Sve i svasta...za sve mame, tate, trudnice, bivse trudnice, tinejdzere, svekrve..:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mici,
Citala sam neki strani forum za taj problem, Jedna mama blesava skroz kaze da je njeno dete pristalo da kaki u solju kad je obecala da ce kad govance padne u solju doci poruka od tate na mobilni.:) Dogovorila se sa muzem da posalje (on bio na putu) i dete kakilo, stize poruka...odusevljenje...Videcu i to da probam:)

Hahaha, pala sam sa stolice od smeha, čega sve neće mame da se sete, ali ako vredi pokušaj. Izgleda da su devojčice dosta naprednije i zrelije, mi smo prošlog leta skinuli pelene, piškanjac po kući je trajao 2 dana, trećeg je već bilo bolje, prihvatila je bez problema da sve obavlja na noši. Ja mislim da ipak treba da budu zreli i sami da odluče tako nešto, mada nije loše ni da pokušaš sa nekim forama.
Angi mi idemo na Zakintos i pre toga neki dan na Ohrid. I mi smo razmišlali o Turskoj ove godine ali sam odustala iz više razloga. Gde vi idete?

Mici, znači Gabrijel parla engleski? Možda mu se ne sviđa ni jedan drugi jezik ili mu vi previše udovoljavate pa nema primedbe :D

dobro jutro ženice!

Angi pa on već duuuuuuuuuugo piški bez problema,i pelene smo skinuli skroz sada već nekoliko meseci,i više ni noću se ne desi skoro nikad da se upiški,ali eto sa kakom nikako da odemo korak napred...ali fora je u tome,da se nikada ne ukaki ako nismo kod kuće,znači ume da zaveže čvor i da ne kaki dok ne stignemo kući...

suzo srećna tetko,čestitam ti,i dobrodošla mala Jana na ovaj svet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

tamara Gabriel baš sve hoće da imitira na engleskom i sa tatom se baš lepo sporazumevaju,a ja čitajući neke stručnjake shvatila sam da jednostavno njemu toliko nedostaje muška figura u kući da za tatu bilo šta uradi,i da bi se lepo slagali i sporazumevali...znači neviđeno,a mi smo jelte tu stalno,to se kao podrazumeva,pa je valjda zbog toga sve tako...

Dobro jutro svima!

Lepo je videti da su neke "stare" drugarice svratile da ćaskamo.:super:

Što se tiče noše, ja i dalje tvrdim da je najbolja varijanta stavljati bebu čim počne da sedi, rano ujutru čim se probudi jer tada obave obe nužde i naviknu se da tu to obavljaju, to im postane ritual, prijatnije i njima, a i zanimljivije. Moj Miloš (kao Luka nekada) viče odmah ujutru: "Nona, nona", ne može da dočeka da mu skinem pelenu i da sedne na nju da napuni nošu do vrha. Onda ustane i sa osmehom na licu čeka da mu tapšemo i vičemo: "Bravo" i naravno i on sa nama. Ma to je ceo cirkus sa nošom i jutarnjom gimnastikom.:zcepanje:
Ja sam optimista pa se nadam da ćemo uspeti da skinemo pelene preko dana pre septembra i vrtića jer ako ga vaspitačice tamo budu presvlačile, dete će mi biti u ranama pošto se najstrašnije ojede ako ne bude odmah opran i presvučen čim se ukaki u pelenu. Užas kako to izgleda, ja još nisam čula da neko dete ima tako osetljivu kožu.:sad2:
Luku više ne boli uvo, prestao je sa antibiotikom, danas treba da ide na kontrolu pa ako doktor odobri, opet možemo da otvorimo bazen.:klap:
Ovih dana smo išli kojekuda da ih ne mami bazen pa sam se baš umorila. Nema ništa lepše nego kad dođeš s posla, digneš noge i piješ kafu, a pilići se brčkaju u bazenu. Ne zna se ko više uživa.:heart:

Jano, dobro došla na svet!:kiss:

'jutro zenice
mada je meni i jutro i dan i vece i sve, posto nikako ne spavam, ubi me sto vrucina sto moja velicina...
...e imam pitanje za iskusne mame, ako se secate
u petak mi je termin i jedva cekam da nesto pocne da se desava, em sam nestrpljiva, em fizicki ne mogu vise
a rekli su mi da se beba pred izlazak onako bas primiri par dana
a moja ne miruje nimalo, nocas me tako izudarao, cini mi se da me trbusni misici bole koliko se on meskoljio
pa me interesuje, jel to obavezno tako, da se smiri, il moze da bude nemirna do samog kraja...

tamara Gabriel baš sve hoće da imitira na engleskom i sa tatom se baš lepo sporazumevaju,a ja čitajući neke stručnjake shvatila sam da jednostavno njemu toliko nedostaje muška figura u kući da za tatu bilo šta uradi,i da bi se lepo slagali i sporazumevali...znači neviđeno,a mi smo jelte tu stalno,to se kao podrazumeva,pa je valjda zbog toga sve tako...

To sam mici i ja htela da ti kažem ali rekoh ajde da ne pričam o tome.

Hello Eli, šta ima kod tebe? Kako su dečaci? Zavidim vam na dvorišti, ispijanju kafe u nekom hladu i brčkanju sa decom. Mi živimo u stanu i to mi tako nedostaje. U nedelju smo bili kod roditelja mog muža, kupili smo bazenčić od 1.5m i ja sam uspela da se uvalim pored Tine i mogu reći da je baš bilo lepo.

Ej Tamara, tebe nema pa nema...:ljutko:

Dečaci su dobro, deca k'o deca, rastu i puni su odvala, šou sa njima svaki dan, znaš i sama.:D
Mi ćemo na more tek za mesec dana, crći ću do tada.
A dvorište je stvarno zakon. Mm i ja smo ceo život živeli u stanu, i moji i njegovi u malom stanu, a oboje smo oduvek čeznuli za dvorištem, pogotovo sad kad imamo decu. I to je stvarno priceless, jedino mesto gde jure i skaču, a mi uživamo jer nemaju gde da odu i da se povrede. Kad je ružno vreme, zatvoreni u kući i oni i mi, besni, nervozni, užas jedan. Tako da, hvala ti bože..:worth:

'jutro zenice
mada je meni i jutro i dan i vece i sve, posto nikako ne spavam, ubi me sto vrucina sto moja velicina...
...e imam pitanje za iskusne mame, ako se secate
u petak mi je termin i jedva cekam da nesto pocne da se desava, em sam nestrpljiva, em fizicki ne mogu vise
a rekli su mi da se beba pred izlazak onako bas primiri par dana
a moja ne miruje nimalo, nocas me tako izudarao, cini mi se da me trbusni misici bole koliko se on meskoljio
pa me interesuje, jel to obavezno tako, da se smiri, il moze da bude nemirna do samog kraja...

Tu nema pravila...sto kaze Eli svaka je beba prica za sebe :D
Neka ti je sa srecom :zag:

dobar dan i od mene...
mi uzivamo...ovdje je prelijepo...samo nam je ruzno vrijeme pa bas nemozemo po citav dan da skitamo
ali zato kad stane kisa onda hodanje.....toliko zanimljivi stvari ima da ne povjerujes...
ljubimo vas sve:cmok2:

...dobro dosla...:D
...kod nas sunce, kao da nismo u istoj zemlji....prolepsace se videces kako se vreme menja u toku dana
po nekoliko puta....
...uzivaj, upijaj, sve lepote....:heart:

Hvala Afro:cmok2:..jeste upravu si..kisa padne par puta dnevno pa
sunce par puta dnevno bas cudno vrijeme...a jos cudnije da se
djeca ovdje kupaju i u bazenu i na plazi...moram da provjerim kakva je voda
kad se oni kupaju:think:
ali zelenilo na sve strane...dvorista da se razbolis:zaljubljena:

....ja se "razbolela" od njihovog zelenila...ne mogu oci da odvojim, i sve mi je lepoooo...
....voda je verovatno hladna, al' njima izgleda nije...tako sam u maju gledala decu bosu
idu najnormalnije, roditelji nista, kao ok je to..a mi jos bili u malo toplijoj garderobi...
....a sunce kad izadje przi....nekako je blizu i nebo i oblaci, imas utisak da ih mozes
dohvatiti....
...ma prelepa zemlja zaista...uzivaj:D

Jao Affro sad si me podsetila kad sam bila u Kairu u februaru mesecu, pre 8 godina, te zime je u NS-u bilo oko -20, a tamo je dnevna T bila +20. Mi šetamo u kratkim rukavima, a oni u čizmama, džemperima i šalevima oko vrata. I sve nam objašnjavaju kako je ova zima jako hladna, noću im padne T na 17 stepeni.:zcepanje:

...axaxxa...pa jeste to ti je to...
...ovde zivi bude -35, kazu i vise..sta je onda za njih +20...nego velika vrucina...
...gledam ih kako idu polugoli, cim malo sunce izadje...
...doduse bas je toplo kazu za njih ove godine....
...a i sunce drugacije greje, cim se razmaknu oblaci iako je samo +22 ili 25, bas bude toplo, kazu "blize" im sunce nego nama...nem' pojma o tome
al' verovatno je tako...
...uvece ih gledam i majicama na bretele...a ja obucem dux..meni laaadnoooooooooo...i verovatno i oni budu zacudjeni kao i ja....

Jutrooo...evo mene na godisnjem...ali ne mogu da se sastavim...deca su opet bolesna, sad andrija ima temperaturu i inhaliramo ga, a nadja je imala pre neki dan i sad navodno ima upalu srednjeg uha...a ja i mm isto kasljemo...uzaaaaaaaaas...poludecu nacisto...samo se nadam da cemo sanirati sve do prvog i da cemo pobeci na more, pa ce nam biti malkice lakse...tj. mislim da ce nam svima goditi morska klima...
Sve vas ljubim...i bezim...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back