СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bane otišao sa školom u BG na sajam tehnike :D
čekao je ovaj događaj celo polugodište...
i meni je drago što mu se to sviđa
Jovan nije hteo da ide i nisam uspela da ga ubedim doduše nisam mnogo insistirala jer sam htela i da ispoštujem njegovu volju.

U vezi sa izletima/ exkurzijama
koliko dajete džeparac detetu za jednodnevnu ekskurziju?
msm znam da svakodaje onoliko kolko može al pitam koliko smatrate da je potrebno?
ujem da te svote variraju od 200 do 2000 din...ako ne lažu jel...što je veliki raspon
(mi smo negde na zlatnoj sredini :lol: dobio je 1000)

Bane otišao sa školom u BG na sajam tehnike :D
čekao je ovaj događaj celo polugodište...
i meni je drago što mu se to sviđa
Jovan nije hteo da ide i nisam uspela da ga ubedim doduše nisam mnogo insistirala jer sam htela i da ispoštujem njegovu volju.

U vezi sa izletima/ exkurzijama
koliko dajete džeparac detetu za jednodnevnu ekskurziju?
msm znam da svakodaje onoliko kolko može al pitam koliko smatrate da je potrebno?
ujem da te svote variraju od 200 do 2000 din...ako ne lažu jel...što je veliki raspon
(mi smo negde na zlatnoj sredini :lol: dobio je 1000)

sasvim dovoljno...može da bude i kusura...
s obzirom da su u sklopu exurzije sve ulaznice plaćene,džeparac klinci potroše uglavnom na neki sokić,kokice,slatkiš (mada ponesu dovolljno i od kuće),na uspomene koje kupe sa destinacije i tako...

Bane je tek u ...msm ako tako mogu da se izrazim - tek u 3. razredu sa exkurzije doneo nešto pamatno - (što kaže dragiša - uspomenu) neku maketu aviona iz muzeja vazduhoplovstva
pre toga su to bile stvarno gluposti - igračke sa mobilnih tezgi kojima trgovci saleću ekskurzije

Bane je tek u ...msm ako tako mogu da se izrazim - tek u 3. razredu sa exkurzije doneo nešto pamatno - (što kaže dragiša - uspomenu) neku maketu aviona iz muzeja vazduhoplovstva
pre toga su to bile stvarno gluposti - igračke sa mobilnih tezgi kojima trgovci saleću ekskurzije

uf što ja ne volim te tezgaroše sa kojekakvim cica bocama totalno glupavim...
sreća ove godine u Brankovini nije bio ni jedan,pa su deca kupila isključivo uspomene iz crkve...

jutric!
za dzeparac na ekskurziji dajem onoliko koliko uciteljica kaze da ponesu i ni dinar vise.
ali moja je jos mala, tako da nemam ideju koliko je dosta kad malo porastu... hiljadarka deluje kao sasvim dovoljna, cisto da dete oseti mozda neku sigurnost, ali je cinjenica da osim sokica ili sladoleda ne moraju nista da kupuju.

I moj Luka je doneo uspomene iz crkve, ali ja ne znam šta bih sa njima i verovatno su završile među igračkama. Kao i sve drangulije što se kupe, to su 100% bačene pare.

pitaju deca nas starešine,a šta da uzmemoooo..???
ja ih posavetujem da je lepo da uzmu neki magnet za frižider kao uspomenu...em nije skupo,em je lepa uspomena...
obično uzmu i neku brojanicu i pojedina deca sama uzmu sveće i zapale...

Meni je 1000 dinara za jedan dan preterano. Ja sam toliko davala Luki kada je išao na rekretivnu nastavu 4-5 dana.
Imaju i hranu i piće, pare im trebaju isključivo za kupovinu džidža bidža i koliko god da im damo, oni sve potroše.
Moj Luka je još i pozajmio pare nekim drugarima koji su nosili i po 2000-3000 dinara, ali im nije bilo dosta.
Pitala sam ga na šta su trošili pare, kaže da su non-stop kupovali sokove, sladolede, grickalice i kojekakve igračke od kojih su većinu skrljali pre nego što su doneli kući.
Ja moje klince pokušavam da naučim da pare ne padaju sa neba i da moraju da donesu odluku na šta će potrošiti pare, da ne mogu da kupuju sve što im padne napamet.

Lepo reče dragiša, vratioje i kusur
bilo mi je cilj da bolje da pretekne nego da nedobude..:lol:
a sviđa mi se što učiteljica kaže koliko da se nosi.

@dragisha kako ti reaguješkao razredni strešina kad krenu da saleću ti tezgaroši
da li dozvoljavaš da deca kupe, ne mešaš se
ili im braniš?

Meni je 1000 dinara za jedan dan preterano. Ja sam toliko davala Luki kada je išao na rekretivnu nastavu 4-5 dana.
Imaju i hranu i piće, pare im trebaju isključivo za kupovinu džidža bidža i koliko god da im damo, oni sve potroše.
Moj Luka je još i pozajmio pare nekim drugarima koji su nosili i po 2000-3000 dinara, ali im nije bilo dosta.
Pitala sam ga na šta su trošili pare, kaže da su non-stop kupovali sokove, sladolede, grickalice i kojekakve igračke od kojih su većinu skrljali pre nego što su doneli kući.
Ja moje klince pokušavam da naučim da pare ne padaju sa neba i da moraju da donesu odluku na šta će potrošiti pare, da ne mogu da kupuju sve što im padne napamet.
mnogo mi s e sviđa tvoje razmišljanje i bilo bi super da svaki roditelj razmišlja na ovaj način...
ali nekima ne možeš dokazati neke stvari,a ja ne mogu zabraniti roditelju da svojoj deci daju novac...
mogu da posavetujem,ali ne mogu da zabranim...
Lepo reče dragiša, vratioje i kusur
bilo mi je cilj da bolje da pretekne nego da nedobude..:lol:
a sviđa mi se što učiteljica kaže koliko da se nosi.

@dragisha kako ti reaguješkao razredni strešina kad krenu da saleću ti tezgaroši
da li dozvoljavaš da deca kupe, ne mešaš se
ili im braniš?

obično im pre nego stignemo na destinaciju još u busu objasnimo i posavetujemo šta su prave vrednosti i objasnimo razloge zašto ne bi trebalo da kupuju te gluposti koje mogu naći kući...
uspomene iz manastira ne mogu naći u svom mestu ...
sve je stvar dogovora i razgovora...
e sad,ko posluša,posluša...
ali nismo imali problem do sada i zaista su nam deca u većini slučajeva zaobilazila te tezgaroše,a dolazila da se pohvale kako su uzeli magnete sa motivima destinacije,gde bi ih mi onda zdušno hvalili...

prethodne godine... jednodnevna ekskurzija u bgd.
uciteljica je rekla da je za dzeparac potrebno po 200 dinara. nemam pojma da li je i ko nosio vise, ja sam ceri dala 200 din. donela je kuci 20 dinara, kaze to joj je ostalo a trosila je:
svi na sladoled na kalemegdanu: ona uzela frikom u casi (da moze da jede kasikom da se ne umaze :lol: ) kosta 60 din, u hramu svetog save im je rekla uciteljica da kupe svece ako zele i ona kupila jednu za dvadeset dinara. na kraju je kupila dve brojanice, za sebe i za drugaricu koja je imala novac samo za sladoled! brojanice su kostale po pedeset dinara, a bilo je i skupljih koje su joj se dopale, nego je htela da i drugarica ima uspomenu... ponosna mama :heart:

prethodne godine... jednodnevna ekskurzija u bgd.
uciteljica je rekla da je za dzeparac potrebno po 200 dinara. nemam pojma da li je i ko nosio vise, ja sam ceri dala 200 din. donela je kuci 20 dinara, kaze to joj je ostalo a trosila je:
svi na sladoled na kalemegdanu: ona uzela frikom u casi (da moze da jede kasikom da se ne umaze :lol: ) kosta 60 din, u hramu svetog save im je rekla uciteljica da kupe svece ako zele i ona kupila jednu za dvadeset dinara. na kraju je kupila dve brojanice, za sebe i za drugaricu koja je imala novac samo za sladoled! brojanice su kostale po pedeset dinara, a bilo je i skupljih koje su joj se dopale, nego je htela da i drugarica ima uspomenu... ponosna mama :heart:

pa bravo...imaš i razlog da budeš ponosna...:ok:

I kod nas je kako učiteljica kaže. Uglavnom nose po 200 dinara,taman za sladoled i sokić i to je sasvim dovoljno. Ni ja ne dajem više nego što učiteljica odredi. Ne pada mi na pamet. A i ovako svakodnevni džeparac u školu ne dajem. Ima 50 dinara u džepu ali ne da potroši,nego ako kojim slučajem treba u sklopu razreda da ubace novac za nešto tipa svi će dati 20 dinara pa kupiti veliku kutiju keksa i podeliti,e to može. Inače sve dobijaju u školi od doručka,užine preko ručka,nema potrebe za dodatnim džeparcem. On šteka taj svoj neki novac koji dobija za rođus i praznike,pa na kraju da meni kada kukam naročito zimi,da još nismo platili ovo ili ono,onda mi kaže: Mama evo imam ja novac, daću ja tebi,pa plati račune. Ahahahaah. Dobro dete.
A sutra imamo rođuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuus! Nemate poooooooooooojma koja euforija ovde vlada. Doboš torta i torta sa ananasom spremni. Slani štapići spremni. Rekviziti,ukrasi sve potrebštine upakovane. Još sutra samo da ispečemo kiflice sa viršlom,kiflice za sirom i završili priču. Već od zamisli sam skroz umorna. Ahahahaha.

Hvala zene na cestitkama i tu i na fejsu!
Sve je proslo vise nego odlicno. Ovo jelte nije prostor za rodjuse nego glumacki klub,ali otisli smo ranije,okitili sve balonima i ukrasima za novu godinu. Sve je sijali. Moja draga drugarica je bila animator koja i inace radi sa decom,pa je bilo svakakvih ludih igara. Slano se sve pojelo,a bilo je oko 5-6kg,hehehhe. Pravili dve torte baka i ja. Dobos tortu i Ananas tortu,imali smo ogroman vatromet na tortama pa je bilo vriska srece samo tako. Moje dete je bilo prezadovoljno,a to je meni i bilo najvaznije. Posle sam dobila poruke od nekoliko mama da su deca na putu kuci rekla da sledeci rodjus i oni zele da slave tu. Ahahahhaa. :)

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back