Sve mogu sama !?

Koliko su žene danas emancipovane i da li su to u pravom smislu reči ?

Da li su još uvek samo žene koje trebaju zaštitu i brigu od muškarca, ili sve mogu same...nezavisne, samostalne...?

Koliko su žene uopšte jake ?

mnogo vishe nego shto se prezentuju mushkoj populaciji :mace:

- - - - - - - - - -

sushtina, kad crkne neshto u kuci a ne znam kako se zove ono sokocalo chime cu da popravim, improvizovacu i popravicu ..
shto se emocija tiche, tu su slabije, msm da jesu, ali i to ima svoj krug koji se vremenom zatvori , jer sve je u krugovima.. tachnije , imaju jache emocije i tu im opada snaga racia
a centar je ego

- - - - - - - - - -

ne volim tu rech emancipacija ...
nekako mi prejaka ili je ja tako dozivljavam...
i aj prebaci se na ljis da mogu da se razmashem..ovde mi mukica neka..

ne samo da mi ne treba zastita i briga od muskarca nego jos imam punu kucu onih koji to od mene ocekuju i o kojima brinem :fdlan:

a tako bi volila da neko brine o meni, da me cuva i pazi :(

mislim paze me al da nebi slucajno gdje odskitala od kuce :evil:

mnogo vishe nego shto se prezentuju mushkoj populaciji :mace:

- - - - - - - - - -

sushtina, kad crkne neshto u kuci a ne znam kako se zove ono sokocalo chime cu da popravim, improvizovacu i popravicu ..
shto se emocija tiche, tu su slabije, msm da jesu, ali i to ima svoj krug koji se vremenom zatvori , jer sve je u krugovima.. tachnije , imaju jache emocije i tu im opada snaga racia
a centar je ego

- - - - - - - - - -

ne volim tu rech emancipacija ...
nekako mi prejaka ili je ja tako dozivljavam...
i aj prebaci se na ljis da mogu da se razmashem..ovde mi mukica neka..

hoćeš reći da se samo pravite krhke a da ste u suštini prave 'zveri' ? :D

pa dobro, popravićeš recimo ako je u pitanju da se zameni utikač( a i to je pitanje),
sumnjam da će te se snaći sa zamenom grejača u TA peći...recimo :neutral:

eocentričnost osećanja je i možda glavni problem kod žena, ili bolej da se 'odrazim', sujetnost
žena će u većini slučajeva biti sujetna kada se radi o nekoj drugoj ženi...ako je gora od nje, zašto je uzeo,
ako je bolja, onda će biti još gora :D

pa ajde na ljis malo, samo reci đe, đevojko draga :super:

Koliko su žene danas emancipovane i da li su to u pravom smislu reči ?

Da li su još uvek samo žene koje trebaju zaštitu i brigu od muškarca, ili sve mogu same...nezavisne, samostalne...?

to je individualno
ali mislim da kad je porodica u pitanju, da su jace
opet sa druge strane samostalnost ima i nema veze sa jacinom karaktera odlucnoscu itd

ne samo da mi ne treba zastita i briga od muskarca nego jos imam punu kucu onih koji to od mene ocekuju i o kojima brinem :fdlan:

a tako bi volila da neko brine o meni, da me cuva i pazi :(

mislim paze me al da nebi slucajno gdje odskitala od kuce :evil:

znači kod tebe je poenta da želiš maženje, paženje, ali trenutno si ti u takvoj poziciji da sve to pružaš

e, pazi sad, zar ne misliš da poenta kod žena da na silu moraju biti 'jake', bez obzira koliko im to polazilo 'za rukom'?

Kako koja, ali uprkos svoj psihickoj, emotivnoj ili kojoj drugoj vrsti snage mislim da zena, pa i svako drugo ljudsko bice, zeli nekog jaceg na koga moze da se osloni kada poklekne.

da, slažem se
žena je ta koja svesno ili podsvesno želi zaštitu od jačeg, tj. od mužjaka(muškarca)
ono iskonsko u sebi ipak ne mogu da pobede, a to je da budu štićene a ne zaštitnici

hoćeš reći da se samo pravite krhke a da ste u suštini prave 'zveri' ? :D

pa dobro, popravićeš recimo ako je u pitanju da se zameni utikač( a i to je pitanje),
sumnjam da će te se snaći sa zamenom grejača u TA peći...recimo :neutral:

eocentričnost osećanja je i možda glavni problem kod žena, ili bolej da se 'odrazim', sujetnost
žena će u većini slučajeva biti sujetna kada se radi o nekoj drugoj ženi...ako je gora od nje, zašto je uzeo,
ako je bolja, onda će biti još gora :D

pa ajde na ljis malo, samo reci đe, đevojko draga :super:

pazi terminal, mozda se pravimo , mozda nam je to u prirodi, nisam sigurna zaista :D
ali znam da mozemo mnogo , oslanjanje na mushkarca nas navodi na slabost , lepo i ugodno je tako , ali znam da smo mnogo jache...ne fizichki, bar ja ne :lol:
ako ne provalim gde i shta je grejach na ta peci i ako me ne drmne struja u medjuvremenu, pa zamenicu pec :lol:

sujetu zene priznaju, mushkarci jok ...cccc ... eto velike razlike...mushkarac ce da se divi sebi misleci da je osvojio zenu, a zena ce da se divi iskljuchivo sebi , a mushkarca ce ili da iskoristi ili da zavoli, zavisno od njegovih kvaliteta i njene sposobnosti da razgranichi potrebe i osecanja...
shto se sujete medju zenama tiche, to se zove ljubomora, nishta novo ...

hajde dechache dragi, okachi je bilo gde, sumnjam da ce je brisati ...ima tu priche za oba pola :D

slušam često iz okruženja a i šire, da s'tim što su žene više samostalnije da
prepuštaju brigu oko porodice muškarcima i samim tim da se polako ruši ono žensko pravilo 'stub kuće'

šta mislite o tome ?

hmmm...
zene su radile i u nazad 100 godina, bile i majke i u kuci domacice i imale stalan posao, tj i pored stalnog posla vodile brigu o porodici
jedina je razlika, sto se krivi emancipacija, je da su se osilile i postale sebicne, pa ono "porodica" prelazi u "moj ostvareni zivot " I porodica
to je razlika i zato sve propada u tim odnosima
ali nije to zbog jacine zena
nego i zbog toga sto su pocele da se sile i ravnaju sa muskarcima a muskarci ili postali slabiji(mozda i uplaseni) ili jednostavno zbunjeni tim zenskim ponasanjem
ne postoji vise simbioza u odnosu
svako je sad individualac

pazi terminal, mozda se pravimo , mozda nam je to u prirodi, nisam sigurna zaista :D
ali znam da mozemo mnogo , oslanjanje na mushkarca nas navodi na slabost , lepo i ugodno je tako , ali znam da smo mnogo jache...ne fizichki, bar ja ne :lol:
ako ne provalim gde i shta je grejach na ta peci i ako me ne drmne struja u medjuvremenu, pa zamenicu pec :lol:

sujetu zene priznaju, mushkarci jok ...cccc ... eto velike razlike...mushkarac ce da se divi sebi misleci da je osvojio zenu, a zena ce da se divi iskljuchivo sebi , a mushkarca ce ili da iskoristi ili da zavoli, zavisno od njegovih kvaliteta i njene sposobnosti da razgranichi potrebe i osecanja...
shto se sujete medju zenama tiche, to se zove ljubomora, nishta novo ...

hajde dechache dragi, okachi je bilo gde, sumnjam da ce je brisati ...ima tu priche za oba pola :D

zar se ne osećaš lepo kada ti priđe muž/dečko itd, i kaže : "Ne brini ništa draga, ja ću se pobrinuti za taj grejač,
čuvaj te lepe ručice da me posle izmasiraš" :D
a ti se onako slatko nasmijuljiš(hihihihhi) i prepustiš mu posao :super:
ili, recimo stavila si da se kuva pasulj, i lonac poludeo, voda kipi, pljuska, sevaju varnice, a on stane između šoreta i tebe
onako zaštitinički i smanji temp. na ringli, a ti sva uzdrhtala baciš mu se oko vrata, ljubiš ai govoriš: Hvala ljubavi , spas'o si nam ručak ! :heart:

što se tiče sujete, i muškarci jesu sujetni, ali kada se radi o suparnicama, tu kod žena sujeta dominira
ne mnogo na grub način, više na podmukliji i domišljatiji :ceka:

ljubomora je na obe strane zastupljena, tu nema mnoo razlike...muškarac razbija noseve, a žena grebe noktima :D

p.s.
aooo pa gde da premeštam temu devojčice slatka, 'oćeš da me moderatorke linčuju :sad2:

hmmm...
zene su radile i u nazad 100 godina, bile i majke i u kuci domacice i imale stalan posao, tj i pored stalnog posla vodile brigu o porodici
jedina je razlika, sto se krivi emancipacija, je da su se osilile i postale sebicne, pa ono "porodica" prelazi u "moj ostvareni zivot " I porodica
to je razlika i zato sve propada u tim odnosima
ali nije to zbog jacine zena
nego i zbog toga sto su pocele da se sile i ravnaju sa muskarcima a muskarci ili postali slabiji(mozda i uplaseni) ili jednostavno zbunjeni tim zenskim ponasanjem
ne postoji vise simbioza u odnosu
svako je sad individualac

po predanjima, žene su nekad bile više privrženije kući i porodici,
vremenom se to dosta promenilo...jesu i dalje one majke i žene, samo što su veći broj dužnosti prepustili muškarcima,
i baš na kontu te emancipacije se oslobodile tih porodičnih 'stega' i krenule da budu nezavisno-samostalno-jake,
a li samo u granici kada treba da se negde "povuče" dobro, e tu za trenutak nestane 'amazonski' stil ženki, one se povlače
i prepuštaju glavnu ulogu mužjaku

kad one sredi 'stvar', može da se nastavi ženska emancipacija :)

0uah.jpg

mislis dal mogu da dignem dzak cementa na rame i da trcim stepenicama na peti sprat? ne mogu,al mislila sam na normalne,svakodnevne stvari

sve to može i muškarac...svakodnevne stvari...ručak, čišćenje, briga o deci...

a može li žena da uradi sve te svakodnevne stvari i da naposletku(što bi reko Balašević :) ), da odradi noćnu smenu u fabrici ?

može, valjda...a koliko će dugo izdržati pitanje je sad ? :think:

zar se ne osećaš lepo kada ti priđe muž/dečko itd, i kaže : "Ne brini ništa draga, ja ću se pobrinuti za taj grejač,
čuvaj te lepe ručice da me posle izmasiraš" :D
a ti se onako slatko nasmijuljiš(hihihihhi) i prepustiš mu posao :super:
ili, recimo stavila si da se kuva pasulj, i lonac poludeo, voda kipi, pljuska, sevaju varnice, a on stane između šoreta i tebe
onako zaštitinički i smanji temp. na ringli, a ti sva uzdrhtala baciš mu se oko vrata, ljubiš ai govoriš: Hvala ljubavi , spas'o si nam ručak ! :heart:

što se tiče sujete, i muškarci jesu sujetni, ali kada se radi o suparnicama, tu kod žena sujeta dominira
ne mnogo na grub način, više na podmukliji i domišljatiji :ceka:

ljubomora je na obe strane zastupljena, tu nema mnoo razlike...muškarac razbija noseve, a žena grebe noktima :D

p.s.
aooo pa gde da premeštam temu devojčice slatka, 'oćeš da me moderatorke linčuju :sad2:

joj terminal, pregazila sam ja te vode :lol:
dok kaze 'neka te nishta ne brine , ne brine" znam shta mu je u glavi.....shto je ok ako je u onoj koja i meni trenutno odgovara :lol:
inache, nema ljubavi kad je pasulj na meniju :rotf:

kod zena je to konkretno, ispoljava se, ne mogu da sakriju...mushkarci su samoljubivi (ne bih da generalizujem) ali uglavnom je tako...i da im zlatan zub vadish nece da priznaju u chemu je problem... zato su nokti konkretnije i jasnije ispoljavanje reshenja pitanja ljubomore...mada ovde ima materijala za ljubomoru u mz odnosima i istopolnog karaktera...
mada mi nisu jasne zene koje su ljubomorne na mushkarce ...ali ima i takvih sluchajeva ...ne zbog njih, nego na njih.... ne znam da li sam dobro napisala ali razlika je ogromna..

nece da te linchuju, bar tamo, a za ovde ne znam, mene ce da brishu ako nastavim da pishem :lol:

- - - - - - - - - -

bolje biti njanjav,nego sve raditi sama,pa u jednom trenutku puci,jer skapiras da si samo mazga
sorry

to je stvar subjektivnog dozivljaja simpatichne zivotinje
sorry

Back