Svetlana Bobinac
Aktivan član
- Poruka
- 1.546
....TEBI , LJUBAVI MOJA JEDINA .....
Namjeravam , o tebi nekoliko rijeci napisati jedina moja ljubavi ....
Sretan sam , jer si moja , u rijecima jedina i ljubav u pjesmi ...
u tisini i gubljenju glasa dok promatram nebo iznad ravnice ....
Uvijek si ziva slika dodira sto ima odgovor svakoj mojoj sutnji ...
moj smisao kad zaustim ili urlik u bespucu slomljenih emocija ....
Svatko ima pjesmu i svatko ima rijeci , a ja tebe , ljubav jedinu ....
Onaj prvi koji ima pravo u ocima vidjeti svjetlo nema tu velicinu ...
kao ja , kad me obasipa moja ljubav jedina , jedina moja ljubavi ....
Rijec po rijec umivas pjesmu s mirisima svog zanosnog osmjeha ...
i rukopisom ljubavi pretvaras ih u slatke bukete predivnih latica ....
Prostires se sa skripom prvog prosinackog snijega , ljubavi moja .... Skupljas sve zvukove sto se stoljecima skrivaju u starim sumama ...
i ljekovita si jer donosis maglovitim jutrima neuhvatljivi sjaj rijeke .... Budis sapatom proljeca lastavice dok njihova krila drhte u zavjetrini ...
a pospanost vlati pokrivas , svaku posebno , svojim plavim zjenicama ....
Ljubavi moja jedina , izmirujes me u snovima gdje daljine ne postoje .... U vjetru sto mojom dusom struji olujna si snaga i vladar svim morima ....
pomices u meni kamene otoke i u njihove se uvale zalijeces uzdasima ....
Kad zakoracim u nepregledne dubine hladnog i beskonacnog svemira .... ti me docekujes ljubavi moja jedina i u tebi jedinoj prepoznajem zvijezde ....
Zato me povedi do kraja jedina moja ljubavi i istisni komadice straha .... Izvuci mjesecinu i samo s tom srebrnom zavjesom moje tijelo podari .... privuci me i svjetlucavim poljupcima razmnozi , podigni i nebu prinesi ....
Ostavi tako ovjencanog , kraj jezera i na obali rijeke , na vrhu planine ... uz polja i boji suncokreta , na kapi vjecne misli i u tvom srcu koje volim ....
Poslusaj ljubavi moja jedina , poslusaj koliko sam sretan sto te imam ....
Cijelog si me u svoj divni vijenac ljubavi isplela , cijelu te u sebi imam ... kao dah bijelog jorgovana u meni postojis i mirises , jedina moja ljubavi ....
Moje te usne prije spavanja k sebi zovu i na tvoje grudi s tobom lijezu .... ljubavi moja jedina , poslusaj koliko sam sretan sto me zauvijek volis ....
N.N.
Namjeravam , o tebi nekoliko rijeci napisati jedina moja ljubavi ....
Sretan sam , jer si moja , u rijecima jedina i ljubav u pjesmi ...
u tisini i gubljenju glasa dok promatram nebo iznad ravnice ....
Uvijek si ziva slika dodira sto ima odgovor svakoj mojoj sutnji ...
moj smisao kad zaustim ili urlik u bespucu slomljenih emocija ....
Svatko ima pjesmu i svatko ima rijeci , a ja tebe , ljubav jedinu ....
Onaj prvi koji ima pravo u ocima vidjeti svjetlo nema tu velicinu ...
kao ja , kad me obasipa moja ljubav jedina , jedina moja ljubavi ....
Rijec po rijec umivas pjesmu s mirisima svog zanosnog osmjeha ...
i rukopisom ljubavi pretvaras ih u slatke bukete predivnih latica ....
Prostires se sa skripom prvog prosinackog snijega , ljubavi moja .... Skupljas sve zvukove sto se stoljecima skrivaju u starim sumama ...
i ljekovita si jer donosis maglovitim jutrima neuhvatljivi sjaj rijeke .... Budis sapatom proljeca lastavice dok njihova krila drhte u zavjetrini ...
a pospanost vlati pokrivas , svaku posebno , svojim plavim zjenicama ....
Ljubavi moja jedina , izmirujes me u snovima gdje daljine ne postoje .... U vjetru sto mojom dusom struji olujna si snaga i vladar svim morima ....
pomices u meni kamene otoke i u njihove se uvale zalijeces uzdasima ....
Kad zakoracim u nepregledne dubine hladnog i beskonacnog svemira .... ti me docekujes ljubavi moja jedina i u tebi jedinoj prepoznajem zvijezde ....
Zato me povedi do kraja jedina moja ljubavi i istisni komadice straha .... Izvuci mjesecinu i samo s tom srebrnom zavjesom moje tijelo podari .... privuci me i svjetlucavim poljupcima razmnozi , podigni i nebu prinesi ....
Ostavi tako ovjencanog , kraj jezera i na obali rijeke , na vrhu planine ... uz polja i boji suncokreta , na kapi vjecne misli i u tvom srcu koje volim ....
Poslusaj ljubavi moja jedina , poslusaj koliko sam sretan sto te imam ....
Cijelog si me u svoj divni vijenac ljubavi isplela , cijelu te u sebi imam ... kao dah bijelog jorgovana u meni postojis i mirises , jedina moja ljubavi ....
Moje te usne prije spavanja k sebi zovu i na tvoje grudi s tobom lijezu .... ljubavi moja jedina , poslusaj koliko sam sretan sto me zauvijek volis ....
N.N.