Sve o bebama 0-12 meseci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znači prvi put u životu čujem za rozeolu.
nadam se i zadnji :)

i da vas priupitam. kad kažete imao reakciju na određenu hranu, šta to znači?
neki opis, ili T ili šta.
ja je zagledam svaki dan, naravno ništa nema, sem neke 2 bubuljice -jedna na licu, jedna na vratu. kontam da to nije od hrane, nego od turanja svega u usta. a možda je i ujelo nešto....

i ahahahhahahah danas mi zaspala u stolici za hranjenje, slatkiš mali umrla sam od smeha. otvara usta a vidim ja oči na pola koplja :)

..svak pijaca je i u tri popodne chistija od svakog trznog centra, sa klimama, osvezivachima, hemikalijama za ribanje i briskanje i naravno, posetiocima..
..chistija u smislu svega onoga shto kruzi medju ljudima, naravno, ne mislim na smece..
..glavni rezervoar trchkavica su shkolarci, a njih i nema neshto po pijacama.. :)

e danas smo bile na pijaci :) sve u marami, a ljudi se isčuđavaju. mislim nemoguće da NIKAD nisu videli da neko vugli dete u marami...
na komentare se više ne obaziremo.
i da dobili smo gratis kruškice, neprskane od nekog dede, kaže za kašicu :)

pa što se virusa i baKcila tiče....mi je baš ne štedimo. ja je često vodim među stariju decu, ljude, pa i tržne centre, pa još plivanje...ima da se očeliči, nema joj druge.

..nosish dete u krpi, qq.. :eek: :lol:

..reakcija na hranu je crvenilo oko usta, osip po telu i licu, oticanje usana, kapaka (pupupu)
a od blazih reakcija je proliv, gasovi, zatvor - svo troje u mnogo izrazenijoj formi nego obichno, poshto to sve bebe imaju vishe ili manje i cheshce ili redje,
sluzava stolica ili tragovi krvi u stolici..
..to je otprilike sve, nek neko doda neshto ako sam preskochila..

..nemojte pogreshno da me razumete u pogledu trznih centara i butika i supermarketa, ja moje vucaram svuda sa sobom,
ali to ne sme da im bude prvi ili jedini kontakt sa ljudima i okolinom..

.

..nemojte pogreshno da me razumete u pogledu trznih centara i butika i supermarketa, ja moje vucaram svuda sa sobom,
ali to ne sme da im bude prvi ili jedini kontakt sa ljudima i okolinom..

ja sam vec pogresno shvatila, reko evo poiskakale da nagrde cicakvu, ko da ga nosila ko zna gde:lol:
ja sam mog vodila zimus u februaru u delta city:sad2:, a tek u rodic u kupovinu kad je imao 3 meseca otprilike:eek: dobro da nisam ovde spominjala:mrgreen:

na pijacu redovno pijacnim danima, cak u poslednje vreme maznjava sa tezgi, blam da me pojede kad vidim puna kolica voca:lol:
koliko sam citala cickavu, njen suljo uopste nije izolovan i trzni centar mu nije ni prvi, ni jedini kontakt sa ljudima i okolinom. seta ga svaki dan, babe i dede se tu stalno motaju, razna deca, drugarice, itd.

E ljudi nadam se da je ova rozeola... :)
Nego ne znam dal da prekidam AB?

Mene najvise brine sto je *****kav...
Sad je samnom bio u kupatilu, zajedno smo prali zube... a posle me gledao kako se tusiram, ja ukljucila muziku u tus kabini i igram a on se smeje... :)))

ja sam vec pogresno shvatila, reko evo poiskakale da nagrde cicakvu, ko da ga nosila ko zna gde:lol:
ja sam mog vodila zimus u februaru u delta city:sad2:, a tek u rodic u kupovinu kad je imao 3 meseca otprilike:eek: dobro da nisam ovde spominjala:mrgreen:

na pijacu redovno pijacnim danima, cak u poslednje vreme maznjava sa tezgi, blam da me pojede kad vidim puna kolica voca:lol:
koliko sam citala cickavu, njen suljo uopste nije izolovan i trzni centar mu nije ni prvi, ni jedini kontakt sa ljudima i okolinom. seta ga svaki dan, babe i dede se tu stalno motaju, razna deca, drugarice, itd.

..pa onda si chitala i kako se zalila da nedeljama ne izlaze iz kuce do 21h (s kim je u kontaktu u to doba..? )
kao i moj prvi komentar o celodnevnom pajanju NS -a posle tolike pauze i preporuku da bude dosledna i postepena u izgradnji imuniteta..

..ti imash shkolarca u kuci, ako dele isti vazduh koji dishu dovoljno je za bumbara da bude jachi imunoloshki od sulje, pa nek si ga vodila..

Ok... ;)

Sad sam ga pregledala ima malo i po stomaku i ledjima... taj osip... ali ga ne svrbi...

Malopre mu ponudim da sisa(doduse jeo je u 13h tj.sisao), i prihvati on ali taman kad je pocelo da ide mleko, malo posisa i okrene se i pocne da se buni i place....

O ljudi, treba sve ovo skontati?

Evo sad sedi i gleda mene kako kuvam... :)

Nadam se...:worth:

Sad mu dala da sisa i presvlacim ga, ide sa dedom u setnju, kad je osip buknuo... u roku od par minuta je sav bio u tackicama tj.trup, stomak, vrat i lice... ruke i noge ne... mm mu da sirup da popije... a on posle dva minuta bljucne kod dede u rukama...
E sad jel bljucnuo jer je posisao puno(stvarno jeste), ili od sirupa(i dal je i njega), nemam pojma...
ali ne cese se...

Otisli su njih dvojica u setnju sada... namontirala sam i pokazala svekru kako da ga zastiti od sunca... ne znam sme li takav na sunce... pa za svaki slucaj nek ga cuva... iovako je svaki dan na suncu, nek se sacuva ovih par dana...

Jesu li i vasi bili tako skroz osuti? :(

Jos ja malopre gledam slike na netu, i rekoh:'Dobro je, njemu nije bas tako jak... kad ono...'

Ja se sad bas brinem: moj beban nece da siki danas. Inace imamo 3 obroka nemlecne hrane, a ostatak sisa kad god mu dune, najcesce da se uspava. Danas nista, malo vuce i okrene glavu. Plakao je kao sinoc, kako mu se priblizim sa sisorojkom tako on udari u dreku i vrisku najstrasniju.
Da li to znaci da on vise nece da siki?
Ili je neka faza, pa da cekam da prodje? Bojim se skamenice mi se sise opet kao na pocetku, to vise ne mogu podneti, a pumpicu sam debilka poklonila misleci da mi vise nece trebati.
Kako su vasi prestajali da sike?
Secam se da je Ija pricala da je Junior sam prestao, da je bio nervozan pred podoj, ali ne secam se detalja.

Ja se sad bas brinem: moj beban nece da siki danas. Inace imamo 3 obroka nemlecne hrane, a ostatak sisa kad god mu dune, najcesce da se uspava. Danas nista, malo vuce i okrene glavu. Plakao je kao sinoc, kako mu se priblizim sa sisorojkom tako on udari u dreku i vrisku najstrasniju.
Da li to znaci da on vise nece da siki?
Ili je neka faza, pa da cekam da prodje? Bojim se skamenice mi se sise opet kao na pocetku, to vise ne mogu podneti, a pumpicu sam debilka poklonila misleci da mi vise nece trebati.
Kako su vasi prestajali da sike?
Secam se da je Ija pricala da je Junior sam prestao, da je bio nervozan pred podoj, ali ne secam se detalja.

Nemoj se brinuti. Junior je POSTEPENO ukidao podoje i imao je vec punih 9m meseci.

Znam da je strasan osecaj, ali verujem da je samo faza. I Junior je imao tekve faze, dva dva zabusava, pa posle se vrati na staro. Ako si iz NS dam ti ja moju pumpicu. Oprala sam je, iskuvala i ceka sledecu bebu (ako se ikada nakanim). Ako nema sanse da dodjes do pumpice, istusiraj se jako toplom vodom (nemoj vrucom ali toplom jedno 15-20 minuta) pa kada izadjes iz kade probaj izmlasti koliko-toliko :cmok: i ne brini se, desava se to. I ja sam se prvi put nervirala, pa sam skontala da je to neka njihova faza. Desavalo se milin puta da jednu siku nece i nece, dere se i nece, pa sledeci dan hoce. Mislim da levu nije hteo jedno mesec-dva. Povuce samo malo i nista prebacim ga na desnu. I tako mesec ili cak dva meseca. I posle nastavi kao da nista nije bilo. Sva sreca pa je uvek bar malo siskao iz leve, pa mi nije nestalo mleka. Usteo je za dva-tri dana da navuce toliko da bude kao i u desnoj. Eto ja nasiroko ali mozda ti pomogne moje iskustvo :cmok: Samo nudi kada vidis da je raspolozen za sikenje i probaj malo izmlasti ako su ti napete, ako ne ondaK nikom nista,

Cran, i moj medo danas mrljavi. Nekad super posiki a nekad kao veceras posisa jednu i nece vise... a ja sizim... :(
Isto kontam da ce nestati mleka ako ne bude sikio...

A osip mu se povukao nakon par minuta ... i sad posle sisanja se opet pojavio... o Boze...
I nema sanse da zaspe, kula i kuka... oooooooo

Hvala, Ija, na ponudi ali nisam iz NS :)
Veceras opet ceo haos: okupali ga i znam da je bio gladan, kaze mm kad ga je donosio u spavacu sobu gde nam je uvek vecernji podoj da se uhvatio za njega svom snagom i ne pusta, kao da ga nosi negde na kaznu a ne na veceru. Pa kad sam ga ja preuzela, vristao je sve sa zacenjivanjem. Jedva sam mu uspela iz nekoliko navrata uglaviti siku, mm vec stavio vodu za formulu. A kad je uhvatio konacno, vukao je kao lud i konacno zaspao.
Ne znam sta cu dalje, nadam se da je faza jer ako je ovo za trajno onda nam dojenje nece jos dugo trajati. Mucenje i mene i njega.
Mnogo mi je zao. Ne toliko sto postoji mogucnost da prekinemo dojenje (mora nekad i to, nece vuci do zabavista valjda), nego sto toliko place i kida se pa se i ja lose osecam jer je to zbog mene.
Bas sam sad u bedaku nevidjenom. Da mi se rodjeno dete zacenjuje od plakanja pri pomisli na podoj.
A jos pre par dana sam se zalila ovde sto me je nocu razvlacio i trazio da sisa na 2 sata. Eh...

Veceras opet ceo haos: okupali ga i znam da je bio gladan, kaze mm kad ga je donosio u spavacu sobu gde nam je uvek vecernji podoj da se uhvatio za njega svom snagom i ne pusta, kao da ga nosi negde na kaznu a ne na veceru. Pa kad sam ga ja preuzela, vristao je sve sa zacenjivanjem. Jedva sam mu uspela iz nekoliko navrata uglaviti siku, mm vec stavio vodu za formulu. A kad je uhvatio konacno, vukao je kao lud i konacno zaspao.
Ne znam sta cu dalje, nadam se da je faza jer ako je ovo za trajno onda nam dojenje nece jos dugo trajati. Mucenje i mene i njega.
Mnogo mi je zao. Ne toliko sto postoji mogucnost da prekinemo dojenje (mora nekad i to, nece vuci do zabavista valjda), nego sto toliko place i kida se pa se i ja lose osecam jer je to zbog mene.
Bas sam sad u bedaku nevidjenom. Da mi se rodjeno dete zacenjuje od plakanja pri pomisli na podoj.
A jos pre par dana sam se zalila ovde sto me je nocu razvlacio i trazio da sisa na 2 sata. Eh...

Nemoj da se nerviras.:zag:
I mene boli ovo... zadnjih dana kad sizne, sve me gura od sebe i place, najgore mi je kad nece da sisa... onda nemam pojma sta mu je... cudi me sto nece bar da se mazi sa sikom... :(
Veceras ga okupali i ja da ga podojim, haos... posle je plakao a mm otisao u radnju, uspavam ga na rukama sat vremena, spustim u krevetac a on pocne da dreci opet... mm ga uzme, ja napizdjena umutim adaptirano, da i to probam jer vise ne znam sta bi... dok sam stigla do njih on zaspao, mm ga spustio u krevetac i spava... sad se ponosi kao paun...

Da li si promenila sapun, parfem, omeksivac ili slicno? Mozda oseti neki drugaciji miris? Da li si dobila? Tada ume da se promeni ukus mleka.

Mozda je samo faza, kazem i Junior je imao te faze i fazice. Samo se nemoj nervirati. Budi tu da mu ponudis, pa ako hoce hoce, ako ne nista, ponudi kasnije.

Nije to do tebe. NISI TI KRIVA ni za sta. I ja sam mislila da nesto pogresno radim pa da zato nece da sisa. Nije tako, jednostavno imaju oni neki svoj raspored u glavicama s kojima na zalost mi nismo upoznati. Ako se probudi tokom noci i trazi neka sisa koliko hoce, docice sve na svoje videces.

Ja sam jednom prilikom mislila da mi se sika ulepila od onih ulozaka i da zato nece da sisa :roll: a ustvari nije bila ulepljena, samo eto on nije hteo da sisa iz te. Svasta covek pomisli, a na kraju se sve kocke sloze i sve dodje na staro :cmok: i nemoj se nervirati, bice sve ok.

Da li si promenila sapun, parfem, omeksivac ili slicno? Mozda oseti neki drugaciji miris? Da li si dobila? Tada ume da se promeni ukus mleka.

Mozda je samo faza, kazem i Junior je imao te faze i fazice. Samo se nemoj nervirati. Budi tu da mu ponudis, pa ako hoce hoce, ako ne nista, ponudi kasnije.

Nije to do tebe. NISI TI KRIVA ni za sta. I ja sam mislila da nesto pogresno radim pa da zato nece da sisa. Nije tako, jednostavno imaju oni neki svoj raspored u glavicama s kojima na zalost mi nismo upoznati. Ako se probudi tokom noci i trazi neka sisa koliko hoce, docice sve na svoje videces.

Ja sam jednom prilikom mislila da mi se sika ulepila od onih ulozaka i da zato nece da sisa :roll: a ustvari nije bila ulepljena, samo eto on nije hteo da sisa iz te. Svasta covek pomisli, a na kraju se sve kocke sloze i sve dodje na staro :cmok: i nemoj se nervirati, bice sve ok.
Nisam nista promenila od hemije koju koristimo, ali dobila jesam! Doduse jos pre par dana, vec mi je sad skoro prosla, ali nisam se setila da to povezem.
Sad citam po nekim sajtovima i forumima da mame pisu da im se stvarno cini da je i dojenje i mleko drugacije tada.
Nocas se budio jos 2 puta da sisa i sikio je kao i obicno. Ali dan nam je problematican i onaj vecernji podoj pred spavanje. Videcemo kako ce biti danas.
Nema nam Kistine da da neki strucan savet po tom pitanju.
Ija, ti si jedno srce, pomogla si mi nebrojeno puta ovde, hvala ti do neba :cmok: :cmok:

Nisam nista promenila od hemije koju koristimo, ali dobila jesam! Doduse jos pre par dana, vec mi je sad skoro prosla, ali nisam se setila da to povezem.
Sad citam po nekim sajtovima i forumima da mame pisu da im se stvarno cini da je i dojenje i mleko drugacije tada.
Nocas se budio jos 2 puta da sisa i sikio je kao i obicno. Ali dan nam je problematican i onaj vecernji podoj pred spavanje. Videcemo kako ce biti danas.
Ija, ti si jedno srce, pomogla si mi nebrojeno puta ovde, hvala ti do neba :cmok: :cmok:

:cmok:

Eto, misterija resena :zcepanje:

Bas sam se i ja setila Kistine. Steta sto nije tu da da savet. Meni je ona puno puno pomogla oko dojenja. Da nije bilo nje i jos par mama ja bih batalila posle prvog problema :cmok:

Verovatno je preko noci pospan, pa ne reaguje na promenjen ukus. Junior je isto imao period kada je lepo sikio preko noci a preko dana je bio haos. Em ga je sve zanimalo, em nije imao vremena od silnog istrazivanja da na miru odsisa, ali je sve to nadoknadjivao preko nocnih podoja. Zato mu nisam ni ukidala te nocne podoje. Boje da budem malo pospanija i umornija ali da on bar tokom posisa sto mu treba.

Moguce je sto sto Ija kaze, ja se secam da sam imala znacajne oscilacije u kolicini mleka kad sam dobijala, sto je valjda i normalno, zbog hormona.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back