Čestitam na trudnoći!!!
jao užina...e to me ispameti..ali polako ulazim u štos. Naime..trudim se da se i klinka i ja zdravo hranimo, koliko god je to moguće. U vrtiću ima dva obroka. Doručak i ručak a užinu nose od kuće..to im je zapravo onaj period kad su vani, igraju se i grickaju. Moja Nina nosi kokice, bademe i slično. Na žalost...iako nije probirljiva, rijetko jede u vrtiću jer joj ne prija njihov način kuhanja..npr kaže makarone su prekuhane (ja volim i spremam samo aldente i alergična sam na prekuhanu tjesteninu) ili: Mama, oni ne znaju spremiti grašak kao ti već ga zgniječe

(šta će, rade to zbog manje djece) . Jela je uglavnom ono što voli kad je na meniju a pogotovo ako je to što kod nas nema..npr šnite namazane evrokremom i slično haha.
Eh..u vrtiću je bila pretežno od 8.30 pa do 15.15..idemo kući, spremamo ručak i tako. Međutim, sad smo krenuli u školu...i sad imamo problemčić jer..u vrtiću je ujutro od 8-8.30..doručkuje u vrtiću ako je to nešto što ona voli..kad je "užina" u vrtiću, ona u to vrijeme kreće u školu. U školi je od 12.30 pa do 15.30..u školu ih vode organizovano iz vrtića. Ja je kupim iz škole i idemo kući. Sad..to mi je predugo da bude "gladna" a šta spremiti djetetu kvalitetno za užinu a da izdrži do 17h kad je ručak kod kuće. Došao prvi dan..ustale smo u 6h i ja sam smislila da joj dam malko da doručkuje kod kuće tako da sam joj napravila omlet od jednog jajeta i dala malo sira (hljeb ne jedemo)..a za užinu joj u integralnu kiflu stavila viršlu. Užas..ne kupujem i ne hranim je viršlama ali sad nisam imala ideju šta spakovati i kupim ih. Prošao prvi dan, Nina ćuti. Sutradan ponovo isto. Srijeda...namažem joj abc sir u kiflu...e taj dan idemo kući moja Nina će meni: Mama, dosta mi je više ovih tvojih hljebova, ne mogu to više jesti

Tako da sad spremam uštipke, palačinke, proje...i dodam sir, domaću šunku, kuhano jaje ili slično...i tako to pakujem u onu njenu kutijicu za užinu. I naravno, dijelimo užinu sa drugarima..tako da mi je čak tražila i da spremam maalko više užine. I dalje to nije najzdravije al brate, ne mogu joj pasulj pakovati haha. Ako imate još neke dobre ideje i prijedloge šta za užinu, pišite

A u školi nam je diivno!!! I tete iz vrtića kažu da je Nina od kad ide u školu puno veselija, otvorenija...srećnija! Ali...khm...Nina sjedi u klupi sa drugarom Lukom. Znači u redu i u klupama su sve djevojčica sa djevojčicom, dječak sa dječakom..samo Nina i Luka...i ..učiteljica ih je u petak razmjestila jer...PREVIŠE PRIČAJU!!! grrrr
Danas nismo išli ni u vrtić ni u školu..i tako ćemo cijelu sedmicu

šaljem je večeras kod svojih roditelja...kod nas hara lokalna epidemija virusnog meningitisa...nisu još proglasili epidemiju ali ja ne želim da rizikujem..iako u njenoj školi i u njenom vrtiću nije bilo slučajeva..za vikend je jedna djevojčica preminula

jeste da je ona imala već zdravstvene probleme i da je ovo samo bila poslednja kap jer joj je imunitet bio ravan nuli, svejedno