СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mici, predstava je odlična. Jedva sam nagovorila Miloša da ide, da nije bio Gabriel glavni glumac, ne znam kako bih ga ubedila.
I jako je zanimljiva, baš je u pitanju tema koja je njima školarcima aktuelna. Pogotovo je bio dobar onaj deo sa Gabrielom štreberom, Miloš je bio jako zadovoljan kada je video da se to i drugoj deci dešava da hejtuju najbolje đake. :D
A kako je proleteto! Nisam ni osetila da je prošlo skoro sat vremena i bila sam razočarana što je tako brzo bio kraj. Mali glumci su fantastični, a ti si sjajno odradila deo sa muzikom. Sve pohvale za režiju! :super:

Što se tiče Luke, pričali smo i tata i ja sa njim telefonom. On hoće da bude najbolji kao njegov tata. Kada mu je tata rekao da nije baš i na polugodištima imao sve petice, malo mu je bilo lakše. :lol:

Eto vidiš,samo treba da popričate sa njim . Gabriel je isto takav,kad već donese kući poneku četvorku,njemu se sruši ceo univerzum. Ali bukvalno. I džaba ja pričam,da je svaka ocena za đaka,čak i da donese keca,ja bih ga i dalje jako volela,i bila zadovoljna sa njim,kao sinom,i ne bih bila razočarana,jer znam da je ponekad preumoran,i ne može uvek maksimalno da se skoncentriše. I puuuuuuuuuuuuuuuuuno pričamo na tu temu.
A što se predstave tiče,upravo zbog teme je terapeustski uticala i na same učesnike. Mnogo smo pričali o tome pre nego što smo počeli da radimo na scenama. Koje tajne sam ja tada saznala. Oni su toliko iskreni. I počeli su sasvim drugačije da gledaju jedni na druge. Baš je terapeutski prava reč.

Dragisha igraće 12.Decembra od 12 časova u Temerinu u Kulturno Umetničkom Društvu Sirmai Karolj u centru. Samo nisam sigurna da nosimo titl,pošto su organizovali ne znam tačko koliko dece iz škola koja pričaju mađarski, Pa sad ne znam taj tehnički detalj za titl. :(

ček ček,vi to igrate za decu mađarske nacionalnosti...???
ne kontam...

a u centru je KC Temerin (kulturni centar Temerina)..jedna jedina sala opštinska...

Dragisha ja u mom pozorištu već 20 godina radim sa decom u glumačkom studiju. I pošto ja radim u Novosadskom Pozorištu,mi igramo predstave na mađarskom, ali za svaku predstavu imamo titl na srpskom jeziku,tako i za predstave Đačke Scene. Tako da svako može da prati predstavu bez problema. Ali pošto je u Temerinu izorganizovano da dovode 300 dece iz škola čiji je maternji mađarski jezik,nisam sigurna da ćemo nositi sa sobom titl,pošto je to onda već puna sala. Da Kulturni centar u Temerinu,

Dragisha ja u mom pozorištu već 20 godina radim sa decom u glumačkom studiju. I pošto ja radim u Novosadskom Pozorištu,mi igramo predstave na mađarskom, ali za svaku predstavu imamo titl na srpskom jeziku,tako i za predstave Đačke Scene. Tako da svako može da prati predstavu bez problema. Ali pošto je u Temerinu izorganizovano da dovode 300 dece iz škola čiji je maternji mađarski jezik,nisam sigurna da ćemo nositi sa sobom titl,pošto je to onda već puna sala. Da Kulturni centar u Temerinu,

Aha...sad mi je jasnije...hvalaaaa

Luka mi plače zato što će imati jednu četvorku na polugodištu. :eek:
Gde sam ja to pogrešila?

zasto mislis da si ti pogresila?
zato sto ce imati cetvorku ili zato sto place zbog toga?
on je malo osetljiv, cetvorka je dobra ocena. mislim da on nije tako mali da bi ti sebi nabijala krivicu zbog njegovih ocena
...jedino ako misli da nije ispunio tvoja ocekivanja, onda razgovor sve resava. valjda...

a moj problem... moja smizla je ubedjena da ce bas ona dobiti nagradu u njenoj skoli za najboljeg ucenika cetvrtog razreda. vec nedeljama pricamo kako nagrade nisu vazne i kako je nagrada samo jedna, a dobrih djaka puno... i kako ce uvek neko biti razocaran... dzaba... (mozda sam ovo vec i napisala... ali nam je skoro samo to tema)
a onda moja mama zove svaki dan telefonom i prica mi kako moram da objasnim detetu da se nagrade dobijaju "politicki" i da je pripremim da se ne razocara :roll:

- - - - - - - - - -

...kad me nema, onda me nema, ali kad dodjem zauzmem celu stranu...

zasto mislis da si ti pogresila?
zato sto ce imati cetvorku ili zato sto place zbog toga?
on je malo osetljiv, cetvorka je dobra ocena. mislim da on nije tako mali da bi ti sebi nabijala krivicu zbog njegovih ocena
...jedino ako misli da nije ispunio tvoja ocekivanja, onda razgovor sve resava. valjda...
Pa za sve što nije normalno kod deteta, kriviš sebe. Samo najveći frikovi plaču zbog četvorke. I sam je ismevao neku drugaricu koja je zbog četvorke plakala u četvrtom razredu.
Ispostavilo se da ne plače on zbog ocene, nego da ne razočara drugove.
Tek kasnije je priznao da su neki drugovi i drugarice iz razreda komentarisali ranije za njega da će on biti đak generacije i on zapravo njih neće da razočara, a ne roditelje. Ispostavilo se da su mu drugovi to nametnuli i sad nema kud nego da puca na vrh. :lol:

- - - - - - - - - -

A šmizla će sigurno dobiti nagradu jer je najbolja. :super:
Kod nas se proglašava učenik generacije samo u osmom razredu, kada završe osnovnu školu. Dakle, ko je najbolji svih osam godina.
Ja ne verujem da će Luka biti najbolji iz dva razloga. Jedan je taj što je njegov razred najlošiji u celoj generaciji, a drugi je što mu sport ne ide nikako. Đak generacije mora da bude i dobar đak i dobar sportista.
Ali ću ga pustiti da se trudi, neće da mu škodi. :D

Ja se već dvadeset godina borim protiv tih nagrada u školama za najboljeg đaka, ali bezuspešno. Ta nagrada usreći jedno dete i zbuni ga još više, a rastuži mnogu drugu decu...
Obaška što često nagradu dobija dete roditelja "prijatelja škole" i slično... Ma da ne komplikujem - ja znam da šmizla neće dobiti tu nagradu, a ne znam zašto je ona sebe ubedila da hoće.
Lepo je da se deca trude, i da rade na sebi, ali zašto moraju biti najbolji u svemu?

Nemam pojma. Meni nikada nije bila jasna ta nagrada jer tu bude dosta dece koja spadaju među najbolje i nije fer da samo jedan bude odabran.
Po meni je i ta Vukova diploma apsurdna.
Ne znam ko postavlja te standarde i šta uopšte znači biti najbolji u svemu. To je praktično nemoguće. Valjda hoće da nagrade svestranu decu, a to baš i nema logike niti toj deci koristi na bilo koji način.
Decu treba usmeravati, a ne forsirati da se rasplinu na sto strana.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back