Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E pa ..besh ga dal je rano za meso
ja sam vec dobila ohoho grdnji sto ga vec nisam uvela ('de mi je onaj buljavi smajli?)
a sto me grde za so, svakodnevno, svi redom, pa ne biste verovale
nego ja spremam jos uvek jedan obrok, povrce, pirinac i vode u kojoj se povrce kuvalo
e sad dal radim kako treba, ne znam, al ovaj moj pojede
i to meso sam planirala da mu ubacujem uz ovo sto vec jede, po malce
pa cu sa punih sest da razdvojim...
inace je probao i kasice neke, doneo mi dever kad je dolazio, ne mozes malom detetu da kupis cokoladu al eto mozes hipp vocne kasice, jel (fala mu onoliko)
jabuka mu se nesto nije dojmila, a breskva/banana mu se dopala, samo mi nije jasno kako, posto dismr na pokvareno kasica nevidjeno, onako na prokislo
kao sto rekoh probao je, ostatak sam bacila, da mi ne stoji

e da, dobili smo cilibarsku ogrlicu, doneo mi drugar iz Slovenije, pa videcemo dal vredi
kad je dzabe, i sirce je slatko...nesto nisam mislila da dajem pare za to, al ovako ok z:lol: (al sam bezobrazna)
i nemam vise nista da vam saopstim, osim:zblesav:

e da, za patronaznu, meni umalo dete nije okopnelo zbog patronazne i njene strucnosti uz iskustvo sa tri deteta koje ima
tako da ih ne volem nikako...ali nikako

Mi smo dobili dve marame za nosenje beba/dece na zajam :zskace:. Jednu zimsku i jednu za po stanu ili za prolece/leto. Danas smo testirali onu "letnju" jer se lakse vezuje, a nadam se da cemo se ovih dana uvezbati i sa zimskom pa da ne moram dete oblaciti u 3 sloja odece kada idemo napolje. Sva sreca pa je toplo napolju inace bi smo se plesnavili u stanu :zroll: Postavicu sliku u album da vidite.

Jexy sta znaci okopniti? Ups :zblesav:

..ja sam u ozbiljnim razmishljanjima da nabavim jednu hug-bug ili bar kengura,
ide zima (samo nikako da stigne :lol: ) a kolica po snegu ne vrede,
a i mobilnija sam sa jednim kengurchetom i drugim shvrckom za rukicu.. :heart:
..nikad nisam htela da nosim decu u tim nosiljkama,
kad nanjushe da moze uspravno da se ide napolje mozesh kolica da zapakujesh do daljnjeg :roll:
sa cerkicom smo to iskusili i jedva je pripitomili nazad kad je otezala, a stiglo prolece.. :(

E pa ..besh ga dal je rano za meso
ja sam vec dobila ohoho grdnji sto ga vec nisam uvela ('de mi je onaj buljavi smajli?)
a sto me grde za so, svakodnevno, svi redom, pa ne biste verovale
nego ja spremam jos uvek jedan obrok, povrce, pirinac i vode u kojoj se povrce kuvalo
e sad dal radim kako treba, ne znam, al ovaj moj pojede
i to meso sam planirala da mu ubacujem uz ovo sto vec jede, po malce
pa cu sa punih sest da razdvojim...
inace je probao i kasice neke, doneo mi dever kad je dolazio, ne mozes malom detetu da kupis cokoladu al eto mozes hipp vocne kasice, jel (fala mu onoliko)
jabuka mu se nesto nije dojmila, a breskva/banana mu se dopala, samo mi nije jasno kako, posto dismr na pokvareno kasica nevidjeno, onako na prokislo
kao sto rekoh probao je, ostatak sam bacila, da mi ne stoji

e da, dobili smo cilibarsku ogrlicu, doneo mi drugar iz Slovenije, pa videcemo dal vredi
kad je dzabe, i sirce je slatko...nesto nisam mislila da dajem pare za to, al ovako ok z:lol: (al sam bezobrazna)
i nemam vise nista da vam saopstim, osim:zblesav:

e da, za patronaznu, meni umalo dete nije okopnelo zbog patronazne i njene strucnosti uz iskustvo sa tri deteta koje ima
tako da ih ne volem nikako...ali nikako
Искулирај их, ладно.
Мала деца немају метаболизам за со, бар не довољно добар и со у том узрасту може само бити окидач за касније проблеме с притиском, бубрезима, пробавним трактом итд.
Моји су почели да конзумирају слано тек када су усвојили клопу за одрасле, тј када се њима више није посебно спремало, тако негде са мало мање од годину и по дана.
А уз то ми и не једено нарочито слана јела, али зато љуто!!!:zbanana:

kad nanjushe da moze uspravno da se ide napolje mozesh kolica da zapakujesh do daljnjeg :roll:
sa cerkicom smo to iskusili i jedva je pripitomili nazad kad je otezala, a stiglo prolece.. :(

Ove marame su dobre za kratke relacije, do marketa ili za krace setnje. Problem je sto ih ona "veze", pa ne mogu mlatarati ni rucicama ni nogicama. Nadam se da se nece odvici od kolica jer u njima ipak imaju vecu "slobodu". Do sada je tokom setnji bas uzivao tj spavao u njima. Kada sam vec nacela temu: znate li kada mogu podici na prvi stepen kolica? Tek kada pocne sedeti ili mogu vec ranije?

Imam sto pitanja za dr a UZ kukova imamo tek 19januara. Nadam se da cu ga moci uskoro nositi u marami ali u polu-sedecem polozaju. A na prolece idemo kolicima da lunjamo po gradu. Jesam li vec rekla da MRZIM ZIMU :zima:?

Sad je zmaj,sa cetiri meseca na kontroli je imao 7200gr
okrece se sam na stomak pa na ledja, vuce napred da sedi kad ga nosis, kad ga kupam uhvati za ivicu korita i nece da pusti, pre neko vece ga umalo nije prevrnuo pre kupanja jer ga je sutnuo, kutiju sa maramicama obavezno 'juri' da dohvati rukom pa kad je potkaci najsrecniji je ako je obori sa kreveta
ako se igram da njim i dam mu prste da se uhvati da pa se podize, malo da vezbamo, on posle nece da se spusti ...i tako
nema vise da ga ostavljam samog, sad i u krevecu kad ga ostavim on se okrece dok ne stigne do ivice i onda glodje onu letvicu bochnu, valjda ga svrbe desni
...raspisah se ja...al kad se setim kakav mi je bio kao machence, nisam mogla da ga probudim da jede, nije imao snage...
...hvala Bogu te se sve dobro zavrsilo..

...dugo sam sebe muchila mislju kako nisam primetila...al dobro, proslo je

Ove marame su dobre za kratke relacije, do marketa ili za krace setnje. Problem je sto ih ona "veze", pa ne mogu mlatarati ni rucicama ni nogicama. Nadam se da se nece odvici od kolica jer u njima ipak imaju vecu "slobodu". Do sada je tokom setnji bas uzivao tj spavao u njima. Kada sam vec nacela temu: znate li kada mogu podici na prvi stepen kolica? Tek kada pocne sedeti ili mogu vec ranije?

Imam sto pitanja za dr a UZ kukova imamo tek 19januara. Nadam se da cu ga moci uskoro nositi u marami ali u polu-sedecem polozaju. A na prolece idemo kolicima da lunjamo po gradu. Jesam li vec rekla da MRZIM ZIMU :zima:?

..ja nisam podizala kolica sve dok se ne bune.. :)
..a marame - zar tu ne moze beba uspravno ali ka tebi, od rodjenja pa do 4 puna meseca? :think:
..kako si mislila polu-sedeci..?

Sad je zmaj,sa cetiri meseca na kontroli je imao 7200gr
okrece se sam na stomak pa na ledja, vuce napred da sedi kad ga nosis, kad ga kupam uhvati za ivicu korita i nece da pusti, pre neko vece ga umalo nije prevrnuo pre kupanja jer ga je sutnuo, kutiju sa maramicama obavezno 'juri' da dohvati rukom pa kad je potkaci najsrecniji je ako je obori sa kreveta
ako se igram da njim i dam mu prste da se uhvati da pa se podize, malo da vezbamo, on posle nece da se spusti ...i tako
nema vise da ga ostavljam samog, sad i u krevecu kad ga ostavim on se okrece dok ne stigne do ivice i onda glodje onu letvicu bochnu, valjda ga svrbe desni
...raspisah se ja...al kad se setim kakav mi je bio kao machence, nisam mogla da ga probudim da jede, nije imao snage...
...hvala Bogu te se sve dobro zavrsilo..

...dugo sam sebe muchila mislju kako nisam primetila...al dobro, proslo je

Za ovo prvo boldovano :klap:
Za ovo drugo boldovano pita me suprug ima li slika z:)? Mi nasem prstom masiramo desne jer ne zna jos da uhvati onaj kotur za ublazavanje rasta zuba (al sam srocila) a ako ga i drzimo onda ne zna da ga grize. Sam se razbalavi kada mu to radimo. Valjda ce vec izrasti ti zubici, kao da osetim gornju desnu troju z:hm: . Ja sam mislila da zubi rastu redom.

..ja nisam podizala kolica sve dok se ne bune..
smile1.gif

..a marame - zar tu ne moze beba uspravno ali ka tebi, od rodjenja pa do 4 puna meseca?
think.gif

..kako si mislila polu-sedeci..?
To ja zovem polu-sedeci polozaj, kada je okrenut prema meni ali kao sedi :zstidljivko:. Znaci mogu ga vec tako sada sa 2 meseca stavljati :zskace:? Ja ga stavljam samo onako polu lezeci kao na slici.

Poslednja izmena:
Slicica da dochara, a? z:lol:
imam samo ovu, u pocetnoj fazi, na bok, pa se nekako dovuce do ivice onda dohvati ustima ovde gde mu je sad rukica
mogu da zamislim sta je tm pomislio na osnovu onog mog objasnjenja iz posta

:zblesav:

:heart: Kako je veJiki decak

Nisam sigurna da li osetim bas zub ali ima neko ispupcenje, On uvek negoduje kada zelim da pogledam, pa necu da silim. Samo mi je malo cudno sto osetim na mestu trojki a ne keceve. Ali mi smo u svemu tako malo hmhm specificni. On sada ima 10 nedelja a zubi mu vec rastu 3 nedelje. I mi smo se iznenadili ali nam je doktorka rekla da to nije neuobicajeno, da se nekada cak desi da beba dodje kuci iz porodilista sa par zubica.

I da, samo za tebe
santa_cheesy.gif

Poslednja izmena:

Hug-bug ili sling, nemoj kengura.
Prvo, bolje je za bebu jer nije sva tezina na jos nerazvijenim kukovima kao u kenguru.
Drugo, bolje je tebe, tezina je bolje rasporedjena.
Oni kajisevi od kengura su mi se urezivali u ramena, ostavljali bukvalno modrice, bez obzira sto su bili siroki i tapacirani, kad sam presla na sling, imala sam utisak da je Andrej upola laksi! :lol:

Evo mog golisavka.:heart::heart::heart:

P1010185.jpg
:butkice::zper:

Danas je gospodjica popila u 8 100 ml,u 11 30ml,u 13 130,u 16 30ml i u 21 170ml.Ne znam koji joj je djavo bio danas,inace je uobicajeno raspolozena.
Bio nam je i pop da osvesta vodu za slavu :pop: ona je bila super samo ga je gledala a posle mu se i plazilaz:p.On se odusevio jer i on ima bebe,blizance koji su stariji dve nedelje od Dunje.
Posle smo bili u gostima kod nekih drugara,samo se smeskala i "pricala".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back