Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao, pitanjce za iskusne mame. U knjizi -Od prvog obroka do skolske uzine, pise da hrana spremljena kod kuce moze da stoji u frizideru najvise 24h. Ja sam do sada spremala Paki hranu za dva dana, recimo- spremim danas za rucak, pa odmah odvojim da ima i za sutra. E sad mi je problem jer sam pocela da radim, pa sam mislila da npr. u nedelju uvece skuvam, pa da odmah podelim na dva dela, pa jedan deo da se podgreje u ponedeljak, a drugi u utorak. Pitanje je da li je to ok ili ne? Cmokic i hvala na odgovoru!

Odsekla sam se danas, popeo se sa stolice za hranjenje na kuhinjski sto, steta sto ne postoji neko takmicenje za najnemirnije dete!

Imao bi konkurenciju. Junior je to uradio sa nekih 7 meseci. I tada sam kupila stolicu za hranjenje u 5 tacaka vezivanja :dash:

Napravio je prve samostalne korake :heart: Bas sam brojala napravi maximalno 4-5 koraka, pa sedne ili stigne gde je krenuo.

POceo je da se penje na namestaj. Vec neko vreme ume da se popne na trosed, a sada je krenuo sa dela za sedenje da se podize na naslon, pa sa naslona se drzi za cevi od radijatora. Nekada sidje bas lepo, a nekada uziva da skoci na onaj deo za sedenje. Srcka me strefi svaki put :sad2:

juce popodne sam se dobacila do Beograda, iskoristila sto je snajka isla po neke stvari pa sam se i ja utrpala u kola, i konacno sam uspela da odem do famoznog C&A
...super sam isponavljala dete za jesen/zimu, imaju sve one stvari sa sajta, po istim cenama (mislim da smo na temi o trudnicama raspravljale o tome)
pomamila sam se najstrasnije, sve mi se svidelo, jedva sam se nekako iskontrolisala :D
qq, sta bih da imam devojcicu? :manikir:
...ima lepih stvari i za nas velike, samo sam malo sacnula usput dok sam jurila ka decijem odelenju, ali nista nisam sebi uzela
nisam imala ni vremena da rondam, ali u stvari vise nisam imala volje nego vremena

em nigde ne idem (na posao tek od Nove godine), em sam debela pa mi sve stoji :eek:
necu nista da uzimam dok ne povratim liniju

E zamisli dve devojčice :zper: Pa tek onda ne bi uspela da se iskontrolišeš!

Mi danas bili u NS-u... setali po centru... obilazili butike, nasli se sa mojim drugaricama, pili kafu, sedeli u parku, sikili na klupicama, pa isli u megu u veliku nabavku... srecom on zaspao pa smo na miru obavili kupovinu....
U povratku se uhvatio moje sike, i sa uzivanjem zaspao a ja ga gledam, divan je... skupio se, drzi svoju siku, i spava... kao andjeo... ;) :)

Kupila sam mu casu sa piskom, sutra cemo da vidimo kako ce da ide, hoce li hteti da pije vodu iz nje. Ja je malopre isprobala, nesto mi se ne svidja, ili su moja usta prevelika ili ono mora bas da se vuce, nesto mi i vazduha puno... nemam pojma...
Uzela sam aventovu, pa se kasnije moze pisak zameniti, kad poraste...
I kupila sam mu cetkicu za zube i pastu za zube... obe cikove... i citam upitstvo na pasti, pise "dobra je u toku odvikavanja od dojenja" ja se sokirala... :/
Jeste vi to koristile? Na oba proizvoda pise 6+

Ps. Medu sam uapavljivala sat vremena, ruke mi otpale, kako ga spustim dreka... podignem spava... i tako u krug...
nesto mi je vruc, i nonstop grize usnu... iugleda ce opet neki zubic... ebala sam nanu ako su gornji ... ima da mi odcvika bradavice... ahahah

..cepic se daje kad dete povraca ili kad je grlo toliko upaljeno da jako teshko guta..
.eventualno za inadzije koje nece da popiju sirup..
..josh nisam chula da neko skida T iskljuchivo cepicima..
..daje se i kad je T jako visoka, poshto deluju neshto brze od sirupa..

..a do 38-38,5 se ne daje nishta..

..cepic se daje kad dete povraca ili kad je grlo toliko upaljeno da jako teshko guta..
.eventualno za inadzije koje nece da popiju sirup..
..josh nisam chula da neko skida T iskljuchivo cepicima..
..daje se i kad je T jako visoka, poshto deluju neshto brze od sirupa..

..a do 38-38,5 se ne daje nishta..

Nama je dr isto to rekao:

Dajem paracetamol ako predje 38.5'C Ako ne deluje Paracetamol, dajem Brufen tri sata nakon Paracetamola. Ako ni to ne deluje tek onda dajem cepic. Jednom sam dala cepic, kada je imao 39.2 i nije se spustala od Paracetamola a nisam imala Brufen (zbog nestasice, mamu im njihovu #%$@*) pa je dr rekao da ODMAH dam cepic. To je bilo jedan jedini put, posle je vec Paracetamol odradjivao sve. Mogu reci da sam se preznojala dok sam mu dala cepic. Jos se prvi istopio (ja sam extra smotana, pa kada je jos beba u pitanju ja se sva pogubim) pa kada sam rekla dr da nisam uspela dati rekao je MORATE, pobogu, dajte mu taj cepic, nista lose mu nece biti. Nadam se da nikada vise necu morati davati cepic :sad2:

Izasao je prvi zubic :klap: Gornja leva jedinica, a oseti se i donja leva jedinica. Jedva se vidi, ali se bas lepo oseti prstima. Znaci sa 10.5 meseci prvi zub :heart: Ja sam se samo nadala da nece izaci dok dojim, tako da sam bas happy, sto je malo "okasnio".

Imao je 39. :(
Prvo smo ga tusirali pa sam mu pokusala staviti cepic ali bezuspesno, iskakio se posle minut...
Posle tusiranja mu je pala na 37,3... Ali se brzo ponovo popela na 39... Pa smo mu ipak stavili cepic...

Dajem mu da sisa na pola sata sat... pojeo je i malo jabuke, par kasikica... sad spava...

A mene glava boli u pm... :(

Ne bih ga vodila kod dr.do sutra jer se nadam da su zubi ili bilo sta sto ce proci brzo... ako ne ,vodim ga sutra... ali se bojim da ce opet dobiti sirup... :(

Kad kazete da prvo ide paracetamol, mislite li na sirup? jel to postoji?
A posle dajete brufen sirup?

Sve mi ovo novo, pojma nemam

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back