СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E blago vama sto idete na more i volite more...
Ja moram da idem na more i to mi vrlo tesko pada. Zasto moram? Zato sto ne mora moja cera da ispasta zbog toga sto ja ne podnosim ekstremnu vrucinu. Zato sto sam alergicna na mnogo stvari...

Ja ne smem na more, pa će deca - iz istog razloga, da ne ispaštaju, da idu sa babom i dedom 10 dana u Grčku ove godine... ne znam kako ću izdržati 2 nedelje (pošto idu na par dana onda u BG!) bez dece :sad2:

damo - moja cera ima samo jednu baku. ta baka ne podnosi more jos vise od mene. kad smo brat i ja bili mali isla je, a znala je celi dan da provede u biblioteci, npr ili muzeju... zavisi od grada. tesko da bi sada ijedno dete volelo da ide sa njom na more, a ni ona ne bi rado isla.

e mici, blago tebi :)

E blago vama sto idete na more i volite more...
Ja moram da idem na more i to mi vrlo tesko pada. Zasto moram? Zato sto ne mora moja cera da ispasta zbog toga sto ja ne podnosim ekstremnu vrucinu. Zato sto sam alergicna na mnogo stvari...
More je super za one koji ne podnose ekstremnu vrućinu jer je pored mora mnogo prijatnije nego u betonskom gradu.

- - - - - - - - - -

damo - moja cera ima samo jednu baku. ta baka ne podnosi more jos vise od mene. kad smo brat i ja bili mali isla je, a znala je celi dan da provede u biblioteci, npr ili muzeju... zavisi od grada. tesko da bi sada ijedno dete volelo da ide sa njom na more, a ni ona ne bi rado isla.

e mici, blago tebi :)
Moja deca imaju dve bake i ni jedna ne podnosi more.
Zato imaju mamu koja bi i gaće sa sebe prodala, samo da ode na more. :lol:

Sva moja deca! :heart:
20170603_131630.jpg

More je super za one koji ne podnose ekstremnu vrućinu jer je pored mora mnogo prijatnije nego u betonskom gradu.

- - - - - - - - - -

Moja deca imaju dve bake i ni jedna ne podnosi more.
Zato imaju mamu koja bi i gaće sa sebe prodala, samo da ode na more. :lol:

I ja kažem da vrućinu i sunce podnosim samo na moru. :)

I kažem da za obrazovanje dece i more mora da se nađe para, za sve ostalo, ako bude - bude. :)

I to što kažeš! :D
Hvala!
Kakvi su vama planovi za ovo leto?

mi retko kad imamo planove... ali verovatno da se overi more desetak dana. zlatiborsko selo ne mozemo promasiti - tamo ja odmaram moju dusu, ali moj muzic ne moze duze od tri dana da izdrzi. cera obozava sve sto ima veze sa zlatiborom, pa onda nas dve ostanemo sve dok muzicu ne dosadi da samuje...
-kad se svi raspustimo onda krenemo gde nas put navodi :)

e, a cerka danas bila u novom sadu i okolini na ekskurziji. dopala joj se petrovaradinska tvrdjava jer su tamo imali pauzu za sladoled :lol:
kaze da su se skuvali, da je bila nemoguca vrucina...
inace od svega sto su videli kaze da joj se najvise dopao prirodnjacki muzej i opisivala ga je u detalje. isli su da vide najstariju gimnaziju u srbiji i to je bilo lepo, mada dosadno, a manastir krusedol je kao manastir. eto, tako je bilo na jednodnevnoj ekskurziji.
u autobusu je naravno bilo "strava"! :lol:

Stvarno je strašna vrućina kada upeče zvezda.
Mi smo svi četvoro na raspustu ove nedelje. Miloš navali da vozimo biciklove po najvećoj vrućini pa pokušavam da mu objasnim da između 10-16h ne treba da izlazimo iz našeg dvorišta koje je spas na ovim vrućinama.
On nema osećaj koliko peče na betonu. Bukvalno ljudi mogu da se poizvrću.
Danas smo svi imali neke "obaveze" pa nismo nigde išli zajedno, a sutra smo se dogovorili da idemo na Štrand. Odmah ujutru da krenemo bajsevima, to nam je blizu pa ćemo tamo da se banjamo.
Jedino što nemam ni jednu nepročitanu knjigu kući, moraću da kupim neki časopis da ubijem vreme dok se oni budu mlatili okolo.
Nemam pojma da li je Dunav podnošljiv za brčkanje, nadam se da nije leden, ipak već danima peče sunce. Nadam se prijatnom danu sutra. :D

Htela sam da idemo do Bačkog Petrovca u Akva Park, ali mm nešto nije raspoložen, a mene mrzi da vozim do tamo. Ja vozim kola samo kad moram (svaki dan na posao i s posla :roll:).

Bili smo na Štrandu. Dunav je užasan, prljavština pliva po površini. Klinci navalili da se kupaju, ja sam ušla samo do članaka. :sad2:
Inače je prilično topao, ne pamtim ga takvog, uvek mi je bio hladan. Ali više nećemo ići tamo.
Htela sam da sutra idemo na otvoreni bazen, ali neverovatno da u Novom Sadu još uvek ne radi ni jedan otvoreni bazen.
Nije mi jasno šta čekaju?
Ne ide mi se po ovom suncu u zatvorenu prostoriju na plivanje. :(

Chituckam redovno, ali jako retko pishem ... ali sad neshto razmishljam ... kako, kojim chudom svi nekako po deset dana na more, pa malo Zlatibor, pa tamte-vamte ... moje dete more videlo jednom, pukom srecom,sa nepune 2 godine, jer se neka moja prijateljica odselila sa familijom na Maltu, pa su nas pozvali ... stanovali kod njih, leteli naj-low klasom mogucom, samo sin i ja, bili 6 dana i spichili oko 350 evra ... komplet ushtedjevinu .... jednostavno nam je sve preskupo ... zbog prirode posla mogla bih da uplatim samo neki last-last-after last-minut ponudu al' od chega ... hmmmm ... proshla godina je bila luda, bili 4 puta u banji Morahalom na jedan dan ... :roll:... i to preko neke veze da ne duzhim .... ova godina golo sranje ... :dash: ... verovatno necemo ni kod moje majke dole u j.srbiju, jer u seocetu nema dece, a mali ce da poshandrca za tri dana .... :dash::dash:

Chituckam redovno, ali jako retko pishem ... ali sad neshto razmishljam ... kako, kojim chudom svi nekako po deset dana na more, pa malo Zlatibor, pa tamte-vamte ... moje dete more videlo jednom, pukom srecom,sa nepune 2 godine, jer se neka moja prijateljica odselila sa familijom na Maltu, pa su nas pozvali ... stanovali kod njih, leteli naj-low klasom mogucom, samo sin i ja, bili 6 dana i spichili oko 350 evra ... komplet ushtedjevinu .... jednostavno nam je sve preskupo ... zbog prirode posla mogla bih da uplatim samo neki last-last-after last-minut ponudu al' od chega ... hmmmm ... proshla godina je bila luda, bili 4 puta u banji Morahalom na jedan dan ... :roll:... i to preko neke veze da ne duzhim .... ova godina golo sranje ... :dash: ... verovatno necemo ni kod moje majke dole u j.srbiju, jer u seocetu nema dece, a mali ce da poshandrca za tri dana .... :dash::dash:
Postoje neke varijante, doduše u maju, gde je smeštaj i prevoz i Grčkoj 45 evra na 10 dana. Hranu poneseš i to je to.
Mi smo bili u maju ove godine i idemo u septembru opet.

problem je sto je kod nas benzin skup pa je skup put da se bilo gde ode. sto se mene tice, to je najskuplja stavka.
od kad je pocela ova nenormalna kriza i na moru i na zlatiboru boravimo u privatnom smestaju i sami spremamo hranu. prosle godine sam se uverila da je hrana u crnoj gori znatno jeftinija nego u srbiji, a hranu moramo da kupimo gde god da smo.
na zlatiboru ne idemo po restoranima vec hranu kupujemo kod mestana u selu u kom se smestimo. i to nista spektakularno - sezonsko voce, povrce, jaja, sir...
u zlatiborskim selima mozes da nadjes smestaj za sto evra za ceo mesec i celu porodicu, ako ti nije bitna lokacija. toliko npr. moja porodica kuci potrosi na struju, vodu... mesecno. jos kada sam leti kuci pa mi dodju dva puta gosti, potrosimo vise para nego za "letovanje" na zlatiboru.
u sustini sve zavisi od toga sta trazis na moru ili zlatiboru... ili bilo gde.

I ja sebi zavidim na moru. :zaljubljena:

Idemo na Sitoniju u Nikiti. Htela sam na Tasos, patim za njim od 2004. kada sam bila prvi i poslednji put, ali mm neće ni da čuje za ostrva i neće daleko da vozi pa nam je Sitonija bila najbolja opcija. Da se bar malo odmaknemo od Polihrona, dojadio mi je za ceo život.
Gde ćete vi ove godine?

- - - - - - - - - -

Mici, jel opet Dubai?

Super ce vam biti u Nikitiju, mi smo bili pre tri godine i bilo nam je odlicno. Nasli smo deo gde mozes da budes potpuno izolovan i izvan guzve a kada smo hteli kolima smo zujali i obisli ceo prst pa imas plaza da biras. Nadam se samo da ne idete bas u avgustu- zbog guzve?
Mi krecemo sledeceg vikenda za Budimpestu i cim dodjemo sutradan na more :), ove godine Peloponez. I ja jedva cekam :).

Ja baš nisam stekla utisak da svi putuju.
Ali sam zato stekla utisak da svu se mnogi odselili iz Srbije za kratko vreme.
Ovde kod mene je pomor. :sad2:

ja vec odavno imama mnogo vise rodjaka po belom svetu nego u srbiji (sto rece neko - pametni su otisli u nemacku kada je tita zabolela noga)
a vec sam pisala da iz ove varosi svi odose... skola koja je upisivala 200 djaka prvaka pre deset godina, ove godine je pred zatvaranjem. cela opstina ove godine ima oko 200 prvacica... propast

Super ce vam biti u Nikitiju, mi smo bili pre tri godine i bilo nam je odlicno. Nasli smo deo gde mozes da budes potpuno izolovan i izvan guzve a kada smo hteli kolima smo zujali i obisli ceo prst pa imas plaza da biras. Nadam se samo da ne idete bas u avgustu- zbog guzve?
Mi krecemo sledeceg vikenda za Budimpestu i cim dodjemo sutradan na more :), ove godine Peloponez. I ja jedva cekam :).
Bili smo na Sitoniji 2011. i 2012.godine i dosta smo obilazili, ima predivnih plaža. Ali smo bili u malim mestima pa smo uveče crkavali od dosade jer nije bilo gde da se šeta. U principu volimo veće mesto zbog večernjeg "izlaska" tj.šetnje sa klincima. Da ne bude monotono, svako veče jednom istom ulicom. Nego da ima malo više da se obilazi.
A što se tiče plaža, stalno zujimo kolima preko dana, ja beležim gde sve treba da idemo, gledam po internetu fotke. Sitonija je prelepa.
Ne idemo u avgustu, da sam se ja pitala mi bi već sada bili na moru, ali mm kaže da se nije pripremio. On od putovanja napravi doživljaj, sređuje kola i proverava put, kao da svaki put ide prvi put. Mislim da bi žmurećki mogao da vozi do Halkidikija. :D
Tako da idemo uobičajeno, početkom jula, dok još nisu najveće gužve i vrućine, a i cene su povoljnije. Ne bih išla u špicu sezone ni u ludilu. Em preskupo, em najveća gužva, em najgore vrućine.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back