Ćao drage devojke!
Čitam šta pišete za školu i ne mogu da verujem da Gabriel ima tako naporan tempo već u drugom razredu.

Luka u četvrtom razredu ne radi tolike zadatke iz matematike, oni takođe imaju 5-10 zadataka na kontrolnom, a koliko dobijaju za domaći nemam pojma. Luka sve radi sam, vrlo retko traži pomoć oko jednog-dva zadatka, ali mu nikad ne kontrolišemo domaći niti gledamo šta radi. Domaći je 100% njegova briga i uvek ga radi sam čim dođe iz škole tako da uopšte nisam u toku. A kada pitam šta su radili u školi, kaže mi samo ako je bio kontrolni iz nečega ili ako je dobio neku ocenu. Kada pročitam koliko ste upoznati sa programom vaše dece, pitam se da li bih i ja trebala više da se interesujem za njihovu školu.

Nekako se moji roditelji nikada nisu bavili mojom školom pa sam i ja primenila isti princip.
Sinoć je jadničak došao iz škole u 18h i odmah je seo da radi domaći jer za pola sata kretao na trening i dolazi kući oko 20:30h, a pošto ujutru idu u školu da odrađuju petak 17.februar, bojao se da neće stići sve da završi posle treninga. Učiteljica im je "malo" zadala, samo iz tri predmeta su dobili da urade domaći. I onda je radio domaći, ubacio u usta omlet koji sam mu napravila i odjurio na trening. Kada se vratio opet je sa vrata seo da radi. Zvao me je da mu pomognem oko srpskog, trebalo je da pronađe motive i pesničke slike u pesmi koju obrađuju. Ljudi moji, ala ja nemam pojma. Onda sam tražila po čitanci da vidim da li ima negde opis tih pojmova pa smo našli, ali mi i dalje nije ništa bilo jasno. Na kraju je sam napisao kako je znao i umeo.
Mene da ponovo pošalju u školu, ja je ne bih nikada završila.
- - - - - - - - - -
Zoljo, muzička škola mi je potpuno strana.
Ovde u NS-u dosta dece ide, mogu da se raspitam, samo mi reci šta da pitam.