СВЕ И СВАШТА (2. део)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Što se subota u školi tiče - sva vojvođanska deca su ovu subotu išla u školu, tako je predviđeno školskim kalendarom. Biće još dve il tri radne subote. Koga interesuju detalji ovde može preuzeti pravilnik o školskom kalendaru pa videti tačno koje subote se rade i po kom rasporedu http://www.obrazovanje.vojvodina.go...content&view=article&id=27&Itemid=32&lang=srl Samo još da pojasnim da školska godina mora da ima tačno 185 ponedeljaka, 185 utoraka, 185 sreda, 185 četvrtataka i 185 petaka (u osnovnoj je možda za po jedan manje od svega), pa ako neko želi da se nervira kako bi bolje složio kalendar izvolte - ja sam davno prestala da se nerviram - ćutim i radim kako piše i štedim živce za pokući :aha:
Ja nisam ni kalendar uzela, a subotom sigurno raditi necu.

lazycat:
školska godina mora da ima tačno 185 ponedeljaka, 185 utoraka, 185 sreda, 185 četvrtataka i 185 petaka

Da li neko može da mi objasni ovu računicu? Ako godina ima 52 sedmice, i samim tim 52 ponedeljka, 52 utorka, 52 srede, 52 četvtka, 52 petka, 52 subote i 52 nedelje, kako onda školska godina, koja traje 36 nastavnih nedelja može da ima svih ovih dana po 185? Školska godina ukupno traje 185 dana valjda, a ne 185 dana u sedmici pojedinačno.

Lazy, šta predaješ? :mrgreen:

:D

Poslednja izmena:
Da li neko može da mi objasni ovu računicu? Ako godina ima 52 sedmice, i samim tim 52 ponedeljka, 52 utorka, 52 srede, 52 četvtka, 52 petka, 52 subote i 52 nedelje, kako onda školska godina, koja traje 36 nastavnih nedelja može da ima svih ovih dana po 185? Školska godina ukupno traje 185 dana valjda, a ne 185 dana u sedmici pojedinačno.

Lazy, šta predaješ? :mrgreen:

:D

:zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: Al mi je računica, svaka mi čast - još sa sve uvodom "da pojasnim" :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje: Fino sam pojasnila :aha: Ne predajem ni matematiku, ni logiku, ni daktilografiju, sasvim očigledno :zcepanje: Htela sam napisati 185 radnih dana od kojih mora biti 37 ponedeljaka, utoraka, sreda .... ne može npr da bude 38 ponedeljaka, a 36 sreda, ako neki praznik pada u sredu, ne može da ga nadoknadi ponedeljak....

hahaha id u peršun lazy,baš si pojasnila...:rotf::rotf::rotf:

Eli Luka je baš veeeeeeeeeeeeliki dečkonja,i bravo što je naučio da pliva bez mišića...zaista je veliki dečko...a ti ne sekiraj se,biće godišnjeg i sledeće godinje....:zper::zcepanje:

Phe pod obavezno da javiš kako je bilo u vrtiću...

nego slušajte ovo,odemo mi danas u vrtić,sve super,skine sandale,obuče patofne,pokuca na vrata,otvorimo vrata nasmeje se i okrene i sedne na klupu i cepa se od smeha i gleda kroz vrata u sobu a ni da mrdne....deca i roditelji prolaze on se i dalje cepa od smeha,pita vaspitačica hoćeš da uđeš,on pokaže neće i dalje se smeje na sav glas...ja uđem kažem ajd uđi samnom,on pokaže neće i smeje se i dalje...posle 10 minuta tako hoću neću hoću neću,kažem ja njemu dobro ako nećeš da ostaneš preobuj se i idemo kući,pokaže mi neću,i utrči unutra,meni pokaže da ostanem na hodniku,i zatvori vrata meni pred nosom...a ja :eek: i došla kući...

Jutro, drage moje...
Cestitam svim malisanima koji su krenuli u vrtic, ali i hrabrim mamama koje ih tamo odvode...:D hihihi...nema je koja se nije nasekirala, kao da ce deci tamo da rade "neznamtista"...to je valjda sastavni deo odrastanja...naseg...:D
Eli, i meni posle odmora treba odmor...mastam o nekom vikendu nasamo sa mm, a i on...ako bude nekih cudom nastalih ekstra para obavezno cu pobeci...mada, mislim da ce to ipak samo na mastanju ostati...:)
Mici, Gabriel je, znaci, bas porastao...:)

kako si ti nerviram se?....kako su ti deca?

ja se u 11 vraćam u vrtić,imam zakazano sa psihologom da popričamo o ne-pričanju mog deteta,i da vidimo šta i kako može da se uradi...tako da držite mi fige da se ne rasplačem i da sve bude okej,i da već krene sve ovo sa propričanjem...

...Mici, mila...nemoj da se sekiras, sve ce to biti u redu...moras proci taj put, da se otklone svi razlozi i da nam Gabriel postane mali brbljivac...:) Ljubim te, i drzim ti fige...:)

A ja, licno, trudim se da budem dobro...zavrzlama oko stana se produzava, a samim tim i agonija...nojgore mi je to sto se to odrazava i na nas brak, pa smo zbog petljanja mojih i njegovih i razlicitih razmisljanja u poprilicno zategnutoj atmosferi...klinci su, fala Bogu, dobro i to mi je radost...Andrija je dobrica, super mu je u vrticu, a Nadja je mali demijan...:D

Evo i mene da na brzinu podnesem izveštaj.
I odmah da kažem da mi je jako žao što ja nisam svoju decu vodila u vrtić, ali ja radim za robovlasnike i ne mogu da izostajem s posla.:(
Čula sam se i sa mm i sa tatom. Mm mi je prepričavao kako je bilo kad su ih odveli pa sam crkavala od smeha, ali takav je mm - uvek sve okrene na šalu.:lol:
Njih petorica su se potrpali u keca (dedin auto) - dva dede i jedan tata su vodili dva deteta u vrtić. :hahaha:
Prošlo je glatko sa obojicom, mm je objasnio vaspitačici da je Luka Kefalo - tako on sam sebe zove jer voli da pametuje.:mrgreen: Uvek se igra sam, tj.čita, peva i pametuje ostaloj deci, a bogami i vaspitačicama. Bio je jako zadovoljan kad je došao u novi vrtić i novu grupu jer su imali nove knjige koje nije prežvakao milion puta i odmah je seo da ih "čita". Vaspitačica je veoma zadovoljna što ima Kefala, ali videćemo da li će biti zadovoljna kad shvati koliko je Kefalo naporan.:mrgreen:

Miloš je uleteo među decu, radostan i spreman za druženje, odmah se sprijateljio sa svima i isprobao sve igračke. Za doručak je pojeo 3 zalogaja hleba i paštete i nije hteo mleko, ali je zato tražio mleko kad su odlazili.:roll: Deda je jako ponosan, unuk je najmlađi u grupi od 24 bebe, ali je kao mali čovek, ostali nose dude, ne odvajaju se od mame, valjaju se po podu od besa, jedino je Miloš uživao. Tri dana ide sa dedom na sat i po, a onda dva dana ostaje sam na dva sata pa ćemo videti kako će to proći. Ovo sad je bilo kao igraonica. Sledeće nedelje ostaje 4 sata do spavanja, a onda kreće pravi vrtić.

Toliko od mene, odjavljujem se za sada. :kiss: za sve!

Eli bravo za tvoje momke,ovo je fantastično kako njima ide...a Luka jeste Kefalo,i sa pravom je dao sebi taj nadimak,i verujem da će ga obožavati drugari u novom vrtiću a i vaspitačice,a i da će njemu biti sjajno u novoj grupi...a o Milošu šta reći...pravi druželjubivac...i moram da kažem da svaka čast dekama koji su preuzeli na sebe da vam pomognu...ma vi ste svi super,šta više reći!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Phe vidiš da je dobro prošlo,a ti si se nervirala kako će biti...a nije se rasplakao zbog vrtića,nego zato što ti ideš da radiš...tako da to znači da on sa vrtićem nema problema ovako za prvi dan...bravo za njega...

nerviram se
...nemam ništa pametno da kažem u vezi stana...na žalost su vremena takva,da ne možemo priuštiti sebi svoj prostor,svoj stan ili kuću,nego to stalno podstanarstvo...pa još vi sa 2 dece...a najgore kada bake i deke počnu u celoj frci da pametuju...nekako bi trebalo njih da distancirate od te teme,a ne vas dvoje da se distancirate....

a ja bila kod psihologa,predivna žena...veoma smirena,strpljiva,umiljata...mislim da će absolutno odlično raditi sa vragom...napomenula je da je to itekako timski rad,i da ćemo se mesečno jednom viđati ona,ja i vaspitačice i pričatu o svemu kako napreduje,na čemu treba više raditi itd., znači veoma sam zadovoljna njenom stručnošću,i zaista mislim da će njen rad sa vragom dovesti do dobrih rezultata...smirila sam se...plakala sam kao kiša dok smo prepričavale neke stvari,što je isto rekla da je normalno,jer emocije ne treba suzdržati u sebi,i bolje da to sve izađe...ma sve u svemu jedan izuzetno pozitivan razgovor,i radujem se svemu što sledi...

Mici draga, super što si konačno dobila saveznika i osobu spremnu na saradnju. I žao mi je što si plakala, nisam znala da si to tako emotivno doživela, ti uvek deluješ snažno.:kiss: Obavezno nas izveštavaj.

Phe, svaka čast za snalažljivost!:super: Kod mene je to takva muka kad treba da se izađe s posla, kao da im od usta uzimaš, i ne može da se cepkaju slobodni dani. Zna se kad se koristi dve nedelje godišnjeg u toku leta, pa onda posle nove godine jedna nedelja, pa u proleće još jedna nedelja, a sve mora da se najavi unapred. Kad se neko razboli to je čitava muka ko će da te menja i kako će se organizovati posao. Zato sve mora da bude unapred isplanirano. A da sutra umrem sigurno firma ne bi propala bez mene, nego je to čisto iživljavanje.:besna:

:rumenko:
Mici draga, super što si konačno dobila saveznika i osobu spremnu na saradnju. I žao mi je što si plakala, nisam znala da si to tako emotivno doživela, ti uvek deluješ snažno.:kiss: Obavezno nas izveštavaj.

pa nisam nešto pričala o tome,ali strašno me bolelo,a i svaki roditelj želi najbolje svom detetu,a dugo sam se osetila bespomoćnom,jer nisam znala kako da mu pomognem,kako da ga podstaknem...no sada vidim svetlo na kraju tunela....a nisam ja tako snažna kako se činim...

dobar dan i od mene...
Mici :zag: sve će to bit uredu...drago mi je da je psiholog veoma dobra osoba....

mi nismo imali privikavanje jutros kad smo otišli...
dijete nas je skoro pa i istjeralo:eek: da mu ne dosađujemo:lol:

odveli na prvi sprat sve stare grupe i on sam otišao u jednu sobu i već našao društvo...
poslije kad smo otišli na sprat u toj grupi gdje on ima ih oko 20-tak
i svi su novi...njih 15 plače a 5 ne plače:lol:

bila sam se prepala reko da neće i on sad odvalit u jauk...
kad on ništa uleti kao munja i odmah se uhvati lopte i na koš...
i zaboravio za nas....još mu poslije rekla da ako bude trebao u wc ili
nešto da zapamti da se obrati vaspitačici...a on odmahnu rukom
kao u fazonu ajde više hoćeš otići i pobježe:rotf:

danas zvali kaže predobar je...
danas otišli po njeg kaže super je, čak je i spavao...
on zadovoljan...kaže da mu se sviđa...i ja sam zadovoljna:aha:

ja samo da prijavim da sam danas svoje dete prvi put ostavila samo u vrticu i mogu da vam kazem da je ridao samo tako..ja izasla napolje i gledala ga kroz prozor,naravno da me ne vidi...smirio se posle nekih pola sata(mozda malo jace)ali kad sam dosla po njega plakao je jace nego kad sam ga ostavila
e a kad sam ga pitala hoce li sutra opet u vrtic on kaze:"hocu.i opet cu plakati":lol:

Dobro jutro :cao:
Samo da prijavim da je moje sjajno dete, koje je sjajno prihvatilo ponovni polazak u vrtić, i koje evo i jutros sa osmehom priča kako će da ide kod "dece i tačice i biće dorukač" juče, pošto je sa osmehom ušao i sa osmehom se pozdravio, posle 5 minuta iz nevezuše počeo da plače i rida i plače i tako je plakao pola sata :rida: zašto, ne zna se :aha: Juče su neka deca toliko jako plakala da se meni plakalo kad sam ih čula, pa se možda solidariše, ali i kući je malo plačljiviji i nervozniji nego inače, tako da mu kanda i nije tako lako ko što mi se na prvu činilo :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back