Svaštarica 6. deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Screenshot_20230426-230900~2.png

Dan
Zasto se ljudi boje razgovarati o problemima,zasto se krije ako nekoga nesto boli ili ako uzimaju tablete cili zivot.

Evo ja sam se prvi puta u zivotu susrela sa Epi napadajima kod psa ja to nikad u zivotu nisam Vidila ,,,,a cula da bude kod ljudi,tablete koje uzimaju ljudi,uzimaju i psi potpuno isto...I sad svi kriju,znam par osoba sto to imaju,kojeg vraga se krije,nije ta osoba kriva sto joj se to desi,kao i zivotinja.Da ljudi komuniciraju vise o svemu bilo bi svima puno lakse,ovak svatko krije svoje,a sve bi volio znati o drugome.Na sto ja popizdim

Hoces nekog nesto pitati tko to ima s ne smis u pm.
Meni se kod psa to javi misec ipo izgura,i onda udari napadaj toliko zestok da pjena gusta slina izbija,ukocenost,cvilenje,ritanje,zavrtise par krugova i zubima skljocka dok ne padne na pod,prvi put kad mu se desilo skocila sam da ga zaustavim da ne lupa glavom od pod legla doslovno na njega da ga smirim,a nisam tribala mogao me ugristi nesvjesno....
Pisem poslije o tom jos.....

Dan
Zasto se ljudi boje razgovarati o problemima,zasto se krije ako nekoga nesto boli ili ako uzimaju tablete cili zivot.

Evo ja sam se prvi puta u zivotu susrela sa Epi napadajima kod psa ja to nikad u zivotu nisam Vidila ,,,,a cula da bude kod ljudi,tablete koje uzimaju ljudi,uzimaju i psi potpuno isto...I sad svi kriju,znam par osoba sto to imaju,kojeg vraga se krije,nije ta osoba kriva sto joj se to desi,kao i zivotinja.Da ljudi komuniciraju vise o svemu bilo bi svima puno lakse,ovak svatko krije svoje,a sve bi volio znati o drugome.Na sto ja popizdim
Zašto se boje, misle da ruše “savršenu” sliku o sebi kod svoje sredine, okruženja. U onom stilu, što će ovi, oni kazati, rugati će mi se itd. Ili ono, nitko to u obitelji od 100 koljena nije imao i sad ja imam itd. Po meni strah i malograđanština. Ništa drugo.

Osobno nemam Epilepsiju, imaju pojedini članovi obitelji. Kao npr. jedan rođak s mora. On je imao napadaj u moru i da mu mater nije skočila u more, utopio bi se. Ima tome već i o samom slučaju pisao je Jutarnji i Večernji. Hvala Bogu dobro je, živi na lijekovima. Mora ih piti. Nitko od nas ne bira ili želi bolest. Imao sam kolegu koji je također Epilepsiju imao. Nažalost umro je od nje jako mlad. Par puta sam bio kad je imao te napadaje. Prvi put se usereš, čovjek padne i počne pjeniti. A, prije 5min ste pričali ili košarke igrali. I tad su nas oni stari dobri ljudi naučili kako da reagiramo tada. Jer srećom bili su blizu ili odmah tu kad bi se taj napad desi. Isto je kao i kod životinja. I mislim, a i siguran sam, tvoj će pas morati da živi s tabletama. Isto kao i ljudi, s jedinom razlikom, bolji su X puta od ljudi. Njihov odnos prema Vama je najiskreniji. Ili te vole ili ne.

Hoces nekog nesto pitati tko to ima s ne smis u pm.
Meni se kod psa to javi misec ipo izgura,i onda udari napadaj toliko zestok da pjena gusta slina izbija,ukocenost,cvilenje,ritanje,zavrtise par krugova i zubima skljocka dok ne padne na pod,prvi put kad mu se desilo skocila sam da ga zaustavim da ne lupa glavom od pod legla doslovno na njega da ga smirim,a nisam tribala mogao me ugristi nesvjesno....
Pisem poslije o tom jos.....
Ne možeš znati ono što se nisi susrela ili imala doticaja. Nabavila si psa iz ljubavi, ali psi ko i mi ljudi imaju bolesti. I dosta ih je slično našima. Isto bih i ja reagirao, iako u biti mora se sačekati da napad prođe. Epilepsija nije razlog za uspavljivanje psa. Sem extremnih slučajeva. Skužio sam tvoj pas dobije ili ima napade i onda jedno vrijeme je sve ok.
Bilo bi dobro gdje on obitava, njegov životni prostor, da nema opasnih predmeta. Bilo što bi ga ili bi se povrijedio kad napadi krenu. Po mogučnosti zatamnjen prostor. I ne dirati ga. Psi kod epileptičnih napada nemaju bolove, iako slika i dešavanje koje nam se pred očima odigrava sasvim 10-o govori. Ali eto tako je. Bilo bi dobro da ga odvedeš ili odvedete neurologu. Postoje neke kapi koje im se daju u hranu, ima ih kod mene. 1l košta 30€, koliko je unčikovito, ne znam. Čovjek treba sve probati za spas ljubimca. Ako je u mogučnosti. I ako možeš davati mu hranu bez žitarica. Meso, riba, povrće. Recimo ROYAL CANIN dosta trpa žitarice. Naravno ako možeš. Toliko o tome za sad. Što god treba i ako mogu pomoći, tu sam. Za Coco sam 24h dostupan. A, tebe bi ritnuo u more:hahaha::hahaha:

Da nastavim.Ja to nisam ni znala sto je,kako se desava nego u sumi sami bez mobitela u 6h kad se desilo sok sam dozivila,nemas koga zvati daleko od svega,nemas mobitel snadi se kako znas,tad e njemu to pokrenula temperatura 41,jer je bio napadaj,za napadajom 20 u danu od temperature velike,moglo mu je srce puknuti tako mi je rekao Veteri,ima 25kg,tad je uzrok bio temp infekcija i od tada mu pokrenulo te napadaje ,idu u razmaku od misec i nesto dana,krvnu sliku vadili sve cisto zdrav pas,ali on se rusi.sad me sokiralo jer uzima tablete misec dana i opet isto kao da ih ne uzima sad znam da mu ne smim u tom stanju prilaziti gledaj i suti,pusti ga,jucer i prekjucer gledam i placem,poslije toga je uzasno gladan isla po hranu dok se smirio,sila na pod brisem suze on sav zamazan od sline,pomokrio se po sebi i nakon trecec napadaja sam prilazi hrani,ali nas nije prepoznao,ne vidi,sluh pojacan sve smeta,zbunjenost nastupa,i strah hoce bizati,ne zna ko je on,ko smo mi.Tesko da te bog sacuva gledati.Jucer ujutro je imao 2 i doktor zvao 2 puta nas i odmah smo ga vozili,da mu u krvi nista nisu mogli ocitati,bas nista, jucer kako je rekao doktor u 13h dajte mu Normabel i dovezite,Gospodi isto dajte jer je gora od psa,, tako da smo oboje bili drogirani i iza sidili skupa,krv se jutros poslala zurno za Njemacku,pa za Italiju ide ,gotovo za 3 do 4 dana terapiju uzimati pola ujutro,pola navecer nista minjati dok nalazi ne dodu,tad ce povecati dozu sigurno,smanjiti nece jer tablete mu nista nisu pomogle jer je jak on i silan pas,dobro jede pa ne djeluje nista na njega.
Jucer me ljubi a smrdi,mene pukle emocije od Normabela pola sata sam plakala,pola sata smijala,sve mi se vrtilo,tako i psu sigurno jer me ljubio.

Zao mi sto ljudi koji to imaju ili njihovi ljubimci da kriju,da ne zele razgovarati jer da razgovaraju svima bi bilo lskse,bar bi znali sto i kako dalje,nego svi bize,svima bajno osim meni,ma reko odite svi u pm lipo,sreca da ne ovisim o nikome da mogu,inace bi me vrag odnio i mene i psa.

Sto se tice hrane,sad uzima ovu novu sa puno mesa i ne minjam jer mu odgovara za sve.---To je pas za obavezu,on zeli da ima posao da radi,njemu je dosadno on kad ima obavezu sav sretan,nosi stvari sa jedne strane na drugu i slaze na hrpu.Tako i cipele,patike ako ostanu vani,sve lipo uredno pokupi i odnese kod Vatrenice na hrpu i legne ispred.Roba ako se vani susi na zici,sto dohvati potegne i nosi na hrpu i zavali se preko nje legne tako da popizdim kad vidim sto je napravio,cvice koje polivam ako vidi da cupkam travu,eto ga trci i sapama i zubima sve kida redom cupa i on.Blitvu kad berem on gleda ja bacam korjen i listove za kokosi,on legne i sicka zubima za popizditi sto radi,ali znaci zeli imati obavezu raditi.Legne ispod Masline i broji kokosi,vidis da ih broji pogledom.

Tocno cu izluditi,jos uvik mu traju napadaji,jucer imao jedan oko 17h,jutros ranije jedan,prije opet ocito mu nista ne pomazu tablete,rekla bih kao da ih je ublazilo i razvuklo na vise dana,tocno mi ga zao,oci su mu crvene koliko ga iscrpilo to, sad sam mu opet dala Normabel da spava da ga opusti.
Ove tablete koristi, pola ujutro,pola navecer.Rekla bih 1000% da mu je ta doza malo....
20230509_090439.jpg

Tocno cu izluditi,jos uvik mu traju napadaji,jucer imao jedan oko 17h,jutros ranije jedan,prije opet ocito mu nista ne pomazu tablete,rekla bih kao da ih je ublazilo i razvuklo na vise dana,tocno mi ga zao,oci su mu crvene koliko ga iscrpilo to, sad sam mu opet dala Normabel da spava da ga opusti.
Ove tablete koristi, pola ujutro,pola navecer.Rekla bih 1000% da mu je ta doza malo....
Ne ide ništa preko noći. Nije on virtualni pas pa na click i gotovo. Lijek je ok, doza se može povisiti, ali tek za 2 tjedna će se znati kako mu djeluje. Toliko treba. Ako to ne uspije, vjerojatno će dobiti KALIUMBROMID.

On se daje opet između 2-3 mjeseca. Za vrijeme davanja, nikakva začinjena hrana ili doticaj s morem, tj. morskom vodom, nipošto.

Ne ide ništa preko noći. Nije on virtualni pas pa na click i gotovo. Lijek je ok, doza se može povisiti, ali tek za 2 tjedna će se znati kako mu djeluje. Toliko treba. Ako to ne uspije, vjerojatno će dobiti KALIUMBROMID.

On se daje opet između 2-3 mjeseca. Za vrijeme davanja, nikakva začinjena hrana ili doticaj s morem, tj. morskom vodom, nipošto.
Neeeee,,,,u Pon kad je vadio krv,cak je rekla da mu se moze dati i cilu tabletu, onda se predomislila pa rekla ako ste do sad cekali pricekajte 2 do 3 dana jos da vidimo krvnu sliku,tako da sam sigurna da je njemu pola malo na njegove udare. ta polovica ih ublazuje ali rasteglo ovo je 3 dan da ga mrcvari,njega sad puž može istuci,iscrpilo ga ovo sad vise nego prije ono bez tableta.
Nalaz moze samo pokazati nedovoljno tablete jer da je dovoljno bio bi 1 napadaj a ne u 3 dana 6komada.Sad i da mu dam cilu nista necu zabrljati,ako pokaze da ima puno koncetracije u krvi,znaci da mora minjati tablete da mu te ne pomazu.Kuzis sto govorim,Ako pokaze malo,reci ce mi da mu dajem cilu.

Jutro dozu smo sinoc povisili sami na svoju odgovornost,sinoc je oko 19h ima veliki i zestoki napadaj da se pomokrio po sebi,usnica krvava i jezik.Dala sam mu sinoc cilu tabletu i jutros isto cilu i Normabel da ga oputi.Jutros izgleda puno bolje,mase repom ali dosta oprezan,njusi me od glave do pete,jedva da sam ga nagovorila da pojede tabletu,hranu je ostavio,zatvorila sam ga u tamni prostor da sebi dode skroz.Znaci tableta mu je pocela djelovati preko noci,kao sto covik popije tabltu za glavu ili za tlak.Tako veterinari govore,e sad se ceka da zovu,ako se pokaze da treba veliku dozu,nisam nista lose napravila,ako se pokaze da je puno i pola on prekida sa tim tabletama idemo na druge,ako mu i povise ove pa mi kaze da mu dam cilu sto sinoc vec jesam i jutros,a napadaji opet budu opet nisam nista izgubila kuzis sto govorim.Slika je uzasna,da mogu i da znam postavila bi tu video kad ima taj napadaj kolilo je to stresno gledati i slusati njegovo rikanje da ti srce pukne od boli....
U slucaju da mu nijedne tablete ne odgovaraju recimo,a napadaje ima misec i nesto,pitanje je samo koliko cu psihicki to moci ja gurati,jer nikad on vise nece biti isti pas.Ja vise sa njim nigdi ne mogu samo oko kuce i nista drugo.Pati se on,patimo mi... To sam tako sinoc svojima rekla da ce biti.Jer njemu je 4 dan to bilo strasno gledati....

A, nadam se da će biti bolje. Vjerojatno uz te lijekove i terapije. Inače nigdje ja nisam napisao da mu se ovo ili ono. Samo je napisano koliki period treba proći da bi se vidjeli pomaci, smirivanje, smanjenje napada itd. Niti je igdje napisano da mu hranu treba odmah mjenjati itd. I zato stvarno ne razumijem ono Neee u prethodnoj poruci.

O njegovoj sudbini, životu odlučujete samo Vi. Nitko drugi sem Vas. Ja znam što bih ja napravio u datom slučaju. Ali to ne mora biti ispravno za drugog. Situacija nije jednostavna, daleko od toga. Morate Vi znati, kako i što dalje. Jedino iz osobnog iskustva s psima mogu napisati da ne bi bilo loše obaviti pregled i kod drugih veterinara. Jer doživio sam svega i svačega. Nadam se da Vi tu imate bolju sreću nego ja. Samo sam iskazao svoje mišljenje. Koje nije nizakoga obvezujuće.

Glavu gore, budite jaki. Biti će bolje. Strpljen, spašen. Ako ti treba pomoć oko nabavke lijekova, napiši samo.

Ne ljutim se ja na tebe,evola na razgovoru ne kuzim zasto si pomislio da sam se naljutila,ma daj opusti se...
Prominili smo drugog veter,mada do sad koliko ih ima u toj radnji svi isto govore,i svi su isto rekli,jedino sto privatnik za svaki dobar dan te dobro odere po đepu,oni od toga zive tako da i to razumim.

Nalazi stigli.
U krvi ima koncetracije 14,6 a treba da bude od 20 do 30.kao sto smo vidili na njemu da je doza preslaba za njega
Sad uzima cilu tabletu ujutro.
Pola navecer.Krv se vadi opet u 9mj.
Ako se ponove napadaji iduci misec, ko ovi na 4 dana i to zestoki ide se na cilu ujutro,cilu navecer ili se minjaju tablete.
Rekla je da on dobro jede i da je ogroman pa da zato slabije tabl na njega djeluju.

Nalazi stigli.
U krvi ima koncetracije 14,6 a treba da bude od 20 do 30.kao sto smo vidili na njemu da je doza preslaba za njega
Sad uzima cilu tabletu ujutro.
Pola navecer.Krv se vadi opet u 9mj.
Ako se ponove napadaji iduci misec, ko ovi na 4 dana i to zestoki ide se na cilu ujutro,cilu navecer ili se minjaju tablete.
Rekla je da on dobro jede i da je ogroman pa da zato slabije tabl na njega djeluju.
Biti će on dobro. Još da se ti smiriš. On sve primi od tebe, vjerovala ili ne. A, dobro, ako mora piti lijek, Bože moj. Tako je kako je. Moj pije ujutro 3+1 tabletu, navečer samo 1. Nije on birao bolest. Psi znaju i osjećaju, bolje od ljudi. Jedino ne govore. A, ti gledaj da budeš smirena. Biti će mu lakše. Čuvaj ga i pazi. Kako će njemu biti ovisi samo o tebi i tvojima. I nemoj nikad uspoređivati pse, u smislu, njegove rase je imao ili su ga morali itd. Oni su kao ljudi, svaki za sebe. Upamti to. Zato glavu gore i uživaj u svakom danu s njim. Ti još i ne znaš koga i što imaš.

Ti sad ko veterinar,kad smo ga prvi put doveli sa 41temp, on meni Normabel i istirao me vani da se smirim....Ne mogu, strasno i bolno to gledati,tek kad sam mu poslala video tog dogadaja sve mu bilo jasno zasto me tako udara.To nisu mali napadaji,nego svaki zestok bolan,i on ne zna za sebe ni ko je,ni mi nista... Danas je ok,tableta ga ljulja dok se ne privikne na nju par dana mu treba....Sad samo mozemo gledati do iduceg..Ja da mogu biti smirena i ne plakati bi ,,, ali ne mogu mene pogodi duplo vise jer sve gledam....Bol je to jaka za gledati da se tako muci, a zdrav pas nista ga ne boli,,,,da ja vidim kod covika to,ni Bog ni Vrag me ne bi spasio...Hebiga takva sam i to ja ne mogu prominiti....Placem stalno i kad je ok i kad nije,i dok se smijem i kad se ne smijem,suza puno u meni ima,nikad stati u pm...Tocno mi dode da se osamarim svom snagom,samo ako me ko vidi,odvest ce me u ludnicu jos :))

Nego da vas pitam.
Idete li di na more ove godine?
Evo citam clanak u 24 sata.

Turist iz Njemačke: Sve vam je dosta skuplje. Meni je to OK, ali Hrvati to nemaju šanse platiti!​

:zcepanje: ma je...njega sokirala piva
-Cijene su kao u Njemačkoj, čak i veće. U nekim restoranima i dosta veće. Pivo je četiri, četiri i pol eura, čak i pet. Mislim da je to opravdano, ja živim u Njemačkoj i mogu, ali domaći koji žive ovdje..., kaže Boris

mi kupimo litru pive,, samo trazimo case...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back