СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Preživesmo i ovaj dan, maloj princezi 1. rođendan :heart:
DSC_0440.jpg
DSC_0531.jpg
DSC_0582.jpg
Sarah.jpg

pozdrav drustvo!
bili smo u madjarskoj i dosla sam do zakljucka da sve nase politicare treba poslati na prinudni fizicki rad, bar nekoliko dana! ali sve!
nismo kupovali hranu, ali zato krpice. kad je snizenje bas je snizenje, a ne kao kod nas. kupili smo divne pamucne majice i haljine za decicu od 1-2 evra, farmerke za petsto dinara... jos uvek ne mogu da verujem!
laku noc :)

O da draga! Pa to je vec duuuuuugo duuuuugo tako!

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

verujem i odavno slusam o tome, ali uvek sam mislila da nije tako ogrooomna razlika. firmirane stvari za sto, dvesta dinara... nije vazno sto su firmirane, ali po toj ceni kod nas nema ni kineske ni turske odece. esprit majicu ce da nosi cera dok ne preraste i ostace nepromenjena, a platila sam je okruglo 230 dinara :eek:
vise nista ne kupujem u srbiji!

e sad sam i ja naucila! i ove nedelje cujem od "mama" u skoli da stekaju pare i koriste soping ture preko turistickih agencija. cak kazu da je bec vrlo povoljan, zatim temisvar, ali segedin i budimpesta na prvom mestu :) pa videcemo.

nego, odakle ova kisa ovolika nocas i jutros? moje dete ode na kros :eek: ja zvala skolu da proverim, bila sam sigurna da su odlozili, ali ne. kazu nema razloga za odlaganje. a vreme.. kisa, vetar, kratko se izviruje sunce koje przi. cetiri godisnja doba su malo da se opise ovaj dan, sto se vremena tice :)

da, pre dva dana je bilo bas ledeno, ali juce i danas do podne kisa, od podne i previse toplo... i moja smizla juce kad je dosla sa krosa na patikama isto blata i spolja i unutra, i naravno sva mokra od znoja...
nego devojke sa palica - sta ne treba propustiti na palicu kad se dodje? muzej? atrakcije? najbolji sladoled? najbolje pivo...?

Zoološki vrt. :heart:
Deset u glavu za Beogradski vrt. Jako mi se sviđa taj koncept otvorenog prostora, životinje su tamo stvarno mažene i pažene.
Obožavam Palićki zoo vrt!

- - - - - - - - - -

Inače pričala sam sa Lukinom učiteljicom. Preporučila nam je endokrinologa koji radi u Dečijoj bolnici.
On će reći da li Luka ima organski ili psihički problem. Borimo se sa kilama, ali sporo ide.
Porastao je 2cm od februara i skinuo 1,5kg, ali i dalje se jako muči i stalno je gladan.
A fizičke aktivnosti nula. Stalno ga teramo da bude aktivniji pa malo-malo pa brizne u plač.
Postajem očajna. :(
Nadam se da će doktor pomoći.

Alisa, nadam se da ćete razrešiti kile... i mi muku mučimo sa Martom :sad2:
Koliko je Luka visok i težak, ako nije tajna?
Marta sa svojih 8god. je 150cm visoka i ima oko 50kg... u suštini bi trebala 5 do 10kg da spadne, ali užasno jede... :dash:

Nije tajna, pisala sam o tome na prethodnim stranama.
U februaru je bio kod sportskog lekara, poslali su ga iz kluba da dobije potvrdu da može da ide na utakmice.
Ima 10 i po godina, bio je visok 142cm i imao je 52kg.
Doktor je tada rekao da treba da skine 10kg. :sad2:
Ali da ne sme da bude na dijeti jer raste i razvija se nego da treba da smanji slatko i da ne jede puno hleba, testa...
Sada ima 144cm i ima 50,5kg.
Jede mnoooogo manje od svog mlađeg brata koji ima 7 godina, naročito manje keksa i čokolada koje ovaj mali jede, ali je i mali super aktivan.

Nije tajna, pisala sam o tome na prethodnim stranama.
U februaru je bio kod sportskog lekara, poslali su ga iz kluba da dobije potvrdu da može da ide na utakmice.
Ima 10 i po godina, bio je visok 142cm i imao je 52kg.
Doktor je tada rekao da treba da skine 10kg. :sad2:
Ali da ne sme da bude na dijeti jer raste i razvija se nego da treba da smanji slatko i da ne jede puno hleba, testa...
Sada ima 144cm i ima 50,5kg.
Jede mnoooogo manje od svog mlađeg brata koji ima 7 godina, naročito manje keksa i čokolada koje ovaj mali jede, ali je i mali super aktivan.

Izvini, ja tolko nemam vremena, da nisam ni pogledala prethodne strane tolko pomno, samo preletim :rumenka: :zag:
Pa ako je sve tako onda je verovatno stvar metabolizma i genetike... :think:
Evo i ova moja je sa sportom na TI, mrzi fizičko u školi, kad sam je vodila na sportove plače, ne sviđa joj se, ne poznaje nikog, bole je ruke, noge, bla bla truć :roll:
A ima genetski predispozicije i od mene i od supruga da bude dembela :sad2:

Pa šta Luka jede tokom dana? :think:
Ja muku mučim jer ova moje je odrasla sa babom i dedom i jede 8 stvari u krug :dash: neće novo da proba, to što sam joj dodatno uvela, jedva sam uvela :pljus:

Izvini, ja tolko nemam vremena, da nisam ni pogledala prethodne strane tolko pomno, samo preletim :rumenka: :zag:
Pa ako je sve tako onda je verovatno stvar metabolizma i genetike... :think:
Evo i ova moja je sa sportom na TI, mrzi fizičko u školi, kad sam je vodila na sportove plače, ne sviđa joj se, ne poznaje nikog, bole je ruke, noge, bla bla truć :roll:
A ima genetski predispozicije i od mene i od supruga da bude dembela :sad2:

Pa šta Luka jede tokom dana? :think:
Ja muku mučim jer ova moje je odrasla sa babom i dedom i jede 8 stvari u krug :dash: neće novo da proba, to što sam joj dodatno uvela, jedva sam uvela :pljus:
Jede sve što i mi, zdravo se hrani, svaki dan kuvanje, ne pije sokove. Jede jako puno jabuka i svo sezonsko voće.
Trenira vaterpolo već drugu godinu, a pre toga je trenirao 3 godine plivanje.
Ali taj sport je tri puta nedeljno po 45 minuta, sve ostalo se vuče kao crevo, premešta se sa kreveta na fotelju. Ide u školu i iz škole peške, to je oko 15-20 minuta u jednom pravcu i to mu je sva aktivnost.
Nemam pojma od čega je debeo.
Mlađi jede sve isto što i on, samo tri puta više i češće i mlađem ne ograničavamo slatko, a Luka sam sebi ograničava.
Svake zime ista priča, ugoji se dosta, ali je ove godine nabio najviše do sada. Kako dođe lepše vreme tako se steše, ali ne dovoljno.

Pa jeste genetika, ja sam takođe bila debela kao dete pa sam u pubertetu izrasla i nekako se izvukla.
Tata mu je takođe krupan, nije visok, ali je sav nabijen pa je Luka na njega.
Mlađi je više na mog brata i tatu građen.

Ja sam mislila da nije tako strašno, ima mnogo deblje dece od njega, on je u njegovom razredu neka zlatna sredina.
Ali sportski lekar ne misli tako.

Videćemo šta će reći endokrinolog.

Ja kupujem knjige preko škole. Niti znam gde bih vijala knjige, niti imam vremena da ih tražim.
Podelili su nam plaćanje na tri rate, a rate su na 2-3 nedelje.
Tako da smo sredinom aprila dobili rok da knjige platimo do kraja maja.
Lukine su preko 12.000 dinara, a Miloševe oko 7500 dinara.
Šta je to za jednu porodicu da istrese 20.000 dinara u roku od mesec i po dana.
Lako je nama kad mi živimo u Srbiji, zemlji blagostanja gde je školovanje besplatno, a standard na nivou.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back