СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mini me, ja sam pisala na prošloj strani, moji klinci kašlju već dugo, naročito Luka (ima 6 godina, sad se setih da si me pitala), a Miloš (2.5 god.) manje kašlje, ali su obojica jako, jako slinavi. S tim što manji ne guta nego izbacuje kroz nos, ali je poenta, rekao nam dr, da ne vrede sirupi za kašalj, nego mora da im se čisti nos non-stop. Sliva im se sekret niz grlo i zbog toga kašlju. Izvlači mu iz nosa, stavljaj marisol (morska so) i to ti je pola posla obavljeno.
U BIG-u su bile gužve samo prva 4 dana, zbog otvaranja i zato što je u C&A bilo sniženje. Ja sam bila prošli ponedeljak da kupim farke jer me mrzelo da čekam, a pošto koštaju 2200 dinara onda sam se odrekla popusta od 440 dinara, ali da na miru pazarim. Sad je tamo milina.
A moj buraz se zaposlio kod Slovenaca u Big Beng-u (tehnika) i kaže da razbijaju sa poslom. Ja mislila da neće biti baš nekog prometa nakon otvaranja, kad ono međutim. Ima narod para, da ne veruješ
.

Joj ne znam...po meni su tamo cene kao i u gradu.Npr. u Teranovi ili po drugim buticima.Za moj dzep skupo :( Sto se tice bele tehnike jeftinije je u Metrou :aha: Tako da u taj kraj idem samo u Dis jer je zaista jeftiniji...ali bukvalno svaki proizvod je jeftiniji.

žene moje otkud ova magla?pa ovo je nenormalnoooooooooooooooooooooooooooo...a danju skoro 30C...

moraću napokon i ja da odm u Dis da vidim šta sve ima tamo,možda kućne potrebštine da pokupujemo ako je zaista jeftinije...

danas idemo na kontrolu i timpanometar...jako sam nestrpljiva da čujem rezultat..

Poslednja izmena:
Dobar dan ili jutro!
Micimacko momak je divan! jako lepa fotka. takvog majstora bih i ja pozelela u svojoj kuci!
sto se kupovine tice, ja nemam pojma gde je sta jeftinije. kupujem uglavnom samo ono sto mi treba i to prvo koje vidim ako mi se dopadne. moj muz voli kupovinu, i malo pazi na cene, a ja se najezim kad moram u prodavnice.
e da.. videla sam juce pomenute mamu i cerku (oblacenje decijih stvari). klinka je za vikend pokupila sve stvari koje trenutno ne zeli i odnela kod babe :)
a ja pocela da strikam. da li me dotakla kriza ili ludilo, videcemo.

stigli sa kontrole...uradili timpanometriju,hirurg kaže: Dobri smo!...kontrola tek za 6 meseci...ako bude potrebno onda ranije...od sledećeg ponedeljka može u vrtić...jeeeeeeeee...sad u četvrtak će već krenuti na folklor,taman rekao doca da počne da se navikava na graju...i tako..super se osećam...u to ime popodne ćemo se častiti,i otići u ovaj novi sega mega centar,možda nešto i kupimo...nismo baš pri parama,sad smo pljunuli 430 eurića na majstore...ako mi se nešto dopadne da kupim malom,ionako neću izdržati...

Barbara svaka čast za štrikanje...ja nešto malo znam da štrikam klot i frket,ali daleko od toga da bih umela neki džemper ili nešto da štrikam...a moja baka je štrikala džempera 3 komada nedeljno,a sve su bile ekstra...

@ Eli, juče smo bili kod dr, rekla da nastavimo sa belim slezom 3x dnevno i dala nam neki antibiotik 2 x dnevno. Pored toga mu dajem i taj pikovit za imunitet
292.gif
Da poludiš.kao pluća i to je ok, uši su mu malo više crvene. Ne idemo u vrtić ova dva dana, neće ni sutra sigurno, za četvrtak ćemo videti. Mnogo mu curi nos i kašlje, dok ga ne prodje neću ga slati. Ma izvlačimo mu pumpicom jooooj 3,4 puta dnevno...Trebalo bi češće ali ja ne mpgu sama bez mm-a jer se gican bacaka ko lud i rukama i nogama i glavom, plašim se da mu ne izgrebem nos još. Juče npr sam ga uhvatila, seo na krevet, naslonio se na jastuk, ja ga opkoračila nogom, tj zablokirala mu ruke i noge i držim mu glavu pritisnutu sa strane uz jastuk da je ne mrda i izvukla sam mu prilično...
snoozer_08.gif
Kakav je to zahvat bio ljudi moji! Pokušala sam kasnije opet al nisam uspela.Ej, jeste čuli za pumpicu što ide na usisivač?? Ja reko šali se žena samnom kad mi je rekla kad ono stvarno!Nisam videla nikad, jel boli?Jel usisa?Samo sline il i dete? :mrgreen: Meni to zvuči nekako traumatično mnogo.

@Micimacko - jao vidi ga što se zdao bogte :lol:

@BarbaraB - haha sad kad klinka vidi babu u gradu u Winx Vila majici :mrgreen:

Jel u Disu jeftinije neg u Rodiću u NS??

Juče kad smo bili kod dr jao poludela sam, čekali naravno sat ipo otprilike...Moj malac je bio nemoguć. Tj nemoguć za naše standarde da tako kažem jer je on stvarno razuman uvek bio,aktivan jako ali razuman.Izgleda ga hvata ona faza nestašluka i histerisanja. Nije histerisao ali počne nekako kao da mumla glasno, o kako mi to ide na nerve nemate pojma!Stvarno nisam navikla na to, ovo je potpuno novo za nas. Hoće da se strčava niz onu kosinu za bicikle, kolica a baš je velik nagib, pao mi na nos samo tako, ja ga sklonim on mumla (čitaj dere se)
15.gif
... Neki stariji dečaci se veru o šipke na ivici stepeništa a visoko, krenuo i on!!!Reko nazad gde si ti pošao! Mumla...
susel.gif
Počne da drmusa vratima, tj rešetkom onom što ide preko vrata sa sve smejanjem, sklonim ga - MUMLA :histericna:
Nego, šta vi radite kad su vam malci takvi?Tj kad su bili takvi, imalo god ipo, dve pa niste mogli da im objasnite kako treba zašto nešto ne može??Msm ja ga sklonim, on se buni i vrati, ja opet, on opet...Kako da viknem na njega u javnosti,em me sramota em nije najpristojnije...

Mini-me zaista postoji ona pumpica koju staviš na usisivač...slična je aspiraciji koju rade u ORL ambulantama,ne boli,možeš i na sebi da isprobaš(ja jesam),i ne moraš svaki dan dete da vodiš na aspiraciju nosa u ORL,nego odradiš kod kuće...meni je bilo žao da ga svaki dan 5 dana cimam po ambulanti samo zbog aspiracije,dete nervozno,bolesno,odradili kod kuće...a za zahvate kako ga vezati u čvor da ostane miran u toku aspiracije,kuku lele,knjigu bih mogla da napišem...vremenom prerastu,i shvate da ne boli,i lakše dišu posle,pa moj već kad vidi samo sedne i čeka da odradimo...sa oko 2 godine je shvatio da mu nema spasa,i od tada ne pravi problem...

što se nestašluka tiče,ja i dan danas kada znam da treba da čekamo nosim neku igračku,knjigu sa čime može da se zabavi...u ambulanti najveći uspeh ima duvanje sapunice,pa se sva deca sjate oko nas,i zabavljamo se dok nas ne prozovu...

mi upravo stigli iz BIG-a...opelješila sam C&A,ali ne žalim...najviše sam kupovala za malog,za zimu,ali i baka je dobila nešto,a i ja sam našla jedan divan tirkizni džemper...živeo C&A...godinama cmizdrim što nema u NS,pa kada sam u Madjarskoj uvek tamo kupujem...
a što se Dis-a tiče....recimo prašak za pranje je najjeftiniji,baš sam se iznenadila...neka sredstva za čišćenje malo jeftinija,ali uglavnom cene kao u Roda megamarketu na izlazu iz grada...a opet Roda je mnogo veća,samim tim i ponuda...a začudila se da Dis nema zelenu pijacu...

Moj poludi kad idemo kod dr, sreća pa ne idemo tako često. Kad smo išli na sistematski, kod fizijatra je bio lud, glasno pevao, valjao se...jedva sam ga savladala. Posle 5min, kod zubara je bio sjajan. Sam je sedeo u stolici, dao da mu pregleda zube, pričao lepo. Kao dete iz neke knjige :). Ali zato kod logopeda, posle par minuta, užas. Čak joj je i plazio jezik. O čekaonici neću ni da pričam, tamo je imao publiku, pa je pokazao sve što ne treba.
Valjda tako leči strah, neki plaču, a neki poblesave.

добро јутро и од мене
ништа ново код нас, школа око школе, домаћи задаци и тако то
сва срећа, Банетова учитељица није много захтевна ко што је била Јоцина, мсм не задаје толико домаћих задатака, па дете стигне све да уради још и да се поигра

...jutro drage moje...

Mici, bas mi je drago da je Gabrielu dobro, mnogo je sladak...

Jao, moj ce u skolu za dve godine...sad puni pet, i trebao bi sledece godine u skolu...ali nekako mi rano da ga dajemo u skolu sa pet godina i devet meseci...pa celi zivot ce ici u skolu, neka jos godinu bude bezbrizan...tako da smo se mm i ja dogovorili da ce ici u skolu sa sest godina i devet meseci, dakle za dve godine...a kako ce to da proletiiiii....:sad2:

dobar dan i od mene...
ja sam malo prehlađena, muči me grlo već danima pa sam na antibioticima,,,
Lazar kašlje katastrofa pije neki sirup a Lara ima upalu uha pa i ona pije...
mm bio bolestan a njeg nisam nikad ni vidjela bolesnog, kad sam vidjela da je njeg
savladalo odmah sam znala da smo svi gotovi:lol:
sinoć sam bila prvi put na roditeljskom kod Lare baš sam prezadovoljna sa njom što
se tiče kolektiva.....kod Lazara nije nikako bio roditeljski moram malo da pratim..
pošto često lijepe po vratima neke papire....
drago mi je da ste svi zdravi, vidim da je Eli bila bolesna i njena dječica,
nadam se da su ozdravili.....

Mici, baš mi je drago da sam doprinela uživanju jednog lepog deteta :).
Moj je sada veliki dečkonja od 3godine. U vrtić ide redovno, uglavnom rado. Retko se desi da plače, da mu se ne ide. Sve u svemu, svi smo zadovoljni.
A koje crtane još gledaju vaši klinci? I jel u tom tržnom centru ima neka igraonica, da mogu na miru da pajam po radnjama dok je on sa tatom?

putertired.gif
Ovako se nekako ja danas osećam.Malac ustao u 7.30, mogla sam spavati do 11 valjda po ovakvom vremenu da nije ustao.
Mi juče bili na nekom rodjendanu u igraon, jao kako mi je gican bio dobar, valjda jedini nije plakao iz kog god razloga, prvo je pisao bojicama pa ih ubacivao u čašu pa je ubacivao lopte u neki tunel pa otkrio neku penjalicu i to tristo puta ponovio. Kad udje u taj tunel a drugo dete s druge strane on se odmah vrati nazad da se slučajno ne sudare :lol: Bože sačuvaj da bude neoprezan :lol: Na kraju nije hteo kući bogte.Joj a kad ga se setim prošle god, jedva dočekao da krenemo kući, a sad... Gledam ga baš, animatorka pustila penu i balone, sva deca i velika i mala se sjatila da ih hvataju, sudaraju se, padaju, ovaj gleda i kao wtf i naravno da nije poželeo da učestvuje u svemu tome. Na kraju došao deda - manje poznat mu deda jel, po nas a ja pre toga mu kažem ajde idemo sad će deda doći po tebe i on odmah pristao da se oblači. Izašli, stigao deda i kad smo ulazili u auto on - deda deda i traži drugog dedu :rumenko: J*bg, tražili ste gledajte, kad nije navikao na ovog uopšte.
Danas opet ne ide u vrtić, bolji je al i dalje kašlje pa ne verujem da ću ga i sutra slati.

@Nidžolina - moj mali gleda Sundjer Boba najviše, opsednut je njime, ne samo crtanim već kad ga vidi gde god.Ja mu crtaće uključujem samo kad treba da ga presvlačim pa da bude miran, kad završim isključujem. Ranije je voleo Šreka, Toy story npr.Baby tv isto al to nismo sto god uključili.
Ako misliš na BIG meni se čini da tamo nema igraonice za decu ali neće ti trebati bog zna koliko vremena, ima 6,7 otvorenih radnji samo.

daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....u Madjarskoj uvek tamo kupujem,jer je kvalitetna roba,naročito Palomino donji veš,a cene su prihvatljive...kako tvoj mali?
Hvala,moj Boki je dobro.... Kao da se nije ni operisao,sve tako brzo i dobro proslo,hvala Bogu. Jeste, C&A ima dobru robu,ovde bas bilo snizenje i stvarno se isplati kupiti... Npr,decije majice na snizenju 3-5 eura,pa kud ce jeftinije..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back