СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro sad,malo su mi te cifre za autističnu decu nekako ipak naduvane...već i kod nas a kamoli u Americi i decu sa manjim problemima sa pažnjom stave u grupu autistične dece,i decu koja ne dobijaju adekvatnu pažnju,pa su mnogo povučenija/drugačija isto stavljaju u istu grupu...ovdašnji psiholozi su moje dete takođe okarakterisali kao autistično,jer nije čuo,i nije imao dovoljno dug kontakt očima,kada su mu se obraćali...misim,hajde ipak da ne preterujemo...ima jedan odličan dokumentarac,koji govori upravo o jednom obrazovnom centru u Americi,gde na jedan jedinstven i meni jako ohrabrujuć način "leče" autističnu decu,i gle čuda,ona "ozdravljaju"...autizam je danas postala sveobuhvatna reč za decu koja su malo drugačija,i neadekvatno se pristupa "lečenju" istih...evo ga i link http://www.autismtreatmentcenter.org/, a na youtube može da se nađe i jednosatni dokumentarac najčuvenijeg autističnog deteta,koji je bio prvi koji je ovom metodom "izlečen",završio fakultet,sada ima svoju porodicu,i radi i pomaže sličnoj deci u ovoj organizaciji...moram priznati,kada sam saznala za njih,i ja sam proširila svoj spektar rada i ponašanja sa svojim detetom,i njemu se otvorio sasvim novi svet,zatvoreno,ćutljivo dete postalo je izuzetno aktivno,čujno dečače...da dužim,nije sve crno i belo...ima i puno sivog u pojedinim situacijama...
То у Вашем случају је ипак нешто сасвим друго.
Чак и кад се одбаце нека претеривања вероватно је раст аутизма изразит јер таква проширења дијагнозе аутизма као у САД нису, или су сасвим мало присутна у Кини, али је с друге стране пораст аутизма енорман и у корелацији је с вакцинацијом.
Напросто у Кини пре није било вакцинације у данашњем обиму, ни бројем обухваћене деце, ни спектром вакцина, а није било ни аутизма.

Poznavaoče slažem se sa ovom poslednjom konstatacijom,no ipak moram da kažem i napomenem da danas sve i svašta budže u dijagnozu autizam...i zato takav nagli porast,a ne samo povezanost sa vakcinacijom(sa kojom se potpuno slažem da ima veze),ali nije to jedini razlog tog naglog rasta...nego jelte što današnji kvazi super obrazovani psiholozi sve što nije u kalupu i po ps-u odmah najlakše da stave pod reč autizam,bez da se udube u srž problema,i pokušaju da nađu rešenje...za autizam ima leka,zato sam i postavila taj link gore,za autizam koji je urođeni,ne pričam o autizmu koji izaziva određena vakcina...to dete postaje autistično posle šoka organizma od pojedinih sastojaka vakcine,sasvim druga priča...

Poznavaoče slažem se sa ovom poslednjom konstatacijom,no ipak moram da kažem i napomenem da danas sve i svašta budže u dijagnozu autizam...i zato takav nagli porast,a ne samo povezanost sa vakcinacijom(sa kojom se potpuno slažem da ima veze),ali nije to jedini razlog tog naglog rasta...nego jelte što današnji kvazi super obrazovani psiholozi sve što nije u kalupu i po ps-u odmah najlakše da stave pod reč autizam,bez da se udube u srž problema,i pokušaju da nađu rešenje...za autizam ima leka,zato sam i postavila taj link gore,za autizam koji je urođeni,ne pričam o autizmu koji izaziva određena vakcina...to dete postaje autistično posle šoka organizma od pojedinih sastojaka vakcine,sasvim druga priča...
Ја се увек помало накострешим на свако заклињање у психологију као такву, јер ми баш вуче на квазинауку у великој мери, али постоји и дијагноза аутизма магнетном резонанцом, онда је апсолутна... или је углавном таква.

nista niste napisale celi dan?
aaaaaaaaaaaaaa
ja da prijavim da mi je bio uspesan dan :)
inace,
moja kuma i moj muz obozavaju pijace... tako kuma sutra ide na pancevacki buvljak da prodaje stvari koje vise ne zeli da ima, sto je odusevilo mog muza te se ponudio da je odveze i da vidi to cudo od pijaca na kom odavno nije bio...onda su dosli do genijalne ideje da idemo svo cetvoro na pijac, na sta ja rekoh muzu da bi on trebao otkupiti kumine stvari i da ustede i vreme i novac, a on na tom buvljaku inace kupuje stvari koje mu ne trebaju...
ocekivala sam smeh, a oni rekose da nisam normalna...

Evo ja da prijavim nešto lepo: našla sam putovanje u Prag busom 3 dana/ 2nd za 79 eura po osobi i prijavila mm i mene, idemo u četvrtak, bez dece, da prestanemo jedno drugo da oslovljavamo sa mama i tata i da mi budemo MI. Juče sam mu samo poslala SMS u radno vreme, da ide u Prag u četvrtak i odgovorio mi je sa - HVALA TI! :heart:
Ubismo se od posla oboje, kod mene produžavaju radno vreme i smanjuju platu, a on radi 3 posla istovremeno, crći ćemo, al što reče mm - neka i poginemo, ali će to biti sa mačem u rukama! :super:

Eli diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivno draga,i treba malo da budete sami...lepo cuti i videti,kako vas dvoje osvezavate vasu ljubav i kako se volite,nista lepse...onda su i deca srecna,kada vide roditelje srecne...

Barb draga ja te potpuno razumem,mrzim pijavu,mislim na onu buvljacku koja se kod nas zove Najlon pijaca...jednom su me uvuklu u "avanturu" zvana idemo da kopamo na najlon,videces za sitne pare sta ces sve kupiti...drugarice otisla kuci sa 2 dzaka(ne uvelicavam,2 ona velika crna dzaka) super stvari,koje je platila ukupno 1500 dinara,ja otisla kuci sa jednom pidzamom od 500 dindzi...znaci kupovati na najlonu je umetnost,meni to ic ne ide...

Шошана, ружа(Ружа) на хебрејском, вероватно најпознатија песма из тог егзотичног језика код нас, углавном на препеву, српском, или енглеском.
Мелодија је чини хитом у свету већ деценијама.

Evo ja da prijavim nešto lepo: našla sam putovanje u Prag busom 3 dana/ 2nd za 79 eura po osobi i prijavila mm i mene, idemo u četvrtak, bez dece, da prestanemo jedno drugo da oslovljavamo sa mama i tata i da mi budemo MI. Juče sam mu samo poslala SMS u radno vreme, da ide u Prag u četvrtak i odgovorio mi je sa - HVALA TI! :heart:
Ubismo se od posla oboje, kod mene produžavaju radno vreme i smanjuju platu, a on radi 3 posla istovremeno, crći ćemo, al što reče mm - neka i poginemo, ali će to biti sa mačem u rukama! :super:

jedini komentar na ovo je: :heart:

kako je ovo slatko :heart:
uzivajte!

- - - - - - - - - -

Dobro jutro svima!

eh taj sever i mene zanima i to jaaaaaaaaaaaako,ali tamo treba znanje jezika,a ja nit norveški,nit finski,danski,švedski ne znam :(
ja u Emirate posle čestog i dužeg vremena provedenog tamo nikad ne bih tamo živela...videla sam kako naši ljudi rade,koliko rade da bi zaradili iole dovoljno za život...i Dubai i Abu Dhabi su preskupi za naš džep...jedino koji zaista dobro prolaze su lekari (medicinske sestre već ne toliko) i inženjeri...a još naročito ako ideš sa porodicom...tamo sve plaćaš i školovanje i zdravstvo itd.,nema zdravstvenog osiguranja,svaki put plaćaš ako si bolestan...jedino što mi odgovara jeste klima,što je uvek toplo,ali draga moja leti tamo ne možeš opstati,osuđena si na shopping mall i stalno tražeći da si negde unutra,meni to užasno dosadi kada u takvoj prirodi ne mogu napolje,tek nakon 10 uveče kada je malo podnošljjivije...

Moram da vam saopštim,da ste me tako motivisale ovih dana,da sam nešto razmišljala,i odlučila da je došlo vreme,da se ponovo stručno usavršim,ali sada u nekom totalno drugom smeru. I pre par dana kontaktirala Son-Rise Foundation i moju nameru,da se prijavim na njihov program,i već su me i zvali,i poslali materijal koji je prvi korak prema toj vrsti rada sa decom ometenom u razvoju. I eto jako sam srećna,jer ako sve ide po planu,onda sledećeg leta idem za Massachusetts u letnji kamp,i vodim i Gabriela za sobom.U toku tih 2 meseca bi trebalo da imam coach training program i da polažem ispit,pa onda idem jedan stepenik dalje u njihovom programu,dok ne dobijem licensu za rad sa decom po njihovom programu. :) I tako.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back