Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cicak, mozes i sljivu uskoro. Imas ih taman sad na pijaci, a ima i Hipp kasica sljiva i ima u kombinaciji sljiva + jabuka, moj bas voli sljivku :heart:

Jos jedno pitanje: kad ste pocele davati deci keks? Kupila sam Bevitu, i mleveni i komadni, pa ne znam da li je jos rano ( 7,5 meseci ima)?

E da, moj je sinoc lepo spavao, budio se jednom oko pola 3 da siki, i u pola 7. Valjda se vratila ona rutina spavanja od pre, pu-pu da se ne hvalim unapred pa da me nocas ne razbuca, sto bi rekli 'kao svinja masnu torbu" :D

Ija, tebe cekam kad budes imala slobodnog vremena da mi napises malo ideje za dorucak i veceru, nije hitno...a mogu i ostale, necu se buniti ;)

Kranberi imam sljivu u vocnjaku, zato pitam. Znaci nije rano za sljivu? A jel se ona kuva ili sta? Kako ste davale sljivu?

Sinoc se probudio u 1, sisao, kukao, ja ga ostavila samnom na bracnom da spava... taman zaspao ludi muz dosao iz grada i dize me da legne, kazem mu Idi u sobu, nece, on ce sa bebom. onda sam ja u sobu. pa budjenje u 5 za siku i spavanje do pola 10.
Nervira me sto spava na bracnom, okrece se, prevrce, nocas sam pola sata posle podoja stajala iznad njega dok je mlatarao i uspavljivao se okretanjem na stomak.
Kicma me ubija, ruke otpadaju.

Danas mu jos nisam nista od hrane davala, sad ce mm da ide po tikvice pa cemo probati... valjda se danas iskaki...
Trebala bi probati i pahuljice uvece ali to cu neki drugi dan, moram kupiti i pahuljice i adaptirano hipoalegeno mleko pa da muckam a ne znam koje su dobre pahuljice?
I dal da uzmem Novolac ili Aptamil?

Izbio nam prvi zubic ljudi!!!! <3

PS. jeli smo jabuku danas, ipak je izbor pao na nju, iako sam i tikvicu oljustila, nikada je nisam spremala i odlucimo se za jabuku posto i u knjizici koju imam ide prvo jabuka.
Muz je ubrao, trazio specijalno za sina od sto stabala najlepsu jabuku. <3
Bese malko kisela, slatka inace ali kad se izmiksalo malo kisi, medo je pravio takve face da smo se mm i ja odvalili od smeha a na kraju i on sa nama, gleda nas bledo pa posle par sekundi i on poceo da se smeje... pile moje...

E da, moj je sinoc lepo spavao, budio se jednom oko pola 3 da siki, i u pola 7. Valjda se vratila ona rutina spavanja od pre, pu-pu da se ne hvalim unapred pa da me nocas ne razbuca, sto bi rekli 'kao svinja masnu torbu" :D

Ija, tebe cekam kad budes imala slobodnog vremena da mi napises malo ideje za dorucak i veceru, nije hitno...a mogu i ostale, necu se buniti ;)

Joj dzaba mene cekas, i ja se nadam da ce Yula iskopati one recepte za namaze :rumenka:

Kod nas je mleko ujutru, pa kasica u 9 (to nam je kao dorucak), pa mleko u 12, pa rucak u 15, pa kasica sa vocem u 18 i mleko posle kupanja u 20h
ili mleko ujutru, pa pijaca u 9, pa mleko u 12, pa rucak u15, pa kasica sa vocem u18, i na kraju mleko u 20
ili mleko ujutru, pa jaje sa sirnim namazom kao pijaca u 9, pa mleko u 12, pa rucak (taj dan je za rucak smao povrce bez mesa) u 15, kasica sa vocem u 18 i na kraju mleko
Desi se da dam izmedju obroka cisto voce (2 sljive, breskvu, grozdje bez opni i kostica itd) ako ceo dan jede obroke bez voca. To mu dam pola sata do sat pre onog pravog obroka/uglavnom rucka da bi ogladneo;). Ove tri varijante koje sam navela vrtim u krug, s tim da jaje dajem jednom nedeljno ili ako sam zaboravila jednu nedelju onda dva puta.

Sto se tice pijace, ja kupujem Suboticki sirni namaz (a ako ga nemam, onda pavlaku Megle) i u njega stavljam ili kuvano zumance, ili narendanog sira ili slicno (otvorim frizider pa pogledam sta mi je sveze :rumenko:), pa to namazem na mali kvadratic integralnog hleba (onaj ruski ili slican koji je unapred isecen jer su tanji nego kada ja secem) pa mu dam zalogaj "pijace", pa zalogaj paradajza ili slicne salate.

Kasica sa vocem: Uzmem presno voce i izmiksam stapnim mixerom pa dodam 7corn, 8 cereals, griz, keks ili sl. (nekad dodam vise vrsta kasica u to voce)
Ubacim u sutlijas voce
Dam mu iz teglice (ovo izbegavam, jer cu morati preko zime da mu dajem konzervirano, pa bar sada da jede sveze)

Cickava: Zasto ne dajes bebi vodu? Takve su vrucine da bi trebala popiti bar 20-30ml dnevno. Cim si uvela cvrsto trebala si cesce nuditi vodu. Ne znam zasto mu ne dajes da pije? Ja Juniora nudim bas cesto, nekada popije gutljaj (kao politicari kada drze govor :zcepanje:) a nekada popije bas dosta. I naraqvno vodu ne grejem (vise, zahvaljujuci Forumu :cmok:)
Mozda nisi trebala da mu das kiselkaste jabuke, jer one umeju izazvati grc. Nadam se da ce Medo pregurati bez istih, samo da znas za buduce.

Ija, on vodu slabo pije, na flasicu nikako nece a na kasikicu dobije bas kad su vrucine i vidim da mu treba.
Znam da uz uvodjenje hrane treba i voda ali ovo je jako malo i odmah posle dobije da sisa. Kad to bide pravi obrok onda cu mu davati vodu nakon jela.

On i dalje sisa na 3 sata pa ja ni nemam gde njemu da uguram vodu, taman kad je se setim vec treba da sisa.
Ali moracu mu poceti jer od kako mu dajem hranu kaka mu cvrsta. kao pravo govance i muci se vec danima da ga izbaci, uspe samo malo. :(

Jabuka je slatka bila, probala sam je dok sam ljustila, kasnije kad sam izmiksala probam, onako malo kisi.

Inace, medo danas ceo dan kaslje i to ripa kao magare. Od cega to moze biti? Nista hladno ne pije. Temp.nema.

Evo ga sad cujem kako ripa. u pm. :( bas me to nervira.
Ne znam dal da cekam do ponedeljka ili da ga sutra vodim kod dr.?
U sredu je bio i sve bilo ok.tad je i vakcinu primio

..odlichno... :) ..zbunila si me poshto nisi spomenula, samo ljushcenje i miksiranje.. :)

..htela sam da ti kazem da je jabuka, kuvana ili sveza, jakshi stezala stolicu..mozda kod druge dece nije isto,
ali shargarepa, krompir, pirinach, jabuka su delovali tako, a tikvica, kukuruz, shljiva, krushka obrnuto, od te prve hrane..
..breskva mu je izazivala proliv i to sa zestokim crvenilom po guzi, nije je jeo vishe od par puta prvog leta, tek iza rodjendana sam mu ponovo davala..

..jel se drzish pravila 3-5 dana ista namirnica..?

Da da... 3 dana, svaki dan po kasicicu vise... hoce on sve ali ne kaki mi od kako je jeo krompir(2 dana ga je jeo), pa sam danas uvela jabuku(mene ona protera ali kod njega nista).
Sad nisam pametna sta dalje?

Da li da pravim pauzu sutra tj.dok se ne iskaki pa nastavim sa jabukom ili da se presaltam na tikvicu?
Ili da nastavim i sutra jabuku? Ili tikvicu?

Verovatno cu mu pauzirati, dok se ne iskaki, necu da srljam, sacekacu malo, mozda i ovaj kasalj ima veze sa nekom hranom.
Pa za par dana krenuti opet? -samo ne znam s cim? :)

Hvala za cestitke! :)
Mami danas pala suza radosnica. Moj mali covek raste <3

..odlichno... :) ..zbunila si me poshto nisi spomenula, samo ljushcenje i miksiranje.. :)

..htela sam da ti kazem da je jabuka, kuvana ili sveza, jakshi stezala stolicu..mozda kod druge dece nije isto,
ali shargarepa, krompir, pirinach, jabuka su delovali tako, a tikvica, kukuruz, shljiva, krushka obrnuto, od te prve hrane..
..breskva mu je izazivala proliv i to sa zestokim crvenilom po guzi, nije je jeo vishe od par puta prvog leta, tek iza rodjendana sam mu ponovo davala..

A kod nas od sargarepe ke.nja kao lud :D i to od one kupovne Hipp sargarepa + jabuka; to sad uvek imam u zalihama kad ne ide kaka

Novka, kad je vreme za keks?
Ija, hvala na savetima :cmok:

Poslusacu te novka pa cu mu to sutra skuvati. Ove dve namirnice vec jede a nadam se da ce tikvica pomoci.

Nego, posto sam danas ogulila tikvicu i tada se predomislila pa dala jabuku, jel mogu tu tikvicu(u frizideru je, onako oljustena)?
Mada imam jos jednu malu u ostavi.

Nikad nisam spremala tikvice, danas ih prvi put drzim u rukama, pa kazem muzu:"Ja ne znam koliko se duboko ovo ljusti?" :)
On mi se smeje... :)

dobro da znam da nismo jedini i po ovom isto specijalni :zag:... ali dok sam uklavirila shta je posredi, malac se namuchio samo tako:dash: ... a josh i sveki viche : kuvaj mu kompota od jabuka, to je dobro ... jes lakat moj :rtfm:...

danas bili malo u Becheju, na Tisi, super smo se proveli , mada ja nisam htela da vodim malog, ali opet me nagovorili, i ispalo sve superishka :ok:

Kranberi imam sljivu u vocnjaku, zato pitam. Znaci nije rano za sljivu? A jel se ona kuva ili sta? Kako ste davale sljivu?

Ja dajem sljivu samo iz teglice jer ne mogu da nadjem neprskane, tebi je super kad imas u vocnjaku. Ja sam u tripu opasnom zbog prskanja voca, sve sto ne mogu da nadjem od sveki ili tako nekog ja kupim Hipp teglicu (bar je organic, ako ne lazu ;) )

Svo voce sem banane ljustis i kuvas, do 8. meseca.

Procitala sam u nekim novinama da je u Beogradjanci otvoren novi neki Mercator sa specijalnim stvarima, da ima puno organic proizvoda, bezglutenskih, makrobiotickih i sl. Nazalost, ne mogu bas ici u Bg po kilu sljiva :D Pretpostavljam i da su cene astronomske

Jesi li ti to sebi vec i odgovorila na pitanje ;) ?

Ne znam ni sama, vidis da ja uvek trazim visse mmisljenja... a ne bih da ga silim na jabuku jos dva dana ako ne kaki.
Mada on se ne buni, vidim da proba da isteruje gonce, malo izadje ali ne kuka.
Valjda mu sad to nije nista kad je prosla muka sa zubicem.
Nije lako bebama...

PS. U Italiji pedijatri savetuju prvo uvodjenje voca, tako mi snajka kaze. I oni ne navlace pisu uopste, a nas pedijatar samo o tome:"Obavezno navlacenje!"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back