СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je jasno da se ta '' vrsta '' populacije bori za neka svoja prava,
ali mi nikada, ali nikada neće biti jasno zašto to mora da bude u natur stanju,
onaj mučeni dečkić na prvoj slici se totalno isprepadao, dete od 3 godine zna i razume šta ga pitaju i sposobno je da odluči,
i onda se '' novovrsnici '' pitaju odakle toliki otpor i protivljenje njihovim protestima, pa eto zašto, ugrožavaju svaku normalnost i pristojnost

- - - - - - - - - -

O ovome zaista nzn sta da mislim, voditi decu na jedan takav skup?
Mozda ja imam staromodno razmisljanje, ali ovo je previse.

I ja sam danas procitala nesto sto sam razmisljala da li postavim ovde ili na ono sto me je iznerviralo
http://www.bebac.com/vesti/bg-bebe-u-kolicima-ne-smeju-u-autobus

a unositi pse je u redu? prekjuče sam videla jednu devojku sa mopsom, a malo kasnije u drugom busu devojku sa onim malim belim kevtavcima, nervoznim do histerije,
nisam keromrzac, ali neka pravila moraju da postoje, znači pas može, beba u kolicima ne može, ma zakuni se pravdo da postojiš

i još nešto moram da napišem, hoću sad da puknem od besa i muke i nemoći,
ja sam matora, moje se odsviralo, uopšte ne zavidim vama mladim roditeljima sa malom decom,
em se borite sa odrastanjem, em se morate boriti i sa poludelom svetskom idiotarijom koja ne poznaje granice
već se širi kao kuga na sve strane

Danas sam dva put ostala zatecena onim sto sam procitala.
Prvo kad sam ukljucila fejs vidim ovo suludo obavestenje o kolicima i gradskom prevozu.
Uopste ne razumem kako beba moze biti bezbednija ako majka u jednoj ruci drzi bebu a drugom rukom drzi kolica i to sve dok stoji.
Da, mala beba je zaista bezbedna u tom slucaju. :eek: Ko li donosi ovakve zakone, verovatno neko ko nema dece ili je zaboravio kako je to kad imas malo dete.

Dodjem ovde na temu i razmisljam gde da postavim ovo sto sam procitala i naidjem na ovaj drugi tekst.
Ok., razumem da i homseksualci traze neka prava i da zbog toga zele da odrze jedan takav skup, ali mi je suludo da vrticka deca, deca od 3 do 6 godina podrzavaju jedan takav skup i da idu na tu paradu ponosa,
Da li sam ja stvarno toliko zatucana ili je moje dete jos previse glupo da razume da mogu i dve tete ili dve cike da budu zajedno u vezi i da bi ona nesto tako trebalo da podrzi.
Lela nema jos ni tri godine, a ovde citam kako vrticka deca tako nesto podrzavaju, sta li tu decu uce u vrticu, da li sam ja pogresila sto dete jos ne moze da razume razliku izmedju pike i pise? Po ovome izgleda da jesam.
Nedo ovo su stvarno suluda vremena i nekad se zaista zapitam da li cu na pravi nacin uspeti da vaspitavam dete.
Ako nastavim da je vaspitavam na neki svoj nacin da bude kad odraste normalna osoba hocu li pogresiti ?
Kako da ucim dete da ne laze, da ne krade, da se ne tuce,da...., ni ne mogu svega da se setim kad vidim oko sebe totalno rasulu i vidim da ovde prolaze samo oni sto lazu, kradu, tuku slabijeg od sebe?

Pa vidi imam komentar na tu temu samo necu da budem pogresno shvacena.Znaci nije da ih podrzavam ali mislim da su iza nas ona zatucana vremena sa seljackom satrom I trudnim mladama u belom koje kao satro se udaju iz ljubavi a ustvari da bi sutra imale nasledno pravo.O koriscenju dece u te svrhe da ne pocinjem.Zato mislim da je bolje uvesti neku formu zajednice nego glumiti neko ludilo,I prihvatiti da I gay moze,da I vanbracna moze I da je sve to ok pred zakonom.Da vidis kako ce da se promeni stav okoline I sve.Zakon o porodici koji je u pripremi obuhvata I gay zajednicu a I "vanbracnu".Ja to podrzavam jer donosi veca prava I slobodu izbora svima I izlazi se van "drustvenih" normi,I sigurno ce biti zadovoljnijih ljudi I srecnijih a ne sa ovom krilaticom daleko joj lepa kuca "to tako mora".

Da vidis kako ce da se promeni stav okoline I sve.Zakon o porodici koji je u pripremi obuhvata I gay zajednicu a I "vanbracnu".Ja to podrzavam jer donosi veca prava I slobodu izbora svima I izlazi se van "drustvenih" normi,I sigurno ce biti zadovoljnijih ljudi I srecnijih a ne sa ovom krilaticom daleko joj lepa kuca "to tako mora".

U nasoj drzavi treba da prodje jos mnogo godina da bi doslo do nekih promena i promena stava prema gay populaciji.
Sto se tice zakona, nemam nista protiv donosenja takvog zakona.
Ja se samo protivim vodjenju dece na jedan takav skup, male dece koja jos uvek nisu u potpunosti svesna kakav je to skup, niti znaju sta je to sloboda izbora. posebno ne kod nas gde je potrebno nzm ni ja koliko policajaca da cuva jedan takav skup.
Jedno je kad postavis pitanje 3godisnjem detetu da li podrzava takav skup, a nesto sasvim drugo postaviti takvo pitanje tinejdzeru od 15 godina.

Ni ja nisam protiv donosenja novog zakona,ali slazem se sumara da je preterano tako malu decu voditi na te skupove,nemanu oni pojma sta kvazi podrzavaju. Treba decu edukovati o razlicitosti,ali sve u njima prikladno razvojno doba.
Inace zaista ne razumem ovu zabranu ne unosenja kolica u gradski autobus. Ja se secam kkao sam sa detetom svugde stigla na taj nacin bez problema i cinio mi se najbezbednijim. A neko je resio u ime majki da taj nacin nije bezbedan. Ma svasta cu ja jos nauciti od nasih pametnih zakonodavaoca.
E i dobar dan!

Danas sam dva put ostala zatecena onim sto sam procitala.
Prvo kad sam ukljucila fejs vidim ovo suludo obavestenje o kolicima i gradskom prevozu.
Uopste ne razumem kako beba moze biti bezbednija ako majka u jednoj ruci drzi bebu a drugom rukom drzi kolica i to sve dok stoji.
Da, mala beba je zaista bezbedna u tom slucaju. :eek: Ko li donosi ovakve zakone, verovatno neko ko nema dece ili je zaboravio kako je to kad imas malo dete.

Dodjem ovde na temu i razmisljam gde da postavim ovo sto sam procitala i naidjem na ovaj drugi tekst.
Ok., razumem da i homseksualci traze neka prava i da zbog toga zele da odrze jedan takav skup, ali mi je suludo da vrticka deca, deca od 3 do 6 godina podrzavaju jedan takav skup i da idu na tu paradu ponosa,
Da li sam ja stvarno toliko zatucana ili je moje dete jos previse glupo da razume da mogu i dve tete ili dve cike da budu zajedno u vezi i da bi ona nesto tako trebalo da podrzi.
Lela nema jos ni tri godine, a ovde citam kako vrticka deca tako nesto podrzavaju, sta li tu decu uce u vrticu, da li sam ja pogresila sto dete jos ne moze da razume razliku izmedju pike i pise? Po ovome izgleda da jesam.
Nedo ovo su stvarno suluda vremena i nekad se zaista zapitam da li cu na pravi nacin uspeti da vaspitavam dete.
Ako nastavim da je vaspitavam na neki svoj nacin da bude kad odraste normalna osoba hocu li pogresiti ?
Kako da ucim dete da ne laze, da ne krade, da se ne tuce,da...., ni ne mogu svega da se setim kad vidim oko sebe totalno rasulu i vidim da ovde prolaze samo oni sto lazu, kradu, tuku slabijeg od sebe?

Dete od tri godine NIJE glupo, dete NE ZNA, nema predstavu o svetu.U ovom slučaju neznanje se koristi da bi se dete uslovilo na određeni način mišljenja. U moje vreme se to zvalo dresura.
Slušaj sebe i radi onako kako ti misliš da treba. Drugo ne znam šta da ti kažem, stvarno. Toliko toga ima sad da se pročita, sazna, nauči, primeni, ali da li je sve to baš tako dobro?
Danas pričaju da su jaja nezdrava, sutra kreće priča da je to greška i da ih treba jesti što više. Ovo je banalan primer, ali je slika količine i kvaliteta informacija koje stalno dobijamo.
Moja venčana kuma je živela u USA sa porodicom. Dete koje je sa tri godine došlo iz Srbije u vrtić, pa u školu kako je raslo. Normalan zdrav momčić. Došlo je do toga da su je iz školezvali da vodi malog kod psihijatra da dobije lekove za psihički poremećaj zato što se zaljubio i provodio više vremena na odmoru sa tom devojčicom i njenim drugaricama. Odbila je naravno i biloje svega i svačega, ali je uspela da ga odbrani. Ono što se nekad smatralo normalnim delom odrastanja tamo je sad poremećaj koji se tretira tabletama. Tako i ovo u Švedskoj. Meni takve stvari nikada neće biti normalne, pa nek se zemlja prevrne naopačke.

Poslednja izmena:
Pa vidi imam komentar na tu temu samo necu da budem pogresno shvacena.Znaci nije da ih podrzavam ali mislim da su iza nas ona zatucana vremena sa seljackom satrom I trudnim mladama u belom koje kao satro se udaju iz ljubavi a ustvari da bi sutra imale nasledno pravo.O koriscenju dece u te svrhe da ne pocinjem.Zato mislim da je bolje uvesti neku formu zajednice nego glumiti neko ludilo,I prihvatiti da I gay moze,da I vanbracna moze I da je sve to ok pred zakonom.Da vidis kako ce da se promeni stav okoline I sve.Zakon o porodici koji je u pripremi obuhvata I gay zajednicu a I "vanbracnu".Ja to podrzavam jer donosi veca prava I slobodu izbora svima I izlazi se van "drustvenih" normi,I sigurno ce biti zadovoljnijih ljudi I srecnijih a ne sa ovom krilaticom daleko joj lepa kuca "to tako mora".

Da ponovim, nemam ja ništa protiv gej nacije, nek su živi i zdravi.
Imam protiv golih muškaraca i žena koji se šetaju ulicom a ispred stoji dete i plače od straha !
Ako je golotinja ok na sve strane, pa zašto su onda nudističke plaže odvojene od obučenih?
Dete od tri godine nauči pesmicu očas posla, tako nauči i da daje '' izjavu '' kako se '' slaže '' sa gej pokretom za slobodu.
Koliko ja znam i danas su sve zajednice i bračne i vanbračne istopravne, tako da taj zakon ne menja ništa u svojoj osnovi sem što legalizuje istopolne odnose.

- - - - - - - - - -

Izvinite na ovolikom pisanju, ali sam posebno osetljiva na decu i ono šta se njima radi i kako se manipuliše.
Potpuno pobesnim i onda se teško zaustavljam.
Izvinjotka još jednom, dobro jutro, imajte lep dan, a ja odok na pijac treba jesti. :D

Danas se radujem, Lela prvi put otisla sa tatom, kod babe i dede. :D
Bice ovo dug dan za mene a i za tatu ;), tek je otisla a vec mi nedostaje.
Andjelak mali, sad i ja mogu malo da predahnem i opustim se.
Znam da ce se Lela snaci kad ode jer ce videti brata i sestru i babu i dedu, navikla je ona na to da nisam stalno uz nju, a nadam se i da ce tata uspeti da provede kvalitetan dan sa njom.
Mislim ostajao je on sa njom sam na sat dva, isao u park sa njom, setnje....

- - - - - - - - - -

Nedo,opusteno mislim da je vecina osetiljva na manipulaciju male dece.
I ja tebi zelim lep dan. :lol:

Da ponovim, nemam ja ništa protiv gej nacije, nek su živi i zdravi.
Imam protiv golih muškaraca i žena koji se šetaju ulicom a ispred stoji dete i plače od straha !
Ako je golotinja ok na sve strane, pa zašto su onda nudističke plaže odvojene od obučenih?
Dete od tri godine nauči pesmicu očas posla, tako nauči i da daje '' izjavu '' kako se '' slaže '' sa gej pokretom za slobodu.
Koliko ja znam i danas su sve zajednice i bračne i vanbračne istopravne, tako da taj zakon ne menja ništa u svojoj osnovi sem što legalizuje istopolne odnose.

- - - - - - - - - -

Izvinite na ovolikom pisanju, ali sam posebno osetljiva na decu i ono šta se njima radi i kako se manipuliše.
Potpuno pobesnim i onda se teško zaustavljam.
Izvinjotka još jednom, dobro jutro, imajte lep dan, a ja odok na pijac treba jesti. :D
Nisu istopravne u praksi sve se svodi na to da deca i SAMO DECA imaju prava a partner nema.Ja da stancujem kao rasplodna kravetina necu niti mi pada na pamet,i imam prava svaka kao i one sto su preko dece dosle do braka.Inace cu biti pravno obezbedjena i bez ovoga ali bi bilo lepo da ga bude.Malo je ponizavajuce za zenu da se uslovljava tako.Cuj malo MALO VISE!

Poslednja izmena:
sumara raste dete...lepo se provodi i sa drugim ljiudima što je fantastično...bravo za taj roditeljski korak da puštaš dete da malo ide i sa drugima a ne samo sa vama...

moje dete danas krenulo u petodnevni kamp...ceo dan su tamo,dobijaju 3 obroka,i rade svašta interesantno,jedino ih dovodimo kući na spavanje...jeeeeeeeeeeeeeee...slobodna mama... :):zper:

Micimacko to je nesto sto praktikujem odavno, desavalo se da ide negde sa kumom a jos je u kolicima bila.
Ovog vikenda su me bas razmazili, prvo muz i sad kuma.
Bilo mi neobicno u subotu, sve sam se osvrtala oko sebe, gde mi je dete, jedva docekala vece, a ona meni hladno, daj mleka, idem da spavam.
Kakav je to kamp i gde se nalazi?

To je u NS. Petodnevni kamp za razlicite uzraste gde sa dexom u grupama rade vaspitaci,uciteljice,dramski pedagozi. Na kraju kampa ce imati i zavrsni program. I prosle godine je isao. Jedva je docekao danasnji dan da ode ponovo. Luda zabava garantovana. Putuju kroz vreme,svaki dan na zabavan nacin obradjuju razne vekove covecanstva. Dolazice vitezovi St. Longinus i prikazace im viteske igre itd.

Micimacko to je nesto sto praktikujem odavno, desavalo se da ide negde sa kumom a jos je u kolicima bila.
Ovog vikenda su me bas razmazili, prvo muz i sad kuma.
Bilo mi neobicno u subotu, sve sam se osvrtala oko sebe, gde mi je dete, jedva docekala vece, a ona meni hladno, daj mleka, idem da spavam.
Kakav je to kamp i gde se nalazi?

Što reče mici, poraslo dete...:aha:
..ja isto tako jedva sam čekala da mm odvede decu u svoje rodno selo
pa kad su trebali da se vrate,jedva sam čekala-...:lol:

- - - - - - - - - -

To je u NS. Petodnevni kamp za razlicite uzraste gde sa dexom u grupama rade vaspitaci,uciteljice,dramski pedagozi. Na kraju kampa ce imati i zavrsni program. I prosle godine je isao. Jedva je docekao danasnji dan da ode ponovo. Luda zabava garantovana. Putuju kroz vreme,svaki dan na zabavan nacin obradjuju razne vekove covecanstva. Dolazice vitezovi St. Longinus i prikazace im viteske igre itd.

Lep provod Gabiju želim..:D
Biće njemu super.

- - - - - - - - - -

..a ja toliko šetam ovih dana da me uveče bole noge...
a rezultati vidljivi..:ok:..
Moram da se pohvalim na temi Podrška za dijetu..:lol:

i još nešto moram da napišem, hoću sad da puknem od besa i muke i nemoći,
ja sam matora, moje se odsviralo, uopšte ne zavidim vama mladim roditeljima sa malom decom,
em se borite sa odrastanjem, em se morate boriti i sa poludelom svetskom idiotarijom koja ne poznaje granice
već se širi kao kuga na sve strane

ne brini se
imamo mi toljage (toljage, da, jer smo za njih "pećinski ljudi")
biće sikter, bagro

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back