СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pozdrav drustvo!
kod mene svasta nesto ima samo vremena nema... mislim nista posebno, ali radi se, mulja...
cera je i dalje moj spas, osmeh i snaga :)
i ja kupujem knjige preko skole, na rate... i onda u septembru vidim da sam kupila bar tri knjige koje ne trebaju... i tako. u prvom razredu je cak i ranac bio u "kompletu knjiga"...

I mi smo u haosu. Cele prošle nedelje bila na jednom festivalu,premorila sam se. Pa mi se upalio zub u međuvremenu,na rentgen snimku se ispostavilo da je upala donje vilice,pa sam pila silne antibiotike. U subotu pola dana provela kod zubara. Hvala Bogu uspela je sve da dovede u red.
U petak imala rođus,celih 42 godine,ahahaha,i provela ga radno radno radno.
Ova nedelje biće poznata po totalnoj frci oko prve pričesti deteta,koja će biti u nedelju a pripreme su već počele,jer ću taj dan morati da napunim 42 stomaka na ručku posle mise. Samo se nadam da će biti lepo vreme,pa mogu sve da poslužim u dvorištu, jer inače nemam poooooojma gde ću ih sve staviti. Sad sa mamom spremamo meni,biće švedski sto,ali pojma nemam koliko hrane treba da pripremim za toliko ljudi da svi budu siti. I tako...život je lep..
Evo momak je probao odelo,još malo dorade i biće pravi mali gospodin.
IMG_20170520_145606.jpg

Prilozi

• IMG_20170520_145556.jpg
    IMG_20170520_145556.jpg
    41 KB · Pregleda: 10
  • IMG_20170520_145549.jpg
    IMG_20170520_145549.jpg
    40,4 KB · Pregleda: 7
Poslednja izmena:
Ja kupujem knjige preko škole. Niti znam gde bih vijala knjige, niti imam vremena da ih tražim.
Podelili su nam plaćanje na tri rate, a rate su na 2-3 nedelje.
Tako da smo sredinom aprila dobili rok da knjige platimo do kraja maja.
Lukine su preko 12.000 dinara, a Miloševe oko 7500 dinara.
Šta je to za jednu porodicu da istrese 20.000 dinara u roku od mesec i po dana.
Lako je nama kad mi živimo u Srbiji, zemlji blagostanja gde je školovanje besplatno, a standard na nivou.

lakše, i jednostavnije jeste preko škole
al ja imma više vremena neg para..

I mi smo u haosu. Cele prošle nedelje bila na jednom festivalu,premorila sam se. Pa mi se upalio zub u međuvremenu,na rentgen snimku se ispostavilo da je upala donje vilice,pa sam pila silne antibiotike. U subotu pola dana provela kod zubara. Hvala Bogu uspela je sve da dovede u red.
U petak imala rođus,celih 42 godine,ahahaha,i provela ga radno radno radno.
Ova nedelje biće poznata po totalnoj frci oko prve pričesti deteta,koja će biti u nedelju a pripreme su već počele,jer ću taj dan morati da napunim 42 stomaka na ručku posle mise. Samo se nadam da će biti lepo vreme,pa mogu sve da poslužim u dvorištu, jer inače nemam poooooojma gde ću ih sve staviti. Sad sa mamom spremamo meni,biće švedski sto,ali pojma nemam koliko hrane treba da pripremim za toliko ljudi da svi budu siti. I tako...život je lep..
Evo momak je probao odelo,još malo dorade i biće pravi mali gospodin.
Pogledajte prilog 441769

opa...super mu stoji...baš za njega.
lepo dete.
nek ti je srećan rođendan i još sto godina da slaviš
i nek je sa srećom prva pričest

Zdravo drugari :)
Udavi me cera - da joj kupim papagaja!
I pristala sam, ali posle letnjeg raspusta, da ne bismo mislili gde cemo ga i kako ako negde odemo tokom leta :)
E sad - ko ima iskustva i vremena nek pise - U sta se upustam? I kako da izaberem? Jedino sto znam je da razlikujem zdravu od bolesne jedinke, ali koliko je stara, pitoma i slicno nemam pojma!

Nema tu puno mudrosti, po meni je papagaj najjednostavniji kućni ljubimac.
Tigrice su najuobičajenije, ja sam imala jednu kao dete i bila je jako pitoma ptica.
Od septembra Luka ima rozenkolisa, njega smo kupili po preporuci moje tetke. Navodno je još pitomiji i privrženiji, ali ni posle 9 meseci zajedničkog života nije se pripitomio. Hoće da se druži, ali se ujeda. Doduše ne zato što želi da nam naudi, nego nema osećaj. Moja tigrica je bila mnogo pitomija, ja sam se ljubila sa njom.
Papagaju samo treba svakodnevno menjati vodu za piće, proveravati da li ima dovoljno semenja i čistiti kavez. Ja čistim jednom nedeljno. Poželjno je i češće, ali i našu kuću čistim samo jednom nedeljno pa računam da je i njemu dosta.
Treba ih puštati što češće da lete i mi ga iznosimo napolje svaki dan ako ne pada kiša i nema vetra.
Luka mu skoro svaki dan da krišku jabuke, to obožava da jede. Povremeno mu damo zelenu salatu ili šargarepu, ali više voli cveće da nam jede, sve živo nam je pojeo. :(
Voli i bademe da gricka.
Sve u svemu, lepo je imati papagaja osim kada dobije napad dernjave pa krene glasno da krešti. Tada ga obično ili pustimo da leti ili ga iznesemo napolje i tek onda se smiri.
Noću mu pokrivamo kavez i ujutru kad ustanemo ga otkrijemo. I to je to. :D

Moram da se pohvalim mojim trećim detetom, bratovom ćerkom koju često "pozajmljujem" i vodimo je svuda. Ima 8 godina, taman je uzrastom između mojih klinaca pa se super slažu.
Dobila je Sterijinu nagradu za pozorišni rekvizit koji je sama napravila, sama je odabrala materijale i sama je šila.
Stiglo je 1660 radova od kojih je 172 odabrano za izložbu, a samo 13 je dobilo nagradu. I najvažnije - ona i još jedna devojčica su najmlađe dobitnice nagrada! Sve ostalo su deca viših razreda osnovne i iz srednjih škola.

Evo leptira:
Tinin leptir.jpg

A evo i nje sa mojim Lukom:
Luka i Tina 27.5.2017.jpg

Hvala Mici, mi je svi u porodici zovemo "naša umetnica". :D
Stalno nešto crta i pravi pa su je mama i tata poslali na neku likovnu radionicu. Ide samo jednom nedeljno, ali je baš puno napredovala od septembra.
I svašta je naučila - da crta raznim tehnikama i da koristi razne materijale. Jako interesantno, mi smo svi antitalentovani za umetnost osim moje mame pa pretpostavljam da je na nju povukla te gene.

A što se tiče Luke i njegove pitomosti, već mu je jedan drug iz razreda rekao da je pederast. :(
Onda je on jadničak pitao drugog drugara da li i on to misli pa mu je ovaj rekao da nije pederast nego detinjast.
Klinci od 10 godina već izigravaju frajerčiće, jedino moj Luka se normalno ponaša, kao desetogodišnjak i ne zarezuje ih 2% pa odmah iskače.
I dalje odbija da igra fudbal sa dečacima i da se tuče pa ga doživljavaju na taj način.
Zato ga devojčice i dalje obožavaju. :D

Čekamo ocene iako već znamo da će biti sve petice. Kada donese knjižicu, konačno će dobiti "touch screen" telefon. Mislim da će umreti od sreće. :heart:

Moji su danas završili, nisu imali časove. Miloš je imao žurku ceo dan, a Luka je imao završnu priredbu i oproštaj od učiteljice.
Mene brine kako će ispuniti tri meseca bez škole...
Prvu polovinu juna ću ja biti sa njima, radim još sutra pa onda odmaram do 12.juna. Moj tata je sa njima provodio raspuste i išli su redovno na Štrand, međutim sada je ukočen, ima problema sa kičmom, pojavile su mu se neke izrasline na leđima pa su doktori rekli da izbegava sunce. Ne znam da li mi je gore zbog njega ili zbog klinaca.
Nadam se da neće baš sva deca otići iz grada na selo i da će moći bar povremeno da se druže sa nekim. Sada su već dovoljno veliki da idu sami da se igraju, uglavnom vozaju biciklove po komšiluku, igraju se u parku na roler stazi i ponekad se veru kojekuda. To veranje sada ima ime, zove se parkur. :D
Mm se hvata za glavu kada to čuje, ali sam ga podsetila da smo i mi to radili kao deca. :aha:

Moram ovde da pitam jer i oni muški na "hardveru" ništa nisu pomogli. Zna li neko koja je razlika između notebooka i lap topa i šta da uzmem ovoj mojoj maloj jer joj je tablet crko. Ne bi nešto puno para da dam, može i polovno ali nemam pojma šta da gledam. Znači , treba joj za YT, za poneku jednostavniju igricu i to je to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back