. :)

Hvala draga, naravno da si mi pomogla. Videcu kako cu se izorganizovati, za sutra sam skuvala grasak sa piletinom i podelila na 2 dela. CMOK

Ponovo mu se vratila temp... okupali smo ga i ponovo mu stavila cepic. sikio je i zaspao u krevetcu za dva minuta... joj dusa me boli kad vidim kako ga lomi temp... :(
Posle prvog cepica je spavao i preznojao se, sve je bilo mokro... sad moramo da pratimo ako se preznoji da ga presvucem... moracu ga buditi...
tako mi krivo... pile moje ...
sutra cemo ga voditi kod dr... ako su krajnici... imamo da se namucimo...
moj brat jr stalno imao problema sa krajnicima... sa 7 godina su mu izvadjeni

cicak, paracetamol i brufen su sirupi za decu, za skidanje temperature. probaj njih da dajes, pre cepica. ja mojim decacima nisma nikad stavljala cepice, a najveca T koju su imali je 39.6. kod starijeg paracetamol ne pomaze od malena, morao je odmah brufen, a kod bumbara kombinujem, on nije do sada imao preko 39. dam paracetamol, pa ako opet skoci dam brufen nakon 4, 5 sati. probaj i narodske lekove, sirce i projino brasno/rendan krompir u carapice, pa na noge. bumbaru je to super pomoglo kad je imao 39. temepraturu

Kvinsi, celu noc je prestenjao i imao temp. :( hteo je samo da spava u narucju, cim ga spustim on place, cak ga u par navrata ni sika nije uspevala smiriti.
Jutros 39, otisli u dz, tamo nas sestre napadnu na salteru, i nateraju da mu izmerimo klasicnim toplomerom ispod miske: 38,9
Dr.ga pregledala, sve cisto, odmah mu dala cepice i uhvatili urin pa odneli u lab. U 12 mm ide po rezultate pa kod dr.da vidimo da nije urinarna infekcija. (samo bi nam jos to trebalo pored onog bubrega :( )

U sutini dr.ne zna sta mu je. od cega je temp... babe tvrde da su zubi... ali ja ih ne vidim

Kvinsi, celu noc je prestenjao i imao temp. :( hteo je samo da spava u narucju, cim ga spustim on place, cak ga u par navrata ni sika nije uspevala smiriti.
Jutros 39, otisli u dz, tamo nas sestre napadnu na salteru, i nateraju da mu izmerimo klasicnim toplomerom ispod miske: 38,9
Dr.ga pregledala, sve cisto, odmah mu dala cepice i uhvatili urin pa odneli u lab. U 12 mm ide po rezultate pa kod dr.da vidimo da nije urinarna infekcija. (samo bi nam jos to trebalo pored onog bubrega :( )

U sutini dr.ne zna sta mu je. od cega je temp... babe tvrde da su zubi... ali ja ih ne vidim

Cicak, kako ste hvatali urin? To me bas zanima, kad mi bude zatrebalo. Nesto mi bezveze da ga razmotam iz pelene i tako cekam dok ne pocne da piski. Jel ima drugog nacina?

Nama je dr rekao da oni koji ne znaju od cega je t tvrde da su zubi. A ja mislim da je u pravu i da bas ne bi bilo 39 od zuba...Mislim da sam i pisala da dr ne vole digitalne t a i zasto, tako da kad su deca mirna treba koristiti stakleni ako se moze.
A jesu mu uzeli krv da vide kakva je krvna slika, leukociti?

Cicak, kako ste hvatali urin? To me bas zanima, kad mi bude zatrebalo. Nesto mi bezveze da ga razmotam iz pelene i tako cekam dok ne pocne da piski. Jel ima drugog nacina?

..ima, objasnice ti u apoteci ako vam pupupu bude trebalo, kesica sa otvorom koja se zalepi oko pishe, lako je sa dechacima.. :)
..ja nisam imala prilike da probam, srecom, ali ovde se prichalo o tome.. :)

veliko dete osvojilo medalju i pehar, a mali krade slavu:lol:

Prilozi

• 20120908_151705.jpg
    20120908_151705.jpg
    28,7 KB · Pregleda: 33
Ja sam vec pitala jel su mu vadili krv, kakvi su leukociti? Cicak i ne znam stvarno koji su vam to lekari kad stalno preporucuju da stavljate cepice...Zar ti nije i samoj lakse da mu das da popije sirup kad ga to vec tera da kaki pa ne znas da li je delovalo?

Hvatali u kesicu. Postavila mu sestrica...
Mi smo mu hvatali i sa casicom, tako je najbolje. Raspovijes bebu, navuces mu pisu i operes glavic pa cekas sa sterilnom casicom da pocne... prvi mlaz pustis i hvatas drugi.
Zvuci komplikovano ali nije... mi smo brzo uspeli... (ako mu das vode ili mleka pre toga moze se ubrzati proces)...

Nama je dr rekao da oni koji ne znaju od cega je t tvrde da su zubi. A ja mislim da je u pravu i da bas ne bi bilo 39 od zuba...Mislim da sam i pisala da dr ne vole digitalne t a i zasto, tako da kad su deca mirna treba koristiti stakleni ako se moze.
A jesu mu uzeli krv da vide kakva je krvna slika, leukociti?
Nismo mu vadili krv... doktorica kaze nema potrebe... urin je skroz ok, kaze da je mala prehladica , da mu dajemo ovaj sirup i u cetvrtak dodjemo na kontrolu...
..sve ok, dobio cefaleksin..? ..doktorka ti je vrh.. :roll:

Nemam pojma sta je cefalaksin... Citala sam uputstvo ali ne pise u koju grupu lekova spada.. vidim da nije penicilin pa kontam da je nesto blaze...

Ja sam vec pitala jel su mu vadili krv, kakvi su leukociti? Cicak i ne znam stvarno koji su vam to lekari kad stalno preporucuju da stavljate cepice...Zar ti nije i samoj lakse da mu das da popije sirup kad ga to vec tera da kaki pa ne znas da li je delovalo?

prvi put citam da neki dr preporucuje cepice kao glavni vid skidanja T, plus taj antibiotik uz sve ok rezultate.

Ne mogu tj.ne zelim da mu dajem nesto drugo ako mi je dr.preporucila cepice, a oni su u stvari Paracetamol. Sirup ili cepici, svejedno uzima paracetamol.
Imao je temp.i dalje pa smo mu i u 15h stavili cepic.

Nemam pojma sta je cefalaksin... Citala sam uputstvo ali ne pise u koju grupu lekova spada.. vidim da nije penicilin pa kontam da je nesto blaze...

..nema blazih i jachih antibiotika, chichak, samo efikasnih i neefikasnih u svakom pojedinachnom sluchaju..
..a vi nemate pojma od chega vam je dete bolesno..
..neke doktore treba javno osramotiti, majke mi..
..ovakav savet i terapija bi bile poslednje shto bih od te dr chula, poshto bih je menjala u roku od odmah..
..dva ture antibiotika u manje od mesec dana, bez ks i brisa, a tek ide jesen i zima..

..nema blazih i jachih antibiotika, chichak, samo efikasnih i neefikasnih u svakom pojedinachnom sluchaju..
..a vi nemate pojma od chega vam je dete bolesno..
..neke doktore treba javno osramotiti, majke mi..
..ovakav savet i terapija bi bile poslednje shto bih od te dr chula, poshto bih je menjala u roku od odmah..
..dva ture antibiotika u manje od mesec dana, bez ks i brisa, a tek ide jesen i zima
..

Sto je najgore i dalje ce dr raditi i primati platu :rida:

Kako smo mi hvatali urin. Prvi put smo se namucili pa smo namestili kesu, na sta je dr samo odmahnuo rukom i rekao "kao da ni niste nosili" valjda se lakse kontaminira urin, pa rezultat nije bas validan. Elem drugi put smo odradili sledece (ja ne znam da li sam vec pisala pre, ali bolje dva puta nego ni jednom):
opere se pisa po propisu, znaci moze sapun ali ne mora, pomalo se povuce kozica pa se taj deo samo vodom opere (naravno lakse ga je celog okupati, ali u mlakoj vodi i brzo da se ne ispiski usput, kao Junior prvi put :dash:)
Kada se dete obrise, pisa se ne brise vec samo malo prosusi na vazduhu
Mi smo tada Juniora stavili u lavabo da stoji (mm ga je drzao, i bio je jos go (Junior je bio go a ne Senior, cisto da ne krene prica kao na trudnicama :zcepanje:, ali obrisan na suvo)
Polako sam ga polivala malo hladnijom vodom po donjem delu noge i tabane
Usput sam bila u pripravnosti sa cistom flasicom
Sreca u svemu tome je sto se uzima srednji mlaz, pa taman dok primetis da je poceo piskiti, mozes postaviti flasicu

Prvi put smo se bas namucili i trajalo je citavu vecnost. Drugi put sam se setila kako se meni uvek piski kada se tusim hladnom vodom, pa smo primenuli gorepomenutu tehniku. Nadam se da sam nekome pomogla (zlu ne trebalo, pupupu) Sve je trajalo manje od 10 minuta.

i meni ovako matoroj rade antibiogram a ne detutu da mi nece raditi, ako vec sumnjaju na nesto O.o
meni je to sokantno....
i posle ih tako male nakljukaju namapet antibioticima, pa nije ni cudo sto vecina vise i nema dejstvo i sto su bakterije sve vise rezistentne na vecinu

..ako ste pocheli sa AB sad nema svrhe da radite krvnu sliku..
..a nekog sledecg puta (nadam se da ce to biti za mnogo, mnogo meseci od sad)
kad dr spomene antibiotik zatrazi da se urade ukupni leukociti i leukocitarna formula,
ako nece da vam da uput uradi privatno pre nego shto pochnesh da mu dajesh..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back