СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
,,a šta te čudi, to nije ništa novo...:(
mi nemamo tv :ceka:
ionako ima sve na internetu..bar sve što mene interesovalo....

joj, kod mene sve obrnuto... tv u dnevnoj, u spavacoj...
a normalan komp nemamo...
inace ja retko gledam tv, volim malo da pogledam sport... i juce se lepo namestim ispred tv-a sa kafom kad ono :eek: a tv mts, telekom... ne znam vise ni kako im se zove firma..., milion arena i eurosporta i niko ne prenosi o. igre.
uh kako bih rado raskinula taj ugovor... eb_lo ih 30 pinkova...

Poslednja izmena:
danas... kupis dobre zalihe plazma keksa i dobijes plazma majicu. i moja cera hoce bas neku gde "keks igra fudbal", a ta ima samo u L velicini. ova zapela hoce i hoce... dosli kuci a L majica je realne velicine XL, ako ne i XXL. tako da, ako ste "krupniji" ljubitelji plazma keksa i crvenih majica... u rodi, ali psst to je :tajna: mislim da ne sme da se pise...

...pa kad mi masta ide u pogresnom pravcu :aha:
od cacka pa sve do zlatibora (verovatno i dalje, ali ne znam) ima usput takvih oglasa - stan na dan-. uvek sam mislila da je cilj odmor od duzeg puta, razgledanje prirode.. posebno sto su poslednjih nekoliko godina popularni biciklizam i pesacenje... ali ko zna. svasta ima.

...pa kad mi masta ide u pogresnom pravcu :aha:
od cacka pa sve do zlatibora (verovatno i dalje, ali ne znam) ima usput takvih oglasa - stan na dan-. uvek sam mislila da je cilj odmor od duzeg puta, razgledanje prirode.. posebno sto su poslednjih nekoliko godina popularni biciklizam i pesacenje... ali ko zna. svasta ima.
Pa verovatno se i za to koristi, ja cula za ovo sto sam navela :)

danas... kupis dobre zalihe plazma keksa i dobijes plazma majicu. i moja cera hoce bas neku gde "keks igra fudbal", a ta ima samo u L velicini. ova zapela hoce i hoce... dosli kuci a L majica je realne velicine XL, ako ne i XXL. tako da, ako ste "krupniji" ljubitelji plazma keksa i crvenih majica... u rodi, ali psst to je :tajna: mislim da ne sme da se pise...

Ja sam na taj način osvojila ranac...:D

ZLATNI ALEKSA Kikinđanin među 120 odabranih na prestižnom MIT u Bostonu

R. Šegrt | 18. 08. 2016 - 12:40h

Kikinđanin Aleksa Konstatinov ostvario je san - na prestižnom MIT univerzitetu u Bostonu studiraće matematiku.

r68ktkqTURBXy9kMTVhMTczYjk0NjVmNDU5ZWE5OGZiZDczYjM0ZjIxNC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA
Foto: Privatna arhivaMatematički šampion odlazi na prestižni univerzitet u SAD

On je jedan od samo 1.200 odabranih, a konkurisalo je čak 20.000 devojaka i mladića iz celog sveta. Koliki je Aleksin uspeh, govori i to što se upisalo samo 120 stranih studenata, a Aleksa je jedini iz Srbije.

On je kao sjajan matematičar osvojio niz medalja, a samo u protekloj školskoj godini uzeo je četiri međunarodne nagrade - u Kazahstanu, Bukureštu, na Balkanijadi u Tirani i na Svetskoj matematičkoj olimpijadi u Hongkongu, a dobitnik je i Svetosavske i Godišnje nagrade Kikinde
Univerzitet u Bostonu bio mu je prva želja, ali nije očekivao punu stipendiju od 68.000 dolara godišnje.
- Presrećan sam što su mi odobrili punu stipendiju, jer u suprotnom ne bih mogao tamo da studiram. Velika mi je čast što ću biti u grupi vrhunskih akademaca - kaže Aleksa.
Informaciju o prijemu na MIT dobio je u učeničkom domu u Beogradu, jer je pohađao Matematičku gimnaziju. Radost je najpre podelio sa cimerom i drugarima iz doma, a sutradan u školi sa drugarima i profesorima. Isto veče tu lepu vest javio je prvo sestri, pa roditeljima.
- Novo odvajanje od kuće biće mi malo teško, ali pomoći će razne mogućnosti komunikacije. Brzo će i decembar kada dolazim za praznike - kaže Aleksa.
Ideja da se upiše na neki od prestižnih univerziteta tinja kod Alekse već godinama.
- Profesorka Sonja Čukić mi je navela MIT kao jedan od najboljih izbora za primenjenu matematiku. Dodala je i da je najbolja ulaznica zlatna medalja sa matematičke olimpijade. Tad sam pomislio da je to nedostižno. Ohrabrila me je da uvek treba da verujem u sebe. Kad sam prošlog leta osvojio to zlato na Tajlandu, prvo sam se javio njoj - priča Aleksa, i dodaje da ne zaboravlja ni profesorku iz osnovne škole Desanku Čepelnik koja ne sumnja u njegov uspeh
Aleksina majka Branka, psihologa po obrazovanju,kaže da i ponosna i zabrinuta i tužna, ali da ima poverenje u sina. -Nadam se da će se Aleksa snaći ne samo kao student, već i da će mu boravak u svetskom univerzitetskom centru omogućiti da proširi vidike, stekne kontakte, vidi brojne mogućnosti za koje bi u Srbiji bio uskraćen. Jedna od mojih omiljenih rečenica je da je tajna uspeha da od rada napraviš uživanje i ja mu želim da u tom smislu bude profesionalno uspešan- kaže ona.

- - - - - - - - - -

http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/z...ostonu/7yk6jf4

Eto da ne bih placao hotel 3,4 puta vise :) a i nekako mi je ljepse biti na neki dobar stan(apartman) nego u neki smorni hotel :).. I ne sluzi za svaleracije,kad gostujem u bg,gostujem sa drugovima ili djevojkom :) ovo za svaleraciju nekom drugom odgovorih,da ga ne trazim sad :)

ako trazis stan u beogradu, onda bolje da postavis isto pitanje ovde http://forum.krstarica.com/forumdisplay.php/43-Beograd, i da tacno objasnis sta trazis, jer masti kraja nema :lol:
ovde, na sve i svasta, cini mi se nekako dominiraju vojvodjani :)

Imas sajt za iznajmljivanje stanova jako povoljno bude, mislim da se zove buking.com ili slicno..imas i opciju da ti salju na mail sve las minut ponude...mi smo tako par puta iznajmljivalu za neke rodjake i bili su bas zadovoljni...imas opciju da biras samo jedam deo grada...sta vec i kako zelis...

pozdrav drugari!
nesto vas slabo ima? ali posto znam da bar malo virnete...
secate se mozda kad sam pisala da nam je ovdasnja dr. na pregledu vida kod cerke rekla da je sigurna da postoji dioptrija, ali da ona ne moze da je odredi jer JA imam neativan stav...
e danas smo obavili kompletan pregled u bgd u bolnici sveti vid i dobili potpuna uveravanja od tamosnjeg tima lekara da nema nikakvih smetnji, poremecaja niti bilo cega sto bi lose uticalo na vid. dakle - zdrave oke i dobar vid :)

pozdrav drugari!
secate se mozda kad sam pisala da nam je ovdasnja dr. na pregledu vida kod cerke rekla da je sigurna da postoji dioptrija, ali da ona ne moze da je odredi jer JA imam neativan stav...
e danas smo obavili kompletan pregled u bgd u bolnici sveti vid i dobili potpuna uveravanja od tamosnjeg tima lekara da nema nikakvih smetnji, poremecaja niti bilo cega sto bi lose uticalo na vid. dakle - zdrave oke i dobar vid :)

..super...a zasto ste isli tamo, zasto niste isli u regularnu Ocnu kliniku u Bgd?

pozdrav drugari!
To opsta ili oftamolog,opsta mora da vam da uput,a oftamolog mora da vas pregleda//
A ja bi zbog ove izjave bez pardona napravila problem u celom DZ,msm prvo lepo odes kod zastitnika pacijenta,ako vec neces vise da se lecis kod nje onda bar da joj napravis problem pa nek razmisli kako ce da se ponasa sledeci put....
Msm znam da svi tako pricaju sta bi kad bi,al ja se iskreno nadam da bi im izvristala laganica...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back