СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ćao žene!
Eli i ja hodamo rame uz rame sa dečacima punih modrica,i moj je takav,pentra se svugde,nema vremena da bude pažljivjer će onda nešto propustiti...a kad zvekne,a to se dešava često(pun je modrica),onda voli da se mazi...čvoruge i mi mažemo margarinom,i zaista deluje,kada sam saznala za ovu foru,od tada samo priskočim frižideru i mažem...a posle juri nazad i radi identično isto kako se udario,jer njegov način je 100% najbolji,i neće se smiriti dok ne uspe u zadatku,pa makar puknuo ponovo...

a mi danas idemo u Kamenjar sa društvom na izlet..kum pravi kotlić,biće puno dece,jedino ja ne znam kako ću preživeti,pošto me T još zeza,i šlajm koji je počeo da se odvaja od bronhija...živeo antibiotik!

Mici, bravo za današnje druženje, prijaće ti videćeš, svež vazduh i dobar provod su najbolji recept za ozdravljenje!:super:

Mi smo juče opet bili popodne u Petrolendu, vodili smo moju sestru od strica koja je došla iz Čačka i želela je da overi svaki tobogan. Ona ima 47 godina, ja 10 manje, a ludirale smo se i cerekale kao neke klinke!:lol:To joj je bio rođendanski poklon jer joj je juče bio rođendan.

Dečaci su se družili po bazenima, oni su imali svoj program. Luka se spuštao na Rainbow, a Miloš se popeo sa njim i kad je trebao da se spusti počeo da plače. A prošli put ga nismo mogli odvojiti odatle? Dečja posla! :heart:

mi smo se juče super proveli...mada je duvao vetar a Dunav je bio hladaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan,morali smo da se okupamo,a posle smo samo noge kvasili i pravfili dvorac u pesku...posle pola 6 je Gabriel zaspao na pola sata...sve u svemu bilo je super,sunce mi je isteralo slince,društvo je bilo odlično...
a danas kada sam ustala i videla ovo tmurno vreme,brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....nećuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....

Eh da imam vikendicu u blizini vode gde mogu da se kupam ove vrućine mi niš' ne bi smetale, ili bazen... Mmmmm...
Ali neeemaaam i jako mi smetaju! Prosto to nije humano da ne možeš dete izneti pre 19h napolje :eek: Tako da je jučerašnje vreme meni apsolutno odgovoaralo, beban bio za vikend kod babe i dede, mi pozavršavali neke obaveze, snabdela sam se literaturom za more lepo :) , otišli na doručak kasni pa otišli po malca, koji je bio oduševljen mojim žuutim noktima :mrgreen: Kasnije smo otišli kod prijatelja, malac se igrao s njihovim detetom - zamislite! :) Doduše, s onim koji ima 6 god, s mladjim ne...

Čula sam da danas postoji jedan fenomen, ili je tako bilo oduvek? Ne znam... Kaže mi prijateljica kako njoj gomila njenih prijateljica kaže da kad ti dete podje u školu da si manje više pošla i ti. U smislu, kad dodje iz škole i kao vreme za domaći a ti onda sedneš s njim i radite domaći, ili ti sediš pored n jega i posmatraš kako radi, pomažeš, nem pojma, ali maltene ga radite zajedno. I to ne jedan već domaći iz svakog predmeta. Kažu kao pa moraš biti upućen u sve to. Kažu oni ne sećam se da su s nama naši roditelji toliko radili? :think: Ili možda jesu al smo zaboravili??? Pita mm pa kako će klinci znati gde greše i zaista naučiti kako treba ako ti radiš sa njim i nema grešaka i tako ode u školu sa perfektnim domaćim? Kaže ta mama kao ali ja ne mogu drugačije ako svi tako rade, kako da ja ne radim? Iako se ne slažem s tim?!

Moram priznati da me ovo zaista začudilo i ne razumem, zašto? Od kad je ovako? Oduvek? Ili ne? Jel to ok? Ajte mame velike dece pomozite :)

Čula sam da danas postoji jedan fenomen, ili je tako bilo oduvek? Ne znam... Kaže mi prijateljica kako njoj gomila njenih prijateljica kaže da kad ti dete podje u školu da si manje više pošla i ti. U smislu, kad dodje iz škole i kao vreme za domaći a ti onda sedneš s njim i radite domaći, ili ti sediš pored n jega i posmatraš kako radi, pomažeš, nem pojma, ali maltene ga radite zajedno. I to ne jedan već domaći iz svakog predmeta. Kažu kao pa moraš biti upućen u sve to. Kažu oni ne sećam se da su s nama naši roditelji toliko radili? :think: Ili možda jesu al smo zaboravili??? Pita mm pa kako će klinci znati gde greše i zaista naučiti kako treba ako ti radiš sa njim i nema grešaka i tako ode u školu sa perfektnim domaćim? Kaže ta mama kao ali ja ne mogu drugačije ako svi tako rade, kako da ja ne radim? Iako se ne slažem s tim?!

Moram priznati da me ovo zaista začudilo i ne razumem, zašto? Od kad je ovako? Oduvek? Ili ne? Jel to ok? Ajte mame velike dece pomozite :)
Моје најстарије дете је заврило 1. разред и само бих му проконтролисао неки пут математику, или одговорио на нека питања ако не зна.
Важно је да пазе на часу и то је довољно.
Мене нису ни контролисали, а и мало су ми могли помоћи за математику, што је већини деце проблем, јер ми је отац ветеринар, а мати записничар.

Pa to mi je nekako normalno, da mu prekontrolišeš ako znaš da iz tog predmeta mu ide slabije ili prosto ako baš nešto ne zna pa malo pomogneš...Al da ti učiš bukvalno sa njim?! Znaš kako to meni izgleda, da opet radi tipična roditeljska sujeta i neki njihovi kompleksi i da se to naravno prenosi na decu u smislu da moje dete mora biti najpametnije, najnaprednije, da nema greške u njegovom domaćem...Ono, ako Persino dete ima odličan domaći zadatak e pa imaće i moje, makar po cenu da ga rsdim umesto deteta i da dete ne savlada kako treba. Ili ja nisam dobro shvatila? :think:

Pa to mi je nekako normalno, da mu prekontrolišeš ako znaš da iz tog predmeta mu ide slabije ili prosto ako baš nešto ne zna pa malo pomogneš...Al da ti učiš bukvalno sa njim?! Znaš kako to meni izgleda, da opet radi tipična roditeljska sujeta i neki njihovi kompleksi i da se to naravno prenosi na decu u smislu da moje dete mora biti najpametnije, najnaprednije, da nema greške u njegovom domaćem...Ono, ako Persino dete ima odličan domaći zadatak e pa imaće i moje, makar po cenu da ga rsdim umesto deteta i da dete ne savlada kako treba. Ili ja nisam dobro shvatila? :think:
Или неки не разумеју да деца треба да имају и оно што се зове детињство, а не само школу.

Mini-me slažem se sa tobom...naravno da treba decu naučiti da budu samostalni,da slušaju na času,i samo ih prekontrolisati,ali u današnje vreme to je nenormalno koliko domaćeg dobijaju i kojim tempom uče gradivo...eto ja se toga ne sećam da smo mi imali toliko domaćeg i lektire,koliko klinci imaju u današnje vreme...ali svakako ne treba raditi umesto njih,a treba pomagati na zahtev i kontrolisati...po mom mišljenju čak je i dobro kada poneki put zaborave domaći a mi ih ne opominjemo...neki put i svojoj koži treba da uče da ne budu zaboravni itd.

a ja samo psujem samu sebe,i što smo u subotu otišli na Dunav...znala sam da će se Gabriel razboleti čim ga malo produva vetar i hladna voda...danas povraćao šlajm celo prepodne,žali se na levo uvo,završili kod ORL i dobio antibiotik...opet...samoubiću se,majke mi:dash::dash::dash:
totalno je dehidrirao od povraćanja,morala sam mu dati Orosal da nadoknadi elektrolite..što je stavio u usta u roku od 10 minuta je i povratio sa šakom šlajma...:evil:...kad će već ta operacija trećeg krajnika????:rtfm:
eno ga sad spava od iscrpljenosti:sad2:

првом полигодишту првог разреда сам седела поред Јована,док је радио домаћи после све мање,тако да у другом радио потпуно самостално,али ја пратим да ли је урадио,шта су радили у школи и сл. и све знам колико он зна....итд

седела сампоред њега,јер он иначе не би ни радио домаћи, али ето,мало по мало,одвико се од тога
наравно да дете треба само да ради домаћи,јер је то његов домаћи,не мој
али,такође,родитељ треба да прати дететово учење
е треба показати мудрост у томе да неђе граница између праћења и подстицања дететовог развоја и израде дететовог домаћег уместо њега

a ja samo psujem samu sebe,i što smo u subotu otišli na Dunav...znala sam da će se Gabriel razboleti čim ga malo produva vetar i hladna voda...danas povraćao šlajm celo prepodne,žali se na levo uvo,završili kod ORL i dobio antibiotik...opet...samoubiću se,majke mi:dash::dash::dash:
totalno je dehidrirao od povraćanja,morala sam mu dati Orosal da nadoknadi elektrolite..što je stavio u usta u roku od 10 minuta je i povratio sa šakom šlajma...:evil:...kad će već ta operacija trećeg krajnika????:rtfm:
eno ga sad spava od iscrpljenosti:sad2:

јао,Мици,баш ми је жао
али не дај се,биће то боље :ok:

znam Phe,još malo pa ću doktorirati medicinu pored ovog našeg zdravstva....pošto njegova doktorka na godišnjem,samo su nas gurkali vamo-tamo celo prepodne,dok nisam podviknula pošto mi je dete već bilo bledo ko krpa...ma mamicu im njihovu neradničku,da sad ne ređam po imenima lekarke...tek kad smo stigli kod ORL mogla sam malčice da se opustim,tamo je dobio adekvatan pregled a ja neke odgovore...evo ga,celo popodne samo pije na kašikicu pola-pola Orosala i čaja od nane....ali šlajm povrati još uvek...ceo dan ništa nije jeo...sad ponovo spava...
e da,to ako još ne znate,dobra fora...pomešate pola mere Orosala i pola mere čaja od nane i to dajete detetu na kašikicu...nana smiruje želudac,i malo zamuti užasan ukus Orosala...to naša doktorka preporučila još pre par godina,i od tada mu tako dajem....bez problema popije...mada on sve popije kada je bolestan,nikad se ne žali na ukus...

ајд мало да вас орасположим
ми данас били на пецању

DSCF03291.jpg

DSCF03281.jpg

znam Phe,još malo pa ću doktorirati medicinu pored ovog našeg zdravstva....pošto njegova doktorka na godišnjem,samo su nas gurkali vamo-tamo celo prepodne,dok nisam podviknula pošto mi je dete već bilo bledo ko krpa...ma mamicu im njihovu neradničku,da sad ne ređam po imenima lekarke...tek kad smo stigli kod ORL mogla sam malčice da se opustim,tamo je dobio adekvatan pregled a ja neke odgovore...evo ga,celo popodne samo pije na kašikicu pola-pola Orosala i čaja od nane....ali šlajm povrati još uvek...ceo dan ništa nije jeo...sad ponovo spava...
e da,to ako još ne znate,dobra fora...pomešate pola mere Orosala i pola mere čaja od nane i to dajete detetu na kašikicu...nana smiruje želudac,i malo zamuti užasan ukus Orosala...to naša doktorka preporučila još pre par godina,i od tada mu tako dajem....bez problema popije...mada on sve popije kada je bolestan,nikad se ne žali na ukus...

E vidis ima jedna stvar koja je mene iznenadila. A rece mi zena koja je pedijatar gastroenterolog na Institutu za majku i dete- kaze nemoj detetu davati nanu samo podignes kiselost u zelucu i napravis da bude jos gore... Ja sam bila u cudu jer smo mi svi uvek pili nanu kad imamo problema sa stomakom al kontam mozda je kod dece to drugacije, mozda nemaju sve enzime kao i odrasli...
Inace opet od iskusnih mama sam cula za davanje kokakole sa orosalom pa sad...

ebem li ga,ja stvarno ne znam Phe...danas mu je već znatno bolje,pojeo je od 7 ujutro do sada skoro jednu celu suvu perecu,i čist čaj od nane 2 šolje...nudila sam mu i drugu tečnost,samo je to hteo da popije...znači da mu je dobro za želudac....a u suštini možda i ne podnose sva deca isto...

a drugo,pošto je nestašica Brufen sirupa već neko vreme,danas mi kaže durgarica farmaceut,da u suštini može da se kupi Brufen,ali u prahu....ima od 200 i od 400mg...zove se Pedifen,i takođe je ta skidanje T...u 1ml vode treba promešati prašak...detetu od 4-5 godina se daje 5ml Brufena,što znači da se daje polovina ovog rastvora,odnosno 100mg Pedifena...za manju decu četvrtina količine rastvorenog Pedifena,što znači 50mg iliti 2,5ml Brufena...znači ipak postoji nešto,što može da nadomesti Brufen sirup,naročito važno za decu kojima Paracetamol,Febricet,Efferalgan ne skidaju T dovoljno brzo...ovaj prašak je negde oko 300 dinara...

Mici sta god da je popio samo da mu je bolje :super:.
Inace nama je doza brufena za 24 kg - 11 ml sto je duplo vise od ovoga sto ti navodis.
Mi smo nabavili Ibuprofen iz Bosne tamo Hemofarm koji ga proizvodi isto ima fabriku.
Inace cula sam da po privatnim apotekama u bg ima nekog nemackog sirupa koji je isto ibuprofen al ne znam naziv.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back