Suvoparni zivot domacice

A bre zeeeeeeeeneeeeeeee..evo nesto bas razmisljam,dosadno je bre biti domacica.Tacnije,nije dosadno nego nezahvalno,nezahvalno je danas biti zena.Kuca,posao,i tek poneki izlazak..kad vreme i obaveze dozvole.Sve sto se dogadja izgleda otprilike ovako-dodjem sa posla,e sad kucne obaveze/te skuvaj rucak,spremi po kuci,ves opeglaj,operi sudje..o vecim radovima ne razmisljam osim vikendom kada ih i obavljam:),i na kraju ufffff..strmoglavim se u fotelju ili krevet eventualno se zalepim za komp i to je to..A nije meni samo tako,vec imam utisak da je mnogim zenama tako..ne zalim se,volim da kuvam i spremam kucu,ali nekako necu da vodim suvoparni zivot domacicki,necu da mi u glavi budu veliki kuvar,lista za nabavku i gomila vesa za peglanje.Osim neke dobre knjige koju s vremena na vreme procitam,nazalost nemam nikakvu ideju kako da obogatim svoj zivot a da to ne iziskuje vreme koje nemam..pitam se sta ce biti kada dodju deca...:eek: da li cu tek tada da se izgubim ili..ajde da cujem vas..koliko se dajete kuci,poslu,a koliko sebe cuvate od toga..
mai ovaj komp je napravio to sve pomalo...kao sredis sve i sednes pa te bog zaboravi...a da ga nemas okreni obrni necim bi se bavila...ponekad se setim da ni knjigu nisam procitala skoro a da ne pricam da iako imam talenta za neki rucni rad ne uzimam u ruke nista...zamlacujemo se ovde kukamo smejemo se i tako prodje dan...vidim i po omladini koja je slobodna da nema one aktivnosti ko nekad samo komp i ono oko njega sto se mora...hvata me panika...

Citajuci sve ovo. . .mogu da porucim doticnoj gospodji koja je pocela ovu temu: to je samo faza,naidje period kada se svaka zena u braku tako oseca. . .neka kaze da nije tako bilo koja koja je duze od 10god u braku. Sama ces shvatiti kako sama sebi da pomognes, da uzivas u braku a ne da prvo trazis razlog.

Ne pricam o dosadi nego o sposobnosti i znanju prezivljavanja..ne u shumi ultimate survival nego obicno selo:lol:

Ma nek me dovati neka jessica simpson odma potpisujem sve sto mi pripisu:lol:

Pa ni ja ne pričam o dosadi bre, već o tome o čemu i ti i ponavljam da bih ja prva crkla na selu-najobičnijem onom našem, ne negde u tri lepe, bez mašina koje ti život čine lakšim, bez mm-a i bez ženice koju mogu da platim...Mada, i tamo bih verov.našla neku da joj platim :think: Eto, preživela bih ja i to selo! :manikir:

Jessica Simpson...to ona što misli da je tuna-chicken of the sea, zaista pile u moru? :mrgreen:

Preko svega ovoga sto je napisano, moram da pitam nesto. Domacice sto ceo dan rade po kuci i nemaju vremena ni za sta drugo. Sta u stvari radite ceo dan? Perete svaki dan kupatilo od poda do plafona? (meni to odnese najvise vremena). Imate ogromnu kucu koja se cela koristi?

Koje su domaćice ovde što rade po ceo dan po kući? Mislim, ovde na temi. Meni se čini da su sve žene zaposlene i da su pored toga domaćice, sem mene, a ja sam napisala da mi nije jasno da li sam domaćica ili nisam, jer uopšte nisam dokona, i ne radim po ceo dan samo po kući.

Poslednja izmena:
Ja ne perem sudove, dam mački da ih oliže...:mrgreen:

Al priznaj da joj prvo daš da oliže wc šolju, da ne moraš da je ribaš pa onda sudove? :mrgreen: :zper:

Koje su domaćice ovde što rade po ceo dan po kući? Mislim, ovde na temi. Meni se čini da su sve žene zaposlene i da su pored toga domaćice, sem mene, a ja sam napisala da mi nije jasno da li sam domaćica ili nisam, jer uopšte nisam dokona, i ne radim po ceo dan samo po kući.

Po meni nisi domaćica, tj nisi tipična domaćica, ono što taj naziv podrazumeva jel, jer po meni domaćica je žena kojoj je kuća-posao, kao što sam već rekla, dakle nema drugih obaveza u tom smislu, a ti bogami imaš!Zato sam i ja rekla da mi nije jasno zašto mešamo žene koje i rade a naravno da se brinu i o svojoj kući, ručku...al im to nije primarna delatnost.Koliko sam shvatila, i autor teme je zaposlena žena a ne tipična domaćica pa ne kapiram što joj je život suvoparan...U suštini ja uopšte nisam ni shvatila temu :lol:

Poslednja izmena:
Sve je to zbog

Desperate-Housewives-Season-5-Episode-15.jpg

Po meni nisi domaćica,

Eto vidiš. A ovde je rasprostarnjeno mišljenje da čim nisi u radnom odnosu, podrazumeva se da si domaćica. Možeš i nuklearni fizičar da budeš, ako nisi zaposlena, onda si domaćica.

Meni u principu ne smeta što na svakom formularu napišu da sam domaćica, jer za zvanje koje mi piše u srednjoškolskoj diplomi treba prilično mesta. Ali recimo, moja zaova je frizerka. I u rubriku zanimanje uvek joj upišu domaćica, iako ona to nije ni po jednom osnovu, osim što je nezaposlena. Gde stane domaćica, još lakše stane frizer. Tako da mi uopšte nije jasno kako nekome zanimanje može biti domaćica, ako je završio bilo kakvu školu.

A bre zeeeeeeeeneeeeeeee..evo nesto bas razmisljam,dosadno je bre biti domacica.Tacnije,nije dosadno nego nezahvalno,nezahvalno je danas biti zena.Kuca,posao,i tek poneki izlazak..kad vreme i obaveze dozvole.Sve sto se dogadja izgleda otprilike ovako-dodjem sa posla,e sad kucne obaveze/te skuvaj rucak,spremi po kuci,ves opeglaj,operi sudje..o vecim radovima ne razmisljam osim vikendom kada ih i obavljam:),i na kraju ufffff..strmoglavim se u fotelju ili krevet eventualno se zalepim za komp i to je to..A nije meni samo tako,vec imam utisak da je mnogim zenama tako..ne zalim se,volim da kuvam i spremam kucu,ali nekako necu da vodim suvoparni zivot domacicki,necu da mi u glavi budu veliki kuvar,lista za nabavku i gomila vesa za peglanje.Osim neke dobre knjige koju s vremena na vreme procitam,nazalost nemam nikakvu ideju kako da obogatim svoj zivot a da to ne iziskuje vreme koje nemam..pitam se sta ce biti kada dodju deca...:eek: da li cu tek tada da se izgubim ili..ajde da cujem vas..koliko se dajete kuci,poslu,a koliko sebe cuvate od toga..

Pa jel znas sta te uopste zanima u zivotu? Ako znas, nadji vreme za to, ako ne znas, upoznaj sebe malo bolje..jednom se zivi, steta je traciti svoje vreme ziveci kako ne zelimo. Naravno da neces dobiti sve sto zelis, ali ako ni ne pokusas da promenis nesto sto ti odgovara, ko ce to da uradi umesto tebe?

Eto vidiš. A ovde je rasprostarnjeno mišljenje da čim nisi u radnom odnosu, podrazumeva se da si domaćica. Možeš i nuklearni fizičar da budeš, ako nisi zaposlena, onda si domaćica.

Meni u principu ne smeta što na svakom formularu napišu da sam domaćica, jer za zvanje koje mi piše u srednjoškolskoj diplomi treba prilično mesta. Ali recimo, moja zaova je frizerka. I u rubriku zanimanje uvek joj upišu domaćica, iako ona to nije ni po jednom osnovu, osim što je nezaposlena. Gde stane domaćica, još lakše stane frizer. Tako da mi uopšte nije jasno kako nekome zanimanje može biti domaćica, ako je završio bilo kakvu školu.

i šta je muškarac koji je završio bilo kakvu srednju a ne radi? domaćin?

Pa neko ko je završio bilo kakvu školu, pa i faks a ne bavi se ničim osim kućnim poslovima,taj je domaćica po meni. E sad, ako si ti završila nebitno šta a baviš se ili time ili nečim drugim...čime god, i to doprinosi kućnom budžetu, ti onda nisi domaćica.Pa kako si domaćica ako ti primarni posao nije kuća :dontunderstand: Po meni nebitno da li si prijavljen ili ne...ti radiš! I razlika izmedju tebe i domaćice je što ti doprinosiš na jedan način a ona na drugi...A to što oni ne pitaju već samo čitaju crno na belo pa kao nisi u radnom odnosu nekom pa odmah pišu da si domaćica, to je već valjda jer ih mrzi...Jer je potpuno nelogično.

:hahaha:
Blago ženi koja ima majstora u kuci !!!

Ž: Ljubavi, popravi mi pipu u kupaoni, curi kao luda!
(On dolazi i gleda pipu)
M: Daj mi klješta!
(Žena odlazi i kopa po alatu)
Ž: Jel' ova?
M: Ma ne ta, papagajke daj!!
Ž: Ova?
M: Može i ta.
M: Daj mi cigarete!
Ž: Stižu!
M: E daj, odvrni osigurač, ne volim da ima struje u kupaoni dok radim.
(Žena uzima stolac, na nju stavlja šamlicu i penje se da odvrne osigurač)
M: Dodaj mi kudjelju!!
(žena opet kopa po alatu)
M: To je malo
Ž: Jel' ovo dovoljno?
M: Biće valjda, nađi mi i gumice
Ž: Kakve gumice?
M: Jel' moram ja sve sam, majku mu! One s rupom
Ž: aha, ok
Ž: Ove?
M: Aaaa ***, zar ne vidiš da su te neke dronjave, nađi nove
Ž: Ove?
M: Moći će valjda
Voda šprica po cijeloj kupaoni
M: Ma ti nisi normalna isključi ventil za vodu
Ž: Pa gde je ventil?
M: U podrumu, baš nemaš pojma
(žena trči u podrum, vraća se zadihana)
Ž: Čime da zatvorim??
M: Pa kliještima!
(žena trči u podrum, vraća se zadihana)
Ž: Sad ok?
M: Biće valjda...
Krc,škrip,cangr,greb,šljap...
M: Evo gotovo, ovo i dijete može popraviti!
Žena ulazi u kupaonu skuplja vodu s poda, briše masne fleke s pločica, odčepljuje umivaonik koji je začepila kudjelja, briše pepeo sa veš mašine, i tugaljivo gleda izgoretinu na istoj jer je i tu stajala cigareta.
M: E, moramo kupiti novi umivaonik, ispala su mi klješta pa je pukao...
Ž: Ok, ljubavi!
M: E, budi dobra, skuhaj mi kavu, crk'o sam, samo ne zaboravi da odvrneš ventil u podrumu i vrati osigurač a i pokupi onu tvoju šminku sve je popadalo i rasulo se po podu, što će ti tolika šminka!!
Ž: Uzima najveće papagajke i kreće prema svom dragom...

Back