Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mi koristimo ove sto se peru, moderne platnene, nama super
posle kupanja, obucem mu jednokartne, da ga ne cimam u toku noci i ne presvlacim, jer ne zelim da bude mokar....
to nam se pokazalo kao dobitna kombinacija....
sto se tih jednokratnih tice uzmem mu ove DM Babylove, nama su super, eto, mada kazem, mi samo za spavanje nocu ih koristimo, al kontam ako nam noc izdrze, sto vam ne bi bile dobre preko dana kada ih i cesce menjate....
prva dva meseca smo koristili te jednokratne jer je on bio bas mali i mrsav za ove, tada smo koristili Huggies, nama bile odlicne, isprobala sam i libero, sta znam, ok su al nisam sad nesto odusevljena, znam da imaju cenu jacu, al nesto ne vidim zbog cega....
i tako
pampers nisam koristila, jer smo odneli u porodiliste jedno ono pakovanje, i secam se kako su mi strasno smrdele na neku plastiku, sta znam....
e da, puffies dobili u BG bebi klub, paketu.... meni se ne svidjaju uoopste, nesto su jako suskave, herlave, tanusne, nemaju onu elasticnu traku na ledjima....
nemam taj osecaj 'prirodnog' kao kod DM pelenica npr...
mozda bih sad za noc sledece uzele Huggies opet, one su onako bas po mojoj meri, al cujem da ih kanda nema vise kod nas...?

i ja sam uzela te moderne platnene pelene i za sada mi se ne svidjaju jer su mi u odnosu na jednokratne nekako glomazne i da je bebi neudobno u njima jer ima pomalo grceve a kao da mu ove pelene sputavaju pokrete koji ga oslobadjaju od grceva...odrzavanje mi nije problem, cekam samo da jos naraste pa da ne bude problem ta glomaznost....

e super
onda cu te Chicoove da uzmem sledeci put
nama to pakovanje ima da traje skoro mesec dana... vrh
cula sam i ja od dosta mama da su im pelenice super

U NS-u imaju samo 4 i 6.
4-orka je od 8-18 kg, mi je koristimo odavno i jos cemo dugoooooo...
Mozes i da ih nazoves pa pitas.
Meni su stvarno one i huggies najbolje.
I stvarno kod nas u megamarketu nemaju huggies vec duze vreme, mada mislim da sam vidjala u Aksi(ali nisam sigurna).

svaka cast za huggies :)
nama uopste nisu bile dobre
kao da ne upijaju lepo, ne znam
malo pisne,ono iscuri :think:
a secam se da je i Eli pisala da su im super...i to oba sina su joj bila u tim pelenama
mi probali dva puta, u razlicitim uzrastima i ne vredi
svaka g.uza drugacija :D

pa da
mi smo se drzali onih koje ne cure....dok ne krenu da cure :lol:
pa onda smaranje dok ne nadjemo one koje ne cure
pa krenu posle i one...kako raste pa kao da bude izmedju dva broja ....pa se onda vratimo na predhodnu marku, pa one opet dobre kao
i sve tako :lol:
prva 2 meseca pampers
pa onda do 6 meseci DM
pa posle papmers
pa dm opet
pa pampers,pa puffies, pa libero,pa puffies
:lol:

Ja sam ne znam zasto se neko nije setio da kupi pelene razlicitih proizvodjaca, pa da ih spakuje po komad-dva od svakog i tako prodaje neku vrstu "probnog pakovanja". Mislim da bi dosta roditelja kupilo takvo pakovanje. Znaci da sadrzi pelene iste velicine ali razlicitih proizvodjaca.

Ja sam zadovoljna sa Pampersom, osim njegovim mirisom. Kupovali smo i Pufies koje su po meni manje "plasticne" od Pampersica, pa smo ih kombinovali Pampers/Pufies. Pored ova dva probala sam Boni pelene-jedne od najgorih sto sam kupila, ali sam mislila ako su im dobri ulosci, sigurno su i pelene ok (mislim da sam na kraju toliko popiiiiizdela da sam bacila ostatak). I probala sam DM pelene koje sam dobila od zaove, ali se nama nisu pokazale. Da, i kupila sam neke francuske na komad (kupila sam dva komada) jedan sam iskoristila, druge sam bacila. Od Pampers sam koristila sve tri varijante sto se mogu kupiti u Srbiji i jos neke sam uzela u Irskoj i sada sam probala neke nove na Malti. Sve u svemu one bele su mi najbolje (malo su vece od ostalih modela, ali su mi skupe), one u zelenom pakovanju (mislim da su baby dry) su ok i njih koristimo, mada sam skontala da su preko dana dobre i one u naradzastom pakovanju, jer i ovako menjam pelene na 2-3 sata, pa mi sve jedno da li su one skuplje ili jeftinije. Jbt cela nauka o pelenama :roll:

Ved, Kvinsi, Novka i ostale majke koje imaju dva ili vise komada dece: daju li vam deca da se negde mrdnete? Ja cu da posasavim od "majko gde si" i "majko jesi li tu" :roll: Izasla sam da operem terasu, evo ih obe posle 10 sec., izasla da popijem kafu na terasu (one bile u sred zanimljive igre), ponela knjigu, evo njih dve sa sve knjigama i opet "majko, dovuci i meni stolicu", "mama i meni". Onda me dizu, u medjuvremenu mala nesto izmisli, pa se posvadjaju, pa traze da nesto donesem, pa ja necu, pa onda pocinje plac. I tako, uobicajeno nedeljno prepodne :)

nista me ne pitaj, da sam hobotnica, ne bih postigla :lol:
mali vice "ajde mama dodji, sedi" jer on juri na motoru kroz dnevnu sobu i moram da odgledam performans; veliki vice iz sobe "dodji, ne razumem ovaj zadatak" i tako naizmenicno, s tim da se i mm ponekad ubaci, cisto da se ne oseca zapostavljeno :lol:
e, citala sam pre par dana jedan tekst o tome sta deca ocekuju od roditelja. izmedju ostalog i ovo : "Deca ne mogu da zamisle da jedan dan njihova mama ništa ne radi. Čak i ako nema šta da radi, ona nikako ne treba da sedi sa podignutim nogama na stolici i da njemu ne pomaže u nečemu. Vaše dete misli da ste vi sposobni u svakom trenutku za sve!" :D

nista me ne pitaj, da sam hobotnica, ne bih postigla :lol:
mali vice "ajde mama dodji, sedi" jer on juri na motoru kroz dnevnu sobu i moram da odgledam performans; veliki vice iz sobe "dodji, ne razumem ovaj zadatak" i tako naizmenicno, s tim da se i mm ponekad ubaci, cisto da se ne oseca zapostavljeno :lol:
e, citala sam pre par dana jedan tekst o tome sta deca ocekuju od roditelja. izmedju ostalog i ovo : "Deca ne mogu da zamisle da jedan dan njihova mama ništa ne radi. Čak i ako nema šta da radi, ona nikako ne treba da sedi sa podignutim nogama na stolici i da njemu ne pomaže u nečemu. Vaše dete misli da ste vi sposobni u svakom trenutku za sve!" :D

Ahaha, hobotnice, to smo mi!! Mene nervira sto se nerviram :) istovremeno me pitaju, pa onda mala pocne da se njari a velika da skici, "ne prvo meeeeni", " a mamamaaa meniii" :) Onda mm uskoci sa pitanjem "gde mi je ona teget kosulja, znas ona koju sam blabla..", ja se tu vec iskljucujem i krecem da pronadjem to sto je trazio dok odgovaram na pitanja, one idu za mnom, onda mi on zvoca "sto im udovoljavas, sto na sve odgovaras, sama si kriva". AAAAAA!!!!! A u petak sam bila bolesna (to je za njih bio smak sveta). Lezim u krevetu sa T a one obigravaju i govore "mama ustani, pa nemoj da lezis, pa sta ti je sad" :) Oni definitivno msile da su mame uvek i za sve spremne...

Tu je 98 komada 4+ velicina oko 20 evra na akciji. U Dublinu je bila odprilike ista cena kao u Srbiji, ali veci izbor (nisam isla u velike shopping centre, vec sam bila u prodavnicama kao npr Lidl, ali ne verujem da je mnogo jeftinije ni u velikim prodavnicama). Mislim da je Pampers najeftiniji u USA i Kanadi.

Veliki su bili. Tek oko druge godine, i to ove Jagodice, Pepe i ostale dobre likove :) Nisam ukljucivala baby tv, posebno ne prvom detetu, imali smo bolju zabavu :) A znam da baby tv skoro svako pusta bebama, ne bi trebalo da smeta.

- - - - - - - - - -

Kvinsi sestro :)

ja nemam baby tv, pustim cartoonito (imaju lepu muziku na reklamama), ili mini ultru, samo da nesto peva ili prica. on zastane kad je uvodna spica (obozava muziku), odgleda i otpeva na svom jeziku i nastavi dalje :D
a kad vidi neki folkor, da se igra kolo, zakuca se ispred i ne dise! ladno sam pocela da ukljucujem zikinu sarenicu subotom ujutro :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back