Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja nemam baby tv, pustim cartoonito (imaju lepu muziku na reklamama), ili mini ultru, samo da nesto peva ili prica. on zastane kad je uvodna spica (obozava muziku), odgleda i otpeva na svom jeziku i nastavi dalje :D
a kad vidi neki folkor, da se igra kolo, zakuca se ispred i ne dise! ladno sam pocela da ukljucujem zikinu sarenicu subotom ujutro :lol:

:lol:

..ista pricha sa aleksejem.. :lol:
..na svadbi mog brata je presedeo u krilu (majkin paranoid :roll: ) dok nisu poustajali da igraju, onda je otishao 10m daleko sam ne bi li ih bolje video.. :lol:
..a trubache je odgledao i odslushao otvorenih usta i nedelju dan apreprichavao svakom ko je bio voljan da slusha kao centralni dogadjaj vecheri.. :P

..crtaci ga josh ne drze, muziku voli i reklame i shpice..
..jaksha je pocheo da ih gleda intenzivnije isto iza drugog rodjendana..

..pushtam im minimax, tu je najmanje nepodopshina, chini mi se..

..i da - do jakshinog drugog rodjendana, i duze, nisam pushtala crtace sa tv-a,
samo pesmice sa you-tuba..
..posle toga je gledao nodija i majstor-boba i medu charlija sa you-tuba,
a pred tv je seo ozbiljnije tek kad je slomio nogu, u februaru..minimax i fungooms, ukupno bar dva sata tada.. :sad2:
..chim je prohodao opet, smanjilo se to, hvala bogu..

Istina, lako se navuku :( Ali se i odviknu cim ima dobre zabave na drugoj strani. Mene deca 'ladno pitaju "mama da li smem da gledam crtani" :sad2: Bas sam Firer...rekla sam starijoj juce da nema potrebe da me pita tako nesto. Jos ce poceti sa Vi da mi se obraca :) Sad ne znam jesam li pogresila :)

pitam jer je kod nas tv stalno ukljucen, tata mu je od malena lud za tv om itehnikomuoste, mizikom,ma svim.... vidim daiver nije daleko od klade....
mozes pricati do sutra, on uopste ne razume stetnost tv....
kad ostanu sami taja mu pusta crtane, ima cak omiljene! :-D
plocama je fasciniran, pojacalom, gramofonima, teveom, ruterima.... slusa rok muziku, na deciju negoduje :-D i tako....
dete mi je pokvario rodjeni otac.... :-D a tata mu je na sve to IT geek postruci.....
inace tv ne gleda uospte sam, igra se, reaguje rad prepozna nesto sto voli, muziku neku, spicu i tako to

kad su vasa deca pocela gledati crtace?

Eh, ja sam govorila kako nema sanse da cu paliti bebi televizor, ma nikako, do druge-trece godine, pa onda po malo, na kasikicu..

A eto dosla sam i situaciju 2-3 puta, da nisam znala sta cu drugo, da ne posizim, jer nista nije pomagalo, pa sam joj pustila neki crtani dok je bila u hranilici, samo na 5 minuta, da ne bi dramila dok obavim nesto, tipa jedem, ili neku osnovnu fiziolosku potrebu vec...
Ali ne zelim da to praktikujem, eto ovo su bili neki izuzeci kad bas ne znas sta drugo...

Istina, lako se navuku :( Ali se i odviknu cim ima dobre zabave na drugoj strani. Mene deca 'ladno pitaju "mama da li smem da gledam crtani" :sad2: Bas sam Firer...rekla sam starijoj juce da nema potrebe da me pita tako nesto. Jos ce poceti sa Vi da mi se obraca :) Sad ne znam jesam li pogresila :)

hihihihi, mene isto, i to zove telefonom kad sam na poslu da pita jel sme nesto da ukljuci (tv ili PS3) :lol:

sorry na greskama kuckala sam s fona
znaci, on se uglavnom igra na puzlama dole na podu, tu se oprevrcemo, puzimo, sada se upravo zanima svojom suskaovom knjigom i vozicem koji sam mu kupila
i uopste tv ne gleda
mogu sad da pustam sta god pozelim
ali ima na tom bebi programu bukvalno neka dva crtana, koja ako mu se puste, sve se prekida i ceo svet staje :mrgreen: majke mi....
neki hangri henri.... tesi me bar sto su edukativnog karaktera, bez nasilja i ruznih reci, kao uci koje voce i povrce gde raste....
al haos....

evo danas su on i tata ujutru isli preko kod babe i dede
i pitam ja kad su dosli kuci, sto mu je naslon on kolica blago podignut, znam da je spusten bio
kad ce njegov pametni tata "pa gledao je crtac"
znaci, eto....
a ne vredi, mogu ja da zapenim, on mene ne slusa....
sinoc sav vazan donese mi u dnevnu stolicu za hranjenje i kaze, a sto mi njega u nju ne stavimo i preko dana da vezba da sedi, a ne samo tih par minuta po obroku
znas kad sam skocila i otela mu onu stolicu i odvukla je na njeno0 mesto i po jedno hiljaditi put mu objasnila zasto nece sedeti dok sam ne sedne
onda on meni po hiljaditi put kaze kako se on naginje na napred
ja njemu da to bebe rade instiktivno, ali da se on ne odise s boka il iz puzeceg stava....
i dzabe
znam da je propustuio pola info kroz sistem
ko zna sta mu radi dok ja odem na pijacu, u radnju, da prosetam sama....

..i moji pitaju.. :) ..nisi firer, loshe je da se to podrazumeva, tj da je izuzetak da ne gledaju, a ne da gledaju.. :)

pitam jer je kod nas tv stalno ukljucen, tata mu je od malena lud za tv om itehnikomuoste, mizikom,ma svim.... vidim daiver nije daleko od klade....
mozes pricati do sutra, on uopste ne razume stetnost tv....
kad ostanu sami taja mu pusta crtane, ima cak omiljene! :-D
plocama je fasciniran, pojacalom, gramofonima, teveom, ruterima.... slusa rok muziku, na deciju negoduje :-D i tako....
dete mi je pokvario rodjeni otac.... :-D a tata mu je na sve to IT geek postruci.....
inace tv ne gleda uospte sam, igra se, reaguje rad prepozna nesto sto voli, muziku neku, spicu i tako to

..kad je jaksha imao 4-5 meseci, pisala sam ovde kako je 101% neki psiholog ili neurolog dao smernice ovima shto prave shpice, reklame, najave,
poshto je bash upadljivo reagovao na njih.. :)
..a on nema iskustvo da to pripishesh tome.. :)
..nama je tv skoro stalno ukljkuchen, ja sam samo gledala da od tog uzrasta kad su ga registrovali pa nadalje bude shto cheshce neki kanal gde
govore nashim jezikom, doskora su tata i jaksha gledali "selo gori" ili shta vec ide posle dnevnika na prvom dok ja okupam i legnem alekseja,
ludela sam od toga, a oni uzivaju, ovaj mali ne trepce, umeo je da prepricha pola epizode.. :roll:

moja voli miki mausa, al na engleskom obavezno...na nasem nece ni da cuje
voli pepu prase isto
nekad hoce nodija
sad je u fazi da gleda mikija
i redovno place kad je shilja tuzan
a shilju zove "sija gufi" :lol:
hoce da joj kupimo igracku tutlsa onog njihovog
sad joj objasni da nema to nigde da se kupi

novka, ne znam za istrazivanja znam da samo na henrija reaguje i to se smeje,covece, sav srecan...

..meni je to jako scary.. :sad2:
..ebiga, gledamo da je svaki input koji dobijaju dok smo sa njima prvih meseci i godina shto podobniji,
radujemo se svakoj reakciji i pomaku koji vidimo,
a onda ih izlozish nekontrolisanoj poplavi slika i zvukova koji daju takvu reakciju..
..najiskrenije, nisam nikada gledala baby tv duze od par sekundi dok menjam kanale (zbog njih, da se ne zalepe),
ne sumnjam da je to osmislio i kreirao neko sa najboljim namerama, ali nemam nameru da uchestvujem u tom eksperimentu..
..ostavljala sam ovde linkove ka temama na nashem forumu, sa pdf zdravlje..aj necu da njamke, mene je sablaznilo..

Moja starija sve popusta maloj, u stanju je da gleda baby tv jer mala trazi. Mosh misliti kako je sestogodisnjakinji zanimljiv taj kanal. Inace je bolji mini ultra od ultre, imaju neke vesele crtane, skontala sam neko Dvoristance (mislim da se tako zove) izgleda kao neki mjuzikl, pevaju igraju, malo engleski malo srpski, bas se svidjaju mojm curicama. Ali Moj mali poni je trenutno zakon. Dobro je dok je manje Braca :roll: ili nedaj Boze Zaljubljene Mimi (to sam cenzurisala). Dobar je Vipo...za manje meda Carli...kad malo razmislim, poceli su da pustaju normalne crtane, cini mise da je manje ovih ludackih nego pre par meseci :think:
A mislim da cemo ipak morati da kupimo i drugi TV :) Ja sam odbijala godinama, ali sad je stvarno vreme.

Da, za baby tv se vidi da su ga osmislili psiholozi. Kad vidis kako dete gleda u sarene nepravilne oblike koji se pomeraju po okranu, sve ti je jasno. Brrr. Dok god ne krenu u skolu radim sve sto mogu da ih sacuvam o takvih uticaje. Posle nek nam je Bog u pomoci :) Koka koloa, hamburgeri, anime, psovanje, dobrodosliiii :)

moja kuma nema tv, nisu hteli da kupe, ne gledaju uopste ni ona ni muz, pa naravno ni dete..(godinu i po ima)
Ima net doduse, ali slabo i koristi, pusta muziku maloj sa youtube-a, a oni pogledaju neki film jednom mesecno..
Ja im se divim, ali ja ipak ne bih mogla potpuno bez tv-a :)

kad su vasa deca pocela gledati crtace?

Nikada!
Medu apsolutno ne zanima tv
Ne moze ni da ga zanima jer ga mi slabo i palimo,
obicno uvece ili npr.danas smuljavo vreme, mm ne moze da radi pa gleda tenis.
Ali Pedja ne.
Hvala Bogu!

Mada napisah vam kako moja pametna mama uci unuka da gleda tv, :roll:
Pa mi jos kaze:"Nece da gleda ali polako cu ga ja naviknutii na baby tv" ja sam ostala zgrozena!!!

Srecom pa kod niih samo prespava,
A cim je lepo vreme, po ceo da su napolju!
Mada uglavnom on samo prespava tamo!
Posto mi imamo dvoriste, uvek su oni kod nas.

pa da
npr. ja redovno slagalicu gledam, njemu je zanimljiva jedino igra slagalica, onaj skocko, sta li je....
e to se ucuti i gleda, psole te igrice, moze opet haos da pravi....
voli isto spicu sa dnevnika, privuce mu paznju i umiri se....
jbg, pogleda henrija, voli henrija, ja nisam srecna zbog tv, sto kaze sally, divim se ljudima koji mogu bez njega
al opet se tesim da nece postati manijak i serijski ubica zbog henrija koji ide da bere banane :)
niti zelim da razmiljam bas toliko u tom pravcu inace cu poludeti, svega mi....
pomislim nekada da su ipak ova vremena skroz drugacija nego ranije, kako da ga sacuvas od apsolutno svega, nemoguce, jedino da se pojedem zbog svake stvari....
a tata kad dodje danas ima da mu ocitam bukvicu opet ahahahaha
poludece i on jadan od mene

moja kuma nema tv, nisu hteli da kupe, ne gledaju uopste ni ona ni muz, pa naravno ni dete..(godinu i po ima)
Ima net doduse, ali slabo i koristi, pusta muziku maloj sa youtube-a, a oni pogledaju neki film jednom mesecno..
Ja im se divim, ali ja ipak ne bih mogla potpuno bez tv-a :)

Ni moj brat i snaja.
I super im je bez njega!

Ja bi mogla.
Iovako nam je ceo dan ili ugasen ili mm gleda sport.
Pogledam ponekad Rejmonda, Kako sam upoznao vasu majku i to je to...
I to kad naletim...
Vec mi je star laptop i nemam vremena sa skinem od pocetka Kako sam upoznao... To bi volela...

Jedina serija koju sam pratila je bila Reba! Tu seriju sam obozavala! :)

..nece ostati zeljan tv-a, boki, nema teorije,
ali ja nekako mislim da deca imaju idealno vreme za sve, a u prvih dve godine za tv u tome nema mesta..

..naravno, zavisi i od deteta, neka su prijemchivija i lakshe se "zalepe", a neka furaju svoju prichu, radio baby tv ili ne u pozadini..

..kad se zalepio za komp i misha, ja sam jakshu namenski navukla na paint, pre nego na you-tube..
..lepo njemu, mirna savest meni..

pa da
npr. ja redovno slagalicu gledam, njemu je zanimljiva jedino igra slagalica, onaj skocko, sta li je....
e to se ucuti i gleda, psole te igrice, moze opet haos da pravi....
voli isto spicu sa dnevnika, privuce mu paznju i umiri se....
jbg, pogleda henrija, voli henrija, ja nisam srecna zbog tv, sto kaze sally, divim se ljudima koji mogu bez njega
al opet se tesim da nece postati manijak i serijski ubica zbog henrija koji ide da bere banane :)
niti zelim da razmiljam bas toliko u tom pravcu inace cu poludeti, svega mi....
pomislim nekada da su ipak ova vremena skroz drugacija nego ranije, kako da ga sacuvas od apsolutno svega, nemoguce, jedino da se pojedem zbog svake stvari....

a tata kad dodje danas ima da mu ocitam bukvicu opet ahahahaha
poludece i on jadan od mene

ne vidim nista strasno da dete pogleda nekad crtani na tv-u. ne da sedi i bude prikovan uz tv po ceo dan, ali nije smak sveta sto ima omiljeni crtani I gleda ga jednom dnevno

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back