Sustina prevare?

Paradizo, zaboravljaš da ni svaka lepojka nije obavezno privlačna..... To o čemu ti govoriš su kokete, ne "bombe". Kako si samo uprostio situaciju...
Da bi je iko startovao potreban je povod. A za to je, opet, odgovorna ona i ona se pita.
A, ako već govorimo o "prirodnom", zar nam priroda, smanjenjem nagona u određenim godinama ne govori da treba da se smirimo? Upravo...
Rekoh jednom, dva, tri puta - igrajte neki jamb, karte, stoni tenis, fudbal, bavite se sportom..... Ako vam je dosadno.
Ja stvarno ne znam kako je to kada si sa nekim u braku deset godina, ali pitanje je ko je od nas dvoje ovde (baš zbog toga) objektivniji?
Nisam za to da se nipošto ne vara, ali sam za to da se raščisti sa sobom i partnerom zašto... Niti imam nameru da osuđujem. A osobito nemam nameru da morališem.
Objasnite svoje stavove, generalno, ZAŠTO biste varali?

paradizo:
Zenska koja izgleda kao BOMBA, sigurno ima svakodnevno ponudu za prevaru, i ona to neko vreme ne koristi i ne interesuje je duze vreme, medjutim jednog dana se digla na levu nogu(to uglavnom tako nesto njima kvrcne u glavu), i principi koji su vazili do tog dana se stavljaju na vagu, da li ste sigurni da ona nece doci u iskusenje da i odradi prevaru, posle par puta razmisljanja na flert.
Zenska koja izgleda nikako, sigurno da ona nece biti interesantna muskom svjetu, i takve zenske nemogu nikako drukce da se dokazuju, nego sa postenjem, koje je lako odrzati jer njihov spoljasnji izgled ne privlaci muski svet, i uglavnom od takvih zenskih, se cuje rec karakter. Ovo moje misljenje nije imalo neku losu namjeru, i nije upuceno ni jednoj od vas, sto je dokaz, da se mi u opste ne poznajemo, ne znamo kako koja izgleda, ali morate priznati da su ove zgodnije na velikim mukama, sto ne mislim da one trebaju da stalno posustaju u tim prevarama, ali jednostavno naicice neko ko joj se veoma mnogo dopada, i tu ona "izdusuje", UUFFFFFFFFFF.

znam jednog lika koji nema par zuba i malo "zmiga"ocima kad prica,ja ga pitam koja ti je cifra?on ce meni ja imam devojku koju volim :lol: :lol: :lol: e to ti je ista prica sa ruznim debelim devojkama ustvari gora :roll:

Lexa:
Da pojasnim stvari, a vrlo su proste. Dok god vi ne osećate potrebu da nekoga prevarite – dotle je smisleno održavati tu vezu. Meni je glava puna te osobe i nemam ni želju ni volju da tražim nekoga drugog. Kada prođe zaljubljenost – brak se svodi na naviku, ali i na redovan seks. A ako vas, opet vaš partner, ne zadovoljava ni u krevetu, onda ode mas’ u propas’... O kakvom održavanju braka se, onda, govori? Kakvog braka? Navike? Ugovora?
Ako u svoju avanturu unesete emocije, tu dobro reče Bliss, to još i ima smisla, recimo da se lomite između te dve osobe, i da se ipak odlučite za muža/ženu. Vredno oprosta? Brak vredan truda? Verovatno...

Tj. – nije mi jasno: Šta neko drugi može (u seksu) da vam ponudi što nema vaša devojka/dečko?
Šta tražite sa nekim drugim, uopšte?
Da li vi u braku (vezi), a veza je, valjda, neka paralela braku???, tražite FORMALNOST ili životnog partnera, nekoga sa kim ste spremni da proživite ostatak života?
Kao – ovo mi je devojka i nju treba da vatam za javnos’, ovo mi je drug i njega treba da vodim na pivo, ovo mi je švalerka i nju treba da krešem, jer je to prirodno...

Da pojasnim: vi, ljudi, ne biste trebali uopšte osećati potrebu za prevarom, telesnom, emocionalnom ili verbalnom, dok ste sa osobom koju volite.
Ili sam to ja neki izuzetak? :confused:

Čini mi se da ste banalizovali i ljubav i seks i emocije, i da ste zaboravili čemu sve to služi, da to nije nešto što se razumom može ukalupiti bilo gde. A možda ste videli uzor u pogrešnim ljudima, koje je odavno pojela Kriza Srednjih Godina...

ako mozes da kazes da nikad nisi osetio/la sexualnu pozudu prema drugoj osobi dok si bio/la sa drugom,onda moram da ti skinem kapu...ja sam samo ljudsko bice,smrtnik,koji gresi...i ja te greske priznajem...nije bs sve tako jednostavno,dok si mlad mozes,kasnije je too late

O, pa ovde se pisalo dok me nije bilo!
Pa da krenem da vam odgovoram.

Prvo, najlakse i najlepse @ Paradizo> po ko zna koji put SLAZEM SE, sa tvojim najnovijim postovima kao i sa prethodnim : :D .

Lexa:
Da pojasnim stvari, a vrlo su proste. Dok god vi ne osećate potrebu da nekoga prevarite – dotle je smisleno održavati tu vezu. Meni je glava puna te osobe i nemam ni želju ni volju da tražim nekoga drugog. Kada prođe zaljubljenost – brak se svodi na naviku, ali i na redovan seks. A ako vas, opet vaš partner, ne zadovoljava ni u krevetu, onda ode mas’ u propas’... O kakvom održavanju braka se, onda, govori? Kakvog braka? Navike? Ugovora?
Ako u svoju avanturu unesete emocije, tu dobro reče Bliss, to još i ima smisla, recimo da se lomite između te dve osobe, i da se ipak odlučite za muža/ženu. Vredno oprosta? Brak vredan truda? Verovatno...

Tj. – nije mi jasno: Šta neko drugi može (u seksu) da vam ponudi što nema vaša devojka/dečko?
Šta tražite sa nekim drugim, uopšte?
Da li vi u braku (vezi), a veza je, valjda, neka paralela braku???, tražite FORMALNOST ili životnog partnera, nekoga sa kim ste spremni da proživite ostatak života?
Kao – ovo mi je devojka i nju treba da vatam za javnos’, ovo mi je drug i njega treba da vodim na pivo, ovo mi je švalerka i nju treba da krešem, jer je to prirodno...

Da pojasnim: vi, ljudi, ne biste trebali uopšte osećati potrebu za prevarom, telesnom, emocionalnom ili verbalnom, dok ste sa osobom koju volite.
Ili sam to ja neki izuzetak? :confused:

Čini mi se da ste banalizovali i ljubav i seks i emocije, i da ste zaboravili čemu sve to služi, da to nije nešto što se razumom može ukalupiti bilo gde. A možda ste videli uzor u pogrešnim ljudima, koje je odavno pojela Kriza Srednjih Godina...

Lexa, da me ne kritikujes da ti ne odgovaram na postove. Prvo postujem tvoje pisanje na ovoj temi. Narocito stil iznosenja radikalno drugacijeg misljenja od mog. Rekla si svoje, obrazlozila, i nikog nisi pljuvala (bar ja to nisam tako dozivela). Pozdravljam.
Ne znam kako da ti odgovorim a da to zaista ne bude predugacko. Moje misljenje je potpuno drugacije od tvojeg po svakoj tacki. A to i sama mozes da zakljucis i na osnovu uvodnog posta kao i na osnovu mojih odgovora drugima na prethodnim stranama.
Reci cu ti samo ako zaista ovako mislis i osecas svaka cast, onda zaista jesi neki izuzetak. Ali tvoja prica meni pije vodu samo u vezicama od po par meseci, do godinu, pa cim ljubav ili strast malo zataje ti odes i trazis novog. I onda naravno nema ni potrebe za varanjem (opet ta rec, bolje -potrebe za novim seksualnim partnerom). Ali ne moze se ceo zivot tako provesti.

Moj drug kaze ovako:
'Ako si iole simpaticna i kao takva pridjes (bilo kom) muskarcu sa recenicom 'hocu da spavam sa tobom', NIJEDAN te nece odbiti...
Nema te zene ili devojke koja ce ga zaustaviti.'

:)

Hm...

Kaze on jos i ovo:
'Jedes cokoladu sa lesnicima, jedes, jedes i obozavas je, ali probao bi i neku drugu, pa je i probas, ali posle se opet vratis svojoj omiljenoj - s lesnicima.'

:)

Ja (isto) mislim da je tesko ostvarivo da sa nekim provedes godine i godine, a da ne pozelis nekog drugog. Prosto nije prirodno.

Da dodam jos ovo - nisam varala (do sad), nisam prevarena (da znam :)) do sad.

Da li bi ovde trebalo razbijati ljudima jos neke iluzije?
Neke stvari ovde zahtevaju otvaranje novih tema.
Ali hajde ukratko> kao sto je Paradizo odgovorio Patku, da zivot je takav. Zeznut je, komplikovan je. Mi smo samo ljudi, losi smo (ne, nismo dobri), gresni smo, slabi smo na iskusenja, zelimo sebi najbolje (a obicno nekom ne svane dok se drugom ne smrkne), varati nije lepo, nije to vrlina koju treba negovati, ali je realnost. Nije lepo ni lagati, ni krasti, ni ubijati pa ljudi i to rade. Ljudi svasta rade. Pa kad to imate u vidu, da vas neko prevari time sto ce imati seks s nekom drugom osobom mu dodje kao jedna od manje bolnih stvari koje bi mogao da vam uradi. A jedno od pitanja u mom uvodnom postu je bilo -i cemu tolika frka onda?
A sto se tice postenja, posto se to nekako provlaci sve vreme, da je to neposteno>jeste neposteno je, ali to mu dodje isto kao i pitanje istine. Svi su veliki pobornici istine, svi tvrde da su iskreni i svi (kao) traze istinu i iskrenost. A svi su nekad nesto slagali, i slozicete se da postoje istine koje ne zelimo da znamo, koje ne zelimo da cujemo, a isto tako i istine koje ne treba drugome reci, i istine koje je u najmanju ruku nekulturno saopstiti.
Pozdrav svima

master_of_errors:
ako mozes da kazes da nikad nisi osetio/la sexualnu pozudu prema drugoj osobi dok si bio/la sa drugom,onda moram da ti skinem kapu...

Takođe. ;-)
I lepo si rekao da nije sve tako jednostavno...Sada sam sa jednim, ali onog trenutka kada pomislim na drugog, ostavljam ovog prvog...I sve tako...Crno ili belo.

elenabg:
Ali tvoja prica meni pije vodu samo u vezicama od po par meseci, do godinu, pa cim ljubav ili strast malo zataje ti odes i trazis novog. I onda naravno nema ni potrebe za varanjem (opet ta rec, bolje -potrebe za novim seksualnim partnerom). Ali ne moze se ceo zivot tako provesti.

Pa naravno, na početku neke veze kada je sve novo i zanimljivo ovakva pitanja se uopšte i ne postavljaju...A čak ako postoje i strast i ljubav u, pričamo sad o dugim vezama, ni to nije garancija da neko u toj vezi neće poželeti nekog drugog...E sad, da li će tu želju i realizovati... To opet otvara nova pitanja...;-)

Lexa:
Paradizo, zaboravljaš da ni svaka lepojka nije obavezno privlačna..... To o čemu ti govoriš su kokete, ne "bombe". Kako si samo uprostio situaciju...
Da bi je iko startovao potreban je povod. A za to je, opet, odgovorna ona i ona se pita.
A, ako već govorimo o "prirodnom", zar nam priroda, smanjenjem nagona u određenim godinama ne govori da treba da se smirimo? Upravo...
Rekoh jednom, dva, tri puta - igrajte neki jamb, karte, stoni tenis, fudbal, bavite se sportom..... Ako vam je dosadno.
Ja stvarno ne znam kako je to kada si sa nekim u braku deset godina, ali pitanje je ko je od nas dvoje ovde (baš zbog toga) objektivniji?
Nisam za to da se nipošto ne vara, ali sam za to da se raščisti sa sobom i partnerom zašto... Niti imam nameru da osuđujem. A osobito nemam nameru da morališem.
Objasnite svoje stavove, generalno, ZAŠTO biste varali?

LEKSO, "koketa" ili "bomba", nije vazno, jer ja ne zelim da je zenim, mene se ona dopada za flert, ona lici na nesto, nadrazujeme, ja i ona nalazimo zajdnicki interes, a to je novi ili drukciji, razlicitiji "ORGANIZAM" ili kako hoces ORGAZAM.

elenabg:
varati nije lepo, nije to vrlina koju treba negovati, ali je realnost.
Ali ja sam tvoju temu shvatila kao neku vrstu "opravdanja" prevare... Ko je ovde, uopšte, govorio o tome da nikada nije prevario, ili da niko ne vara? Mislim da je to ipak očigledna realnost.
A sad postoji još jedno pitanje:
Sama kažeš da varati nije lepo, što kazuje da se ne osećaš lepo kada (pošto) nekoga prevariš. Jednom sam otvorila temu o tome na filozofiji, zove se "Da li je to instinkt?"...
Dakle, sva naša čula, sve što osećamo kazuje da je prevara nešto loše. Sad, ne kažem da se ne može osetiti požuda dok smo u vezi, ili da ljubav traje večno, ali kažem da nam to nije opravdanje da nekoga povredimo. I to ne samo supruga, već i ljubavnika, pa i samu sebe... Drugim rečima - prevara nije nešto što treba da prihvatimo kao prirodno. Varajte, ali znajte da to nije nešto čime treba da se ponosite, ili da govorite deci, sutra, da se tako ponašaju... Za to imamo svest.
Pitaš čemu frka?
Da li si ikada bila baš zaljubljena? Da li si tada bila prevarena? Ako nisi, onda neka ti kažu oni koji jesu, čemu frka... Sve je u tome kako se osećamo, dan posle...

paradizo:
LEKSO, "koketa" ili "bomba", nije vazno, jer ja ne zelim da je zenim, mene se ona dopada za flert, ona lici na nesto, nadrazujeme, ja i ona nalazimo zajdnicki interes, a to je novi ili drukciji, razlicitiji "ORGANIZAM" ili kako hoces ORGAZAM.
Pa bitno je upravo zbog toga što kao takva (koketa) mora da bude odgovorna za svoje postupke, a ne da njenu prevaru smatramo "normalnom jer, sirotica, dobija ponude na sve strane"... :roll:

Lexa:
Pa bitno je upravo zbog toga što kao takva (koketa) mora da bude odgovorna za svoje postupke, a ne da njenu prevaru smatramo "normalnom jer, sirotica, dobija ponude na sve strane"... :roll:

Neeeeeeeeee, pa odakle znas da dobija ponudu i da je prima na sve strane, ne mora da znaci, mozda je takav posao, zblizila se sa tipom koji snjom radi vise godina, blizina je uradila svoje LEKSO, zar ne kapiras.
Jel se ti mozes zaklet, da se to tebi nikad ne moze desiti.

Na to pitanje sam već odgovorila, #166.
Ako se sa nekim zbližila, nije li očigledno da će nešto osetiti prema njemu? Kakav seks bez emocija, onda...?
Sve ste pomešali. Prvo se radi o nekim filozofskim pričama o slobodi (zašto bih bila sa jednim, samo...?), onda se radi o neobaveznom seksu koji se krije od partnera, i najzad o devojci koja se "zbilžila sa kolegom", a inače ne bi, jer je poštena, ili štagod... Eto počesmo i o poštenju... :lol:

Lexa:
Na to pitanje sam već odgovorila, #166.
Ako se sa nekim zbližila, nije li očigledno da će nešto osetiti prema njemu? Kakav seks bez emocija, onda...?
Sve ste pomešali. Prvo se radi o nekim filozofskim pričama o slobodi (zašto bih bila sa jednim, samo...?), onda se radi o neobaveznom seksu koji se krije od partnera, i najzad o devojci koja se "zbilžila sa kolegom", a inače ne bi, jer je poštena, ili štagod... Eto počesmo i o poštenju... :lol:

Da, svacam sta hoces da kazes, ali mi preskoci moje pitanje? da li si sigurna, da se tebi ne moze desiti u zivotu nikakva prevara, mislim intimna...

"Na to sam pitanje već odgovorila u postu 166"...
Svašta, kakve to ima veze? Da li mi se može desiti? Naravno... Ali neću doći na Forum i reći: To što sam uradila je potpuno ispravno, jer verujem da niko ne može "posedovati moje telo", ili šta je već tema htela da kaže...
To je trenutak slabosti. Ništa više.
I niko drugi to nema smisla da osuđuje osim osobe koja je u toj priči "prevarena".

Lexa:
"Na to sam pitanje već odgovorila u postu 166"...
Svašta, kakve to ima veze? Da li mi se može desiti? Naravno... Ali neću doći na Forum i reći: To što sam uradila je potpuno ispravno, jer verujem da niko ne može "posedovati moje telo", ili šta je već tema htela da kaže...
To je trenutak slabosti. Ništa više.
I niko drugi to nema smisla da osuđuje osim osobe koja je u toj priči "prevarena".

Cudno, pa ni mi ne pricamo o koketiranju, niti zelimo da kazemo da po svaku cjenu treba varati, i mislim da niko ne ide svjesno na to, to se desava, i mislim da nije to trenutak slabosti, pogotovo onom ko se posle toga fino oseca. To nam je na neki nacin u podsvjesti, ja to svacam kao boziju dozvolu, da ne kazem dar, To je trenutak slabosti onom ko se posle toga grozno oseca, sto znaci da on to ne radi iz seksulnog uzbudjenja, nego mu je sasvim neka druga pobuda. mislim da se to na forumu iznosi, da bi se kontrolisali nasi zivotni stavovi i misljenja, koja su normalno razlicita.

Ja sam nesposobna da razgranicim telesno i duhovno, tako da u zivotu nisam dosla u situaciju da telesni princip treba da prevlada u odredjenoj situaciji. Naravno da su mi se neki mladici dopali i bili interesantni i pored mog stalnog partnera, al' ne vidim razlog sto bi to moralo da se zavrsi sexom, pa lepse i vrednije mi je da se zavrsi drugarstvom ili prijateljstvom. Obrok koji se preskoci u gostima i nije nekakvo odricanje, ako vec u svojoj kuci svakodnevno imas gozbu! :lol:

Tako ja gledam na stvari. Dosadna sam. :razz:

Back