Suština

Постоји ли одговор који бисмо прихватили као такав; одговор који би задовољио наше виђење питања суштине? Постоји ли одговор који бисмо признали као коначан одговор (колико год да је истинит)? Да ли бисмо га уопште препознали као истинит одговор?

Ако би нам неко рекао да је суштина свега што постоји - постојање. Да ли бисмо опет наставили да трагамо за неким још мистериознијим одговором, макар даље у сопственој субјективној машти или се задовољили оним што смо чули?
Разум не жели уопште да прихвати постојање коначног одговора после ког више нема нових питања. А емоције зарањају у машту која је безгранична и којој објективна суштина уопште није потребна или неопходна.

На тренутак помислим да би нас коначан и директан одговор „убио у појам” далеко више од немања одговора.
 
Mnogo govoris o Svesti a ono je subjektivno iskustvo koje pojedinac doživljava i percipira. Vidim da ni ti ma kolko si luckast u pozitivnom smislu ne mozes izadji iz tog subjektivnog iskustva.
Mnogo više treba da znaš o Svesti, da bi mogao da razumeš ovo što si upravo rekao. Pokušaću da ti objasnim.

Prvo treba da znaš da Svest ne može da bude predmetom nikakvog iskustva, ni čulnog, ni vančulnog. Zato jer nije materijalna. Svest, dakle, ne može opaziti sebe ni na jedan mogući način, ni čulno, ni vančulno. A i pored toga, ona je jedina koja POSTOJI i koja može da opaža i čulno i vančulno. Naravno, može da opaža samo svoje fizičke i psihičke radnje. Kada se napregne i pokrene i na taj način postane fizička pojava i proces, tj. kad postane objekt, ona tada sebe opaža čulno. A kad vrši psihičke radnje opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja sebe kao objekta, ona te svoje radnje doživljava u sebi, vančulno. I Svest pomoću tih svojih fizičkih i psihičkih radnji, o sebi može da zna samo toliko da POSTOJi. I to samo u vreme kada ih vrši. Onako kako je to Dekart shvatio, kada je rekao: "Mislim, dakle (ja, Svest) postojim". Pomoću svake od svojih sedam fizičkih i psihičkih radnji, u vreme kada ih vrši, Svest je svesna da POSTOJI. I to je sve što može da sezna o svom postojanju, ne samo Svesti, već uopšte o sveukupnpm POSTOJANJU STVARNOSTI. Koja nestaje kao da je nikad nije ni bilo kad Svest prestane fizičke i psihičke radnje da vrši.

Fizičke i psihičke radnje Svesti, od kojih se sastoji ceo opažljivi Svemir, dakle, nemaju značenje postojanja, jer te radnje ne mogu da postoje same po sebi, već uvek postoji Svest kao VRŠILAC koji radnje vrši. I Svest kao vršilac tih svojih radnji, uvek može da opazi samo te svoje radnje, a sebe kao vršioca radnji, od kojih ne može da se odvoji u vreme kad ih vrši, ne može. U vreme kad vrši fizičke i psihičke radnje, ona može čulno i vančulno da opazi samo te svoje radnje, a sebe kao vršioca tih radnji i kao njihovu unutrašnju, subjektivnu i svesnu SUŠTINU, ne može.
Energija nije subjektivna vec neutralna (kao i sama priroda) jer se može meriti, kvantifikovati i koristiti za opisivanje fizičkih procesa.
Ne postoji nikakva energija sama po sebi, Ono što zovemo imenom "energija" je Svest u vreme kada se napreže, kreće. I kada mi čulno opažamo energiju, mi, zapravo, opažamo Svest koja se napreže i kreće, ali ne znamo da je to Svest, zato što je ona unutrašnje, subjektivno, svesno i SUŠTINSKO svojstvo snergije. I kada Svest prestane da se napreže, kreće i radi, to što zovemo imenom "energija", nestaje kao da ga nikada nije ni bilo.

Zanimljivo je zapažanje o tom fenomenu fizičara Mladena Martinisa iz institata za fiziku "Ruđer Bođković i Zagreba. Imro je nedavno, pokoj mu duši. Na jednom svom predavanju na temu "Energija nulte tačke" (nulta tačka je momenat kada se neka elementarna čestica iznenada pojavi u kvantnom vakuumu) je rekao. "Kada se energetska čestica pojavi u kvantnom vakuumu, kad postane opažljiva, merljiva i eksperimentom dokažljiva, mi tada o njoj znamo sve. A do momenta njenog pojavljivanja, ne znamo ništa".

Naravno, fizičari ne znaju da je kvantni vakuum polje mirujuće, nematerijalne Svesti, ali pretpostavljaju da je kvantni vakuum polje mirujuće energije, jer to je logično i već dugo vremena vrše eksperimente da pronađu način kako da ga pokrenu i tako iz njega dobiju neograničene količine besplatne energije.
.Neki naucnici tvrde da u mozgu postoje i nematerijalni procesi (ne samo hemijski)
Naravno da postoje. To su psihički procesi, koji nisu materijalni. Odnosno, jesu materijalnei jer mogu da se opažaju kao hemijski procesi. Poenta je u tome što su ti hemijski procesi za sebe i u sebi samosvesni psihički procesi u vidu opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja. Ovi psihofizički procesi se ne odvijaju samo u mozgu, već i u celom materijalnom telu, jer svi delovi i čestice našeg materijalnog tela su napregnuta i pokrenuta Svest.
ali opet ne mozemo reci da je svest samo energija nego da je svest jedan od mnogih oblika energije.
Ne možemo reći da je Svest jedan od oblika energije. Ali možemo reći da je energija jedan od oblika ili stanja Svesti. Energija je aktivno, napregnuto, pokrenuto i radno stanje Svesti. Kvantni vakuum je neaktivno, nenapregnuto, neenergetsko, mirujuće stanje Svesti.

Mozemo reci da energija nije subjektivna a svest jeste.
Svest nije ni objektivna, ni subjektivna. Njene fizičke radnje su objektivne, a psihičke su subjektivne.
 
"Трансцендентно сазнање" је противуречност. А то што овде покушаваш да искажеш, си заправо раније научио од мене тј из овог Шопенхауровог цитата:
Nemam ja šta da naučim od Šopenhauera, a pogptovo od tebe, jer moje i transcendentno iskustvo i ovozemaljsko čulno, je mnogo veće i bogatije i od Šopenhauerovog i tvog. To vaše je više neka vrsta vere, nego iskustvo i znanje.
Али пошто ниједно филозофско дело ниси прочитао у животу не знаш да после Канта "спекулативна метафизика" тј. она заснована на сазнању више не постоји.
Pokušavao sam da čitam i filozofska dela, ali bih već u početku odustajao, jer sam ubrzo shvatao da ljudi pojma nemaju o stvarima o kojima pišu i da ja od njih, o tim stvarima, znam mnogo više i ispravbije.
А са њом је нестала и свака претензија на одговоре "Шта, Како и Зашто". Сазнање не може сазнати "ствар по себи" и то је то, аподиктичка чињеница.
Sa otkrićem Zakona postojanja ili otkrićem ISTINE o postojanju Svesti, pitanja "ŠTA; KAKO I ZAŠTO" se ne mogu izbeći, zato jer Zakon postojanja se isključivo ovim pitanjima i bavi i na njih daje argumentovane i do kraja logički objašnjive i razumljive odgovore. I sada o Svesti, sem koje nikakva druga "stvar po sebi" ne postoji, znamo sve i ŠTA je Svest i KAKO ona postoji i ZAŠTO. I to je, naravno kraj i filozofje i svetskih religija. Drugim rečima, to je kraj svih svetskih dogmi koje su do sada, na štetu sveta, vladale svetom, koje danas već možemo da zamenimo istinskim, proverljivim znanjem i potpunim razumevanjem postojanja sveukupne stvarnosti i pomoću tog znanja od tih dogmi se spasimo.
Твоји покушаји да интелектом спознаш и објасниш суштину ништавни су већ двеста година.
Upravo je obrnuto. Moji pokušaji da intelektom spoznam suštinu, učinili su ništavnim sve zaključke svih filozofa da SUŠTINA sveta ne može intelektualno da se sazna. Naravno u tome sam uspeo zahvaljujući mojim bogatim mističnim transcendentnim iskustvima prilikom dubljeg sagledavanja stvarnosti sa njene unutrašnje svesne strane, koje svetski poznati filozofi nisu imali. U tome su mi pomogla i otkrića iz prirodnih nauka u vezi postojanja stvarnosti o kojima poznati filozofi iz prošlosti nisu ništa znali. Što mi je omogućilo da mogu logički da povežem dve polovine stvarnosti - transcendentnu/svesnu i objektivnu/materijalnu - i tako dobijem jedan potpuno nov, zaokružen, neoboriv logički, tj. filozofski sistem, sa značenjem večite i konačne ISTINE o postojanju materije, života i Svemira. Koju ti nećeš moći da razumeš sve dok se budeš grčevito držao učenja starih filozofa. Koja inače i ne razumeš, već ih samo učiš napamet. Jer njihova učinja - zbog neznanja - i nisu mogla do kraja da budu objašnjena i izrečena da mogu da se razumeju.
 
Zamislite da su kvantni vakuun i materijalni Svemir samo dva agregatna stanja jedne i iste prirodne sile i pojave. Kao što su voda i led dva agregatna stanja jedne i iste prirodne sile i pojave. Voda je čisto, tečno i prozirno, stanje, a led čvrsto i neprozirno. Isto tako su i kvantni vakuum i Svemir. Analogno, primera radi, zamislimo da je kvantni vakuum čisto, gasovito, mirujuće i neopažljivo agregatno stanje Svesti, a materijalni Svemir je napregnuto, pokretno, čvrsto i opažljivo stanje te iste Svesti.
 
U gornjem primeru vode i leda, razumljivo je da samo voda postoji, nebitno da li je u tečnom ili zaleđenom i čvrstom stanju. Isto tako, u primeru Kvantnog vakuuma i Svemira, razumljivo je da samo Svest postoji, Fizičke i psihičke sposobnosti i radnje joj služe da pomoću njih može iz mirujućeg, nematerijalnog, spavajućeg, nesvesnog i neopažljivog stanja, da pređe u budno, svesno, napregnuto, pokretno, energetsko i opažljivo stanje i da u tom stanju može, pomoću tih istih svojih sedam sposobnosti i radnji da se igra sama sa sobom, tj. da od sebe same gradi beskrajno različite materijane oblike kakve god poželi.

Dakle, SUŠTINA svega je Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti. To je suština i onoga što vernici širom sveta podrazumevaju po rečju i pojmom "Bog". I to je kraj priče. Nema dalje.
 
@Dionys cisto da znas da nam nisu preseceni samo ovozemaljski koreni veci i univerzalni tako da mozemo bez grize savesti uzivati u sreci svoje nesrece. Jer da nam koreni nisu odseceni (oba korena) onda bi uzivali u nesreci svoje srece.

@Ljubo2 Svest nije sve sto postoji nego je ona jedan od produkta univerzuma kao sto je stolica (ona frickava). Svest je sinonim za subjektivnost i odnos subjekat objekat. Nekako nam je logicno da univerzum nije subjektivan nego nesto mnogo kompletnije, uzvisenije i neutralnije. Ali uzmimo da si ti u pravu, da je stolica sve sto postoji opet nisi odgovorio na pitanje KAKO. To bi bilo kao kad bi neki novinar pitao nekog laika kako je napravljen ovaj auto a taj laik odgovorio pa to je mercedes. Onda bi novinar otisao direktno u sediste mercedesa, platio im i trazio tone dokumentacije o fabrikaciji od a do s jer novinar nije pitao kako se zove marka automobila nego o postupku fabrikacije. Tebi ce se sad upaliti lampica pa ces reci da svest oduvek postoji a ja bi te podsetio da to nije odgovor na pitanje KAKO, i tako u krug.
 
Svest nije sve sto postoji nego je ona jedan od produkta univerzuma kao sto je stolica (ona frickava). Svest je sinonim za subjektivnost i odnos subjekat objekat.
Svesnost je subjektivna. Svest je objektivna.
Čista svest je tvoja suština. Mada ti ta informacija ne znači ništa dok
to iskustveno ne doživiš kroz duhovne prakse.

A ova ideja da je svest produkt univerzuma ti samo stoji na putu.
 
Svest nije sve sto postoji nego je ona jedan od produkta univerzuma
A univerzum je produkt....čega... to, naravno, ne znaš. Materijalni univerzum je produkt kvantnog vakuuma, koji raspolaže sposobnošću da se napregne i pokrene ("Veliki prasak") i postane UNIVERZUM. To je naučna činjenica i diokaz. A zašto je materijalni ubiverzum potreban? Šta pomoću njega kvantni vakuum može da proizvede? Ne može proizvesti Svest, jer kvantni vakuum je Svest. On je taj koji može da se napreže i kreće. To znamo iz iskustva sebe samih koji smo i sami sagrađeni od napregnutih i pokrenutih čestica i delova kvantnog vakuuma, Koji takođe raspolažemp sposobnostima naprezanja i kretanja.

Ali...ali...ali... mi ne raspolažemo samo fizičkim sposobnostima naprezanja i kretanja, već i psihičkim sposobnostima opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja tog svog naprezanja i kretanja. I mi pomoću tih svojih psihičkih sposobnosti proizvodimo...šta-... ne proizvodimo valjga Svest, jer mi smo Svest? Ptoizvodimo životna iskustva, znanja, ideje, informacije.

Za šta su nam te informacije, znanja, iskustva, ideje potrebne? Potrebne su nam da pomoću njih DOVEDEMO SEBE U STANJE SVESNOSTI. Dakle, mi kao delić Univerzuma, ne proizvodimo Svest, već svoju SVESNOST. Grešiš kad tvtdiš da Univerzum proizvodi Svest. Ne proizvodi Svest, već SVESNOST. Pojmovi SVEST i SVESNOST ne znače isto. Svest se ne može proizvesti, već SVSNOST. Svest je ta koja raspolaže sa sedam sposobnosti i pomoću njih je svemoćna i može da proizvede sve, šta god joj padne na pamet. Najkrače rečeno, Svest je taj SVEMOGUĆI BOG.

Uostalom, šta je Svest. Definicija Svesti glasi da je Svest ono koje je spocobno da dovede sebe u stanje svesnosti. Da bi to bila u stanju potrebno je da raspolaže sa sedam fizičkih i psihičkih sposbnosti. Psihičke sposobnosti opažanja, osećanja, pamćenja, mišljenja i razumevanja su joj potrebne da pomoću njih stekne neko iskustvo, tj. znanje i pomoću tog znanja dovede sebe u stanje svesnosti. A kakvo bi ona iskustvo, tj. znanje mogla da stekne kad sama nije materijalna i kad ne postoji ništa materijalno, tj. OBJEKTIVNO, koje bi mogla da opaža, oseća pamti, misli i razume? Zato Svest, da bi mogla da dovede sebe u stanje svesnosti i bude to što jeste, Svest, mora da raspolaže i fizičkim sposobmostima naprezanja i kretanja i pomoću njih postane materijalna i tako postane OBJEKTOM SVOJE SPOZNAJE I SVOJE SVESNOSTI.

Uostalom, nisi ti prvi koji greši kada tvrdi da je Svest produkt Univerzuma. To tvrde i naučnici koji se bave rešavanjem problema postojanja Svesti. Zato što su ubeđeni da su psihički procesi Svest, pa su se dali na istraživanje rada ljudskog mozga koji proizvodi psihičke procese, ubeđeni da na taj način istražuju Svest.

Psihički procesi su ti koji se mogi proizvesti pomoću tela i mozga, kao i pomoću univerzuma, ali psihički procesi, isto kao i fizički procesi naprezanja i kretanja, nisu Svest. Svest je ta koja postoji pre svih i fizičkih i prihičkih procesa, koja raspolaže sposobnostima da ih proizvodi i pomoću njih dovodi sebe u STANJE SVESNOSI. Jer ako to ne bi bila u stanju, tada ne bi mogla sebe da dovede u stanje svesnosti i bude to što heste - SVEST.

Mislim da sam ti sada sve lepo objasnio i da više ne bi trebalo da i dalje ne znaš i ne razumeš KO ili ŠTA je SVEST, Možeš je slobodno zvati i imenom "BOG", jer sem Svesti nikakvog drugog svemogućeg srvoritelja Neba i Zemlje, NEMA.

Živeo!
 
Svesnost je subjektivna. Svest je objektivna.
Čista svest je tvoja suština. Mada ti ta informacija ne znači ništa dok
to iskustveno ne doživiš kroz duhovne prakse.

A ova ideja da je svest produkt univerzuma ti samo stoji na putu.
Tako je Jasna....pametna moja! Žene su uvek bile pametnije od muškaraca. Obe treba da vladaju svetom. A ne kojekakvi lelemudani.
 
Ja vjerujem u Boga, samo ga ne zovem imenom "Bog", već "Svest"". Uostalom, šta bi Bog mogao da bude kad ne bi bio Svest? Ništa.
U sustini sve se s-laze.
Sta bi laz mogla da bude kad ne bi bila svijest? Nista.
Bog je bio najduza laz. - Nietzsche.
Pitanje je, naravno, da li je ta laz jos uopste korisna ili stetna.
Zakljucak filozofa je da je sa hriscanstvom postala sasvim stetna, jer sputava razvoj. No, samim tim sto ga se ne moze ucutkati moraju produktivni ljudi poljubiti smrt.
 
U sustini sve se s-laze.
Sta bi laz mogla da bude kad ne bi bila svijest? Nista.
Ako dobro razumem, po tebi, Svest je laž.
Kad bi bilo tako, onda bi i tvoje jastvo bilo laž.
Bog je bio najduza laz. - Nietzsche.
Bog nije bio laž, već su ga samo zvali pogrešnim imenom. Njegovo pravo ime je "SVEST".
Pitanje je, naravno, da li je ta laz jos uopste korisna ili stetna.
Svest nije laž, već Večita i Konačna Istina, koja će, ubuduće, da bude veona korisna, U tome što je ona usloov da može da dođe do ujedinjenja sveta na međuverskom i međupolitičko-državnom planu, zatim, uslov za uspostavljanje trajnog svetskog mira i jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka. Jer takvi su zakoni po kjima postoji Svest, po kojima su sve materijalne forme u Univerzumu, kao savršene i harmonične organizacije kretanja i rada Svesti, sagrađene - atomi, nebeska tela, galaksije, te tela ćelija, biljaka, životinja i ljudi. Takođe i društva pčela i mrava. Čeka se još samo na zaostalo i neprosvetljeno svetsko ljudsko društvo da i ono tako učini, jer i svaki čovek na svetu je SVEST.
Zakljucak filozofa je da je sa hriscanstvom postala sasvim stetna, jer sputava razvoj.
Hrišćanstvo, kao i druge religije jesu štetne, zbog međuverske netrpeljivosti, mržnje i ratova. Ali glavni faktor koji sputava razvoj, nisu religije, već sveteke političke institucije, politička podela sveta, zatim, međupolitičke državne konkurencije, mržnje i ratovi, a pre svega njihovi nepravedni društveni i ekonomski poreci -robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, fašizam i komunizam.
No, samim tim sto ga se ne moze ucutkati moraju produktivni ljudi poljubiti smrt.
Smrt je prirodna pojava i zakon večitog i nužnog petakanja Svesti kroz njena tri prirodna oblika i stanja, od kojih je jedno mirovanje, spavanje i odmaranje. Jedan od tih oblika nužnog odmaranja Svesti je i smrt. I kao takvam smrt nije štetna i neprirodna, jer dolazi u trenutku kad se čovekova životna energija do kraja potroši i kad snage za život više nema. pa smrt postane draža od života. Upravo onako kako je to moja stara i pokojna baka govorila: "Daj bože smrti da iz zla isprti". Što znači da smrt nije zlo kad ona dođe u svoje vreme, već samo kad dođe pre vremena, zbog međuverskih, međupolitičkih, međunacionalnih i međuklasnih netrpeljivosti, mržnji i ratova, zatim zbog bede i siromaštva koje ratovi uzrokuju i drugih životnih nedaća koje neuki i neprosvetljeni ljudi sveta, zbog nepoznavanja zakona Svesti po kojima treba da se živi, sami sebi uzrokuju.
 
To nije izmislila i dozvolila "MOJA SVEST", već religijski Bog koji je do sada vladao svetom. Religijski Bog je dozvoljavao, ne samo da se sva bića uzajamno proždiru da bi preživela, već je dozvoljavao i da se i ljudo, pripadnici različitih religija, politika, nacija i klasa, uzajamno mrze, ratuju, ubijaju i kuvaju jedni druge u kazanima i na ražnjevima, nabijeni na kolčeve, peku i jedu.

A kad jednog dana počne da vlada "MOJA SVEST" više neće ni smeti ni moći da bude tako. Zato što će po Zakonu Svesti ljudsko društvo morati da se ujedini, napravi trajni mir i pravedan svetski društveni i ekonomski poredak. To je uslov da naša kolektivna svest, u Jovanovom Otkrivenju nazvana imenom "Jagnje, sve ljude sveta i sva ostala bića, obuhvati, prožme i sve nas telepatski poveže u jednstvenu živu celinu i biće. Kao što ljudska duša, aura, obuhata, prožima i telepatski povezuje sve ćelje i organe u ljudskom telu u jedinstvenu celinu i biće. Tada niko nikoga neće smeti, ni da ubija ni jede, jer će, zbog telepatske informatičke povezanosti svih bića na Zemlji, svako tuđu bol i patnju moći da oseća kao svoju vlastitu. I tada će, kako u Bibliji stoji, lav i jagnje da spavaju u miru zajedno.

To će da bude moguće jer će tada sva bića moći putem disanja da obnavljaju svoju potrošenu životnu energiju, direktno iz te naše kolektivne svesti. Opet onako kako u Biblija kaže: "Ptice nebeske, niti seju niti žanju, a hrani ih njihov otac, nebseki" A da je to moguće, pogledajte intervju argentinca ViktoraTruviana, koji već sedam godina, niti šta jede, niti vodu pije i još se hvali kako se udebljao. Na internetu ima mnogo intervjua sa Viktorom Truvianom koji govori o tome kako je uspeo. U svetu postoje i drugi ljudi koji žive, a niti jedu, niti vodu piju.

Zato, dragi moji, ako želite da živite bez uzajamne mržnje, ratova i uzajamog klanja i ubijanja drugih živih bića, počnite da zagovarate jedinstvo sveta, mir i pravedan društveni i ekonomski poredak. Najlakši naćin da se tome posvetite jeste da sebe obeležite SIMBOLOM TROJEDINSTVA SVESTI, koji je ujedno i simbol jedinstva sveta i jedinstvenog svetskog pravednog društvenog i ekonomskog poretka. Uradite to odmah, da ne bi bilo kasno, jer satanske horde na Zemlji su se pripremile da unište svet. Nuklearne, hemijske, biološke, meteorološke i druge ratne tehnologije su pripemljene upravo za tu namenu.

xjpg.1164611.jpg
 
Poslednja izmena:
Dubina nije za ljude...
Ja volim da jednostavno uprostim sve da bude mnogo jasnije, a moze biti jasnije i kad je poluistina u odnosu na istinu..

Tako je kod ljudi....domet apstrakcije, inteligencije, fokusa je takav da je ovo rezultat.


Dakle, uzmimo sustinu jednog bica....
Podelim je na dushevnu sustinu , ono sto raduje i apsolutno usrecuje to bice...
I ostavim duhovnu sustinu , ako bice ima slucajno svest o tome....

Dushevno ce karakterisati i potrebe tog bica...
Npr dushevno je neka vrsta fantazije u seksu...ili oko seksa ili sam seks
Uli zeli da bude voljen voljena na odredjen nacin...
Ili zeli dobronamernost i zabavnost, radost na licima ljudi , makar i umno povrsnu , voli decije radosti...i dobre namere..


Duhovno je vec zahtevnije, npr duhovnost uvek povezuje i druge i sebe i dublje motive...
Nije dovoljno biti radostan po ceo dan, nego i razvojan, napredan, svaki dan lepsi od drugog, svaki napor laksi sutra nego danas, ili npr progresivnost kao jedan podskup development fetisha...
Ili harmonicnost dve dushe, to moze biti duhovna sustina neke osobe...

Ono sto je vazno je da kad oseti takvu sustinu kod sebe osoba je narkoman tj srecna je samo kad ima to osecanje i situaciju oko sebe...
Sustina osobe je upravo to , potreba da sustina uvek bude aktivna i rad na njoj aktivan...inace je zanemarena, napustena sustina i eto depresije eto nedovoljnog postovanja sebe pa se mora traziti drustveni model postovanja, a to nije licno vazno ali je drustveno vazno pa onda se jos i to nakalemi da branis nesto sto ti nije vazno pa postajes licemeran prema sebi , pa jos depresivnog pa manje energije, pa manje snage, pa trazenje odgovarajuceg psiholoskog modela da se pokrije to sto je vidljivo ali primarno nezadovolsjtvo i obicno ljudi pokriju to primarno nezadovoljstvo i nakarikaju posle milion sekundarnih i onda pricaju o sustini sebe a ustvari pricaju o vaznosti sekundarnih nezadovoljstava, i posle psiholog ih savetuje obicno u stilu life coach a ne psihologa kako da rese neke probleme sekundarnih nezadovoljstava a niko bas niko ne resava primarna nezadovoljstva iako su manja, ali su sustinska...
 
Vidimo da, u kontekstu univerzalne suštine, ovi ograničeni sve znaju, imaju odgovore na sva pitanja i sve im se s-laže. Međutim, ne znaju cak ni da ne znaju.
S druge strane, ovi koji analiziraju informacije, razmišljaju svojom glavom i dublje razmisljaju takvi znaju da ne znaju.
 
Dubina nije za ljude...
Ja volim da jednostavno uprostim sve da bude mnogo jasnije, a moze biti jasnije i kad je poluistina u odnosu na istinu..
Kad voliš jednostvno i uprošćeno, evo ti. Suština svega je Svest i njenih sedam fizičkih i psihičkih sosobnosti i radnji, sem kojih ničeg drugog nema i pomoću kojih se može objasniti apsolutbo sve. A to što spada u pojam "SVE" su bezboijne različitsti materijalnih oblika i fizičkih i psihičkih stanja i manifestacija Svesti, koje ona postiže uz pomć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji.

Sve je ovo iskustveno i naučno i proverljivo i logički objašnjivo i razumljivo i poljubim ga u dhupe ko od ovoga poronađe, objasni i dokaže postojanje bilo kakve druge i drugačje SUŠTINE. Ako slučajno, bilo kome, bilo šta drugo padne na pemet, neka razmisli i uveriće se da će to uvek da bude samo neka od fizičkih ili psihičkih stanja, oblika ili manifestacija Svesti - tačka
Dakle, uzmimo sustinu jednog bica....
I koju drugu suštinu ćeš u biću bilo koje vrste da otkriješ, do njegove bezbrojnne fizičkei psihičke radnje i manifestacije, koje postiže uz pomoć svojih sedam fizičkih i psihičkih sposobnosti i radnji?
 
Vidimo da, u kontekstu univerzalne suštine, ovi ograničeni sve znaju, imaju odgovore na sva pitanja i sve im se s-laže. Međutim, ne znaju cak ni da ne znaju.
A ti, kao. nisi jedan od tih, koji čak ne znaš ni šta ne znaš. Čak ne znaš ni pomoću čega je moguće nešto znati ili ne znati. A pogotovo, pomoću čega je moguće BITI, jer ako te nije, tada ne možeš ni da znaš, ni ne znaš.
S druge strane, ovi koji analiziraju informacije, razmišljaju svojom glavom i dublje razmisljaju takvi znaju da ne znaju.
Glava, informacija, razmišljanje, analiziranje...odakle sve to...kako je sve to moguće? Ko je taj "KOJI JESTE", koji sve to hoće i može i pomoću čega?Dobro je ako znaš da sve ovo ne znaš, jer i ne postoji ništa drugo od ovoga što neko može da zna ili da zna da ne zna.
 
Od koga si to čuo
Мислим на квантну механику где квантни објекти (честице) могу бити у више различитих стања истовремено све док се не мери или не посматра тачно одређено стање. Чак и у класичној физици поља могу посредовати пренос енергије, али материја се обично преноси путем других физичких интеракција (физички контакт рецимо).
 

Back
Top