Sutra se iz zagrebačke katedrale iznose relikvije Alojzija Stepinca

Bio je i Vladko Maček zarobljen u Jasenovcu pa ga svejedno klevetate da je bio ustašoid. Znači, da ništa ne važi to što je Velimirović bio u zatvoru.

Zašto je Velimirović dobio odličje od Hitlera? To si htio prešutiti, je l da? :per:

VLADIKA NIKOLAJ VELIMIROVIĆ 1934. OD HITLERA JE DOBIO ODLIČJE JER GA JE USPOREĐIVAO SA SV. SAVOM​

https://www.tjedno.hr/vladika-nikol...io-odlicje-jer-ga-je-usporedivao-sa-sv-savom/

I lažeš! Velimirović JESTE veličao Hitlera uspoređujući ga sa sv. Savom.

U znak zahvalnosti on je 1935. u svojoj knjižici o sv. Savi pisao: „Mora se odati poštovanje sadašnjem nemačkom vođi, koji je u XX veku došao na ideju Svetog Save i kao laik poduzeo u svom narodu posao koji priliči jedino svetitelju, geniju i heroju“.

A bio je i rasist i antisemit.

Nekoliko godina kasnije 1939.-on javno propovijeda rasizam. „Mi smo ljudi arijevske rase, kojoj je sudba dodelila počasnu ulogu…da plemena slabije rase i niže vere ne bi…“. U „Glasniku Srpske pravoslavne patrijaršije“ nisu bili rijetki slučajevi ovakvog pisanja o Židovima: „Jevreji su neprijatelj lukav kao zmija i opasan“

O tome pišu i srpski portali.

HITLEROV ORDEN, CIGARETE, ANTISEMITIZAM : Sve o vladici Nikolaju Velimiroviću!​

...U leto 1941, nakon što su Nemci uhapsili Velimirovića, Dimitrije Ljotić, sa kojim je vladika imao prisne odnose, je tri puta apelovao da puste Nikolaja. Zanimljivo je da je Ljotićev glavni argument za puštanje Nikolaja bilo to da je "on mnogo puta u svojim govorima pohvalno govorio o delu Vođe i Kancelara gospodina Hitlera".
...Orden dobijen od strane Firera 1934. godine stvorio je kasnije Nikolaju velike probleme, jer se svi njegovi protivnici iznova i iznova pozivaju na to...

https://www.telegraf.rs/vesti/srbij...semitizam-sve-o-vladici-nikolaju-velimirovicu

Dakle, sve si lagao! :nono3:
Na linku ti piše da je Velimirović dobio orden zbog "uređenja njemačkog vojničkog groblja"

A te ustašoidne laži i fašističke podvale koje od portala postavljaš me ne zanimaju.

Ono što je istina je da je cijelo vrijeme rata Sveti Nikolaj bio logoraš a vi ste blagosiljali logore i Stepinac je u genocidu vidio priliku da se riješi "šizmatički problem"

Ovo ste vi Hrvati sa vjerakog aspekta tokom Drugog svjetskog rata:

Screenshot_2025-01-07-08-05-35-847_com.microsoft.emmx-edit.jpg

Na linku ti piše da je Velimirović dobio orden zbog "uređenja njemačkog vojničkog groblja"

A te ustašoidne laži i fašističke podvale koje od portala postavljaš me ne zanimaju.

Ono što je istina je da je cijelo vrijeme rata Sveti Nikolaj bio logoraš a vi ste blagosiljali logore i Stepinac je u genocidu vidio priliku da se riješi "šizmatički problem"

Ovo ste vi Hrvati sa vjerakog aspekta tokom Drugog svjetskog rata:

Pogledajte prilog 1668017
Srpski portali su ustašoidni i fašistički? Važi! :per:

Sam Ljotić je tvrdio da je Velimirović veličao Hitlera. I Ljotić je bio ustašoid? :per:

Srpski portali su ustašoidni i fašistički? Važi! :per:

Sam Ljotić je tvrdio da je Velimirović veličao Hitlera. I Ljotić je bio ustašoid? :per:
Telegraf nije ozbiljan portal, prenio je vijest koja nije tačna kao "senzaciju".

Izvori su ti totalna glupost, smeće od propagande koja pokušava oblatiti druge ili radi tiraža ili da prikrije katoličke zločine poput genocida nad Srbima u NDH.

Stepinac iz nekog meni neshvatljivog razloga loše utječe na zdravlje srpske nacije.
Stepinac loše utiče na bilo koji osobu zdravog razuma. Biti istovremeno toliki krvnik i koljač a nositi svešteničku odoru je strašno.

No kako god, upozoreni smo od Gospoda na one koji "dolaze u jagnjećoj koži a u stvari su krvoločni vuci"

Back