Sutjeska

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne mogu ja da ti zabranim da budes ovde, niti to zelim...ja samo govorim o toj potrebi...tu nesto debelo ne stima...ici na srpske forume i gubiti svoje vreme na pljuvanje po tamo nekom, kako kazete, nebitno Drazi...hehehe...dovoljno govori samo za sebe...o vama ponajvise...

Vidis ovog nesretnika sabljar, ranije je bio pod niko kiseli dok nije banovan zbog falsifikovanja, pa onda uveo i svog pajtosa iz Beograda Savu Vlahovca, al on je brzo nestao...znas koliko je on sati proveo na ovom forumu radeci ovo sto radi sad, sireci komunisticku propagandu, izmisljajuci, falsifikujuci, sve protiv Draze i cetnika...zamisli koliko je jedna takva osoba bedna i mizerna...jedan Hrvat koji toliko vremena provodi na srpskom forumu, baveci se Drazom i cetnicima...mislis da tu sve stima, u svakom smislu i pogledu pre svega psiholoskom...

Vidi, kao sto rekoh, niti ikoga vrijedjam, niti mi je to cilj. Sto rade drugi nemam pojma. Ne pljuvam o drazi, nego imam drugacije misljenje o njemu. Po istom terku i ja bi mogao rec da ti pljuvas po titi, o kojem imam pozitivno misljenje. To je to. A Tito kako god da okrenes je vladar koji je najduze vladao srbijom, zar ne? Pa neka se rascisti o njemu vec jednom.

Vidi, kao sto rekoh, niti ikoga vrijedjam, niti mi je to cilj. Sto rade drugi nemam pojma. Ne pljuvam o drazi, nego imam drugacije misljenje o njemu. Po istom terku i ja bi mogao rec da ti pljuvas po titi, o kojem imam pozitivno misljenje. To je to. A Tito kako god da okrenes je vladar koji je najduze vladao srbijom, zar ne? Pa neka se rascisti o njemu vec jednom.

Ne samo sto je najduze vladao vec i najbolje...

:hahaha:

dokumenta su iz knjige istoricara Davidovica i Timotijevica...imas paranoju zvanu Samardzic...:D

al vec smo navikli kako se ponasas kada nemas trunku argumenata, tj kada si zatecen iznetim...kako lupetas, lazes, izmisljas...

oces celu knjigu?
Samrdzic je jedan lazov i manipulator...nemoguce da on toliko brani cetnike i sve to,a za partizane je naso tolike zlocine...sto nije tacno.

ti postavi dokument koji je potpisan od partizanske delegacije...sa, ili bez stranih autora; ako nemas takav dokument, onda si na razimi rekla-kazala ( tajne ruskog dvora i svetske zavere...)

komin.jpg

i onda dolazi Titov odgovor , koji Lekovic (rezimski istoricar po Kocosavu), nije u stanju da nadje

:hahaha::hahaha::hahaha:

Sta je najsmesnije u ovom titovom odgovoru...pa prizanje da je bilo svega 27 zarobljenika i to mahom gradjanskih lica...

3 meseca su sa Nemcima razmenjivali 27 gradjanskih lica :hahaha:

Eto jos jednog dokaza da je smesna svaka prica o nekoj navodnoj razmeni...razmena je bila samo povod za saradnju, tj partizanske ponude, usled bojazni da ce se saveznici iskrcati i podrzati cetnike...

Evo recimo koliki si ti pajac, a pre svega lazov...

http://www.arhivcacak.org.rs/izdavacka.htm

Goran Davidović, Miloš Timotijević, "Osvetljavanje istine. Dokumenta za političku i vojnu istoriju Čačka 1938-1941", Čačak-Kraljevo, 2006, str. 575.

da, ali postoji i odgovor na to, vrlo argumentovan
Radisav S. Nedović, Pantelija M. Vasović: ZATAMNJENA ISTINA (ČAČAK 2006)
► Milojica Pantelić, Radovan M. Marinković, Vladimir Nikšić: ČAČANSKI NARODNOOSLOBODILAČKI PARTIZANSKI ODRED "Dr DRAGIŠA MIŠOVIĆ"
► Radisav S. Nedović: ČAČANSKI KRAJ I NOB - SLOBODARI NA STRATIŠTIMA (Spisak žrtava Drugog svetskog rata u čačanskom kraju - ČAČAK 2009)
► Radisav S. Nedović: ČAČANSKI KRAJ U NOB 1941 - 1945. • ŽENE BORCI I SARADNICI

Ne, imamo nesto mnogo bolje od toga...Nemacki dokument koji govori o partizanskoj ponudi za zajednicku borbu protiv saveznika...eeej, zamisli koji stepen kolaboracije...a mnogo kasnije imamo Djilasovo priznanje...pa de ces vise

.............................sa potpisima , ili samo u tvojoj cetojka vlaznoj masti.....

da, ali postoji i odgovor na to, vrlo argumentovan
Radisav S. Nedović, Pantelija M. Vasović: ZATAMNJENA ISTINA (ČAČAK 2006)
► Milojica Pantelić, Radovan M. Marinković, Vladimir Nikšić: ČAČANSKI NARODNOOSLOBODILAČKI PARTIZANSKI ODRED "Dr DRAGIŠA MIŠOVIĆ"
► Radisav S. Nedović: ČAČANSKI KRAJ I NOB - SLOBODARI NA STRATIŠTIMA (Spisak žrtava Drugog svetskog rata u čačanskom kraju - ČAČAK 2009)
► Radisav S. Nedović: ČAČANSKI KRAJ U NOB 1941 - 1945. • ŽENE BORCI I SARADNICI

:hahaha::hahaha::hahaha:

malopre su bili Samardzicevi falsifikati, a sada postoje odgovori :mrgreen:

Recimo u knjizi Zatamnjena istina nalazi se ona cuvena slika Kalabica, Nedica i Racica sa umetnutim Nemcem, tako sto se Nemcu ne vidi glava vec je isecena, a jedan od cetnika potpisan kao Nemac :hahaha:

Pa ti nesretnice nisi ni video te knjige...nema tu apsolutno nista argumentovano...samo negiranje onoga sto su izneli Davidovic i Timotijevic...medjutim ova dvojica su izneli nista drugo do dokumenta :D

Poslednja izmena od moderatora:
Recimo u knjizi Zatamnjena istina nalazi se ona cuvena slika Kalabica, Nedica i Racica sa umetnutim Nemcem, tako sto se Nemcu ne vidi glava vec je isecena, a jedan od cetnika potpisan kao Nemac

Pa ti nesretnice nisi ni video te knjige...nema tu apsolutno nista argumentovano...samo negiranje onoga sto su izneli Davidovic i Timotijevic...medjutim ova dvojica su izneli nista drugo do dokumenta

vazno je da postoji potpisan ugovor , bas na datum kada je i slika.......:)

Sta je najsmesnije u ovom titovom odgovoru...pa prizanje da je bilo svega 27 zarobljenika i to mahom gradjanskih lica...

3 meseca su sa Nemcima razmenjivali 27 gradjanskih lica

da, strasno smesno.....:)

"Gornji Vakuf, 11. ožujka 1943.
Pismeni prijedlozi delegacije Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije, koja je za to ovlaštena od Vrhovnog štaba ove vojske na temelju pisma gospodina majora Barthu od 10.3.43.

1) Krajem siječnja o. g. poslan je od strane NOVJ-a gospodin Leinschutz u Mostar da okonča pitanje razmjene ratnih zarobIjenika, koje je već ranije načeto u razgovorima s predstavnicima njemačke vojske. Trebao se vratiti do 1. veljače 1943, ali se do danas nije javio. Smatramo da se razmjena treba završiti što prije. Za razmjenu dolaze u obzir:

a) zarobljeni Volksdojčeri iz Jajca i posada oborenoga hrvatskog aviona o čijoj razmjeni je gospodin Leinschutz trebao pregovarati;
b) gospodin major Strecker za koga putem razmjene tražimo profesora Ivana Marinkovića iz Karlovca. On se nalazi u policijskom zatvoru u Zagrebu;
c) 25 njemačkih vojnika, koji su zarobljeni u Zagrebu;
d) oko 100 oficira, podoficira i činovnika Hrvatske vojske i države;
e) 15 talijanskih oficira;
f) oko 600 talijanskih vojnika i podoficira.

2) Mišljenja smo da bi njemačka vojska trebala u odnosu na NOVJ primjenjivati pravila medunarodnog ratnog prava. Ako bi njemačka vojska pristala na ovaj prijedlog, naroćito u pogledu na ranjene i zarobljene pripadnike NOVJ, što je u obostranom interesu, onda bi komanda NOVJ, sa svoje strane, dala punu garanciju za strogo pridržauanje ovih pravila.

3) Komanda NOVJ smatra:

a) da u danom položaju nema razloga da njemačka vojska poduzme ratne operacije protiv NOVJ i to s obzirom na položaj, na protivnike kao i interese jedne i druge strane. Prema tome, bilo bi u obostranom interesu da se neprijateljstva obustave. U vezi s tim, njemacka komanda i ova delegacija trebale bi dati svoje prijedloge o eventualnom području (zoni) i o pravcima privrednih i drugih interesa.
b) NOVJ smatra četnike svojim glavnim neprijateljima.

4) Za vrijeme trajanja pregovora o svim ovim tockama predlažemo obustavu ratnih operacija njemačkih trupa i trupa NOVJ.
5) Ova delegacija je ovlaštena da zaključi prethodne pregovore, dok bi, za eventualni završni sporazum, bilo, potrebna potvrda naše vise komande. Naša visa komanda je naglasila hitnost zaključenja pregovora ove delegacije i traži da njemačka komanda odredi ovlaštene pregovarače.

N. Marković s.r., K. Popović s.r., V. Petrović, s.r."

ugovor postoji ko i slika...:mrgreen:

Znas ko je potpisan kao Nemac? Nedic jer nema bradu...kakve pametnice :lol:

sto ne postavis ugovor da vidimo cuveni potpis, tj inicijale :hahaha:

evo jos jednog cuvenog kolaza

racicikalabicjp5.jpg

fotor2.jpg

oooo, imam Djilasovo priznanje...nije valjda da ces se praviti lud da ono ne postoji...Samo znamo i ti i ja da kada ga postavim Djilas ce postati disident, i smislices jos mnog stosta, zar ne?

Evo dajem ti vremena da smislis...tako bude zanimljivije:)

da, strasno smesno.....:)

:hahaha:

pa ovde se vise ne zna ko i gde laze....a ti se upetljao u sve to, nemas pojma de bijes...

sto se vise sluzis raznim komunistickim izvorima sve vise se uplices u lazi...normalno je da tolika kolicina lazi ne moze da funkcionise...

ili opet imas problem dvostruke licnosti...nesto izneses u jednom postu pa se demantujes u drugom...

ili je ovo potvrda onoga sto sam izneo...da je Tito lagao koga je stigao...tj da je prekor gazde iz Moskve opravdan, a ti hteo da ga predstavis da nije pa se demantovao u sledecem postu...:hahaha:

kolko ti je godina kiseli, mislim pokusavam da te shvatim?

ugovor postoji ko i slika...:mrgreen:

Znas ko je potpisan kao Nemac? Nedic jer nema bradu...kakve pametnice :lol:

sto ne postavis ugovor da vidimo cuveni potpis, tj inicijale :hahaha:

evo jos jednog cuvenog kolaza

racicikalabicjp5.jpg

fotor2.jpg

oooo, imam Djilasovo priznanje...nije valjda da ces se praviti lud da ono ne postoji...Samo znamo i ti i ja da kada ga postavim Djilas ce postati disident, i smislices jos mnog stosta, zar ne?

Evo dajem ti vremena da smislis...tako bude zanimljivije:)

Da je djilasovo priznanje stiglo prije njegove exkomunikacije bilo bi relevantno. Ovako se ponasa kao prevarena i ostavljena zena, te njegova izjava gubi na kredibilitetu.

Da je djilasovo priznanje stiglo prije njegove exkomunikacije bilo bi relevantno. Ovako se ponasa kao prevarena i ostavljena zena, te njegova izjava gubi na kredibilitetu.

bravo evo preduhitrio si kiselog....dakle oces da kazes da Djilas izmislja ili sta?

al u cemu je stvar?

Sta ce nama uopste priznanje Djilasa kada imamo nemacki dokument, predstavljen i u komunistickoj literaturi (Martovski pregovori 1943, Miso Lekovic)...dakle imamo dva nezavisna izvora koja to potvrdjuju...kao i masu stranih autora koji o tome pisu....stvar gotova :)

bravo evo preduhitrio si kiselog....dakle oces da kazes da Djilas izmislja ili sta?

al u cemu je stvar?

Sta ce nama uopste priznanje Djilasa kada imamo nemacki dokument, predstavljen i u komunistickoj literaturi (Martovski pregovori 1943, Miso Lekovic)...dakle imamo dva nezavisna izvora koja to potvrdjuju...kao i masu stranih autora koji o tome pisu....stvar gotova :)

Pricao sam o djilasovom izjavom. Da je stigla sa velikim zakasnjenjem(ako je istina) Za ostala dva dokumenta treba se izvrsiti expertiza, jesu li originalni. Ako jesu, onda je to novo svijetlo dogadjaja.

racicikalabicjp5.jpg

jedini blagi cetnicki problem, je sto je slika iz nemacke knjige :)

Karl Hnilicka; "Das ende auf dem Balkan 1944/45":, 1970

sigurno su nemci falsifikovali, da umanje znacaj mihailovica, kalabica, i ostalih cetojki :)

Pricao sam o djilasovom izjavom. Da je stigla sa velikim zakasnjenjem(ako je istina) Za ostala dva dokumenta treba se izvrsiti expertiza, jesu li originalni. Ako jesu, onda je to novo svijetlo dogadjaja.

da ostanem dosledan...

Nismo se sustezali od izjave da bismo se tukl i protivu Britanaca , ukoliko se iskrcaju: takve izjave nas ni su obavezivale , jer se Britanci još nisu bili iskrcali , a i držali smo da bi smo se morali s njima boriti ukoliko bi - kao što se još uvek dalo zaključiti iz njihove propagande i zvaničnih izjava - rušili našu vlast, odnosno pomagali uspostavu četničke vlasti.

Milovan Đilas: „Revolucionarni rat"(Književne novine, Beograd, 1991.)

Pazi, Djilas je napisao da je progovorio o svemu ovome tek kada su ova dokumenta i detalji osvanuli na Zapadu...dakle to je jedini razlog zasto je kasno progovorio inace ne bi nikada...Zasto bi samog sebe kompromitovao...morao je da progovori o tome kada je postalo poznato i pokusa na neki nacin da opravda...

Ovde su sva dokumenta u vezi ove teme i sva su skenirana iz knjige partizanskog razimskog istoricara Mise Lekovica...Za njih znaju i u svojim knjigama ih predstavljaju i razni strani autori medju kojima Walter Roberts...vidis ti si ovime iznenadjen, a ovo je vec uvrsteno u zvanicnu istoriju Srbije...

http://www.drugisvetskirat.org/forum/index.php/topic,276.msg17453.html#msg17453

Poslednja izmena:
racicikalabicjp5.jpg

jedini blagi cetnicki problem, je sto je slika iz nemacke knjige :)

Karl Hnilicka; "Das ende auf dem Balkan 1944/45":, 1970

sigurno su nemci falsifikovali, da umanje znacaj mihailovica, kalabica, i ostalih cetojki :)

samo napred, skeniraj...ili su to Nemci sliku potpisali na srpskom :hahaha: ili mislis uopsteno...

jedini komunsiticki problem je sto postoji original :D

a sto oni u svojoj literaturi potpisuju i Nedica kao Nemca, dok je Nemcu isecena glava...i to ona literatura na koju se ti pozivas...:mrgreen:

pazi, matore su to glave, prolupale od mrznje i zlobe pa dolazi do takvih gresaka...

Sta cemo sa ostalim slikama ''Kalabica''...nadam se da si u toku? :D

i sto ne postavis pomenuti dokument, lakse da ga samo spomenes...da se ne vidi cuveni ''Kalabicev'' potpis? :lol:

Poslednja izmena:
da ostanem dosledan...

Nismo se sustezali od izjave da bismo se tukl i protivu Britanaca , ukoliko se i skrcaju: takve izjave nas ni su obavezivale , jer se Britanci još nisu bili i skrcali , a i držali smo da bi smo se morali s njima boriti ukoliko bi - kao što se još uvek dalo zaključiti iz njihove propagande i zvaničnih izjava - rušili našu vlast, odnosno pomagali uspostavu četničke vlasti.

Milovan Đilas: „Revolucionarni rat"(Književne novine, Beograd, 1991. godine str. 243-258)

Pazi, Djilas je napisao da je progovorio o svemu ovome tek kada su ova dokumenta i detalji osvanuli na Zapadu...dakle to je jedini razlog zasto je kasno progovorio inace ne bi nikada...Zasto bi samog sebe kompromitovao...morao je da progovori o tome kada je postalo poznato i pokusa na neki nacin da opravda...

Ovde su sva dokumenta u vezi ove teme i sva su skenirana iz knjige partizanskog razimskog istoricara Mise Lekovica...Za njih znaju i u svojim knjigama ih predstavljaju i razni strani autori medju kojima Walter Roberts...vidis ti si ovime iznenadjen, a ovo je vec uvrsteno u zvanicnu istoriju Srbije...

http://www.drugisvetskirat.org/forum/index.php/topic,276.msg17453.html#msg17453

Osobno nisam citao zvanicnu povijest srbije.

Nismo se sustezali od izjave da bismo se tukl i protivu Britanaca , ukoliko se iskrcaju: takve izjave nas ni su obavezivale , jer se Britanci još nisu bili iskrcali , a i držali smo da bi smo se morali s njima boriti ukoliko bi - kao što se još uvek dalo zaključiti iz njihove propagande i zvaničnih izjava - rušili našu vlast, odnosno pomagali uspostavu četničke vlasti.

Milovan Đilas: „Revolucionarni rat"(Književne novine, Beograd, 1991.)

jedino sto djilas to nije potpisao, i napisao je to posle robinsove knjige; na taj nacin daje kredibilitet robinsu, i samom sebi; siroti djilas mora od necega da zivi....:)

jedino sto djilas to nije potpisao, i napisao je to posle robinsove knjige; na taj nacin daje kredibilitet robinsu, i samom sebi; siroti djilas mora od necega da zivi....:)

bravo...sve po redu...dao sam ti vremena...:)

dakle prvo se ova izjava dovodi u pitanje, od mene se trazi da je postavim kao dokaz, a kada to ucinim idemo dalje...smisljamo nesto da je opravdamo, diskreditujemo, umanjimo znacaj..stari recept prolupalog lazova i manipulatora - kiseljka..

al ovo je samo pokazatelj koja si ti zapravo prsotina...

Citat iz Djilasove knjige, Djilas nije potpisao...:hahaha::hahaha::hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back