СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ćao drage devojke!
Čitam šta pišete za školu i ne mogu da verujem da Gabriel ima tako naporan tempo već u drugom razredu. :eek:
Luka u četvrtom razredu ne radi tolike zadatke iz matematike, oni takođe imaju 5-10 zadataka na kontrolnom, a koliko dobijaju za domaći nemam pojma. Luka sve radi sam, vrlo retko traži pomoć oko jednog-dva zadatka, ali mu nikad ne kontrolišemo domaći niti gledamo šta radi. Domaći je 100% njegova briga i uvek ga radi sam čim dođe iz škole tako da uopšte nisam u toku. A kada pitam šta su radili u školi, kaže mi samo ako je bio kontrolni iz nečega ili ako je dobio neku ocenu. Kada pročitam koliko ste upoznati sa programom vaše dece, pitam se da li bih i ja trebala više da se interesujem za njihovu školu. :think:
Nekako se moji roditelji nikada nisu bavili mojom školom pa sam i ja primenila isti princip.
Sinoć je jadničak došao iz škole u 18h i odmah je seo da radi domaći jer za pola sata kretao na trening i dolazi kući oko 20:30h, a pošto ujutru idu u školu da odrađuju petak 17.februar, bojao se da neće stići sve da završi posle treninga. Učiteljica im je "malo" zadala, samo iz tri predmeta su dobili da urade domaći. I onda je radio domaći, ubacio u usta omlet koji sam mu napravila i odjurio na trening. Kada se vratio opet je sa vrata seo da radi. Zvao me je da mu pomognem oko srpskog, trebalo je da pronađe motive i pesničke slike u pesmi koju obrađuju. Ljudi moji, ala ja nemam pojma. Onda sam tražila po čitanci da vidim da li ima negde opis tih pojmova pa smo našli, ali mi i dalje nije ništa bilo jasno. Na kraju je sam napisao kako je znao i umeo.
Mene da ponovo pošalju u školu, ja je ne bih nikada završila. :dash:

- - - - - - - - - -

Zoljo, muzička škola mi je potpuno strana.
Ovde u NS-u dosta dece ide, mogu da se raspitam, samo mi reci šta da pitam.

hvala draga!
Mici mi objasnila i to tako da sam porasla dva cm :)

- - - - - - - - - -

ovde su deca isla u skolu 17. februara, tako da danas nema skole...

inace... svuda sva deca imaju puno domaceg.
takav je trend :)
kad pitam cerku koliko ima domaceg, kad npr. treba negde da idemo a ona mi kaze: - malo. tri (nekada i pet) strana u radnim listovima iz matematike, napisu prepricavanje teksta iz srpskog, ili nauce pesmicu...
prestanem dalje da slusam, ali na srecu uradi sve brzo.. samo ako treba da se zuji negde :D

Eli Gabirle je "već" treći razred. Ahahaha. I da,stvarno im je ubitačan tempo. Ne kukam ja za džabe. Samo vrtim glavu naokolo,i ne mogu da dođem sebi. A juče su pisali prvi pismeni zadatak iz mađarskog. Bilo je treme,jer ne smeju da brišu u vežbanci. Tema je bila inače zanimljiva: Pohađam školu iz snova. Kako mi je ispričao,on je napisao tekst o tome da je zaspao i sanjao jedan san. Da je raketom odleteo na drugu planetu i tamo video jednu školu. Ta škola je bila sva od slatkiša. Zidovi od keksa,vrata od jabuke,stolovi od banane a stolice od čokolade. I on je bio toliko srećan. Sve je bilo šareno. Kada je ušao osetio je divan miris škole. Seo na stolice od čokolade i polako počeo da jede školu. I jeo je,jeo je,jeo je,dok celu školu nije pojeo. I ruke i lice su mu bile umazane čokoladom. I odjednom je zazvonio sat,i shvatio je da je sve sanjao,i da mora da ustane i krene u pravu školu. Otprilike to je pisao,koliko mi je ispričao. A ima puno simbolike u njemu. Kako on slasno jede školu. Ahahahahaha.
I mi danas imamo radnu subotu.

inace... svuda sva deca imaju puno domaceg.
takav je trend :)
kad pitam cerku koliko ima domaceg, kad npr. treba negde da idemo a ona mi kaze: - malo. tri (nekada i pet) strana u radnim listovima iz matematike, napisu prepricavanje teksta iz srpskog, ili nauce pesmicu...
prestanem dalje da slusam, ali na srecu uradi sve brzo.. samo ako treba da se zuji negde :D

Jovanova učiteljiva je puno domaćeg pravdala time da im bude lakše u 5.

A jovan nije brzo radio, često mu je trebalo celo pre podne..

Jovanova učiteljiva je puno domaćeg pravdala time da im bude lakše u 5.

A jovan nije brzo radio, često mu je trebalo celo pre podne..

pa je li bilo lakse od petog?
ja u sustini ne volim puno domaceg, ali vecina djaka nikada nista kod kuce ne bi ni procitala da nema domaceg :(

a najvise me nervira kada uciteljica kaze da je to "izmedju njih" nje i djaka i da nema veze i ako ne urade, a onda cujem da svi koji nisu uradili dobiju keceve ... deci jedna prica roditeljima druga!

Eli Gabirle je "već" treći razred. Ahahaha. I da,stvarno im je ubitačan tempo. Ne kukam ja za džabe. Samo vrtim glavu naokolo,i ne mogu da dođem sebi. A juče su pisali prvi pismeni zadatak iz mađarskog. Bilo je treme,jer ne smeju da brišu u vežbanci. Tema je bila inače zanimljiva: Pohađam školu iz snova. Kako mi je ispričao,on je napisao tekst o tome da je zaspao i sanjao jedan san. Da je raketom odleteo na drugu planetu i tamo video jednu školu. Ta škola je bila sva od slatkiša. Zidovi od keksa,vrata od jabuke,stolovi od banane a stolice od čokolade. I on je bio toliko srećan. Sve je bilo šareno. Kada je ušao osetio je divan miris škole. Seo na stolice od čokolade i polako počeo da jede školu. I jeo je,jeo je,jeo je,dok celu školu nije pojeo. I ruke i lice su mu bile umazane čokoladom. I odjednom je zazvonio sat,i shvatio je da je sve sanjao,i da mora da ustane i krene u pravu školu. Otprilike to je pisao,koliko mi je ispričao. A ima puno simbolike u njemu. Kako on slasno jede školu. Ahahahahaha.
I mi danas imamo radnu subotu.

Hahahaha, ovo je genijalnoooooooo, bravo za Gabriela :lol: :klap: :lol:

- - - - - - - - - -

Ćao drage devojke!
Čitam šta pišete za školu i ne mogu da verujem da Gabriel ima tako naporan tempo već u drugom razredu. :eek:
Luka u četvrtom razredu ne radi tolike zadatke iz matematike, oni takođe imaju 5-10 zadataka na kontrolnom, a koliko dobijaju za domaći nemam pojma. Luka sve radi sam, vrlo retko traži pomoć oko jednog-dva zadatka, ali mu nikad ne kontrolišemo domaći niti gledamo šta radi. Domaći je 100% njegova briga i uvek ga radi sam čim dođe iz škole tako da uopšte nisam u toku. A kada pitam šta su radili u školi, kaže mi samo ako je bio kontrolni iz nečega ili ako je dobio neku ocenu. Kada pročitam koliko ste upoznati sa programom vaše dece, pitam se da li bih i ja trebala više da se interesujem za njihovu školu. :think:
Nekako se moji roditelji nikada nisu bavili mojom školom pa sam i ja primenila isti princip.
Sinoć je jadničak došao iz škole u 18h i odmah je seo da radi domaći jer za pola sata kretao na trening i dolazi kući oko 20:30h, a pošto ujutru idu u školu da odrađuju petak 17.februar, bojao se da neće stići sve da završi posle treninga. Učiteljica im je "malo" zadala, samo iz tri predmeta su dobili da urade domaći. I onda je radio domaći, ubacio u usta omlet koji sam mu napravila i odjurio na trening. Kada se vratio opet je sa vrata seo da radi. Zvao me je da mu pomognem oko srpskog, trebalo je da pronađe motive i pesničke slike u pesmi koju obrađuju. Ljudi moji, ala ja nemam pojma. Onda sam tražila po čitanci da vidim da li ima negde opis tih pojmova pa smo našli, ali mi i dalje nije ništa bilo jasno. Na kraju je sam napisao kako je znao i umeo.
Mene da ponovo pošalju u školu, ja je ne bih nikada završila. :dash:

Mukica, baš mi ga žao :sad2:

- - - - - - - - - -

Evo malo da vas nasmejemo :mrgreen:

Maja je jedan slatkis! Ana ce da vas razbije ako niste pocistile taj nered :P
I ja volim pitu od krompira samo ne umem dobro da je napravim, cak i ne znam nikog da je pravi dobro kao sto prave u Hercegovini ili na Zlatiboru... U Bosni u krompirusu dodaju i crni luk, to vec ne volim...

Ma lako smo to sredili, Ana pošto ima 2 čivave, digla onu koja voli da jede na krevet pored Maje i ova kao usisivač sve očistila :zcepanje: :lol: :zcepanje:
Mislim da je ova bila sa lukom... ali da vidiš tek što Maja jede belu vešalicu, krompir iz rerne i lepinju :mrgreen:

I ja sam se danas zaledila. Doduše, niko mi nije kriv što sam krenula bez kape, vetar me je oduvao. Ako ne dobijem upalu mozga, ništa nisam uradila. :zzima:
Ne mogu više da dočekam rolere, bajseve, šibanje sa klincima po ceo dan, da ližemo sladoled i upijamo sunce...

ovih prethodnih dana, kako malo progreje sunce, moja cerka ide do neke sezonske poslasticarnice da vidi jesu li proradili... i svaki dan pita kad ce da otvore, pa jel' vide oni da greje sunce? :lol: nista domaci sladoled, nista frikom... samo taj "italijanski" :manikir:

Mi smo prošli vikend lizali sladoled, to nam je svima najslađe. Isto taj iz poslastičarnice, na kugle pa da sami biramo ukuse.
A zima je na izdisaju, odbrojavamo joj dane. :super:
Ja sam danas ribala kuću, a satro me neki stomačni virus, jedva sam stajala na nogama. Posle pola dana spremanja i trčkanja na wc sam se na kraju strovalila u krevet od bolova i zaspala. Dremala sam pola sata, ustala kao nova, otišla kod mame na ručak, najela se kao prase, a virus nestao. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back