СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to valjda jeste... Al dva meseca...
154fs232528.gif

Dobro veče!
Mi smo svi u kući zapatili neki opasan virus.:(
Prvo je Miloš u subotu pre podne povraćao, pa Luka popodne, pa je Miloš dobio visoku temperaturu u toku noći i ponovo povraćao, ali se juče u toku dana sve smirolo. E onda je mene uhvatilo juče popodne, ali mnogo gore nego njih dvojicu, nisam mogla da stojim na nogama, na smenu sam klečala iznad wc šolje i sedela na njoj. Jedva sam smogla snage da se istuširam. Celu noć se svaki čas budila i jutro uredno ustala da idem na posao i skoro se srušila u kupatilu.
Ostala sam u krevetu ceo dan, a mm je uhvatilo negde oko podne danas, ali samo malaksalost i visoka temperatura.
Ovako se skoro nismo svi porazboljevali. I onda čujem da je i bratova klinka danas povraćala u obdaništu, ona je bila sa mojim klincima. Užas...:sad2:

Au pa ne sećam se da je skoro bilo ovoliko virusa i da toliko traju...Nešto mi ovo mnogo često i mnogo dugo :(

Nama ovo treća nedelja u vrtiću i ova dva dana je super!!!
21b7wpk.gif
Juče kad sam otišla po njega mahao je i mahao vaspitačici i ceo dan je bio super raspoložen, za razliku od prošle nedelje. Danas kad ga je mm ostavio otrčao sam unutra!!!
15_9_171.gif
(bojim se da ne ureknem...)

pa gde ste drage moje?...evo mene na par trenutaka,pisem iz kluba dok cekam red na probi...urnisali su me ovih dana,crkavam...strasno....
Eli mila sto pre ozdravite...bas vas je spopalo nesto...upravo zbog ovakvih virusa,posto moramo da budemo oprezni,Gabriel ce tek u novembru krenuti ponovo u vrtic...i njegove vaspitacice kazu da je uzas kakvi sve virusi haraju....jedva 8 dece ide u vrtic,a ima ih 24 u grupi...ma nemam reci...

Cao zene! Moj decak juce bio na kontroli i sve je u redu.. U ponedeljak je krenuo u vrtic,osjeca se dobro. Teta u vrticu kaze da puno vise prica i stalno nesto zapitkuje(sto prije nije bio slucaj)... Ovde isto haraju virusi i prahlade, ali nas jos nije zakacio,a i ne treba nam :) Ja kao i Mici,bas radim puno u zadnje vreme,a kad dodjem kuci opet nemam mira,renoviraju nam zgradu,ma da poludi covek od buke... I potrajace najverorovatnije do kraja novembra... Valjda ce zavrsiti pre snega :) Pusa od nas :cmok:

Au pa ne sećam se da je skoro bilo ovoliko virusa i da toliko traju...Nešto mi ovo mnogo često i mnogo dugo :(

Nama ovo treća nedelja u vrtiću i ova dva dana je super!!!
21b7wpk.gif
Juče kad sam otišla po njega mahao je i mahao vaspitačici i ceo dan je bio super raspoložen, za razliku od prošle nedelje. Danas kad ga je mm ostavio otrčao sam unutra!!!
15_9_171.gif
(bojim se da ne ureknem...)
Sada ce sve biti lakse,videces... Najteze je na pocetku to privikavanje,ali se verovatno vec navikao,kada vec samotrci unutra :)

Sada ce sve biti lakse,videces... Najteze je na pocetku to privikavanje,ali se verovatno vec navikao,kada vec samotrci unutra :)
Ove nedelje je super
greenstars.gif
Al, ne opuštam se ja, ko zna kako će biti sledeće :mrgreen: Kad ga donesemo sam ulazi unutra, kad dolazim po njega maše li maše vaspitačici... Juče su slikali, tj bojili lišće i otiskivali na papir, svi su otisnuli po 3 lista na papir, moj samo dva :lol: Kaže vaspitačica nema šanse da ga nateraš, kao ajde jedan, uradio, lepo, ajde drugi, i drugi...I dosadilo mu. Kaže ona ajde još samo jedan,on - ne ne ne i nema šanse. Msm, užasno užasno je tvrdoglav.
Postavila sam neko pitanje tamo na todlersima 1-3 god pa ako neko ima da mi preporuči nešto bila bih mu zahvalna, treba mi prilično hitno :)

Ove nedelje je super
greenstars.gif
Al, ne opuštam se ja, ko zna kako će biti sledeće :mrgreen: Kad ga donesemo sam ulazi unutra, kad dolazim po njega maše li maše vaspitačici... Juče su slikali, tj bojili lišće i otiskivali na papir, svi su otisnuli po 3 lista na papir, moj samo dva :lol: Kaže vaspitačica nema šanse da ga nateraš, kao ajde jedan, uradio, lepo, ajde drugi, i drugi...I dosadilo mu. Kaže ona ajde još samo jedan,on - ne ne ne i nema šanse. Msm, užasno užasno je tvrdoglav.
Postavila sam neko pitanje tamo na todlersima 1-3 god pa ako neko ima da mi preporuči nešto bila bih mu zahvalna, treba mi prilično hitno :)
хе, па добро, и Банетова васпитачица је толерисала кад дете неће да ради, она их остави па проба касније, углавном сви све ураде
и то је старији узраст био у питању

Dobro veče, evo i mene!

Konačno smo svi ozdravili. Znači virus zaheban katastrofa. U jednom momentu sve super, u sledećem se rastaješ od života i ne možeš da staneš na noge. To traje dan-dva i opet si kao nov.:think:Prvo Miloš, pa Luka, pa ja, pa mm. I svi različite simptome. Onda moja keva, pa bratova klinka, pa bratov klinac, pa brat, pa snajka.:sad2: Neverovatno kako se širi i nikog nije preskočio.:eek:

Danas smo išli u šetnju, od Telepa do Spensa tj.luna parka kod Spensa i nazad i oba klinca su celim putem kukali da su umorni. Malog smo morali da nosimo. E otkačila sam. Moraće mi ići na kondicione treninge, ovako više ne ide.:tiganj: Luka je sam vozio auto u luna parku, bio je sav važan i odličan je!:super: Onda je tražio šećernu vunu, ja mu kupila jer nije nikad probao, dala 100 dinara, pojeo je tri zalogaja on, tri Miloš, ulepili se za medalju i ulepili nas i onda smo bacili celu vunu jer nikome više nije bila zanimljiva. A košta tričavih 100 dindži!:evil:

Mm danas pričao sa Lukinom vaspitačicom, onom starijom što se često žali na njega, sad ga je pohvalila da je dobar, pametan, rečit, ali ga uopšte ne drži pažnja. Imaju radne zadatke koje rade 30 minuta, on ne može ni 5 minuta da miruje, kaže da je najgori u grupi. A kad gledaju crtani tu je prvi i najglasniji da traži koji on voli. Kaže da moramo početi da ga teramo kući da 30 minuta sedi i nešto radi, bilo šta što voli, a da nije TV ili komp, mora da vežba jer je nahebao kad krenu u školu pa budu imali časove od 45 minuta jedan za drugim.:think:

Primate li me u drustvo? :)
Ovo sto cu napisati mozda spada u "moda", ali ipak su u pitanju neki porodicni odnosi, a kako nisam nasla temu evo me ovde.
Naime, juce sam imala (ne)priliku da prisustvujem zucnoj svadji izmedju jedne mame i njene (oko 13 god) cerke. Cerka se jako naljutila na mamu posto je mama obukla cerkinu "Winx" majicu. Mamina odbrana je - ti si rekla da neces da nosis vise tu majicu, da li treba da truli u ormaru?-... Cerka:- da, ali su te videle moje drugarice i sad mi se smeju-... I tako, dosta dugo je trajala svadja, zavrsila se cerkinim suzama i maminim: "Boze, sto je cudna. Svasta s'njom!"
Imala sam cesto priliku da vidjam mame u odeci koju su njihova deca "odbacila", ali do sada nikad nisam razmisljala kako se deca osecaju zbog toga.
Da li je odeca vredna decijih suza? Ili je rec o histeriji? Verovatno zavisi od slucaja do slucaja.
Da li bi ste nosili ono sto vasa deca prerastu, a vama odgovara po velicini? :bye:

Poslednja izmena:
...Dobrodosla Barbara... :)

Pa, sad, Winks majicu sigurno ne bih obukla, ako me razumes...:D Ali, ako moje dete nece, a ja mogu da obucem, a pri tom je nesto pristojno i pristaje da odrasla zena obuce, zasto da ne... moja mama je mlada, sestra deset godina mladja od mene, ali sve tri "djoramo" stvari jedna od druge...ipak, postoje neke stvari mamine i sestrine koje mi ne prilice, pa ih ni ne nosim...

@Ved - ma da, starijima možeš objasniti, znaju zašto se mora i to, ovi malci mogu samo da počnu da plaču ako ih budu terali :lol:
@Eli - ja se iskreno nadam da se mom malom neće vratiti virus. Nedelju dana je bio ok i evo opet počinje nos da mu suri :roll: Dajem mu Pikovit za imunitet. Koliki ti je Luka?
@Barbara - Nosila bih po kući verovatno. Msm malo mi je previše da mama 13 - ogodišnjakinje nosi majicu sa printom Winx vile :lol: al kapiram da joj žao para ako mala neće da nosi, pa kao što da se baci...tako da bih je po kući djirala ali sigurno ne u javnosti, prvo i zbog nje a i kažem, nije mi primereno.

ćao žene drage!
Eli mila drago mi je što ste ozdravili...e sad meni se čini da su se oni umorili do luna parka,pošto im se posle bolesti još nije vratila kondicija..sada su bili jako iscrpljeni od bolesti...a za šećernu vunu šta reći,ja je nikad nisam volela,ali su deci interesantne boje,i kako se pravi,ali kada probaju,uglavnom se baci...

Barbara dobrodošla!...lično i ja bih kao Mini-me,ako mi je majica dobra,a ćera neće da nosi,i ja bih đipala kod kuće uz njeno dopuštenje,ali nikako ne bih izlazila u javnost u njoj,jer mislim da mi ne priliči...a 13 godišnjakinje su baš u drndavom pubertetu,užasno doba,pa ne bih da je kompromitujem,kada je i ovako u veoma osetljivoj fazi...

Dobrodosla Barbara! Eh,bar necu imati takvih problema,ja imam decaka :) Majicu bih mozda nosila samo u kuci ili mozda spavala u njoj,ipak nama ne prilici da ih oblacimo i izlazimo van... Pa,eto i ta cerka koja ima 13 godina,mozda i ne nosi majcu bas zbog toga.... Udju u pubertet i odmah su veeeeeliki... :)

Ove nedelje je super
greenstars.gif
Eh Mini i ja muku mucim sa mojim malisanom zbog toga... Voce nema sanse sirovo.. Mislila sam i ja,da ce pocetinu vrticu kad vidi drugu decu da jedu..Onda sam kupila sokovnik,pa mu s vremena na vreme napravim nekakav sok a i to popije s teskom mukom Pokusam nekad i biti bas stroga,pa mu dam nesto od voca,a on onda povrati sve,tako da sam odustala od toga.. Zato mozda i jeste ovakav kakav jeste.. Vodila ga doktoru zbog toga,on opet to ne vidi tako dramaticno,krv mu u redu(ja insistirala da izvade,bas zbog toga sto slabo jede skroz)... Dr kaze,problem je ako dete u pubertetu ne jede sve te vazne namirnice i da vecinom u pubertetu pocnu sve da jedu... Eeee,sto me utesi cika dr :)

Primate li me u drustvo? :)
Ovo sto cu napisati mozda spada u "moda", ali ipak su u pitanju neki porodicni odnosi, a kako nisam nasla temu evo me ovde.
Naime, juce sam imala (ne)priliku da prisustvujem zucnoj svadji izmedju jedne mame i njene (oko 13 god) cerke. Cerka se jako naljutila na mamu posto je mama obukla cerkinu "Winx" majicu. Mamina odbrana je - ti si rekla da neces da nosis vise tu majicu, da li treba da truli u ormaru?-... Cerka:- da, ali su te videle moje drugarice i sad mi se smeju-... I tako, dosta dugo je trajala svadja, zavrsila se cerkinim suzama i maminim: "Boze, sto je cudna. Svasta s'njom!"
Imala sam cesto priliku da vidjam mame u odeci koju su njihova deca "odbacila", ali do sada nikad nisam razmisljala kako se deca osecaju zbog toga.
Da li je odeca vredna decijih suza? Ili je rec o histeriji? Verovatno zavisi od slucaja do slucaja.
Da li bi ste nosili ono sto vasa deca prerastu, a vama odgovara po velicini? :bye:
добро дошла
:bye:мислим да бих обукла, а о дечијој реакцији, нисам ни размишљала
мислим да је девојчица бурно реаговала, ал ајде, пубертет :lol:

Sta radite zene? Ja nesto slabo pisem, ubise me obaveze...
Ja ne bih obukla cerkinu majicu, mozda tek kad odraste pa mi je ona da...
Mislim da majci ne prilici da obuce winx majicu svoje cerke ni po kuci, a posebno da u je u njoj vide drugarice , koje su u pubertetu i zaj... ce je zbog toga danima. Msm, me bih volela ni da ona nosi moje stvari, dok ne odrastne malo... Videla sam na fb slike cerke moje drugarice koja ima 11 godina, u njenom minicu i cizmama do pola butina...to mi nedje isto...
Devojcice su nezna bica, drugacije se vaspitavaju od decaka, analiticne su, vezuju se...nije isto kad recimo uzmes sinu majicu...

@mini_me - ne znam da li je od koristi, ali evo
Moja cerkica ima 4,5 god. Od vitaminskih dodataka kupujemo "marsovce" i ona ih obozava. Da li su nam od pomoci ne znam, ona je inace dosta cvrsta i retko slinavi. Kad se pojavi slinavica ili kasalj resimo cajem i "fitosept" septoletama za decu. Marsovci se mogu kupiti sa ukusom pomorandze i oni su kao za jacanje imuniteta i povecanje apetita, a drugi su ukusa sumskog voca, sadrze i gvozdje i inulin pa se preporucuju za jacanje krvi i regulisanje probave. Ja kupujem te ukusa sumskog voca i zadovoljna sam. Cujem u vrticu da mame uglavnom kupuju "pikovit" (valjda se tako zove), to je kao isto sto i "marsovci" samo sto kostaju oko 300 din kutija od 30 kom. Marsovci su oko 800 din, i moze se kupiti u obliku sirupa za mladje od 3 god.
Moja cerkica isto ne voli sveze voce, a sokica moze onoliko koliko ja mogu napraviti :) Nekada kad imam vremena pravim na tanjirima lica... npr oci kolutici od banana, trougao jabuke- nos, kriska kruske osmeh i to onda pojede pod uslovom da odigram celu predstavu uz to.
I na kraju, mislim da je previse traziti od trogodisnjeg deteta da radi tri puta istu stvar (oboji tri lista). Prvi -pokazao je da moze, drugi da udovolji vaspitacici, treci ... pa dosta, sad bi da radi nesto drugo!
Nadam se da nisam "udavila". pozz

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back