Mini me, ja kao pokvarena ploča - za sva dečija rešenja je vrtić. On u 99% slučajeva rešava stvar, socijalizuje decu, uči ih redu i životu. Dokle god ih čuvaju bake, deke, mame, tate, dadilje, ništa od cele priče. A što su stariji, teže se prilagođavaju. Mada nije pravilo jer pravilo naravno ne postoji...

Slažem se, i ta mama je rekla da će to vrtić srediti, ja se nadam. Mislim super što deli i nije sebičan niti bezobrazan, stvarno nije ali za njega je bolje da ipak se malo i bori za svoje. A što mi bzvz kad roditelji dece koji su baš sebična kao da se hvale time, tj predstavljaju tu osobinu kako je dete ''opasno'' i ne da na sebe 

Mislim, ono, oćutim, šta me briga za tvoje dete ali fascinantno mi je šta ljudi sebi isceniraju u glavama da njima bude lakše, ili na kraju krajeva možda im to i jeste cool. 

Mini me i Gabriel je bio takav...sve je delio,stajao je sa strane ako mu nešto izvade iz ruke,on je svoje igračke uvek delio bez problema,hranu takođe...pa je krenuo u vrtić i naučio je da se bori za svoja prava...nije agresivan bez razloga,ali ako nešto želi za to se i bori,i to je sasvim u redu...prava socijalizacija počinje tek u vrtiću kao što je i Eli pisala,i neprocenljive je vrednosti,ono što u vrtiću nauče,ne mogu naučiti od baka,deka,tetki itd.

Naravno da je u redu, pa tako i treba. To je po meni sredina neka, a ja sam uvek za sredinu 

A zamisli kad mi je svekrva došla pre neki dan i kaže a jeste def odlučili da ga date u vrtić? Reko jesmo, samo gledamo u koji. - Mhm, a ja nešto mislim da je on jako mali još uvek, pa on ništa ne zna, još je u pelenama, ne zna da priča.  - ( 

) - Sva deca njegovog uzrasta ne znaju da pričaju i u pelenama su uglavnom, a on razume skoro sve i zna više nego neki nhegovog uzrasta koje znam. - Pa ja sam mislila da ga ja čuvam. - Mislite da će mu biti zanimljivije sa babom i dedom, ili samnom zatvoren u stanu u četiri zida neg sa decom njegvovog uzrasta u vrtiću? I, izvinite ali vidjam svakodnevno decu koju vaspitavaju babe i dede jer im roditelji rade i vidim kakva su, neka hvala. Uostalom to mu je potrebno zbog socijalizacije s drugom decom veoma, treba li do skoro treće godine još da bude s odraslima, pa šta ću onda?! 
I tako, mm rekao da sam bila malo gruba, al ja ne znam drugačije, ako malo spustim loptu onda se posle jedem u sebi, ovako ja rekla a ti se ne mešaj više 

Inače, rekla je i mm-u kao to da bi ona mogla da ga čuva, on kao čuvaćeš ga svaki dan 9-17h? Ona: zzzzzz 

Pa i to što kažeš, malo je puno. 

No comment.

Mini me sto se tice takvog ponasanja- i moj sin je bas takav. Nama vrtic do sada nije doneo bas nista dobrog, imao je period istraumiranosti, nije postao nista drugaciji i planiram da ga upisem na neke borilacke vestine ne bi li razvio malo borbeni duh 

.
A sve ozbiljnije razmisljamo i da ga ispisemo iz vrtica jer je zdravstveno potpuno propao ove godine...

Joj nemoj mi to samo reći 

Toga se plašim... Mm-ov brat stariji je bio baš istraumiran, valjda ona zato toliko i zazire od vrtića, on je dve godine išao u vrtić, čekao u ćošku sa ćebetom u ruci da dodju po njega, piškio je  kasnije dugo... Joj nadam se da neće biti tako, to je baš strašno, pa trebalo bi da se raduju odlasku u vrtić a ne da shvataju to kao neku kaznu šta li 

Joj mukica, pa kako tako? Videla sam da kažeš da su ti rekli kako je on prosto takav, što se zdravstvenog stanja tiče, mislim ok, podložniji je, ni prvi ni poslednji, ali kako baš toliko često? 
Eli  , zaboravila sam da prokomentarišem za tu devojčicu što spominješ, pa neverovatno! Baš sam se iznervirala, majku joj treba malo prevaspitati, pola sata dnevno napolju?! Dete srećno i zadovoljno, zdravo na vikendici i njena majka od sebičluka sopstvenog ne dozvoljava da detetu bude dobro?!