СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad smo kod igara:
sinoc smo bili na koncertu polaznika muzicke skole. sve super, ozbiljno... i deca i nastavnici se bas potrudili. dete, kako koje zavrsi svoju tacku predje u publiku i onako sve super organizovano. na samom kraju nekoliko decaka koji sviraju harmonike najavljeni da ce zajedno odsvirati nesto. i dok iznose dodatne stolice na binu, a decaci stoje sa sve instrumentima na prsima - moja cera pita: - hoce li oni sad da igraju muzickih stolica- :rotf:

drugari, imam jedno pitanje... ako neko zna..
znate one podloge sto se prave za mafine, pops kolacice, pa i torte... za jednokratnu upotrebu. prave se od recimo kartona, stiropora... a ono sto ne znam je: koji je to papir kojim se oblaze karton i stiropor? papir koji moze doci u dodir sa hranom, da je lep i da se ne raspada... ???
na jednom mestu sam procitala da moze masni papir za pecenje, koji se stavi preko ukrasnog "masnog" papira i preko predje peglom? da li je to nekom poznato?

Bravo Dragiša! :super:
Meni je baš frka od tog petog razreda. :sad2:

imali smo odličnu,strogu učiteljicu...ja sam sama birala da kod nje ide...
fantastično ih je spremila za prelazak u peti...
osim par zadačića iz mate,ništa niti sam morala,a nisam ni stizala da mu pomažem...
slobodno mogu da kažem da je moje mlađe dete samostalno zaradilo 4.86 prosek u prvom polugodištu...ja prezadovooooljna...:aha:

Bravo Dragisha za juniora! Svaka cast! I ne treba uciti sa njima,do petog razreda treba da steknu radne navike. Bravo mama i za tebe,ovo je i tvoj uspeh vaspitanja!

Mi danas kitimo jelku. Badnji dan. :) Na meniju riba naravno. Riblja corba,i punjeni saran sa pirincem i pecurkama. Mi sno od juce u totalnom praznicnom raspolozenju!

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

e poceo raspuuuuuust z:)
Dragisha, cestitke i od mene, bravo za tvog decaka!

Srecan badnji dan svima koji slave!
Kod nas je praznicno vec odavno... jelku smo kitili jos za detinjce i tako ce stajati (sa malim izmenama) do polovine januara... veceras je i korindjanje
Zabavno je kad se praznici dupliraju :ztorba:

Moji klinci su u sredu u školi imali vašar. Svi razredi su pravili nekakve ukrase, a mame su kod kuće pravile kolačiće i onda su deca to prodavala, a roditelji i ostali su kupovali.
Izbacili su klince u dvorište, posrmzavali su se načisto. Ja nisam mogla da idem jer je vašar naravno bio u radno vreme, ali nam je Miloševa učiteljica rekla da je samo njihov razred oborio rekord škole ikada (nije rekla koliko godina unazad praktikuju taj vašar) i za sat i po vremena koliko je trajao vašar, zaradili su 14.147 dinara! :eek:
Jedan jedini razred i to prvačići. Nisam mogla da verujem!

I naši imaju taj vašar u školi, Meni je to veoma lep događaj. Oni se toliko trude da što lepšte naprave te ukrase,i ove godine su pravili svakakve ukrase za Božić koji se kače na jelku ili stavi ukras na svečanu trpezu. Naši to rade u boravnku, I pošto nam je jelte ta učiteljica preminula koja godinama vodi ovaj projekat,preuzela je zamena i deca su tražila da deo zarade potroše na venac koji će odneti na grob. Ja sam se zamalo rasplakala kada sam čula.

A sada lepše teme. Korinđanje. Baš mi je žao što ga više nema u NS. U Temerinu još idu kočijama i naravno po selima. Žao mi je što moje dete ovde u gradu ne može da bude deo tih običaja,a nemam uvek vremena da ga odvedem na selo,da ide sa tamošnjom decom.

I naravnoooooooooooooooo srećan Božić svima koji danas slave!!!!!!!!!!!!!
Krećemo na misu!
IMG_20161224_152805.jpg

Srecan Bozic svima koji danas slave!

E korindjanje je bilo skoro nestalo i pre par godina je (bar u Banatu, ili nekim delovima) rumunska zajednica obnovila obicaj, sto su SVA deca rado prihvatila. Kod nas dolaze korinjdjasi (deca koja pevaju bozicne i novogodisnje pesme i dobijaju voce ili slatkise) i 24. 12. i 6.1.
Ali dok objasnis deci da idu u kuce gde ima vencic na vratima, a da oni sto imaju svece na prozorima ne korindjaju... cirkus! Ali uvek sve bude dobro i veselo...

Deciji novogodisnji sajam u skolama ima i kod nas svake godine (Nikad nisam bila :rumenka: )

- - - - - - - - - -

ps
mici, mislila sam da ja i moja cera ove godine imamo najsareniju jelku, ali ti i tvoj decak ste nas pobedili :) mozda smo i tu negde... ali vazno da sljasti na sve strane :lol:

- - - - - - - - - -

i naravno, zamalo da zaboravim:

Srecan "mamindan" svim mamama koje slave! Pripremite "otkupninu", ako budete vezane!

Cao ljudi. Ja otisla u banju kod mojih, sama, bez dece, oni su ostali.
Ostacu ovde dok mi ne dosadi. Banja se bas izmenila
Evo nekih slicica
20161225_111423.jpg

- - - - - - - - - -

Mici, drago mi je sto se lepo proveli za rodjendan
Dragisa, cestitam detetu na uspehu, on ce biti vukovac
Srecan Bozic svima koji slave

Prilozi

• 20161225_111212.jpg
    20161225_111212.jpg
    117,1 KB · Pregleda: 11
Ja nisam htela da vodim decu z:mrgreen: a ni oni nisu bili ni previse zainteresovani
Pitali su jel mozemo i mi, ja rekla ne moze i to je sve.
Tamo, na Palicu su im drugari, a ovde im je dosadno, ne moze toliko, sad po zimi, da se ide po igralistima i sl.
Osim toga sobe su ovde drasticno hladnije...i tako sve kad se skupi, ovaj put tako.
Za ubuduce, videcemo, nek smo zivi i zdravi.

Zoljo, hvala

Juče su klinci dobili paketiće od tatine firme.
Državna firma koja sama sebe izdržava i puni budžet, poslednjih godina je pljačkaju nemilice i puni kase stranačkih vlasti i za godinu - dve će i nju zatvoriti jer je pod kreditima, ali su zato paketići veći od mene, u svakom je kao i svake godine bilo po 4-5 najskupljih igračaka. :roll:

Pa zasto to rade ako firma tako lose stoji?

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice
Pa zato što nije njihovo. Firma loše stoji zato što sve trpaju sebi u džepove pa da očerupaju do kraja.
Da potonu kraljevski. :roll:

- - - - - - - - - -

Upravo su mi se javili, obojica imaju sve petice.
Zapravo Miloš nema ocene, nego opisno, u većini predmeta je iznad proseka. Tako kaže mm, jedva čekam da pročitam roman. :D
A Luki je učiteljica rekla da radi na samopouzdanju i da očekuje da se ove godine prijavi na sva takmičenja. U prvom i drugom razredu je na sve išao. Prošle godine nije hteo ni na jedno da ide, a učiteljica ga je ubeđivala.
Ja sam mislila da na takmičenja idu deca koja učiteljice odrede, ali kaže da nije više tako, sada se sama deca prijavljuju. Baš mi je to čudno.

Drage moje, nadam se da ste dobro :cao:
Samo da se požalim, moje dete bi i dalje da je dete ali ne može da nosi više odeću za decu :lol:
Visoka je 150cm i nosi 37 cipele :roll: znači ona bi majce sa Pets likovima a već mora da kupujemo u Teenage sekciji :lol:

15665778_10211419848227556_474221920592635468_n.jpg

A Maja je jedno takvo sunce od deteta, ja ne videh u skorije vreme radosniju i nasmejaniju bebu :D :zaljubljena:
Evo iako je bolesna, tj. i ona i ja smo popasle onaj stomačni grip, ona povrati i onda se smeje... umorna je malo više, ali bože moj :aha: držim je situ i hidriranu, tako da je sve ok :ok:

15675689_10211442170825607_257557616552874277_o.jpg

Ljubimo vas :heart: :cao:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back