СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eli bravo za skroz odlikaše. Jeeeeeeeeeeee! Zaslužili su da malo "odmore". Sad kad ih ti nemajko jedna (heheehehe) zgrabiš,ima da stalno budu napolju. :)
Vexy kako prošla matura? Piši kad srtigneš?

I moj štreber skroz odlikaš. Plus položio A2 italijanski. Od septembra kreće sa B nivoom. I položio prvu godinu džez klavira. :)

Moj Luka je 6 godina trenirao plivanje i vaterpolo po kazni, a od kako trenira karate, krenuo je preko raspusta da ide 5 puta nedeljno jer obožava trenera.
Kao što rekoh, dobar pedagog čuda može da napravi. :super:

- - - - - - - - - -

Eli bravo za skroz odlikaše. Jeeeeeeeeeeee! Zaslužili su da malo "odmore". Sad kad ih ti nemajko jedna (heheehehe) zgrabiš,ima da stalno budu napolju. :)
Vexy kako prošla matura? Piši kad srtigneš?

I moj štreber skroz odlikaš. Plus položio A2 italijanski. Od septembra kreće sa B nivoom. I položio prvu godinu džez klavira. :)
Kako meni nisu jasni ti njihovi certifikati. Luka je dobio isto neki certifikat, nisam zapamtila koji nivo jer se ne razumem u nivoe, ali posle 4 godine učenja italijanskog, ja mislim da bi jedva umeo da natukne nešto. Ja se razmišljam da ga šaljem preko raspusta u neku letnju školu u Italiji, da zapravo nauči da priča, od tih njihovih certifikata nema nikakve vajde.

Gabriel ima izvanrednu profesoricu. Uči 4 godine. Sertifikati A1.1.,A1,A2.1.,i sad A2. Od septembra idemo na B nivo. Odličnno se snalazi sa italijanskim. Sklapa rečenice,gramatika mu super ide. Uči iz knjige Forte. Ne znam Luka koju koristi. Bukvalno od prvog časa profesorica priča samo na italijanskom. Prve godine je pokazivala rukama,nogama,učili reči preko sličica,igre. Baš je imao super fond reči do kraja kursa. Onda su počeli da nadovezuju gramatiku. Ono što je imala da objasni,objašnjavala mu je na engleskom. Hahaaha. Već je tada počeo da sklapa proste rečenice. Sada već rade kratke pričice,i odgovara na pitanja itd. I lepo se snalazi i kad ga pitaš van tih konstruicanih zadataka. Ja sam prezadovoljna.
IMG_20180616_112032.jpg

Šta im uopšte znače ti nivoi? Koliko godina treba da plaćamo časove da oni stvarno nauče taj jezik da ga koriste?
Luka je rekao Maestri da sada hoće da uči španski, ali mu je ona rekla da je on savladao tek početni nivo i da bi bila šteta da prekine italijanski jer od sledeće godine počinju da uče konkretno.
Pa šta su radili 4 godine kada tek sada počinje konkretno?:dash:

Eli ovih prvih četiri godine je kod njihovog uzrasta bukvalno kao 2 godine predškolske i prvi i drugi razred. To znači A1 i A2 nivo. Znači to je baš baš elementarno znanje jezika. Isto je kod učenja svih stranih jezika. I tempo učenja,i kada uvode gramatiku itd. Samo mi uvek upoređujemo sa engleskim koji je neuporedivo rasprostranjeniji i svuda oko nas,oko naše dece. I to je to.

- - - - - - - - - -

Nije feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer Dragisha, ali uživajteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!! :)

pozdrav mamama i decici!
ja bih samo kratko da se osvrnem na ona tri dana sedenja u kuci :)
mislim da bi moja smizla kroz dimnjak izletela i kad bi je neko naterao da sedi u kuci. inace po ceo dan razvlaci macke po dvoristu i pika loptu. toliko sam se navikla na zvuk udaranja lopte u zid kuce, da vise i ne primetim kad neko nesto lupa u komsiluku :lol:

Vexy izrastao je u praaaaaaaaaaaaaaaaaaaaavog momka! Svaka čast!!!!! I dalje ima taj vickast,prelep osmeh kao kada je bio mali. :)

Mi danas idemo u bioskop na zahtev gospodinčića sina,gledamo Jurassic Park u 4DX štagod to značilo. Ahahaahaha. A u nedelju već idem na festival i biću odsutna par dana,pa par dana kući i opet drugi festival,i tako sledeće 3 nedelje. :) A ja se ošišala na kratko. Aham. :D

bubuljice ga napale jer neče da koristi kremicu koju sam mu kupila,
ali dobro nije strašno

hvala na lepim komebtarima

i, svaka čast gabrijelu na diplomi, pametan je on , sve mu lako ide ;), lepo se provedit u bioskopu
dragisha, blago vama, kad se vraćate

alisa,jezik se i uči korišćenjem , kursevi su samoodskočna daska

pozdrav za sve

Мој син је лечио акне на на клиници, сећам се да је чак и антибиотике пио. Углавном, добио је крему и неки тоник и био је упоран. Сад је све како треба али превентиве ради користи средство за умивање Noreva. Није јефтино али јбг...

И да, ишао је и на хемијски пилинг.

Ово пишем да би проблем био озбиљно схваћен, то неће проћи тек тако.

inače, Jovan je upisao Politehničku školu, smer Izvođač instalaterskih i završnih građevinskih radova
traje 4 godine.
Prva želja mu je bila kuvar u Subotici, druga kuvar u Vrnj. Banji, ali nije tamo upao
treća želja mu je bila poslastičar u Vrnj Banji, ali na lekarskom su mu našli da ne razlikuje nijanse zelene boje
i onda ne može

na kraju, ovo je ispalo super.
zadovoljan on i

:vatromet:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back