СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko je izmislio rano ustajanje?
sva sam samlevena i sve me boli...k'o da me je neko mlatnuo muvalicom (packalicom... ne znam kako se zove taj predmet) ali je poguban za insekte :lol:
Реално.
Један мој другар из основне запослен је као ветеринар на говедарској фарми ПИК-а Бечеј и има обичај да каже: Ни говеда не воле да се рано буде, а не људи!

Реално.
Један мој другар из основне запослен је као ветеринар на говедарској фарми ПИК-а Бечеј и има обичај да каже: Ни говеда не воле да се рано буде, а не људи!

pa zna covek!
a znaju i zivotinje :) zdrave zivotinje prate ritam svetla i tame... ritam sunca i meseca...
zamisli kad bi ljudi legali kad padne mrak i ustajali kad svane :lol:

Hvala Birice. Balav je već 3 nedelje, nikako da ga prođu.

moja cerkica je prosle godine vukla slinavost jako dugo pa smo na kraju bile da pitamo dr. dr kaze - nije to nista, ako nije crveno grlo i nema temperaturu ne leci se... posle 2-3 nedelje je dobila zapaljenje uha, pa nam je "doktor za usi" rekao samo da smo koristili neki sprej za nos (marisol, tetrisal... bilo koji...) u vreme kad se slinavica pojavila ne bi doslo do upale!
nije bilo nista strasno, osim sto je morala da propusti jedan vazan dogadjaj...
tako da - to je moj savet. sprej za nos, a ako je bas zapusen onda operil p sprej za decu. operil se sme koristiti najduze 7 dana, a tetrisal neograniceno dugo.

htela saam da postavim jednu lepu jesenju slikicu, ali opet iz nekog (samo meni nepoznatog) razloga ne mogu...
inace od sutra mogu da vam mahnem sa tornika :) nedelju dana cete odmarati od mene, jer tamo od milion kojekakvih predajnika internet je veoma slab...
...prethodnih godina smo u prvoj nedelji novembra tamo mogli da se sankamo, a ove cemo izgleda da se suncamo...
:bye:

Hvala vam žene! Danas smo malo švrljali na Vencu,skupljali lišće i još neke plodove,pa smo zajedno napravili jednu jesenju posudu koja sada stoji kao dobrodošlica na stolu u predsoblju. Ma uvek radimo nešto zajedno što može da mu pospeši maštu. A počeli smo da crtamo i šumu temperom,pa ćemo da lepimo na sliku životinje koje žive u šumi. Slikaću kada završimo. :)

...a lisce, hm... imamo pune dve tegle hrastovog i bukovog zira, koje "cemo da zasadimo" na prolece...
a iznenadjenje kad smo polomili borovu sisarku i kad je videla semenke... iz tako male semenke da izraste toliki bor?
e sad, ja bas ne ucestvujem u slikanju, crtanju, lepljenju... to ako bas trazi konkretnu pomoc - inace me mrzi :rumenko:

hihii Zoljo barem si iskrena...ja baš volim da radim sa njim sve i svašta...mene to smiruje,a baš smo dobar tandem,i oboje tako uživamo u zajedničko provedenom vremenu...mada hej volimo mi da skačemo zajedno i na trambolini,i to radimo :rumenko:
Eli,ionako smo vam dužni još jednu lepu knjigu,odnosno Luki,tako da ćemo morati da overimo to sakupljanje lišća...:)
Zojo baš je lep vaš kostim pčelice,slatkica malena... :)

taj kostim smo prodali za 70 evrica. mozda se secas kad sam pisala da mi doslo da strikam... slican kostim buba mare smo takodje prodali za 70, a crvenu pelerinu i dugacke carapice (crvenkapica) za 100 ... i od tad vise nisam strikala - sad me mrzi... i onako su sve te pare otisle na bratzilaz lutke :)

nego... danas nema sunca? da bar padne kisa, ovako tmurno i vetrovito je bas bez veze.

Ćao žene moje!
Pravim pauzu u pospremanju kuće pa da vam se javim! Šta ću kada mi je nedjelja jedini dan kada za to imam vremena.
I kod nas je vjetrovito..idealno za sušenje veša :D
Klinka u petak imala maskenbal u vrtiću...od svih vila i princeza je odabrala da bude vještica :sad2: sreća pa je kostim poprilično jednostavan...ali nesreća je to što ja baš nisam najspretnija tako da sam onaj špicasti šešir pravila 2 dana..od hamer papira..sva sam se ulijepila ljepkom. Za plašt sam uzela onaj frizerski ogrtač :cool: E metla me namučila...umislile smo sebi da mora biti ona brezova metla (brezina al kod nas je ustaljeno reći brezova). 5 Dana sam obilazila grad...i jedva u četvrtak nađoh. E sad me zamislite kako sa tom metlom prelazim pješaka sa jednog kraja grada na drugi. U jednom trenutku mi stiže sms od koleginice: Kažu ljudi, eno neke plave vještice jaše na metli kroz grad :zcepanje:
Al ljudi, da sam znala da će se klinka toliko obradovati metli i igrati se sa njom, kupila bih joj prije :zcepanje: Pita me šta ćemo sa metlom posle maskenbala. Kažem joj da ćemo je poslati baki na selo. Ogromna je, zauzela mi je 1/3 hodnika i koji će mi đavo ta metla. a ona: NE DAAAAM, HOĆU SVOJU METLU! Tako da imamo novog kućnog ljubomca.
U petak veče sam imala proslavu djevojačke večeri...drugarica iz srednje i sa fakulteta mi se udaje. Ostala sam do 3...došla kući, odspavala 3h i na fax..imala 2 ispita:dash: posle toga predavanja..sinoć došla kući slomljena...:sad2:

Zoljo mi smo to sa bakom zajedno pravili,pošto je ona krojačica,skinuli smo kroj jedne trenerke,i ona sašila pantalone i duks na koji je našila te široke žute štrafte,a moje je bilo da napravim krila i na glavu oči. Krila sam pravila od kartona,to smo obložili materijalom i našili čičak traku,pa čičak trakom lepili na zadnji deo duksa,a neki svoj rajf sam obložila tim žutim materijalom kao štrafte i pravile one oči.
Mladamama pa baš si bila vrednica nema šta. A da si veštica,pa jesi :),nema tu šta da se krije,prava plava veštičica koja bi sve uradila za svoje dete. :cmok2:

Dobro jutro!
Mici- bravo za baku!
Mladamama- stvarno si vredna i sa i bez metle :) svaka cast za energiju!

nego zene drage imam jedno pitanje za vas: moze li se necim neutralisati - isterati miris (tj. smrad) budji iz drveta?
dok sam ja letos tako zujala i gde treba i gde ne treba, dogodilo se da mi je procureo kuhinjski bojler... u jednom delu kuhinjskog ormarica se pojavila budj. to sam sve ocistila, nije vise ni mokro ni prljavo, ali se i dalje oseca taj tezak miris. kako je cela kuhinja nekako napavljena... nemoguce je skloniti i zameniti jedan deo, a trenutno ne mogu da menjam celu kuhinju... a obaska sto moj muz ne oseca nikakav neobican miris :roll:

imaš neko sredstvo u spreju koje se može kupiti u Univeru ( ne znam tačno ime) koji je upravo za buđ,i za saniranje posle isušenja...prošetaj među rafovima tamo gde su sredstva za čišćenje...kažu da ga jedino u Univeru ima ali ne znam tačno kako se zove...alal mi vera,kako sam ti pomogla,a?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back