СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam dobila antibiotik jer mi skripi na plucima. Detetu prekjuce bilo bolje a sad opet gore sto se kaslja tice. Sta vi dajete deci protiv kaslja? Mi pijemo sirup od belog sleza, napravim cajic od korena belog sleza, cajeve, supe, med, ne znam sta bih vise...Ne moze jadnicak ni da popije toliko stvari odjednom.

dobro jutro i od mene!
evo pre nego što odjurim na posao da provirim šta ima...

phe ja mu dajem Broncamil sirup na bazi jagorčevine ako je kašalj sa sekretom,a ako je suvi kašalj onda sirup na bazi belog sleza...e sad kako tvoj mališa kašlje?...i naravno slana soba...ne zamerite mi što toliko govorim o tome i možda zvuči da promovišem,ali zaista moj vrag se preporodio od kako idemo u slanu sobu,dete drugačije diše,to je sasvim novo za mene...i tako idite u slanu sobu,kadgod imate problema sa disajnim putevima,plućima...

dobro jutro vidim svi drugari bolesni :(ajde zelimo vam brz oporavak procice to brzo adam se kako mici kaze kad krene vrtic eto i virusa novih..
ja samo da javim juce smo bili na kontroli i dr kaze da je deet super operacija je dobro ispala i kaze ne bi trebao da bude toliko bolestan kao pre doduse on i nije nesto bolovao osim sto je imao taj problem sa usima sto mu je pravio 3 krajnik e sad videcemo...krenucemo u slanu sobu dr kaze nema potrebe al kao ako imate za dz onda ok mada sta zna kao ajde videcemo mozda se malo imunitet dodatno podigne ne znam :)svejedno i meni ce da korsisti...ja treba da pocnem da radim sledece nedelje a bas mi se ne ide imam i odmora mada mislim da ga necu dobiti sada jer ljudi szbog mene nisu mogli da imaju dovoljan br slobodnih dana i tako al nema veze ajde radicu malo pa opet odmo i tako nego laza je spreman za kolektiv pa ocekujem i ja neku virozu u kuci :(
e mici mici ja cesto o tome razmisljam kako ja vise od polovvine zivota lazarevog necu moci da ga vidim sto zbog mog pols sto zbog vrtica kasnije skole drustva i tako...i jesam ga zeljna i ovo bolovanje od esec dana mi je bas bas znacilo sto se vidjanja tice

Jutro...siroti mali hrcki...:) Jubite bolesne klince...

Moji su dobri, za sad, nakon one frke prosle sedmice...nocas se Andrija zakasljao, i mene odmah panika hvata...:P
Inace, sad sam pala u depresiju...kupila sam Nadji cipelice...kod nas izbor nikakav, samo Ciciban i preskupe se...izvalila sam 45 evra za cipelice koje ce nositi tri meseca...stvarno preteruju, uzas, uzas...

Dobro jutro drugari...:)
Ovo lepo vreme nije normalno vise...uzivamo, ali se sad najstrasnije razmnozavaju virusi...sto nije zdravo, nije...

Phe...bas mi je zao, ne dajte se...dobro je sto je ispovracao slajm...ako vec ne zna da iskaslje...ne znam da li spava na jastuku, ali pokusaj malo da mu podignes uzglavlje...pokusaj i sa kupanjem pre spavanja, tj. brckanjem u kadi...od pare se prociste putevi, pa lakse disu i zaspu...

i mi se nažalost upisujemo na listu bolesnih...noćas se toliko zaslinio,da mu je i na ušima slina izlazila.....okej malo preterujem,ali zaista nije normalno..u vrtiću 2/3 dece bolesno od virusa...odmah sam ujutro zvala slanu sobu i najavila 3 uzastopna tretmana da mu istera ove sline...do ponedeljka ne ide u vrtić...a dotle bi trebalo da ga uvedem u redu i da bude zdrav na Dečjoj nedelji...
juče je bio roditeljski...i kaže meni vaspitačica da je moje dete od ponedeljka postalo agresivno....ja :eek:...kako sad odjednom od ponedeljka :rtfm:... pa kao na dvorištu gura decu za vrat,pa onda oni plaču...hm...i ja shvatim...ima jedno momče koje se dere na sav glas za sve...njih dvojica se i inače druže...i ovaj je mamina maza kada ga malo popreko pogledaš on već urla..i eto to se desilo i u vrtiću...pošto vrag ne priča za njega je to kada pesnicom malo gurne nekog poziv da se igra sa njim,kao dođi da se igramo,ili uhvati me...to i vaspitačice već znaju a i deca...pa tako on i sa ovim mališom...a on odmah brizne u plač i viče i urla...a ovaj moj vidi da je jači,pa bezobrazno ga gurne još jednom i kada ovaj počne još više da plače ovaj moj se smeje...pa onda provocira harambaša mali i gurne ga još jednom i još jednom....i onda ga vaspitačica kazni,a kada se kazna završi on odmah kod ovog malog i provocira ga dalje...ne znam šta mu bi..kao to sad od ponedeljka počelo,nikad nije bio ovako agresivan ranije...i šta sad ja da mislim i radim?:sad2:

Dobar dan dame
Dosla sam da vas pozdravim, specijalno Mici, nisam se cula s njom odavno
Sto se tice toga sto si napisala Mici, to je jos jedna faza, mislim da je najbolje da objasnis Gabrielu da ne shvataju svi salu na isti nacin kao on, da nesto sto je njemu zabavno, nekom drugom nije
Razgovor, razgovor, razgovor
Cak i ako on nista ne prica, slusa sve

Mici, pa i sama si rekla da je to njegov način da gurka decu, tako komunicira sa njima.
I Miloša je vijao po dvorištu kad je video da ga se boji. Ali to je faza koju puno dece prođe - osećaj nadmoćnosti nad slabijima.
A vaspitačica je krava jedna, kad moram da lajem, pa nije on jedini malo grublji u igri.:evil:

pa da to i ja mislim...to za gurkanje i ostalo,on nikada nije nikome oduzeo igračku,hranu ili bilo šta...čak što više deli sve radosno,samo da drugi ne plaču..a sigurna sam da vidi i od starijih u grupi(pošto ima njih desetak koji su i više od godinu dana stariji od njega) kako se oni svađaju i baš biju oko nečega...a juče ispade da je samo moje dete agresivno...zbog toga sam bila ovako :eek:..a inače su rekle vaspitačice da ta starija deca baš su počela da psuju i to baš onako kao kočijaši....pa su tražili od roditelja da paze šta pričaju kod kuće,jer ovi mali sve upijaju ko sunđeri...

inače bravo za davanje krvi...svaka čast:klap:...

Dobar dan dame
Dosla sam da vas pozdravim, specijalno Mici, nisam se cula s njom odavno
Sto se tice toga sto si napisala Mici, to je jos jedna faza, mislim da je najbolje da objasnis Gabrielu da ne shvataju svi salu na isti nacin kao on, da nesto sto je njemu zabavno, nekom drugom nije
Razgovor, razgovor, razgovor
Cak i ako on nista ne prica, slusa sve

ehej Ljubinka draga!baš mi je drago što te čitam ovde...sto godina se nismo čule...haos kod mene...em posao počeo,em vrtić počeo,em počeli rad sa psihologom,rasparčana sam na milion delova,ne znam gde mi je glava....a što se razgovora tiče apsolutno si u pravu...kada sam došla kući sa roditeljskog uzela sam ga u krilo i ispričala mu šta je vaspitačica rekla,i da to nije lepo,da ako želi da se igra sa decom,neka ih uhvati za ruku,ili lepo neka kaže dođi da se igraš samnom,a ne da ih gurka,a da se taj drugar njega plaši oduvek i da ga ne zeza više....i on se baš postideo i briznuo u plač,i počeo da klima glavom,kao neću više...na kraju mi ga je baš bio žao,jer ispade da je moje dete najveća harambaša,a znam da nije tako,jer čujem šta sve druga deca u njegovoj grupi rade...u njega i gurnu,i udare,i pregaze,ima tu svega,samo on ne zna da kaže,pa ja ispadoh naivna,da je moje dete najlošije...

Mici nema ti drug enego da mu pojasnis da takv nacin komunikacije nije prihvatljiv, mozda ga i to podstakne da malo proprica kad vidi da ga tako drugi ne razumeju. Ne treba zbog toga da se oseca lose, da pomisli da se lose ophodi sa drugom decom nego samo da drugi to tako ne shvataju.
Mi smo jutros bili na kontroli, dr produzila inhalacije i predlozila da kupimo inhalator. Obisla sam par apoteka i cene su... 5-6000.

bravo slatkoj maloj Marini na prvi zubić...jejeje....kako su devojčice?kako je Anči u vrtiću?

девојчице, хвала Богу, добро. анчи и даље обожава вртић, има неколико баш-баш добрих другара, али је ИВАНА најбоља, секу обожава, а и сека њу - само прати погледом шта ова "матора" ради...
а ти се не секирај, него лепо габријелу објасни да не треба да гурка децу, него да им каже да хоће да се игра са њима, брзо ће се то средити, само много приче, веруј ми...
љубимо још једном све мале болеснике, да што пре оздраве!

Evo i ja da se javim, nešto sam ovih dana bila zauzeta pa nisam imala vremena da pišem. Ponovo smo krenuli u vrtić, prvi dan je bio jako traumatičan, bacala se po podu, bežala oko kola, plakala. Sva sreća pa je tata vodio, ja to ne bih izdržala. Sada je malo bolje ali i dalje nerado ide u vrtić, jutros je išla polako nogu pred nogu i malo plakala na rastanku sa bakom. Ne volim da je vidim tužnu i sve se nadam da će zavoleti vrtić. Juče sam bila na roditeljskom sastanku i pričali su nam šta su ovog meseca sve radili i šta će da rade i baš je sve lepo da sam i ja sama poželela da idem u vrtić. Bilo bi mi žao da sve to propusti.

Kvi ja sam mislila da samo ja tako sebično razmišljam kad mislim o tome kako vreme brzo prolazi, Tina raste, vreme ne možemo da vratimo unazad i na neki način mi je žao što će jako brzo odrasti u devojčicu kojoj majka više neće biti toliko neophodna, što možda više neće želeti da se mazi samnom i provodi vreme. Ja bih po ceo dan bila sa njom i uvek mi nedostaje kada sam na poslu i jedva čekam da je vidim.

Mici pokušaj da razgovaraš sa njim zašto je to uradio, mada je teško pošto još uvek ne priča. Treba videti da ne postoji neki dublji razlog tome, mada ako se to jednom desilo ja tome ne bih pridavala neki značaj.

dobro jutro ....
kako je jutros zima zzzzzz...
nadam se da su bolesni malo se oporavili...
Eli svaka čast za krv:klap:
Ljubav navrati malo češće:zag:
ja ću morati i Laru upisat u vrtić..pa kad bude primljena, šta da radim..od sledeće
sedmice radimo samo jednu smjenu i to od 10-7 nit sam prva nit druga :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back