Poznavalac stvari
Legenda
- Poruka
- 60.338
То у Вашем случају је ипак нешто сасвим друго.dobro sad,malo su mi te cifre za autističnu decu nekako ipak naduvane...već i kod nas a kamoli u Americi i decu sa manjim problemima sa pažnjom stave u grupu autistične dece,i decu koja ne dobijaju adekvatnu pažnju,pa su mnogo povučenija/drugačija isto stavljaju u istu grupu...ovdašnji psiholozi su moje dete takođe okarakterisali kao autistično,jer nije čuo,i nije imao dovoljno dug kontakt očima,kada su mu se obraćali...misim,hajde ipak da ne preterujemo...ima jedan odličan dokumentarac,koji govori upravo o jednom obrazovnom centru u Americi,gde na jedan jedinstven i meni jako ohrabrujuć način "leče" autističnu decu,i gle čuda,ona "ozdravljaju"...autizam je danas postala sveobuhvatna reč za decu koja su malo drugačija,i neadekvatno se pristupa "lečenju" istih...evo ga i link http://www.autismtreatmentcenter.org/, a na youtube može da se nađe i jednosatni dokumentarac najčuvenijeg autističnog deteta,koji je bio prvi koji je ovom metodom "izlečen",završio fakultet,sada ima svoju porodicu,i radi i pomaže sličnoj deci u ovoj organizaciji...moram priznati,kada sam saznala za njih,i ja sam proširila svoj spektar rada i ponašanja sa svojim detetom,i njemu se otvorio sasvim novi svet,zatvoreno,ćutljivo dete postalo je izuzetno aktivno,čujno dečače...da dužim,nije sve crno i belo...ima i puno sivog u pojedinim situacijama...
Чак и кад се одбаце нека претеривања вероватно је раст аутизма изразит јер таква проширења дијагнозе аутизма као у САД нису, или су сасвим мало присутна у Кини, али је с друге стране пораст аутизма енорман и у корелацији је с вакцинацијом.
Напросто у Кини пре није било вакцинације у данашњем обиму, ни бројем обухваћене деце, ни спектром вакцина, а није било ни аутизма.