СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Miloš ima 7 godina, visok je 122 i ima 26kg. I nema grama sala. Po doktoru bi on trebao da skine 4kg.
Evo njih dvojice:
Klinci.jpg

I apropo sistematskih pregleda i slično, i mi smo bili na onom redovnom godišnjem pregledu,i moje dete 140cm i 40kg. Doktorka rekla,školski,taman kako treba. Meni se čini da bi mogao da ima 3kg manje,i onda bi se idealno kretao,ali dolazi proleće,i kada krene lepo vreme on ne silazi sa bajsa,pa onda nešto mislim,sad se ponovo žali da ga bole kosti (što znači da naglo raste),i ponovo počne da vozi bajs da će tih par kilograma za čas otići dole.

A kako dete da skine 10kg? Čudno mi je Eli da mu nisu dali neku sportsku dijetu,koji bi onda oni trebalo da savetuju. Možda da odete kod endokrinologa,pa će oni prepisati šta je zdravo za dete,kako da se hrani,količinski kad i koliko i u kojim kombinacijama,jer su deci potrebni i proteini i šećer i UH i vitamini itd. To stručnjak najbolje zna da kaže.

Ne znam Mici, to i mene buni. Treba da skine 10kg, ali ne treba da ide na dijetu nego da izbaci slatkiše i testo. Ko je tu lud?
Tako može da skine 10kg neko ko ima 100kg, a ne dete od 50kg.
Ja sam svakako sigurna da će proleće, a još više leto, sve to da reši. Svake godine je ista priča, svi se nagojimo preko zime, a sa prvim zracima sunca se aktiviramo i odmah kile idu dole.

- - - - - - - - - -

I ne mogu da verujem da je Gabriel visok kao Luka. Pa svaka čast! :super:

Drage ženske, Marta mi povraćala u školi u ponedeljak i kod doktora uradili test za anginu (to je prošli put imala pa se proširile neke bakterije na želudac pa je i tad povraćala), nije to, stomačni virus isto kao nije bio... ona 148.5cm visoka i 48.2kg teška, a tek što je proslavila 8 rođendan. Kaže Dr. već ima i grudi (nije to salce kao što svi misle!) i diagnoza Pubertas Praecox i sad treba da vadimo krv iz vene, da uradimo razna snimanje itd. :roll: :dash: Boje se da neki deo tela joj se razvija kako treba, a nešto preuranjeno prebrzo pa hormoni divljaju i zato povraćanje itd. :aha:
Ludilo kod nas... Pri tom kad smo onda bili kod lekara Maja je isto naravno bila sa nama i od utorka ujutru krenula da šmrče, kija, zapušena ponekad i boli je grlo :rida: Znači duplo ludilo, a ja ne znam gde sam :lol:

Šta vi mislite o ovoj diagnozi itd? :think:

Ljubimo vas... :zag: :cao:

Ne znam Mici, to i mene buni. Treba da skine 10kg, ali ne treba da ide na dijetu nego da izbaci slatkiše i testo. Ko je tu lud?
Tako može da skine 10kg neko ko ima 100kg, a ne dete od 50kg.
Ja sam svakako sigurna da će proleće, a još više leto, sve to da reši. Svake godine je ista priča, svi se nagojimo preko zime, a sa prvim zracima sunca se aktiviramo i odmah kile idu dole.

- - - - - - - - - -

I ne mogu da verujem da je Gabriel visok kao Luka. Pa svaka čast! :super:

..takođe će i rast da učini svoje.

- - - - - - - - - -

Drage ženske, Marta mi povraćala u školi u ponedeljak i kod doktora uradili test za anginu (to je prošli put imala pa se proširile neke bakterije na želudac pa je i tad povraćala), nije to, stomačni virus isto kao nije bio... ona 148.5cm visoka i 48.2kg teška, a tek što je proslavila 8 rođendan. Kaže Dr. već ima i grudi (nije to salce kao što svi misle!) i diagnoza Pubertas Praecox i sad treba da vadimo krv iz vene, da uradimo razna snimanje itd. :roll: :dash: Boje se da neki deo tela joj se razvija kako treba, a nešto preuranjeno prebrzo pa hormoni divljaju i zato povraćanje itd. :aha:
Ludilo kod nas... Pri tom kad smo onda bili kod lekara Maja je isto naravno bila sa nama i od utorka ujutru krenula da šmrče, kija, zapušena ponekad i boli je grlo :rida: Znači duplo ludilo, a ja ne znam gde sam :lol:

o dijagnozi mislim da se dr proserava soproštenjem :malav:

biće marta ok

ispovraćalo se dete moš misliti, daj joj linex
svakako ćeš pratiti stanje i reagovati ako treba.
msm ajd nisam lekar, ne daj Bože da je nešto ozbiljno..al u najvećem broju slučajeva - nije
i beba će ti biti ok, šmrcanje nije strašno.

Alisa, ako se dobro secam jednom si napisala da ti je neko rekao kako si rodila dva puta isto dete! E taj neko je bio u pravu. Bas jako lice i obojica su kao med slatki :heart:
da, i Vexy cini mi se ima jednog mrsavka i jednog debeljucu.
kada bi to sa mrsavljenjem i gojenjem bilo lako i jednostavno svi ljudi bi izgledali bas onako kako zele, ali mnooogo faktora i kombinacija je ukljuceno :aha: ja bih volela kad bi moja cera imala kg - dva vise, mada svi kazu da je taman :)

Damo, ja mislim slicno kao i Vexy, ali kad vec se nude mogucnosti da se sve snimi i proveri, onda proverite da budete mirni i da se ne sekirate. Inace znas i sama - povracanje, slinavica, kijavica, crveno grlo.... sve su to ceste i prolazne stvari kod dece. a i da ih sve nesto boli dok rastu... (kod nas su inace prijavili i stomacni i respiratorni virus OPET. za sada ih uspesno izbegavamo, videcemo da li ce tako i ostati)

Gabrielu naravno dobar provod na toboganima, a mama da se ne sekira puno :)

i sad laku noc, odoh u krevet pre ponoci. eee od kad to nije bilo...

Daaaaaa. Bas se izduzio. Jedva je docekao da ima 140cm da bi mogao da ide na sve strasne tobogane u vodenim parkovima. A mene ce slog da strefi. :)

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice
Ahahaha i Luka je to od letos čekao. :lol:
U Solunu u akva parku su ga letos pustili na tobogane za odrasle, ali se onda promenila smena, došli drugi čuvari tobogana, stavili ga na merenje i pokazuju mi da mu fali 2cm do 140cm. I ne daju da se spušta ni pod razno!
A Luka hoće da umre jer smo bili sa dve drugarice koje su imale dovoljno centimetara za spuštanje i njih nisu vratili, a njega više nisu hteli da puste. Toliko je bio očajan i plakao, kao da mu se ceo svet srušio.
I od tada se stalno merio, nikako da dobije ta dva dodatna cm, sad ih je konačno definitivno potvrdio i premašio. Nema veće sreće za njega. :D

- - - - - - - - - -

Marta je stvarno napredna za svoje godine, ali rekla bih da je potpuno ista na tebe, tako da ne kapiram zašto doktori drame.
Valjda je normalno da je dete genetski isto kao majka.
Zvuči mi skroz suludo sve što su ti rekli. Jel' Marta sada dobro?

Eli upravo tako! To svakidasnje merenje dok nije dostigao ovu visinu. Znaci haos!

Damo bice to sve ok sa Martom. Ne brini. Pa ona je jednostavno napredno dete. Na svoju visinu naspram godina i uzevsi u obzir genetiku roditelja ne bi trebalo tako da.vas plase,nego da smireno prate stanje. Znam da je tebi ludilo u glavi i zbog svoje bolesti,ali zbog svih vas pokusaj da ostanes smirena. Kako je lako reci,ali u stvarnom zivotu nije sve zlato sto sija. Budi svoja,jaka i bice sve ok.

Mi u subotu idemo na maskare. I moje dete je odlucilo da bude gusar. I morali smo da.mu sasijemo gusarske pantalone,kosulju,napravimo kesu za blago,onaj pokrivac za oko,da napravimo mac itd. Slikacu ga celog u subotu,pa cu da vam okacim da vidite. :)

Hvala vam svima ženske :heart:
Marta i dalje nije sva svoja... nekako je bleda i letargičnija nego inače, sve joj je teško i ne jede puno... jutros se opet žalila na stomak, ali nije povraćala od ponedeljka i još me nisu zvali iz škole, tako da ne znam ni ja... u ponedeljak ćemo otići sva ispitivanja da uradimo... :aha:

Alisa, ako se dobro secam jednom si napisala da ti je neko rekao kako si rodila dva puta isto dete! E taj neko je bio u pravu. Bas jako lice i obojica su kao med slatki :heart:
da, i Vexy cini mi se ima jednog mrsavka i jednog debeljucu.
kada bi to sa mrsavljenjem i gojenjem bilo lako i jednostavno svi ljudi bi izgledali bas onako kako zele, ali mnooogo faktora i kombinacija je ukljuceno :aha: ja bih volela kad bi moja cera imala kg - dva vise, mada svi kazu da je taman :)

Damo, ja mislim slicno kao i Vexy, ali kad vec se nude mogucnosti da se sve snimi i proveri, onda proverite da budete mirni i da se ne sekirate. Inace znas i sama - povracanje, slinavica, kijavica, crveno grlo.... sve su to ceste i prolazne stvari kod dece. a i da ih sve nesto boli dok rastu... (kod nas su inace prijavili i stomacni i respiratorni virus OPET. za sada ih uspesno izbegavamo, videcemo da li ce tako i ostati)

Gabrielu naravno dobar provod na toboganima, a mama da se ne sekira puno :)

i sad laku noc, odoh u krevet pre ponoci. eee od kad to nije bilo...

jeste, Jovan nije debeljuca nego više od toga
al Bane ima onu očekivanu težinu za svoj uzrast i visinu
al me čudi što čak i za njega ne mogu da nađem normalne pantalone, farmerke i sl,
sve u trenerkama ide u školu (donji deo)
jer su nadublje, pokriva mu leđa, ne steže ga nigde
..ili bar nisam našla nikakve normalne pantalone.

- - - - - - - - - -

Hvala vam svima ženske :heart:
Marta i dalje nije sva svoja... nekako je bleda i letargičnija nego inače, sve joj je teško i ne jede puno... jutros se opet žalila na stomak, ali nije povraćala od ponedeljka i još me nisu zvali iz škole, tako da ne znam ni ja... u ponedeljak ćemo otići sva ispitivanja da uradimo... :aha:

sad ću ja ko Nada Macura..nek uzima puno tečnosti...:lol:

- - - - - - - - - -

biće to ok,vidiš ne povraća, i to je napredak

moja cera ima jako dugacku kosu, koju voli, ali ne voli da se ceslja. ima neke svoje fazone da uvija, usukuje, vezuje... i uglavnom je pustim, osim kada krene u skolu. tada je ne pustam da izadje dok se uredno ne oceslja. e danas je bio takav dan da sam ja imala puno posla, a muz je imao slobodan dan pa je bio sa cerom i izmedju ostalog odveo je u skolu. malo pre kada smo svi dosli kuci, pitam ceru da li se sama cesljala ili je tata pomagao - a njih dvoje u glas: nismo se ni cesljali! i to sve sa dizanjem ruku i onim pogledima, kao vidis da ne mora cesljanje svaki dan... strasno.

Vexy draga, ja napisah kolika je moja cera mrsavica i jedva, ali jedva nalazimo farmerke koje su joj taman. ako su taman u nogavicama onda su ogromne u struku, redovno su plitke da dete mora stalno da ih vuce na gore... nego sreca da ima tih helanki i trenerki, pa farmerke kad nadjemo...

Damo, svako je umoran i iscrpljen i po nekoliko dana posle povracanja...

Poslednja izmena:
Da li je u redu da razredni na roditeljskom svima priča o svim učenicima, ocene, prestupe..i sl?

pa...
na metodici nastave su nas ucili da nije, ali u poslednje vreme na skolskim seminarima se savetuje da je u redu, jer kazu da pozitivno deluje... meni licno se ne svidja.

inace, moj muz je bio prilicno razocaran kada je video da na prvom cerinom roditeljskom uciteljica nije pricala pred svima o svima :lol: bas je hteo da cuje kakvo je koje dete u odnosu na roditelje koje poznaje... cirkus. posle kazu da su zene tracarajke.

Da li je u redu da razredni na roditeljskom svima priča o svim učenicima, ocene, prestupe..i sl?
Meni je u redu. Nervira me taj fazon, da se krije koja deca su problematična i da se bilo kakvi ispadi krišom rešavaju sa roditeljima deteta i pedagozima, da se zataškava problem.
Ne ocene, nego ponašanje dece. Valjda trebaju roditelji da znaju sa kakvom decom im dete ide u razred, provodi sa njima puno vremena.
Ocene mislim da ne treba svi da znaju i u krajnjoj liniji, nikoga drugog ni ne interesuju ocene osim roditelja pa je to nepotrebno oduzimanje vremena ljudima. Šta meni znači kakve ocene ima neko drugo dete?

I ja smatram da je sasvim u redu pricati o ponasanju dece na roditeljskom. Ja sam zbog jednog agresivnog deteta koji mi kinji dete mesecima zavrsila kod direktora,umesto da su i roditelji i uciteljica na normalan lep nacin pokusali da rese situaciju kako sam trazila. Umesto toga su mene prijavili direktoru. Mali agresori treba da se suoce sa svojim delima i kaznom,a njihovi roditelji da se suoce sa problem. I neka to rese. A za ocene boli me dupe. Ali disciplina mi je itekako vazna.

...znači ..
na svakom roditeljskom alušamo o svim ocenama
pojedinačnim postupcima svakog deteta...
svačiju ocenu i izostanak
a ne o stvarnim problemima., kojih, izgleda i da nema...
roditeljski se oduži na dva sata.

ja to nikad,ali nikad ne radim na roditeljskom...
roditeljski je za uopštene teme...
za pojedinačne ocene svakog deteta je individualni razgovor...

citanje svih ocena svima je zamorno svim roditeljima, a sigurno i nastavniku. o opstem ponasanju, disciplini i nedisciplini je nesto drugo. to vecina voli da cuje, a ima i izuzetaka (mene npr.)

po meni nije pedagoški pred drugim roditeljima čitati ocene tuđe dece...:nono2:
i ne samo po meni...nijedan moj kolega niti koleginica to ne radi...:rtfm:
može doći do zloupotrebe....:aha:
ocene deteta roditelj mora da sazna nasamo...:aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back