Ja nikada nisam znala kolike su dnevnice učiteljima i nastavnicima, niti me to interesovalo.
Znam samo da je uvek bio princip da se dostavi nekoliko ponuda i sazove roditeljski sastanak pa se dogovaramo i kako većina odluči, tako bude.
Ovde niti je bio roditeljski, čak ni povodom tromesečja, jedino Lukina učiteljica uopšte nije našla za shodno da održi roditeljski nego je samo poslala ocene po deci, niti smo dobili više varijanti da biramo.
Apsolutno me ne zanima ko zarađuje i ko ne zarađuje, neka idu na rekreativnu, sretan im put, ja mislim da je to bezobrazno skupo.
Na jednodnevni izlet su uvek išli, Luka je sve tri prethodne godine išao i na rekreativnu i na zimovanje sa učiteljicom i nikada nije bila ova cena ni blizu. Četiri puna pansiona su uvek bila oko 100 eura. I to je preterano, ali jefinije od toga teško da se može naći.
Jedino što mi je upalo u oči je da će deca biti smeštena u hotelu sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama što mi nema nikakve logike jer za to postoje odmarališta, deca nikada nisu išla u luksuzne hotele. Od toliko mesta u našoj prelepoj zemlji, zašto moraju da idu u hotel, to mi nije nikako jasno.
Luka mi kaže da je učiteljica rekla da mogu da dođem na razgovor kod nje, ali sam rekla da mi ne pada na pamet jer nemam šta sa njom da razgovaram. Ja sam htela da čujem mišljenje roditelja i da pokušam da ih ubedim da nađemo nešto jeftinije, ali učiteljica se potrudila da do toga ne dođe i tražila da se u roku od 3 dana deca izjasne da li će ići ili neće.
Na kraju prošle godine nam je na roditeljskom rekla da će ona izdržati još jednu godinu sa njima jer su nemogući, a nama onda ostaju da se mi sa njima bakćemo. Što se mene tiče, jedva čekam da je se rešimo.
- - - - - - - - - -