СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To opsta ili oftamolog,opsta mora da vam da uput,a oftamolog mora da vas pregleda//
A ja bi zbog ove izjave bez pardona napravila problem u celom DZ,msm prvo lepo odes kod zastitnika pacijenta,ako vec neces vise da se lecis kod nje onda bar da joj napravis problem pa nek razmisli kako ce da se ponasa sledeci put....
Msm znam da svi tako pricaju sta bi kad bi,al ja se iskreno nadam da bi im izvristala laganica...

ah, kako mi samo po nekad nedostaje taj mladalacki borbeni duh...
ali... vec neko vreme iskljucivo idem linijom manjeg otpora... i trosim energiju na lepe stvari :)

Mi se naoružavamo jer imamo đaka prvaka koji ne može da dočeka da krene u školu. :lol:
Što se tiče starijeg, on se ne izjašnjava.
Ali je išao prošle nedelje na sekciju iz fizike koju je moj ujak držao svojim šestacima. Ne može trećak da dočeka fiziku, zaludeo ga je crtani "Pin kod".
Mm ga zove "Rain man" jer pamti kao robot, neviđeno koliko je željan znanja. Na moru je pročitao knjigu "Hobit" i sve nas maltretira sa prepričavanjem delova iz knjige.
Definitivno mu fali škola da ima pravu zanimaciju. :aha:

E pa srecno svima sutra u skolskim klupama! Moj ne moze da doceka skolu. Pored svog mog truda da ima sto zanimljiviji raspust,on bi vec da uci,da bude sa drugarima i da ima obaveze. Skolska torba vec spakovana. Sutra krece u 7.30 a sutra dobijaju i udzbenike. A danas vec nije mogao da spava posle pola 6 ujutru,jer jelte sutra pocinje skola. Aaaaaaa. Sta tek sledi?
A moram malo da se hvalim za vreme raspusta je procitao 5 romana za decu,i to ne neke tanke knjizice,nego bas ozbiljne romane za njegov uzrast i vokabular mu se upravo zbog toga poboljsao za svetlosnu godinu. Sam je trazio i zadatke iz matematike a vezbali smo i italijanski svaki dan. Sve vise kroz igru,ali ipak. A jos uvek je imao ihaaaaaj vremena da jurca sa klincima na ulici,da se igraju zmurke kad padne mrak sa baterijskim lampama,da odu na igriste i tamo se zezaju satima,da uziva i poziva na kupanjac drugare kod nas,da se seta,svrlja,ide na Strand,na izlete,Ribarac,nauci da peca iz camca i da gnjura do besvesti na moru. Pun je uspomena,i ne moze da doceka da sve isprica svojim drugarima i uviteljici. Isao je i na zumbu,trening za bicikliste,jahao konja svaki dan 2 nedelje,naucio naravno uz pratnju da vozi fijaker za 2 zapregnuta konja. I da novost,zeli da se odselimo na selo,da imamo zivuljke,i konja kojeg ce maziti i paziti,i sa kojim zeli da nauci da preskace one ograde. I taaaaaaaaako. Raspisala se,ali eto da imate mali uvid u nase leto. :)

Poslato sa Lenovo A536 korišćenjem mobilne aplikacije Forum Krstarice

E pa srecno svima sutra u skolskim klupama! Moj ne moze da doceka skolu. Pored svog mog truda da ima sto zanimljiviji raspust,on bi vec da uci,da bude sa drugarima i da ima obaveze. Skolska torba vec spakovana. Sutra krece u 7.30 a sutra dobijaju i udzbenike. A danas vec nije mogao da spava posle pola 6 ujutru,jer jelte sutra pocinje skola. Aaaaaaa. Sta tek sledi?
A moram malo da se hvalim za vreme raspusta je procitao 5 romana za decu,i to ne neke tanke knjizice,nego bas ozbiljne romane za njegov uzrast i vokabular mu se upravo zbog toga poboljsao za svetlosnu godinu. Sam je trazio i zadatke iz matematike a vezbali smo i italijanski svaki dan. Sve vise kroz igru,ali ipak. A jos uvek je imao ihaaaaaj vremena da jurca sa klincima na ulici,da se igraju zmurke kad padne mrak sa baterijskim lampama,da odu na igriste i tamo se zezaju satima,da uziva i poziva na kupanjac drugare kod nas,da se seta,svrlja,ide na Strand,na izlete,Ribarac,nauci da peca iz camca i da gnjura do besvesti na moru. Pun je uspomena,i ne moze da doceka da sve isprica svojim drugarima i uviteljici. Isao je i na zumbu,trening za bicikliste,jahao konja svaki dan 2 nedelje,naucio naravno uz pratnju da vozi fijaker za 2 zapregnuta konja. I da novost,zeli da se odselimo na selo,da imamo zivuljke,i konja kojeg ce maziti i paziti,i sa kojim zeli da nauci da preskace one ograde. I taaaaaaaaako. Raspisala se,ali eto da imate mali uvid u nase leto. :)

Moji su sasvim zgroženi i devojke(bliznakinje kreću u 3. razed) i sin(u 6.).
Kiseliji su od kupusa ribanca i već računaju kad je prvi sledeći makar mini raspust!

Nek je sa srećom polazak u školu svim školarcima
i da još dugo idu u školu..
velike škole da završe, doktorate i sl.

Ne vole školu...nikad je nisu ni voleli, izuzev možda u prvom razredu, dok nisu skapirali da im se ne sviđa...
Sve bi drugo radili osim da uče, čitaju...

- - - - - - - - - -

5. i 7. razre su.

moji šmizlovi veliki...
stariji u 4 srednje...mlađi kreće u 5...

ja primam petu generaciju đaka kao starešina...petaci again...:zurka:

Držim fige da imaš normalne roditeljeđaka, za same đake ćeš lako...:kafa:

baš ti je velika razlika međ decom, ima to svoje prednosti

- - - - - - - - - -

pitam ja moju smizlu kako je bilo prvi dan u skoli?
kaze -prvi cas je bio strasno dosadan jer je samo uciteljica pricala, a ostalo je bilo dobro- :lol:
ps
inace je u skolskom dvoristu stala u psecu kaku... pa ti (tj. ja) ostani normalan!

ijaooo pa nek gleda kud gazi...:..

Moj Miki nije bio zadovoljan prvim danom u školi jer nije ništa novo naučio. :zcepanje:
Inače se pravi važan što je krenuo u školu, kao da niko pre njega nikada nije išao u školu.
I kaže mi: "Mama, sada sam porastao, nisam više beba". :heart:.

Luka je krenuo u četvrti i odmah od prvog dana je dobio domaći. A sledeće nedelje kontrolni test iz svih predmeta. Odmah ubacuju u petu brzinu.

joooj kad se stetim kol'ko smo se mi patili u prvom razredu... k'o da je bio pre sto, a ne pre dve godine... toliko se trudimo da ga zaboravimo.
moja smizla nikako nije mogla da se navikne da sedi i cuti... to sto je dosta znala samo je stvaralo veci problem - jer je htela jos vise da prica... a uciteljica ih sasekla u korenu, kao da je dobila peti, a ne prvi razred. muke.
drugi nam je bio pesma, a sad treci videcemo :)
inace, sledece nedelje su u svim skolama kontrolni iz svih predmeta dan za danom, ali to su tzv. inicijalni testovi. ne ocenjuju se, tj ne ulaze u prosek. to su pitanja iz prethodnih godina da bi se videlo sta i koliko deca pamte. mozete da odete u skolu da vidite kako su deca uradila a i ne morate. ti testovi su vise provera ucitelja i nastavnika nego djaka. cuvaju se u skoli i nakon odredjenog broja godina se iz njih izvlace razni statisticki podaci. tako da... opusteno. ne sekirajte decicu :)
sto se domacih tice i moja cera je danas dobila iz svih predmeta zadatke za ponedeljak, ali smo to nekako i ocekivali... i do sad je uvek bilo puno domacih zadataka. sve ce deca doktori nauka da nam budu, bez da kupe diplome ili da rade posle srednje a mi da budemo ponosni na njih sto ne studiraju :P

Ovako izgleda srećan đak prvak prvo jutro kada kreće u školu. :D
Smeh.jpg
Srecica.jpg

Jaoj dusa slatka,kako se on raduje! Pozdrav za drugare. A sigurna sam da ce malu gospodin Kefalo priteci u pomoc kada zatreba. Zato postoje starija braca. :)
I nama najavili inicijalne testove. Eto priroda u ponedeljak i tako dan za danom. A verujete li,u petak vec doneo kuci prve 3 ocene,3 konada petica,koje su vec upisane u dnevnik. Prvi iz matematike za zadatak koji nisu radili prosle godine,oa je trebalo da se koristi i znanje i logika,drugi iz madjarskog za radni list iz gramatike,a treci iz likovnog. Eto pocelo je pocelooooo! Moj streber i dalje obozava da ide u skolu. Sada je vec veeeeeliki,preselili se u ucionicu na spratu. I svi su dobili po jednog djaka prvaka kome su "mentori"…pa je sav vazan. :)

Zd, ja te razumem. Meni je strašno što više nemam malu decu, obojica su školarci.
A kao da sam ih juče rodila. :aha:

- - - - - - - - - -

Jaoj dusa slatka,kako se on raduje! Pozdrav za drugare. A sigurna sam da ce malu gospodin Kefalo priteci u pomoc kada zatreba. Zato postoje starija braca. :)
I nama najavili inicijalne testove. Eto priroda u ponedeljak i tako dan za danom. A verujete li,u petak vec doneo kuci prve 3 ocene,3 konada petica,koje su vec upisane u dnevnik. Prvi iz matematike za zadatak koji nisu radili prosle godine,oa je trebalo da se koristi i znanje i logika,drugi iz madjarskog za radni list iz gramatike,a treci iz likovnog. Eto pocelo je pocelooooo! Moj streber i dalje obozava da ide u skolu. Sada je vec veeeeeliki,preselili se u ucionicu na spratu. I svi su dobili po jednog djaka prvaka kome su "mentori"…pa je sav vazan. :)

Mici, svaka čast za pametnog drugara! :super:

- - - - - - - - - -

Zolja, ja čekam da nam prepričavaš dogodovštine male pametnice. Sa njom je uvek zabavno. :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back