СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja licno mislim da ako se vec odluci roditelj da drte ide na ekskurziju,onda i treba da se plati nastavniku dnevnica za cuvanje tog istog deteta. Pa i bebiaiterka se placa,i boravak se placa u skoli,i vrtic. Oni su tu da cuvaju nasu decu,imaju ogromnu odgovornost. Moraju da ih cuvaju sto puta bolje nego sopatvenu decu,jwr ako se nesto desi,sikanirace ih roditelji. Nije to sve pesma kao dto se cini. Druga stvar je sto ja nikada ne bih platila toliko za rekreativnu. Ali ne zbog dnevnica nastavnika. Kao sto je Dragisha pisala sve je to do agencija koje su podigle cene. A to mogu upravo zbog roditelja koji nemaju da plate racune,ali plate basnoslovne rekreativne. Nije do nastavnika. Oni moraju ici ako se formira grupa. Ako ima dovoljno roditrelja koji ce platiti tu cenu. Ili ce prebaciti decu iz svog razreda drugom.nastavniku. Sto ce opet biti trn u oku nekim roditeljima.

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

jaoo Afro :aha:
kako moze biti za istu ekskurziju iz istog mesta, sve isto, osim agencije - u vrticu 4700, a u skoli u drugom razredu 2600 dinara? i niko u ovom mestu ne moze da objasni kako ta ista, uvek najskuplja agencija dobija sve tendere u tom vrticu, a ni u jednoj skoli ne prodje???
stvarno mislis da su nastavnici krivi za skupe ekskurzije?

a sto se dnevnica tice, pa platis oko 200- 250 dinara za sat u igraonici ili dnevnom boravku, ako hoces da ti dete bude na sigurnom dok obavis svoje poslove (ako nemas baka, deka, tetka, kom'sika- servis..., kao ja npr.)
ekskurzije, izleti, kampovi i slicno nisu obavezni ('besplatni") deo programa.

...kako se to nije placalo ranije kad su moja deca recimo isla ili pre njih...pa ni generacije posle....?
..od kad se to palca nastavnik posebno za takve stvari?
...ne kazem da on ne treba da dobije nadoknadu za to sto radi, ali to treba da plati drzava, a ne roditelj u tome je poenta cele moje price....al ajde ocigledno se ne razumemo....sto da plati
roditelj koji i onatko jedva nekako plati tu njihovu zamisao i grca dok otplacuje...ako nema hrabrosti ili se stidi da kaze kako nece da placa takve skupe izlete jer nisu obavezni, a ako jesu
onda bi morali biti pristupacniji...:ok:

nego ljudi, sto je hladno! jutros sve bilo belo i smrznuto...
kod nas u ulici se utorkom uvece iznosi smece i radnici koji skupljaju, da li zbog mraka, hladnoce ili ih samo mrzi... pola prospu.
a cera ovih dana uci u skoli o ocuvanju zivotne sredine... sinoc zapela da napravi tablu sa natpisom "ne bacaj smece" i da stavi na ulicu ispred kuce. ubedili smo je nekako da ne treba... jutros kad je videla papire i kese na ulici kaze: - eto vidis da nam treba ona "upozoravajuca tabla".

...kako se to nije placalo ranije kad su moja deca recimo isla ili pre njih...pa ni generacije posle....?
...ne kazem da on ne treba da dobije nadoknadu za to sto radi, ali to treba da plati drzava, a ne roditelj u tome je poenta cele moje price....al ajde ocigledno se ne razumemo....sto da plati
roditelj koji i onatko jedva nekako plati tu njihovu zamisao i grca dok otplacuje...ako nema hrabrosti ili se stidi da kaze kako nece da placa takve skupe izlete jer nisu obavezni, a ako jesu

koliko ja znam uvek je postojala dodatna dnevnica za bilo koju vrstu poslovnih putovanja, pa tako i ovu. jedino sto se ranije nije moralo bas sve prikazati po stavkama.
roditelji placaju ekskurzije od kad ekskurzije postoje. nije se ulazilo u detalje koliki deo uplate ide kome... bilo je drugacije i vise se "muvalo" samo je imalo od cega pa nije toliko bolo oci! sad su agencije umesale prste, skidaju kajmak, a ko im je dozvolio je potpuno drugo pitanje.

uvek se placalo ali nije roditeljima bilo na izvolte kao sada...
od ovih zutih i ministra nam Obradovica,roditelji imaju pravo da nam svima kopaju po dzepovima i gde treba i gde ne treba,.,.

sto ne kopate tako lekarima po dzepovima i privatnim ordinacijama (da izvinu posteni lekari) nego jos trcite u privatne ordinacije jer navodno tamo bolje rade,i nosate im pica i kafe i cutite u redovima,ne sme niko da pisne...

aj mani me vise patetike.,..

Ja nikada nisam znala kolike su dnevnice učiteljima i nastavnicima, niti me to interesovalo.
Znam samo da je uvek bio princip da se dostavi nekoliko ponuda i sazove roditeljski sastanak pa se dogovaramo i kako većina odluči, tako bude.
Ovde niti je bio roditeljski, čak ni povodom tromesečja, jedino Lukina učiteljica uopšte nije našla za shodno da održi roditeljski nego je samo poslala ocene po deci, niti smo dobili više varijanti da biramo.
Apsolutno me ne zanima ko zarađuje i ko ne zarađuje, neka idu na rekreativnu, sretan im put, ja mislim da je to bezobrazno skupo.
Na jednodnevni izlet su uvek išli, Luka je sve tri prethodne godine išao i na rekreativnu i na zimovanje sa učiteljicom i nikada nije bila ova cena ni blizu. Četiri puna pansiona su uvek bila oko 100 eura. I to je preterano, ali jefinije od toga teško da se može naći.
Jedino što mi je upalo u oči je da će deca biti smeštena u hotelu sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama što mi nema nikakve logike jer za to postoje odmarališta, deca nikada nisu išla u luksuzne hotele. Od toliko mesta u našoj prelepoj zemlji, zašto moraju da idu u hotel, to mi nije nikako jasno.
Luka mi kaže da je učiteljica rekla da mogu da dođem na razgovor kod nje, ali sam rekla da mi ne pada na pamet jer nemam šta sa njom da razgovaram. Ja sam htela da čujem mišljenje roditelja i da pokušam da ih ubedim da nađemo nešto jeftinije, ali učiteljica se potrudila da do toga ne dođe i tražila da se u roku od 3 dana deca izjasne da li će ići ili neće.
Na kraju prošle godine nam je na roditeljskom rekla da će ona izdržati još jednu godinu sa njima jer su nemogući, a nama onda ostaju da se mi sa njima bakćemo. Što se mene tiče, jedva čekam da je se rešimo.

- - - - - - - - - -

Evo najsvezijih informacija kod nas- postupak odabira gde ce I kako ce na rekreativnu jos nije okoncan, ali samo jedna ponuda zadovoljava sve postavljene uslove tako da ce po svoj prilici biti ta I konacna I zvanicno odabrana ponuda za rekreativnu. U pitanju je 7 dana na Divcibarama cena 22 000.
:pljus:

Sta da kazem, uvek se svodi na to da to nije obavezno...Na roditeljskom se inace jedna mama npr. pobunila protv pozorisnih predstava na koje ih vode jer je u svakoj od njih u nekom trenutku upotrebljen neki prost ili vulgaran recnik. I na to je dobila taj cuveni odgovor da odlazak u pozoriste nije obavazan, pa ako ona ceni da njena deca ne treba da idu da ih ne salje, a onda to nju stavlja u situaciju da cello odeljenje ide a samo njeno ili malobrojna deca ne. I onda da ne bi dete stavljala u tu situaciju ide protiv svog misljenja. Inace ja se na tu temu ne slazem bas sasvim jer je cinjenica da oni kad I cuju nesto nepreimereno o tome pricaju I onda se to odkomentarise I okarakterise kao nevaspitano I ruzno pa bar znaju da imaju odnos prema ruznim recima kada ih cuju na ulici.
Sto se tice rekreativne nekada su davno postojala Decija letovalista I odmaralista I sve je bilo mnogo drugacije. Pa nas su npr. vodili avionom u Jelsu na Hvaru. Pa ko ce sad nama decu da vodi deset dana avionom na more, ali druga su to vremena bila I ne vredi plakati za tim. Ja verujem da su I tada nastavnici bili placeni za to, I treba da budu kao I svako ko ide na sluzbeni put, samo ne znam da li sada skole tj budzet to mogu da obezbede ili ne pa se to onda prebacuje na ledja roditelja, nisam sigurna.

Ja nikada nisam znala kolike su dnevnice učiteljima i nastavnicima, niti me to interesovalo.
Znam samo da je uvek bio princip da se dostavi nekoliko ponuda i sazove roditeljski sastanak pa se dogovaramo i kako većina odluči, tako bude.
Ovde niti je bio roditeljski, čak ni povodom tromesečja, jedino Lukina učiteljica uopšte nije našla za shodno da održi roditeljski nego je samo poslala ocene po deci, niti smo dobili više varijanti da biramo.
Apsolutno me ne zanima ko zarađuje i ko ne zarađuje, neka idu na rekreativnu, sretan im put, ja mislim da je to bezobrazno skupo.
Na jednodnevni izlet su uvek išli, Luka je sve tri prethodne godine išao i na rekreativnu i na zimovanje sa učiteljicom i nikada nije bila ova cena ni blizu. Četiri puna pansiona su uvek bila oko 100 eura. I to je preterano, ali jefinije od toga teško da se može naći.
Jedino što mi je upalo u oči je da će deca biti smeštena u hotelu sa jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim sobama što mi nema nikakve logike jer za to postoje odmarališta, deca nikada nisu išla u luksuzne hotele. Od toliko mesta u našoj prelepoj zemlji, zašto moraju da idu u hotel, to mi nije nikako jasno.
Luka mi kaže da je učiteljica rekla da mogu da dođem na razgovor kod nje, ali sam rekla da mi ne pada na pamet jer nemam šta sa njom da razgovaram. Ja sam htela da čujem mišljenje roditelja i da pokušam da ih ubedim da nađemo nešto jeftinije, ali učiteljica se potrudila da do toga ne dođe i tražila da se u roku od 3 dana deca izjasne da li će ići ili neće.
Na kraju prošle godine nam je na roditeljskom rekla da će ona izdržati još jednu godinu sa njima jer su nemogući, a nama onda ostaju da se mi sa njima bakćemo. Što se mene tiče, jedva čekam da je se rešimo.

- - - - - - - - - -

:pljus:

khm khm..učitelj i odeljenski starešina su u zakonskoj obavezi da drže 4 roditeljska sastanka u toku školske godine..

obavezno moramo prvi da držimo do 10 septembra na samom početku...
drugi sam držala posle 1.kvartala...
treći će biti na početku drugog polugodišta,analiza prvog i dogovor o radu u drugom...
četvrti ide posle 3.kvartala kako bi alarmirala pojedine pred sam kraj godine...

po potrebi održimo još po neki,ali smo jednom nedeljno obavezni da imamo čas za prijem roditelja...
što svog razreda,što roditelja dece kojoj predajemo...

Dobro jutro :)
Eh sta bih ja svasta napisala o ekskurzijama, skolama, n'o nemam vremena...
Moja cera juce donela papiric - obavestenje: - jednodnevna ekskurzija u Novi Sad 2 700 din. Rekreativne nastave, visednevne i ne razmatraju. Na kraju u odeljenju moje cere ima sestoro dece ciji roditelji dobijaju socijalnu pomoc, da ne pominjem samohrane, a ni svi ostali nisu(smo) bas bogatasi.
U vrticu idu svake godine na rekreativne od sedam dana. Petogodisnjaci na Divcibare 24 000, a predskolci Sokobanja 19 000, posle na to dodje osiguranje, pa grickalice, pa da se dopuni garderoba... Ali nije obavezno...
A od recenice - "To nije obavezno"- sam se bas jedila u vrticu. Engleski 1000 din. i ples 700 svakog meseca, jer nije obavezno, ali svi idu... Ples je u vreme spavanja, a engleski kad je lepo vreme je u parku... Podlije nije moglo biti!

Dosta smo se jedili zbog ovih izleta i rekreativne. Ja odoh za Madjarsku. Radno. :( Dete mi rece ujutro:Sva sreca sto danas ide taj intervju koji su radili sa tobom,pa cu te barem na tv-u gledati. :(

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice
Kako su slatki sa svojim malim manipulacijama, i svesni smo toga pa opet zabole u srce...

Bravo za Baneta! Bravo za svu vrednu decicu!
..A sto se razdvajanja tice... Ja kazem: - Pospremi sobu!, a moja cera meni: - Kad ces ponovo na posao? :lol:
Inace, meni je u cetvrtak slava i spremam veeeliki rucak. Vec od sutra pocinje kupovina i priprema... Znam, nisam normalna, ali volim :zurka: ... Izigravam veliku domacicu :)

Bravo za Baneta! Bravo za svu vrednu decicu!
..A sto se razdvajanja tice... Ja kazem: - Pospremi sobu!, a moja cera meni: - Kad ces ponovo na posao? :lol:
Inace, meni je u cetvrtak slava i spremam veeeliki rucak. Vec od sutra pocinje kupovina i priprema... Znam, nisam normalna, ali volim :zurka: ... Izigravam veliku domacicu :)
О једном другачијем раздвајању...
Син је одувек имао своју собу, а близнакиње су одувек имале заједничку собу.
И тако одлучили смо да их са шест година раздвојимо, тј да свака има своју собу... е то је била таква дрека и вриска да смо одустали, моШ мислити раздвојићемо их за коју годину.
Догодине са седам година тешком муком смо их убедили да се скрцају свака у своју собу све уз објашњења да су кренуле у први разред и да им треба мир да уче и раде домаће.
Данас имају по девет година, свака је у својој соби створила свој мини свет и мислим да би у случају да их опет скрцамо у једну собу избио такав земљотрес да би цунами добацио до равне Бачке.
Увеле су правило да свако мора да куца на врата и тако се најави, брат, жена и ја, другарице и другари, нема повлашћених.
Иначе кад смо код куцања увек се сетим једног стиха Џонија Штулића:
Куцај пре него што уђеш у њену собу
Јер тајна су врата подземних вода!
Бтв о славама... сутра је девојачка слава моје мајке, Аранђелов дан.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back