november child
Elita
- Poruka
- 18.222
..mi smo kupili i chetkicu i pastu negde iza rodjendana, blize prema godinu i po..
..do tada su glodali one gumene, ponekad sam im "pomagala" pokazujuci kako ce da peru zubice "kad porastu",
gledali su nas i imitirali nas, naravno, ali ja to ne smatram pranjem..
..nisu se bunili, naprotiv, chesto kad se raspomame posle kupanja pa ih ne mozesh stici da ih upetljash
u pidzame i pelene pomaze samo najava da ce chim se obuku ici da peru zube..
..za prve paste, obavezno treba potraziti one BEZ fluora, a obichne dechje tek iza bar treceg rodjendana, kad ste sigurne da sve ispljunu i isperu..
- - - - - - - - - -
..fluor nije shtetan, naprotiv, on je neophodan, ali u kolichini koju bi pojeo svakodnevno ne pljujuci pastu
bi izazvao fluorozu - predoziranje fluorom..
..do tada su glodali one gumene, ponekad sam im "pomagala" pokazujuci kako ce da peru zubice "kad porastu",
gledali su nas i imitirali nas, naravno, ali ja to ne smatram pranjem..
..nisu se bunili, naprotiv, chesto kad se raspomame posle kupanja pa ih ne mozesh stici da ih upetljash
u pidzame i pelene pomaze samo najava da ce chim se obuku ici da peru zube..

..za prve paste, obavezno treba potraziti one BEZ fluora, a obichne dechje tek iza bar treceg rodjendana, kad ste sigurne da sve ispljunu i isperu..
- - - - - - - - - -
Evo sada sam baš nešto googlala i nadjem da su neke majke davale deci neki flurogal, prvi put čujem? Kapiram da je to na bazi fluora, ali zar fluor nije štetan!?
Ništa mi nije jasno, znate li vi nešto o tome?
..fluor nije shtetan, naprotiv, on je neophodan, ali u kolichini koju bi pojeo svakodnevno ne pljujuci pastu
bi izazvao fluorozu - predoziranje fluorom..