СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E baš ti hvala na iscrpnom izveštaju. :) Ne znam gde u Petrovcu ima taj smeštaj od 10€ ležaj, ja sve što sam pitala, za nas dvoje, nema ispod 40€. :( Tako da, kako stoje stvari, Petrovac će ostati neispunjena želja.

Stvarno ne znam. Verujem da je ta niza cena ako odes tamo pa pregovaras sa onima sto ispred ulaza drze natpis "sobe". Na taj nacin se u Sutomoru moze dobiti i za 5 e lezaj. Ako idete kolima sve jedno je gde se smestis. Sutomore, Canj, Buljarice, Petrovac sve je blizu, a putevi su dobri. Moje komsije su platili prilicno los smestaj u Budvi 600 evra za njih dvoje za deset dana, samo zato sto vole da kazu da su bili u Budvi :eek:
Ili npr. varijanta - brodic iz Canja 2 e povratna karta do Kraljicine plaze, voznja je desetak minuta i mozes da odes i da se vratis kad hoces. Pola plaze je slobodno, ne moras da iznajmis lezaljke, a tamo gde se iznajmljuju su 10e 2 + suncobran!
Ne znam sta da ti kazem :) Mi inace nismo neki "turisti - tip". U potpunosti smo prilagodjeni potrebama devetogodisnjeg deteta. (I na Zlatiboru trazimo smestaj gde dete moze da proba da muze ovce, npr., ...). Udobnost i zabava pre "fensi" mesta :)

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam. Verujem da je ta niza cena ako odes tamo pa pregovaras sa onima sto ispred ulaza drze natpis "sobe". Na taj nacin se u Sutomoru moze dobiti i za 5 e lezaj. Ako idete kolima sve jedno je gde se smestis. Sutomore, Canj, Buljarice, Petrovac sve je blizu, a putevi su dobri. Moje komsije su platili prilicno los smestaj u Budvi 600 evra za njih dvoje za deset dana samo zato sto vole da kazu da su bili u Budvi :eek:
ili npr varijanta - brodic iz Canja 2 e povratna karta do Kraljicine plaze, voznja je desetak minuta i mozes da odes i da se vratis kad hoces. pola plaze je slobodno, ne moras da iznajmis lezaljke, a tamo gde se iznajmljuju su 10e 2 + suncobran!
Ne znam sta da ti kazem :) Mi inace nismo neki "turisti - tip". U potpunosti smo prilagodjeni potrebama devetogodisnjeg deteta. (I na zlatiboru trazimo smestaj gde dete moze da proba da muze ovce). Udobnost i zabava pre "fensi" mesta :)

Ne treba nama ništa fensi. Nama treba apartman u kom ćemo da prespavamo, skuvamo kafu, i doručkujemo. Mi ceo dan provedemo na plaži, tako da varijanta ležanja na peškiru otpada. Mi smo "morž turisti". :malav: Ne interesuju nas obilasci, kulturno istorijski spomenici, crkve, manastiri, paraglajding, i tako to...Takođe, najviše volimo da auto parkiramo u dvorište gde smo smešteni, i pokrenemo ga to jutro kada krenemo kući.

Ništa. Tražim dalje, dok ne nađem šta nam odgovara i finansijski, i lokacijski...

Majku ti bogovu ne mogu da verujem kako je skupa CG! :eek:
Pa zašto idete tamo na letovanje?
Znam da im je more prljavo i da izlivaju kanalizaciju odmah uz obalu, ali sam mislila da je bar duplo jeftinije od Grčke koja sav kanalizacioni otpad skuplja u septičke jame i vadi ih odatle, ništa ne ide u more.
A da ne pričam koliko imaju više plaža da biraš, ja kad vidim ovu plažu u Petrovcu gde ne može ni muva da sleti, stomak mi se prevrne.

Majku ti bogovu ne mogu da verujem kako je skupa CG! :eek:
Pa zašto idete tamo na letovanje?
Znam da im je more prljavo i da izlivaju kanalizaciju odmah uz obalu, ali sam mislila da je bar duplo jeftinije od Grčke koja sav kanalizacioni otpad skuplja u septičke jame i vadi ih odatle, ništa ne ide u more.
A da ne pričam koliko imaju više plaža da biraš, ja kad vidim ovu plažu u Petrovcu gde ne može ni muva da sleti, stomak mi se prevrne.

Ma nije skupa CG, Petrovac je skup. Nigde ne može da se letuje na moru sa malo para kao u CG. To sam se ja malo zanela, pa pomislila da možemo u Petrovac, ali premašuje naš budžet definitivno.

U Grčkoj studio za 2-3 osobe košta 300-400 eura u zavisnosti od sezone i to u nekim izvikanijim mestima, a čula sam da su ljudi u manjim mestima odmah na licu mesta dobijali i za manje.
Evo npr.link za jedan takav studio u vili koja ima bazen (većina ih ima u Grčkoj) i to u Pefkohoriju koji je prilično tražen: http://www.travelland.rs/sr/item/panorama-apartmani-grcka-leto-2017/49.
Trokrevetni studio u jeku sezone košta 375 eura, a ako se uplati odmah u celosti onda je 330 eura.
Imam utisak da ljudi koji letuju u CG ni ne pogledaju aranžmane za Grčku. A postoji i varijanta prevoz busom plus studio i to košta 165 evra po osobi.
Sad kad čitam ovo što pišete za CG, vidim da je to smešno jeftino.

Čak i ako neko nema pasoš, isplati mu se da jednom u 10 godina plati pa da uštedi na letovanju svake godine nego da ide u CG.
Da ne pričamo da ležaljke u Grčkoj ne koštaju ništa, ali imaš obavezu da naručiš piće u minimalnoj vrednosti od 3 evra i to je za ceo dan.
I naravno brže se stiže u Grčku nego u CG jer je put mnogo bolji - za 8-9 sati sa dve granice.

Stvarno me interesuje koji je razlog da neko letuje u CG. Mislila sam da je to cena, ali sada vidim da nije. Pa ne vidim šta bi drugo moglo biti u pitanju.

U Grčkoj studio za 2-3 osobe košta 300-400 eura u zavisnosti od sezone i to u nekim izvikanijim mestima, a čula sam da su ljudi u manjim mestima odmah na licu mesta dobijali i za manje.
Evo npr.link za jedan takav studio u vili koja ima bazen (većina ih ima u Grčkoj) i to u Pefkohoriju koji je prilično tražen: http://www.travelland.rs/sr/item/panorama-apartmani-grcka-leto-2017/49.
Trokrevetni studio u jeku sezone košta 375 eura, a ako se uplati odmah u celosti onda je 330 eura.
Imam utisak da ljudi koji letuju u CG ni ne pogledaju aranžmane za Grčku. A postoji i varijanta prevoz busom plus studio i to košta 165 evra po osobi.
Sad kad čitam ovo što pišete za CG, vidim da je to smešno jeftino.

Čak i ako neko nema pasoš, isplati mu se da jednom u 10 godina plati pa da uštedi na letovanju svake godine nego da ide u CG.
Da ne pričamo da ležaljke u Grčkoj ne koštaju ništa, ali imaš obavezu da naručiš piće u minimalnoj vrednosti od 3 evra i to je za ceo dan.
I naravno brže se stiže u Grčku nego u CG jer je put mnogo bolji - za 8-9 sati sa dve granice.

Stvarno me interesuje koji je razlog da neko letuje u CG. Mislila sam da je to cena, ali sada vidim da nije. Pa ne vidim šta bi drugo moglo biti u pitanju.

da ne spominjemo last minute ponude za Grčku koje su i više nego povoljne...nema te sile koja bi me naterala da letujem u CG i da basnoslovno plaćam sve što njima padne na pamet da naplaćuju...:dash:

Jeste cena. Ako nađeš ono što ti odgovara. Ja sam sve to našla, kupala se na super uređenoj plaži i čistom moru. Ove godine nam se nešto iskomplikovalo sa smeštajem u kom letujemo godinama, zbog naših obaveza koje nas zezaju, pa ne znamo kada ćemo na more, do nedelju dana pred polazak. :(

A pored cene, kod mene je bitan taj subjektivni osećaj da se osećam kao kod kuće. I volim crnogorsko more, slano i hladno. I činjenica da su ista gologuzija kao i mi, pa ne moram da kuvam u apartmanu, niti jedem pljeskavice sa kioska.

Poslednja izmena:
dobro je da je svetsko more tako veliko pa moze da se bira :D grcka ili crna gora, kakva dilema :lol:
sta da vam kazem? ja tesko da mogu da zamislim sebe da odem u grcku a da ne odem bar jedan dan u atinu, npr...
u crnu goru sam prvi put otisla proslog leta i to tako sto smo otisli u priboj kod rodjaka, a rodjak kupio kucu u sutomoru i resen da zgrne pare od ruskih turista posto je cuo da puno trose... onda mu se desilo da je prvom ruskom gostu koji mu je trazio papir, doneo palacinke koje ovaj naravno nije hteo da plati... i tako, posto eto znam ruski otisla sam da mu pomognem... i odusevila se i crnogorskim primorjem i ljudima... pisala sam prosle godine - cene u marketima znatno nize nego u srbiji...
ove godine smo otisli namerno i obisli ceo taj barski kraj, dogodine, ako bude srece cemo u bokokotorski... i tako.
sto se cistoce tice, sa sigurnoscu mogu da tvrdim da je petrovac najcistiji primorski grad koji sam ja do sada videla (u grckoj nikada nisam bila, da ponovim :) )
turisti su na prvom mestu rusi, zatim nemci i holandjani, pa mi domaci...

- - - - - - - - - -

inace, ovde kod mene je danas gradska, crkvena slava... vlast nas je pocastila sa dva koncerta - tanja jovicevic jedna bina, a druga topalko...
a ja sedim kuci, vezem masnice, seckam papirice... mora taj petrovac da se otplati :malav:

Poslednja izmena:
Ja sam se baš u tom Petrovcu kupala pre 25 godina dok su oko mene plivala g.ovna. Jedva sam izdržala da se ne ispovraćam na licu mesta. Onda su me poslali u Lučice pa je tamo bilo malo podnošljivije. Nije bilo baš g.ovana, samo su plivali neki otpaci.
Nikada im to neću zaboraviti, sile nema da ikada više odem tamo.
Bila sam i u Budvi, Bečićima, Igalu i Herceg Novom i svuda je bio problem sa vodom, jedne godine sam se tuširala kiselom vodom iz flaša jer se tada još nije prodavala flaširana negazirana voda.
Hvala Bogu pa više nismo osuđeni na njih. Ono je bilo neizdržljivo.

Ja sam se baš u tom Petrovcu kupala pre 25 godina dok su oko mene plivala g.ovna. Jedva sam izdržala da se ne ispovraćam na licu mesta. Onda su me poslali u Lučice pa je tamo bilo malo podnošljivije. Nije bilo baš g.ovana, samo su plivali neki otpaci.
Bila sam i u Budvi, Bečićima, Igalu i Herceg Novom i svuda je bio problem sa vodom, jedne godine sam se tuširala kiselom vodom iz flaša jer se tada još nije prodavala flaširana negazirana voda.

:evil:
25 godina :pljus:
pa onaj ko se tad rodio sad decu svoju ima...
ma super je grcka :ok: a zamisli 20- tak dana na siciliji, ili nedajboze u portugaliji, francuskoj... :rida:

Idi Eli u peršun. Pre 25 godina moj Dušan nije bio ni u planu, a sada bi se mogao ženiti. :)

Ti iz nekog razloga voliš Grčku, a ne voliš CG, i imaš pravo na to. Ono što meni uvek bode oči je to što ljudi misle da je u CG vreme stalo. Da je sve isto kao pre 15, 20, 30 godina. A nije. Mnogo toga se promenilo, veruj mi. Na stranu to što ja volim CG, volim Boku Kotorsku, tamo se osećam kao kod kuće, a meni to prija. Uzimajući u obzir da su oni ista gologuzija kao i mi, i cene su im prilagođene našem džepu. Razlog više da ne menjam destinaciju.

birice, jos davno je nas voljeni dusko radovic napisao da ako cekamo da imamo para pa da idemo na odmor, onda na odmor nikada necemo otici.
koliko se secam tvoj decak jos nije krenuo u skolu, izmuvaj neki odmor i idite u septembru. druga je stvar ako ne zelite da idete.

bio je pametan chovek, ali je zhiveo u drugachiem vremenu ... :aha: ... zbog posla ni ja ni muzh ne mozhemo ni pred ni posle sezone, a pare ... pa za pare cemo lako, njih nema :zcepanje: ... ishli smo u banju Morahalom na jedan dan (za moj rodjendan :lol: ) topla voda, chisto, dete se provede nevidjeno i uveche smo kuci ... to mozhda josh jednom dok smo na godishnjem, i ja i dete idemo kod moje majke na planinu na jedno nedelju dana ... eto ... jedva sam skrpila za autobuske karte ... :dash: ... :zag:

Idi Eli u peršun. Pre 25 godina moj Dušan nije bio ni u planu, a sada bi se mogao ženiti. :)

Ti iz nekog razloga voliš Grčku, a ne voliš CG, i imaš pravo na to. Ono što meni uvek bode oči je to što ljudi misle da je u CG vreme stalo. Da je sve isto kao pre 15, 20, 30 godina. A nije. Mnogo toga se promenilo, veruj mi. Na stranu to što ja volim CG, volim Boku Kotorsku, tamo se osećam kao kod kuće, a meni to prija. Uzimajući u obzir da su oni ista gologuzija kao i mi, i cene su im prilagođene našem džepu. Razlog više da ne menjam destinaciju.
Ma verujem ja tebi, ali kad se kupaš u govnima, a tuširaš kiselom vodom, onda do zapamtiš za ceo život i više te niko ne može naterati tamo da odeš, a kamoli da platiš.

Osim toga, ono malo ljudi koje ja znam da su poslednjih godina išli sa decom na more u CG, redovno su se razboljevali. Jedna porodica koja ima svoju kuću na moru u CG, više tamo ne ide. Izdaju je, a oni plaćaju pa idu kao ljudi na mnogo lepša i čistija mora....
Osim toga, još uvek slušam o tome kako malo-malo pa nema vode u CG.

Što se tiče cena, u Grčkoj je takođe kao kod nas. Skuplje je jedino na plaži pa ko voli nek izvoli.

Ajde da se i ja nadovezem na diskusiju o izboru mesta za letovanje. Mi npr. najvise volimo Egipat i Tunis, ali nekako mi to poslednjih godina nisu destinacije za letovanje sa decom. Tako da dok dete letuje sa nama Grcka nam je prvi izbor. Sto se tice cena...meni u Grckoj nije nista jeftino ali posto vec godinama idemo tamo znam na sta da racunam, prucimo se koliko smo dugacki pa neprijatnih iznenadjenja nema. Ja volim sto nema obaveznog placanja parkinga, ulaska na plazu, lezaljki, nego ako hoces platis ako neces ne moras. Priroda i more su prelepi i ima toliko mesta za letovanje da ih do kraja zivota ne mozes obici.

da se ukljucis nego sta :)
sto vise misljenja to bolje!
ja kad sam bila mala mislila sam da se na more ide samo u hrvatsku... da ljudi idu na neka druga mesta na more iz samo njima poznatih razloga. kada sam prvi put otisla u tursku na more, mislila sam da cu od tada samo tamo ici , a onda sam sledece godine otisla u spaniju... i shvatila da je samo vazno putovati i biti sa ljudima koje volis, obilaziti sva moguca mesta, da je svako mesto na planeti najbolje u tom trenutku...
e sad kako nam je super krenulo, tako je jasna i dilema grcka ili cg :)

najozbiljnije, bez ikakvih sala - meni je sve jedno. vec sam pisala da ja more kao kupanje i suncanje ne volim, ali volim sve ono sto ide uz to. volim primorske gradove, hranu, setnju... voznju brodom, nocnu muziku na plazi i takooo :)
eto sta mi radite - sad mi se opet ide na more :rida:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back