Glasanje Sa svima u miru živim, sa sobom se stalno borim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
priča br.1

Sa svima u miru živim, sa sobom se stalno borim. Ova unutrašnja bitka koja se odvija u mojoj duši, neprestano me izaziva i dovodi do razmišljanja o smislu života i moje uloge u svemiru.

Moj miran spoljni svet prikazuje sliku harmonije, ljubavi i blagostanja. S osmehom na licu, srdačno pozdravljam svakoga ko pređe moj put, deleći radost i toplinu koju nosim u sebi. Ali iza tog osmeha i ljubaznosti leži unutrašnji nered, oluja emocija koje se sukobljavaju i traže put ka ravnoteži.

Sa svima u miru živim jer verujem u moć suštinske povezanosti među ljudima. Svestan sam da smo svi deo istog tkiva, da naše postojanje prožima ista energija. Kroz svaki susret, svaki pogled, svaku reč, pokušavam da pružim podršku i razumevanje drugima, jer verujem da samo tako možemo stvoriti svet bolji za sve nas.

Ali sa sobom se stalno borim, jer u meni postoje različiti glasovi koji se otimaju za pažnju. Glas snažne ambicije vodi me napred, terajući me da sanjam velike snove i težim najvišim vrhovima. Ali istovremeno, postoji glas sumnje, koji mi šapuće da sam nesposoban da ostvarim svoje ciljeve, da sam previše slab ili da ne zaslužujem uspeh.

Borim se da pronađem ravnotežu između spoljnog i unutrašnjeg sveta, između onoga što očekuju od mene i onoga što želim za sebe. Ponekad se osećam kao ratnik na bojnom polju, suočavajući se sa strahovima i nesigurnostima, ali istovremeno, osećam se kao umetnik koji stvara svoj put kroz lavirinte života.

Moja unutrašnja bitka je stalna, ali sam naučio da je to deo moje jedinstvenosti. Kroz svaku prepreku i svaku pobedu, rastem i sazrevam. Moja snaga leži u prihvatanju ove borbe i korišćenju njenih lekcija da bih postao bolja verzija sebe.

Sa svima u miru živim, jer znam da je ljubav najveća sila koja nas spaja. Sa sobom se stalno borim, jer to je put ka sopstvenom otkrivanju i razumevanju. U ovoj večnoj igri života, pronalazim hrabrost da se suočim sa svetom i sa sobom, znajući da su ti sukobi deo moga puta ka istinskom miru.
 
priča br.2

Leptirica nije volela da bude sama i bez krila u tesnoj čauri. Ali se sećala nekog vremena pre, kao u snu, bele magle i beskrajne šume, tihe ptice i otsutni veter koji je prolazio kroz jutarnju rosu.
Toliko je bilo buke i istovremeno tišine. Tišina ukorenjena u zemlji, u vodi, i u svom žamoru koji je besneo u potpunoj samoći. Jer u stvarnosti, svega što je bilo nije bilo, nije postojalo.
Ovo nepostojanje navelo ju je da pluta u nečemu što je ličilo na jezero, u punom plavetnilu, možda nebo. Onda su je struje odvukle i progutale sa svim tim nepostojećim svetom koji ju je okruživao. Moglo bi se reći da je na neki nesvesni način poznavala večnost, beskrajno ništavilo koje nikada ne počinje i nikada ne završava.

Kad je sunce dotaklo čauru uz blagi povetarac, čaura je počela da se kreće. Sve je počelo. Mravi i puževi krenuli svojim tokom, golubovi su sleteli na čempresa da gledaju, a vetrovi su tužno razmišljajući o procesu kroz koji je morala da prođe da bi živela samo jedan dan, da je njena agonija možda duža od njenog sopstvenog života, pratili leptiricu u letu dok nije uginula.

Ali leptirica nije tugovala, i ovog puta je izvela svoj let u svim svojim bojama, najbolje što je umela, plesala je sa vetrom, dok su ptice i cvrčci pevali, dok je vreme teklo, a lišće se kotrljalo. Kako je sve bilo impresivno!
Nije tugovala jer svaki put kad se slomila, iznova se rodila.
Nije tugovala jer je znala da dokazivanje pred nekim i isticanje, ne govori ništa o tvojoj veličini. Veličina je u jednostavnosti, iskrenosti, suosjećanju i odluci da nema odustajanja dokle god traje borba i da dokle god dišeš imaš prilike započeti ispočetka.
 
Pravila glasanja:

1. Pravo glasa imaju svi učesnici foruma, uključujući i autore koji ne smeju glasati za svoj rad,
2. Glasanje autora nije obavezno ali je poželjno,
3. Moderator koji organizuje konkurs nema pravo glasa,
4. Glasanje je javno,
5. Svako ima na raspolaganju 5 poena, koje možete podeliti ili dati jednom radu,
6. Komentarisanje radova je poželjno (autori žele, pa ispoštujmo),
7. Po isteku roka određenog za glasanje (7 dana od objavljivanja radova) moderator proglašava rezultate i pobednika,
7. Nepravilno, neozbiljno glasanje neće se računati
8. Simbolična nagrada za pobednika konkursa je zadavanje teme za naredno takmičenje
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top