СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro :cao:
Kišica i dalje pada Džaba ja sebe pokušavam da ubedim da mi ne smeta i da ostanem pozitivna - ne volEm je i tačka.

Nego, da vas pitam: Šta vi radite kada i ako vam deca psuju i bekelje se? Niki počeo da psuje ko kočijaš :aha: Sad polako učimo da je to ružno i objašnjavamo i objašnjavamo... pa je i po du.petu dobio malo... U nekom trenutku mi kaže kako mu je vaspitačica rekla, kad se isplazio, da će uzeti velike makaze i odseći mu jezik. To mu je rekao i neki moj rođak što je bio u poseti. To sam čula i na igralištu kako majka i baka prete devojčici :think: Jel to baš svi rade sem mene, pa zato moje dete i dalje psuje? :think:

добро јутро
јао, шта да ти кажем на ту тему...
Бане зна да опсује обично заврши у ћошку ако претера, тј, ако се после опомене да није лепо псовати кревељи нпр или настави да просипа псовке

а има и она фора да се пере сапуном језик

..magichna formula za moju veliku decu bila je:

"To je ruzna rech. Samo glupani govore ruzne rechi. Mi ne govorimo."

..psovka je za njih samo rech i to rech koja izaziva frku-trku-buku i stoga jako zabavna :lol:
..plus, nemaju oni pojma shta je sve ruzna rech, morash im jednu po jednu etiketirati u glavi.. :lol:

..glupan je kategorija "onih koji nisu dobri" i to je dobar nachin da mu pokazesh da je to ruzno a da ne grdish njega lichno.. :)
..na kraju, naravno MI kao najvaznija stvar sve negde do shkole, kao preporuka.. :heart:

Dobro jutro!

Jutros oko 7h je padao sneg tj.susnežica. U oktobru...:sad2:

Lazy, ja sam već pisala. Mi se zgrozimo kad neko opsuje, čak i mm i ja kad opsujemo kad smo jako ljuti onda jedno drugo opomenemo, da je to ružna reč, da se to ne sme govoriti i onda mora da se izvini onaj ko opsuje. To su oba klinca prihvatila, Luka je išao dotle da je opominjao tadašnji komšiluk, živeli smo u velikoj zgradi na Novom Naselju pa smo imali "opuštene" komšije. To je svima bilo simpatično što mali dečak opominje, a on je bio veliki i važan kad mora neko stariji da se izvini. Isti fazon je upalio i kod Miloša. :D

Dobro jutro mame i klincovi
coffeebath.gif

Kod vas ima i snega?? Ne još, nisam spremna!Do pre 3 nedelje bilo 30 stepeni!Šta nije u redu sa tom slikom?!
290.gif

Moj gican je u vrtiću, videćemo kako će proći s obzirom da cele prošle nedelje nije išao... Ja juče sredila stan, sad uživam u kafi :)

Što se psovanja tiče moj je još mali za to, od nas neće kupiti, mi nismo neki psovači, ali od babe i dede...hm...

Nećete verovati, ali danas se svekrva posvađala sa vaspitačicom i pretila joj otkazom!:roll:
Vaspitačica je tako otkačila da je zvala mm da mu se žali. Mm je pokušao da je smiri što misli da mu je uspelo, ali ne znam kako će smiriti svekrvu. A ona ide po decu u vrtić.:sad2:
Eli,kako je prosao susret sa vaspitacicom i svekrvom? Jel`se stvar malo sredila?

A ja jedva čekam Novu godinu!!! :zjelka2: :lol: Pre nedelju dana sam iznajmila neki film...Mama u štrajku na Božić, tako nekako, nja nja film ali prava novogodišnja, tj božićna atomsfera, lampice, ukrasi, irvasi, jelka, pokloni, kolačići...jao jao... Za vikend sam odvukla mm-a u jednu radnju kod nas, specifična po tome što se tu u suštini prodaje sve za svadbu što ti treba, tj za dekorisanje, pa cveće - pravo jel, pa vaze, sveće, ukrasi za dom ma divna radnja ja j baš volim. E i kad god je nešto, tipa uskrs, božić... imaju većinom za tu priliku stvari. Tako da reko ajde da vidimo dal ima već za novu godinu, malo je reći da se mm presmorio al njemu je (kao) simpatično koliko sam ja euforična i potpuno nenormalna kad se približava taj period u godini :rumenko: Pošto nismo pri kešu nismo ništa kupili, a i rano je bogme :mrgreen: , ali ipak sam uzela komplet ukrasa za jelku, 6 u pakovanju medice male, bež sa crvenim mašnama, jao divnoooo...
Jedva čekam jelku i ukrašavanje i lampice u stanu...Prošle god smo imali neku maaaalu jelkicu, veličine tv-a bukvalno, i stajala je pored tv-a, kao cveće neko, jer je gican bio premali pa bi je rušio. Sad ćemo bogme zglavnu!Ali veštačku ipak zbog iglica iako bismo pravu uvek više.Pa pravljenje novogodišnjih kolačića pa ng program na tv-u, pa Sam u kući :mrgreen: Ura!!!

Hvala na savetima, društvo. Tek sad, kad obraćam pažnju, kapiram da i mi malo, malo, pa opsujemo nešto... a pogotovo u širem okruženju se Niki nasluša psovki... Ne mogu baš da utihnem sve komšije, kolege, poznanike i rodbinu, a ne mogu sve ni da ih nazovem glupanima - ima tu ljudi koji su vrlo dobri, osim što se ne izražavaju dobro, i koje Niki baš voli, i koji ga i pričuvaju katkad kad je bolestan a ja moram da radim... Pokušaću da mu objasnim ko kad i gde i sa kakvom psovkom može da se provuče bez kazne... samo kad bi još uspela sebi da izdefinišem :think:

..imali smo i mi problem sa nanom (svekrvom), tu je pomoglo da TO govore samo babe.. :lol:
..ovo "glupani" se odnosilo uglavnom na drugare iz vrtica i parka, odatle je dolazilo bar 80% rechnika..

..bez obzira na sve, mi smo cerki sa nekih pet godina morali da damo NJENU psovku "ebemmumisha"
koju je mogla da upotrebi kad joj bash nikako ne podje za rukom da se uzdrzi.. :lol:

..a sin je izduvavao potrebu da proba da ih izgovori tako shto nam je zdushno preprichavao shta je ko rekao,
naravno uz ogradu da on to ne govori.. :)

добро јутро
мрзим уторак, мм ради рано па се буди ко вампир у пола шест
а кад звони сат онда се и ја пробудим и нема шансе да наставим да спавам
:) Ved,kome pricas,kod mene je to svake druge sedmice ,svaki dan i jos ustaje nesto pre 5h.... Ma,dodjemi da se ujedem za gu.icu, sat zazvoni,ja se probudim i od spavanja nista vise...

Dobro jutro!

Meni sat zvoni u 6:30h, ali sam ja u to vreme već uveliko budna, doduše nisam svesna, ali ne spavam jer imam "alarm" koji mi ne da po celu noć da spavam. A poslednje dve noći kašlje, guši se sa zapušenim nosem pa ga odgušujemo, pa se vrti i ne može da spava, pa se svađamo, mazimo, pokrivamo, otkrivamo i svašta nešto samo ne spavamo.:zzzz:

Skandia, što se tiče fajta između svekrve i vaspitačice, mm je odigrao ključnu ulogu pa je razgovarao sa obema. Vaspitačica ga je zvala telefonom i pričali su pola sata, a odmah posle je otišao do svoje mame i sa njom razgovarao sat i po. Svele su konverzaciju na minimum, valjda, ništa ne pitam, navodno je problem rešen. Samo da ne bude preko mog deteta, to me jedino plaši.
Inače je pametna vaspitačica (manekenka sa modne piste) izjavila mm kako već ozbiljno razmišlja da napusti taj posao. Onda možete misliti sa koliko ljubavi i entuzijazma radi svoj posao i brine o maloj deci.:rtfm:

drage moje.ćao svima!
ja sam se zagušila od posla ovih dana,sve vidim kolutove pred očima od silnih gostovanja koje smo imali...eh...a moj veliki momak u ponedeljak krenuo u vrtić,i toliko radosti na njegovom licu davno nisam videla...jedva je dočekao da se skine i odjuri u sobu kod drugara...a oni svi navalili na njega i mazili ga,i govorili mu uglas kako im je drago što je opet među njima...baš je bilo dirljivo...
a za zimu reči nemam,ujutru mi svo vreme suze oči od hladnoće...a ovo je slikano danas ujutro kada smo krenuli u vrtić

Užas.A toliko je pedagoga koji ne mogu da se zaposle ni po koju cenu.

Što se tiče spavanja, ja sam sinoć opet kašljala i to mi pravilo problem da zaspim a baš mi se spavalo...I preko dana ne kašljem, samo noću. :roll: E, i gican se budio noćas...a pojma nemam zašto, nije bolestan, on se nikad ne budi osim ako mu nije nos zapušen ili nešto tako, budio se i mrmljao, maltene se probudio baš baš a vidiš da nije a prilično glasno ''priča''. Možda je u snu nešto buncao, a možda mu bilo i toplo u sobi, uključeno grejanje i mali radijator pored njegovih vrata na minimum pa su poluotvorena vrata pa malo dopire i ta toplota, plus što spava u džaku, tj improvizovanom džaku... A kad sam mu pomerila radijator od sobe i još pritvorila vrata nos mu je odmah procureo...Msm j*bg ne znam kako da više namestim.Ustao je jutros u 7.10h što je podnošljivo :mrgreen:
Sinoć sam se tako iznervirala...Toliko ima sebičnih i samoživih ljudi, ja ne verujem da baš tako...baš toliko.Strašno.I onda kad sam noćas legla, nakon gicana, nisam mogla da prestanem da mislim na to :confused:

hvala Mini-me...on je ranoranilac od bebećih dana...ustaje u 6 ili malo pre 6 svaki dan,bez obzira da li treba u vrti ili ne,i onda cela kuća treba da bude na nogama..

nego i tebi a i tvom malom će pomoći ako skuvaš čaj od bosiljka i to lonče staviš na radijator da noću isparava...a možeš da sipaš i u one keramičke visuljke...
a za samožive ljude šta da ti kažem,ignoriši i izbegavaj u širokom luku...tvoje vreme i živci su mnogo dragoceniji od toga,da trošiš na njih...

Mini i ja kao i ti, kao svraka volim sve sto sljasti i sija i jedva cekam NG :). A okicen stan drzim i ceo januar, najvise volim one sarene lampice kad mi se pale i gase u mraku :).
Inace za psovanje, i mi smo jedno vreme imali tu fazu, a bila sam besna kao ris jer je to kad je prvih par puta tresnuo izazvalo pomamu smeha, odobravajuceg, kod izvesnih starijih clanova familije. I onda je on to povezao da na taj nacin u stvari zabavlja ljude i stalno psovao u stvari ocekujuci adekvatnu reakciju. Ja sam insistirala na tome da se mirno i tiho opomene da je to ruzno i da se ignorise.
I uvek bih ponovila, narocito pred gorepomenutim :), kako nekulturan moze biti svako a pristojan i lepo vaspitan bas i ne.
Potrajalo je neko vreme, duze nego sto bih ja volela, al je proslo :).

Jao super, probaćemo bosiljak, tnx :cmok2:

Uf, znam al to me baš šokiralo jer se radi o nama bliskoj osobi, znali smo da je takav ali ne u tolikoj meri. I kako ja sad da ga gledam u oči, smeškam mu se i pravim da ne mislim da je samoživo djubre koje boli ona stvar za bilo koga osim sebe a ovamo kao ''voli'' moje dete...ha!To je dumreš od smeha...Razmišljam da prosto ne idemo da se vidimo s njim kad nas bude zvao,moje dete i ja, jednom, drugi, treći put... pa možda mu i dodje do glave da je sebično g*ovno i porazmisli malo :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back