Alisa u zemlji čuda
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
Rekreativna nastava - 4 puna pansiona na Oplencu, košta 15.000 dinara.
To je pljačka!
To je pljačka!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je pljačka!
Jeste. Bilo je skupo i kada su moja deca išla, ali ovo po školama je sada preterano.
U martu su išli u Prag, 3 noćenja sa doručkom su platili 90€.
Pa kad smo ovce. Ne znam šta bih drugo rekla.drugarica moje cerke je sa svojom muzickom skolom bila 10 dana na moru u Grckoj za 120 eur
sa sve klopom i prevozom
a onda su sa gimnazijom isli na Taru i u Trebinje...2 nocenja sa dnevnicom za razrednog 21600.00
Nenormalno![]()
Pa kad smo ovce. Ne znam šta bih drugo rekla.

Ako smem da izjavim za televizor, ni macu ni kucu ne bih pustila u kuću, ne postoji sila. Ja sam seljanka koja smatra da je životinjama mesto u avliji.

To je pljačka!

To je pljačka!

Pa kad smo ovce. Ne znam šta bih drugo rekla.
Pa jesmo.
a svi idemo onom logikom...sto da samo moje dete ne ide
i to ovi koji organizuju ekskurzije,znaju i koriste![]()
...pa dok god budete tako razmisljale oni ce dizati cene sve vise....jednostavno kazete da nece ici...i kad jedan roditelj tako odluci onda se odjednom pojavi jos bar
pet takvih...pa se ili nadje jeftinije ili ide onaj ko ima viska para...
....moje nisu isle na te glupave preskupe rekreativne...kad se islo 10 dana isle su, kad su smanjili na 4-5 dana za iste pere...nisu...cak se ni one nisu bunile..nekad
je bila organizovana nastava za one koji ostanu, nekad nije...
...to je postalo sve samo ne nesto sto je jako vazno za decu....imam utisak da je to posatao biznis, profesora i agencija....bezobrazluk...
biznis profesora sigurno nije,jer roditelji određuju kolika će dnevnica biti...
ja sam takođe mišljenja da su te rekreativne izgubile onaj stari smisao i da su preskupe...
ali tu najveći kajmak uzimaju agencije...
btw.volela bih bilo koga od vas da vidim da vodi 20 tuđe dece na jedan-dva-tri dana eksurzije...
pogotovo kad su u pitanju pubertetlije...
mi smo ove godine vodili u jesen petake na jednodnevni izlet...Brankovina-Valjevo...Desankina škola,Protina škola,Nenadovića crkva,Muslimov konak i Narodni muzej...sa ručkom u Platanima,prevozom i svim ulaznicama je izlet koštao 2990,din...naša dnevnica je bila 600 din po detetu....eto...
...meni stvarno nije jasno o kakvoj se vasoj dnevnici tu radi...zar vi ne primate platu za to i zar vam nije to u opisu radnog mesta..ako nije onda to nemojte ni raditi.....nema sanse da bi dodatno
placala nekakve dnevnice nastavniku koji prima platu od drzave...ako nece ne mora to ni da radi...nesto ne verujem da neko moze da vas natera na nesto sto necete....nije lako, ali da nemate
interesa ne bi ni radili to sigurno....
...znaci 100e za jedan dan zaradi svaki nastavnik i jos se provede, seta, ruca fraj....pa ne bi me cudilo da se neki seti da vodi decu mesecno bar jednom....fina parica preko plate....
...izvini nista licno...ali ja prosto tako mislim i smatram da ima sigurno mnogo onih koji misle kao ja...
izvini,ali mi ne vodimo decu radnim danom kad nam se računa plata već vikendom kad bih trebala biti slobodna...
i ja ne primam platu za 24 časovno bdenje nad tuđom decom...
a ako misliš da je vođenje dece na ekskurziju provod,onda pojma nemaš o poslu koji obavlja starešina...

...pa sto onda radite to ako vam na odgovara???
...nema ni potrebe da znam mada mogu da saznam, brat mi je profesor bio do nedavno, a snaje su mi obe prosvetni radnici, jedna uciteljica, druga direktorka osnovne skole....ali mi ne pada
na pamet da se time opterecujem....
...niko ne moze da vas natera da radite vikendom ako necete....ali da se ne lazemo, fina je to parica kad se sve sabere, pa se isplati malo i pomuciti se za to...realno
...hbg sto se bdenja tice....verujem da bi mnogi pristali da to rade za toliki kes...jos ako ide cisto na ruke, onda znaci ni porez na to ne placate, skoro kao rad na crno...jer ne znam kako drugacije
vam to mogu obracunati i platiti...
..nema potrebe da se vredjas, ako se o necem diskutuje sto ti ne odgovara...stavi se u poziciju nekog ko nema veze sa prosvetom...verovala ili ne isto bi razmisljala...
Kod nas za tih 6 dana uciteljica dobije 2.000,00 po detetu. Mislim da to nije puno, jer je ipak prevelika odgovornost. Moji su bili prosvetari i nikad im to nije bio provod nego dani nespavanja i brige za tudju decu. Sta god da se desi, nastavnik je kriv. Iako realno nije.
Mislim da je cena tolika zbog agencija, a ne dnevnica.
prvo,nijedan starešina ne sme da kaže da neće da vodi decu...
prvo se informiši pa onda piši...
a ako ne znaš,nemoj da komentarišeš...
i da btw.ne isplaćuje s ena ruke nego preko računa sa sve pdv-om,što kad se iskalkuliše i nije dnevnica koju odrede roditelji...
a i niko nas ne pita jel hoćemo ili nećemo da vikendom radimo takmičenja,dežurstva,projekte,seminare.....MORAMO...!!!!!
i to nije u okviru radnog vremena i ne dobijaju se dnevnice...eventualno nam skuvaju kafu...
evo ti i nidzolina objasnila dole...
to je moje pravo...pa kome se svidja ili ne svidja zao mi je......nema ona meni sta da objasnjava, moje misljenje je da je to mnogo, da nema potrebe da placa roditelj ono sto drzava zahteva od vas kao razrednih staresina...ko j esmislio taj treba to i da plati...ne roditelj...
...naravno da cu da kometarisem sve sto smatram da nije u reduto je moje pravo...pa kome se svidja ili ne svidja zao mi je...
...pravo roditelja je da ne posalje dete na takav izlet...pa kad bi se bar 50% njih pobunilo nebi vi imali te dnevnice ni roditelji grcali u dugovima zbog svrckanja po inostrasnsvima i lepoj nam domovini....

iliti,da bog da komšiji crkne krava...
imaš ti pravo da komentarišeš,niko to ne spori...
ali poenta je da su drugačija vremena...
i ja sam išla na rekreativnu..
na Letenku...i moji su plaćali...
ali tada je to bilo drugačije..
sada hoteli određuju svoje cene,prevoznici svoje,kilometraža,bla bla...
vi se uvek uvatite za dnevnice nastavnika jbte...ko da vam nastavnici deru kožu s leđa,a ne svi ostali...
ko neće da šalje svoje dete,niko ga silom ne može naterati na to...
ako si roditelj na mestu,lepo ćeš svom detetu objasniti zašto neće ići i mirna bačka...
naša učiteljica nikad nije vodila na rekreativnu baš iz razloga cena..
išli su na jednodnevne izlete i bilo im je super..
..pa zato sto je drugacije i kazem da treba da se udruze roditelji da ne puste decu, ili neka drzava plati to sto ocekuje i isplanira za decu....
..ne hvatam se ja za vasu dnevnicu ako je ce platiti onaj ko je to sve smislio, vec sam rekla, vec sto to treba da plati neko ko vec placa za dette,
pa malo je previse za te roditelje, jos ako imaju vise od jednog deteta ugasili su totalno...pa samo to ima da placaju cele godine....strasno...
...pa vodila mene uciteljica na letovanje jos kad je to bilo, pa moji nisu to skoro ni osetili, ja moje nisam mogla da posaljem ni u Soko banju...ovo sad je tek horor...
...mislim da ne pricamo iz istog ugla...ali da se stavis u ugao roditelja koji nema veze sa prosvetom osim sto ima djaka u kuci durgacije bi reagovala, u to sam sigurna...