Владан
Buduća legenda
- Poruka
- 37.700
Јутрос рано имао температуру 38,2. Назовем Хало Беба центар и они ме одмах упуте педијатру. Педијатар га јутрос прегледао и каже да је грло црвено и носић. Уши без инфекције, плућа савршена. Добио је синацилин за грло и дексаметазон за нос, и чај од белог слеза, а Ефералган имамо у приправности ако се дигне температура.Ja mom bekanu merim ispod misice kao i sebi, a ako se meri rektalno treba da se odbije 0,5, mada, jednom prilikom dr. mi rece da je pravilno da se odbije 0,8. Svakako se t do 38 ne skida. Sta je malom bucku?
Синоћ смо посумњали јер је спавао много више него уобичајено и бљуцкао такође више него иначе. Речено ми је тек кад темп. буде изнад 38,5, да се примењује Ефералган, ако сам добро разумео.

)

. Samo ne znam kako bih ga naterala da to popije kada on sisa dok se ne zasiti i zasto je secerna vodica bolja od mog mleka. Kada je prvi put dosla rekla je "pitaj sta te zanima", ja rekoh samo me zanima kolika treba da bude temperatura u stanu i da imam problem da procenim da li je beba dovoljno obucena jer je u Betaniji jako bilo vruce, pa da se kod kuce ne prehladi i u koliko toploj vodi treba da ga kupam. Na sta je ona 'ladno odgovorila, necu sada da ti dam gomilu informacija jer ces sve zaboraviti ili pobrkati
. Kada ga je kupala, prvi put sam cula svog sina da se dere, na sta je ona rekla treba vremena da se naviknu (od tada nikada nije plakao kada ga kupamo), i pokvasila mu je pupak (koji tada jos nije otpao), na sta sam ja odreagovala "a pupak" a ona na to kaze " joj mamice, pupak se tretira POSLE kupanja". Na kraju je htela da pogleda kako dojim, rekoh dojim vec cetiri dana, ide sve ok, naucili smo u porodilistu, ali posto je insistirala da pogleda, pocela sam dojiti, na sta je ona rekla "ok to ide, ja sada idem" i izasla iz spavace sobe. Ja sama u stanu sa sisom u detetovim ustima, a ona 'ladno krenula. U dnevnoj su nam dva laptopa, novcanici itd. Ni stan da zakljucam posle nje, niti nju da ispratim. Doslo mi je da je izbacim sa 2.sprata. Kada se samo setim dodje mi da odem u DZ i na je napi***m. Sledeci put smo joj rekli da mali spava i da mogu da joj skuvam kafu ako zeli, ali njega NECU BUDITI. Vise nije dolazila, rekla je zacudjeno "vidim da se vi dobro snalazite".
Sva sreca pa nam je 2-3 puta dosla privatna patronazna koja ga je izmerila i odgovorila na sva pitanja. Ne znam samo kako biraju ove patronazne iz DZ kao da ima je cilj da naprave jos veci haos nasim u zivotima. Sada sam se izjadala, pa mogu da idem
.