SamanthaJones
Elita
- Poruka
- 16.124
Hmm..naravno slazem se sa PSD....kao i uvek ...jel...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Dopao mi se tvoj ugao gledanja na stvari pa sam resila da dam svoj doprinos u komentarisanju postavljenog pitanja.Zaista se nekada pitam isto sto i ti:da li je moguce provesti citav zivot samo s jednom osobom moralno,duhovno i telesno?Tesko pitanje i teski odgovori.Znam samo jedno,mozda cu nekada osetiti neodoljivu zelju da budem s nekim drugim i mozda cu utoliti glad ali ako to i ucinim onda to mora biti nesto vise od pukog seksa.Mora postojati mnogo jaci razlog da prevarim jer kada bih nasumice i bezglavo varala svaki put kad osetim nagon avanturizma to bi znacilo da mi sa mojim partnerom zaista nije dobro.Kada bih ucinila to svesno i vise puta bilo bi to vise od prevare.To je neka vrsta izdaje ljubavi i postovanja,uzajamnih osecanja i vere u cvrstu vezu a to onda nisam ja te s'toga morala bih osetiti uzasnu otudjenost,dosadu i ravnodusnost prema stalnom partneru.Tada bih se iskreno zamislila i upitala cemu onda nasa veza sluzi?elenabg:Sta je prevara? Svi mi razlikujemo pojam seksa od ljubavi jel da? I slazemo se da je najlepse kad imamo seks sa osobom koju volimo (pretpostavka da je to nas partner/bracni drug), ali isto tako smo x puta u zivotu imali seks radi seksa. I takodje se slazemo da je to zadovoljstvo svoje vrste. E sad, kakve to veze ima jedno s drugim? Zasto ljudi misle da kad nekog volimo vise nam se niko na svetu nece svideti i nikad nikog vise necemo pozeleti. I jos bolje, zasto misle da tu zelju treba gusiti? I cemu tako teska rec>prevara? Pa zar covek ne vara sebe ako radi nesto suprotno svojim zeljama i potrebama, a potisnute zelje stvaraju frustracije, a takvi nismo dobri ni sebi ni drugima. U cemu je razlika izmedju toga sto smo oboje pre nase veze spavali sa x partnera i toga da sad spavamo s jos nekim? I zbog cega bi to ugrozilo ili umanjilo na bilo koji nacin nas odnos?Cemu tolika drama oko toga? Nekoga volite i opredelili ste se da bas s njim zivite u zajednici npr. i delite i dobro i lose ali kakve to veze ima sa seksom i vasim telom. Vase telo je samo vase i imate pravo valjda da s njim radite sta hocete. Ja uvek kazem, ako je kresnuo neku pa to ne znaci valjda da ce da mu se izlize pa da za mene vise nece da bude. I obrnuto. Ljubav je ono sto treba da drzi dvoje ljudi zajedno a ne neki zavet telesne pripadnosti. Moje misljenje. Volela bih da cujem vase. Ako je tema vec bila izvinjavam se nisam je primetila, ne na ovaj nacin o samoj sustini pojma.
E ispalo je da sam to uputila tebi a nisam...Zahebnula sam se pa nisam citirala ono na sta sam dala taj komentar...Samantha Jouns:Sta je teresa? Cemu ta izjava.....![]()

divlja u srcu:Ja sam nesposobna da razgranicim telesno i duhovno, tako da u zivotu nisam dosla u situaciju da telesni princip treba da prevlada u odredjenoj situaciji. Naravno da su mi se neki mladici dopali i bili interesantni i pored mog stalnog partnera, al' ne vidim razlog sto bi to moralo da se zavrsi sexom, pa lepse i vrednije mi je da se zavrsi drugarstvom ili prijateljstvom. Obrok koji se preskoci u gostima i nije nekakvo odricanje, ako vec u svojoj kuci svakodnevno imas gozbu!![]()
Tako ja gledam na stvari. Dosadna sam. :razz:
E, sad, možda sam ja pogrešno protumačila temu. Paradizo, zar nije ovo opravdanje prevare, sa nekog "filozofskog" gledišta? A?elenabg:Sta je prevara? Svi mi razlikujemo pojam seksa od ljubavi jel da? I slazemo se da je najlepse kad imamo seks sa osobom koju volimo (pretpostavka da je to nas partner/bracni drug), ali isto tako smo x puta u zivotu imali seks radi seksa. I takodje se slazemo da je to zadovoljstvo svoje vrste. E sad, kakve to veze ima jedno s drugim? Zasto ljudi misle da kad nekog volimo vise nam se niko na svetu nece svideti i nikad nikog vise necemo pozeleti. I jos bolje, zasto misle da tu zelju treba gusiti? I cemu tako teska rec>prevara? Pa zar covek ne vara sebe ako radi nesto suprotno svojim zeljama i potrebama, a potisnute zelje stvaraju frustracije, a takvi nismo dobri ni sebi ni drugima. U cemu je razlika izmedju toga sto smo oboje pre nase veze spavali sa x partnera i toga da sad spavamo s jos nekim? I zbog cega bi to ugrozilo ili umanjilo na bilo koji nacin nas odnos?Cemu tolika drama oko toga? Nekoga volite i opredelili ste se da bas s njim zivite u zajednici npr. i delite i dobro i lose ali kakve to veze ima sa seksom i vasim telom. Vase telo je samo vase i imate pravo valjda da s njim radite sta hocete. Ja uvek kazem, ako je kresnuo neku pa to ne znaci valjda da ce da mu se izlize pa da za mene vise nece da bude. I obrnuto. Ljubav je ono sto treba da drzi dvoje ljudi zajedno a ne neki zavet telesne pripadnosti. Moje misljenje. Volela bih da cujem vase. Ako je tema vec bila izvinjavam se nisam je primetila, ne na ovaj nacin o samoj sustini pojma.
Petar_Pan:Pitanje je slobode radjenja sta ti padne na pamet... Da li je ispravno raditi sta pozelis... Jer i u ubistvu i u prevari drustvop je nemetnulo kriterijum da je to zlo... A ne podlegati tim nametnutim stvarima i biti skroz slobodan bi znacilo i imati prava i opravdanja za ubiti... No i ja se slazem da je ubistvo pregrubo poredjenje i da ne treba razmisljati tako morbidno... Vec vise treba razmisljati o lepim stvarima....
Nego i to sve ne razumevanje sustine moralnih normi mi lici na malo deciji trip... nesto kao linija manjeg otpora "cinim sto mi je lakse"... i jedno neozbiljno shvatanje veze i braka... I to neozbiljno shvatanje i nedovoljna posvecenost, privrzenost i zalaganje mogu da prouzrokuju i krahom veze, braka ili cega vec... Samo je to poenta skontati pa onda ili spreciti ili leciti... Moramo znati sta hocemo...
anakin:drustvo se i pobrinulo moralnom sankcijom...
sankcionisanje moze biti na vise nivoa - zakon je jedan nivo a moralna osuda drugi...
a takodje, meni najbitnija vrsta sankcije - unutrasnja...znaci, nema veze i sto nije kaznjivo zakonom i sto me mozda niko nece uhvatiti pa nece doci do moralne sankcije, ja necu to da uradim jer mi je najbitniji moj osecaj u vezi toga...
elenabg:E za ovo poslednje si u pravu. Bas to je poenta price. A moje pitanje je sta kad se ti posle toga osecas dobro (narocito posle dobrog seksa) i nije ti zao sto si to uradila i nemas nikakav problem, zasto je to onda lose?

S_K_V_O:heheh. e elena sad vec pricas bezveze.
pa moze neko da se oseca dobro i kad ubije coveka pa to ne znaci da je to ok.
ne valja ti argument.
elenabg:pa valja bas zato sto je za prevaru ostavljen taj unutrasnji osecaj, znaci trebalo bi da se osecamo lose kad uradimo nesto sto ne valja.
elenabg:@ Anakin
Da li si mislila na osobu sa kojom spavam ili na osobu koju varam?
lady U:sustina prevare je nepostojanje zelje da se priklonis drustveno propisanim i sada vec prevazidjenim standardima ponasanja. sustina prevare kao neceg nemorlanog i pogresnog je ostatak iz nazadnog vidjenja sexa kao neceg sto uvek i po defaultu treba da bude rezervisano, dobro promisljeno i sto predstavlja "najintimniji nacin spajanja dve osobe" i bla bla truc. sustina bespogovornog zahtevanja vernosti je u stvari zahtev da cinis nesto sto ti nije u prirodi ali da bi ovoj drugoj osobi bilo lakse jer smatraju da je sex ogromni BIG DEAL kome treba posvecivati ogromnu paznju.
i gresis, vecina ljudi ne ume da razlikuje ljubav od sexa. jer su generalno, ljudi (ma koliko zeleli da se pokazu u drugacijem svetlu) konzervativni i nazadni po pitanju sexa (narocito u ovom regionu) i to zato sto su ih roditelji i drustvo vaspitali da vrede onoliko puta koliko (ni)su rasirile noge i da je to direktan pokazatelj karaktera, cednosti, nevinosti i i sl.
sve je to samo tabuiziranje necega sto je u svojoj osnovi jako slicno ishrani ili idenju u wc. samo nekima to jos uvek nije jasno.
I to je suština teme... Ako zaista stojiš iza ovoga što si rekla, onda ni ja ne vidim, čemu frka? Ko ti, konkretno, popuje što varaš nekoga ko vara tebe??? :shock:elenabg:Jer ponovljam ne radim drugima ono sto oni ne rade meni.