gost 10000
Veoma poznat
- Poruka
- 10.858
a što ste je napali...?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jeste to bilo davno pa dosad se valjda i pordila ali vi jos uvek pricate o tom njenom stavu koji naravno njoj sluzi samo za zabvau i zaradu para jer nije prirodno da to uradis grozno je kada dete ostave daju u dom na usvajanje itd a tek ovo kad si od pocetka svestan...ali najvise me na kraju price zanima dali je ona uopste postala surogat majka ili je to bila prazna prica za trosenje vremena,kao ona sedi i smislja teme koje ce zapaliti interesovanja i onda je ona faca...meni to tako izgleda.![]()
Ja sam jedna od onih koja se vec tri godine bori protiv neplodnosti . . U danasnje vrijeme je sasvim normalno postojanje surogat majke kao sto je normalna i transplantacija organa . Zamislite situaciju u kojoj muz ima savrseni spermiogram , zena savrsenu hormonsku sliku , sa redovnim ovulacijama , jajovodi su prohodni , mlada je i spremna da bude majka . Na zalost , zbog nekih predhodnih bolesti materica je unistena operacijama i ta zena zbog toga nije sposobna da iznese trudnocu do kraja . Jedino rjesenje je surogat majka - inkubator koji devet mjeseci svojom posteljicom hrani fetus ciji DNK ne nosi .
Kao sto u Indiji ljudi prodaju svoje bubrege za 100 dolara jer nemaju od cega da zive , isto toliko je slucajeva zena koje se dobrovoljno javljaju , uz novcanu nadoknadu , za surogat majku , a jos vise je parova koji trazi surogat majke . Vidim da je vecina vas uzrujana zbog ovog topica , da ga smatra nehumanim , ali ja sam se samo javila da vam kazem je to realnost i da mi , koji smo u svijetu neplodnosti i sterilnosti shvatamo to kao neku sansu da imamo dijete . Realnost je : surogat majka ne nosi svoje dijete . To dijete nije njeno CEDO , nema njene gene, Surogatstvo ne predstavlja odricanje od svog djeteta . Bioloska majka je zena cija je jajna celija .Ta cinjenica je veoma vazna i zbog te cinjenice zene se i odlucuju biti surogat majke . Kako i zasto se neke zene odluce da budu surogat majke je veoma slozeno pitanje , a odgovor je jos slozeniji . Da bi dobili taj odgovor morate biti par godina u " tom filmu "
Jos malo o realnosti : u nekim zemljama, zena koja treba ide na npr. 3 IVF , ako donira svoje jajne celije moze ( od zavisnosti broja i kvalitete ) da dobije popust za sljedece postupke ili cak besplatne postupke , a to parovima puno znaci jer borba protiv neplodnosti je jako skupa . Isto tako postoje i banke sperme . Vjerovatno je i to bilo ljudima u pocetku cudno , mozda i glupo ili nehumano , ali eto hvala danasnjoj medicini - postoje .
Vjerujte mi , prije pet godina imala sam isto misljenje kao neki od vas . Mislila sam da neke stvari nikad ne bih uradila , mislila sam da nikad sebi necu zabosti iglu u stomak , ali eto ....stvari se mjenjaju , a zelja za djetetom je jaca od svega . Jos uvijek nisam razmisljala o surogat majci kao najboljem rijesenju za mene , ali ako se ikad odlucim za tako nesto , ta surogat majka ce morati proci odredjene analize .
Zato nemojte se brinuti , zene koje nude svoje materice preko oglasa su realnost danasnjice i sasvim normalna stvar . Samo 20 % od zena koje se jave za surogat majku bude prihvaceno , jer te zene prolaze kroz beskrajne analize ukljucujuci i kompletnu istoriju bolesti od malena , kao i posao , zanimanja , boja ociju , boja koze , nacionalnost . Nije to bas tako jednostavno ni na brzinu kao sto neki zamisljaju .
Neplodnost je stanje koje se lijeci isto kao i bolan zub ili slabo srce . Svi bi mi voljeli prirodno , u sumici da zacnemo svoju djecu . Na zalost , nekima ne ide od ruke tako lako . I isto kao sto vi odete pa ugradite porculance ( sto ja ne bih nikad ) tako neko ode i pristane na surogat majku .
Psiholski aspekt surogat majke je veoma diskutabilan i najvise se posmatra da bi se izbjegli kasniji problemi . Surogat majka je konstantno posjecivana od strane psihologa i strucnjaka , kako bi taj period prosao sto manje stresno . Kompletna situacija je veoma slozena i zato su surogat majke najcesce zene koje su u bliskim odnosima sa neplodnim parovima i koje su godinama posmatrale njihovu patnju i bol , ali nije rijetkost ni izbor nepoznate zene, preko oglasa , da bude surogat majka .
Eto , od mene toliko , nisam imala namjeru nikoga da vrijedjam ili nesto da pametujem , ali rekoh eto da imate informaciju iz prve ruke , kako mi , koji smo neplodni , gledamo na ovo . Vecini vas je sve ovo cudno i odvratno , mozda bi i meni bilo da gledam vasim ocima .Neko je spomenuo PRIRODU i pustanje da ona odradi taj posao sto u prevodu znaci " ako ne mozes prirodno da imas djecu - ne treba ni da ih imas " sto je najveca glupost ikad izrecena i protiv takvih izjava se doktori i pacijenti MPO moraju boriti svaki dan . Ako je do prirode , cemu medicina uopste , zasto ugradjivati metalne zglobove , pejsmejkere ? Zasto se ne prepustiti prirodi ? Vjerovatno zato sto , da smo se prepustali prirodi , jos uvijek bi bili u pecinama , zene ne bi dozivljavale orgazam ( jer je to bio grijeh ) , a zivotni vijek ljudi bi bio 35 godina .
Na zalost ili na srecu , iskustvo je svetiljka koja sija samo onome ko je nosi ...
mozda bih pristala da budem surogat majka detetu moga brat. I pre mi je jasnija varijanta da to bude neko iz familije ili tako neka bliska osoba, a ne potpuni stranac
sooper post.....
Zelim da se osvrnem na komentar o medicini kakve veze to ima sa orgazmima zar mislite da zene nisu dozivljavale orgazem dok nije postojala medicina zar mislite da se ljudi nisu ranije radjali bez medicnske pomoci i dragih medicinskih stucnjaka i uopste odakle vama ideja da su ljudi ziveli 35 godina da nisu mozda i postali od majmuna,u celoj prici niko nikad ne pominje Boga i njegovu nameru za svakog ponaosob nego svi znaju istoriju geografiju medicinu itd.sto me zgrazava,priroda i jeste zaduzena da sve dobro funkiconise neam preciznijeg sata i ako je nesto pokvareno priroda moze i da popravi ako hocete prirodom da nazovete Boga tj ako ne verujete u njegovo postojanje sto imate pravo!Imam jos jednu nedumicu sprovode se testovi surogat majki sve do boje ociju a to genetski nije njhovo dete tu nesto nema logike ....:shock::shock::shock::shock:![]()
Evo opet ja . Pokusacu da odgovorim na ova pitanja postavljena u " jednom dahu "
Prvo , orgazam naravno nema veze sa medicinom , ali sam ga navela jer je nekad zenski orgazam smatran "grijehom od Boga , a kod ljudi " i nije bio dozvoljen zenama . Taj grijeh pravdan je pogresnim citiranjem nekih vjerskih knjiga itd. da ne ulazim vise u to - oni koji malo vise poznaju istoriju znaju o cemu pricam .
Drugo , tacno je zene su radjale bez medicinske pomoci , ali nisu mogle da ostanu trudne bez medicinske pomoci ili je taj proces dugo trajao . Nekad se isto tako vjerovalo da su zene jedini krivci za neostanak u drugom stanju , a da je udio muskaraca u tome nikakav , pa smo dobili visestruke zenidbe muskaraca kojima je svaka zena " jalova " Pa smo dobili samoubistva , ubistva i godine patnje bez djece , a ta zena je mozda imala neki malecki problem koji bi se vrlo lako rijesio da je postajala sadasnje medicinsko znanje i tehnologija .
Trece , nigdje nisam rekla da se sprovode genetski testovi , nego sam spomenula analize sprovedene nad buducom surogat majkom . Prva analiza je ona vrsena od para koji sam bira surogat majku . Neki parovi idu to toga da ako im se ne svidja boja ociju , nacionalnost , boja koze, socijalni status , mjesto stanovanja , zaposlenje , potencijalne surogat majke , a sa kojom su se sreli preko oglasa , oni je nece izabrati .Ako je izaberu onda slijede analize doktora po pitanju zdravstvenog stanja , ovulacije , istorije bolesti itd.
I peto , najvaznije , ja vjerujem u Boga , sudbinu , vjerujem u prirodu , ali dok god mi Bog licno ne kaze da je grijeh to sto se borim da imam dijete , ja cu da se borim , jer ljudima koji imaju svoju djecu ili jos ne planiraju da imaju svoju djecu - a govore mi da treba da odustanem - ne znam zasto , ali nekako ne vjerujem ...
I da ..prosjecni ljudski zivotni vijek jeste nekad bio 35 godina . Zaboravljas ( ili nisi znala ) da su ljudi nekad umirali od upale pluca , tuberkuloze , kuge , pa i od porodjaja nekad naravno . Razvojem medicne , eto uspio se kroz vjekove produziti prosjecan zivotni vijek , a ocigledno se to i Bogu svidjelo pa nam je dato da danas jedan prosjecan zivot traje 75 godina .
I da ne duzim vise jer mogu ja ovdje da pricam i objasnjavam , ovo su osjetljive teme , nekima izuzetno vazne i emotivne i nije mi do preubedjivanja ili nesto slicno . Postujem svacije misljenje . Imam prijateljicu kojoj vjera ( katolicka ) brani vjestacku oplodnju i ona ne zeli da se upusta u to i ja to postujem .Isto tako ona je meni navela svoje razloge , ali me ne vrijedja i ne napada zato sto ja trazim medicinski potpomognutu oplodnju .
Uvijek je bilo ljudi koji su neskromno se pozivajuci na Boga davali sebi pravo da sude . Uvijek je bilo onih koji se nisu usudjivali da iskoriste ono sto nam je Bog dao , a to je mozak . Po tome se razlikujemo od ostalih zivotinja . Mislim da nam je taj mozak dat s razlogom jer i on je dio prirode , a moze puno toga da sprijeci ili barem popravi kasnije .
ali dok god mi Bog licno ne kaze da je grijeh to sto se borim da imam dijete , ja cu da se borim
... koliko god da se tebi čini humanim ovaj gest, razmisli, kakva bi ti to bila osoba/majka kada bi za novac prodala svoje dete :shock:
Да наставим претходни пост:Biti majka ne podrazumeva krvno srodstvo.... Biti majka znači voleti nekog bezuslovno....pružati mu podrušku bezuslovno.....davati mu slobodu bezuslovno....
Majka je ona koja te brani od Babaroge u ormaru, koja bira sa tobom poklon za prvu simpatiju, koja zna zašto si tužan ali te ništa ne pita jer ne želi da ugrozi tvoju privatnost..... Njoj ne poveravaš sve svoje tajne....ali joj govoriš ono što nikome ne bi rekao....
Да наставим претходни пост:
Бити нечије дете не значи бити зачет нечијом спермом у нечијој јајној ћелији. СВАКО дете може бити НАШЕ дете ако смо спремни да му пружимо љубав, подршку, да му посветимо своје време и бригу, а не само дете зачето нашом јајном ћелијом и сперматозоидима нашег мужа!
Има много напуштене деце која чезну зе нечијом љубављу, деце којима бисмо могле да будемо ПРАВЕ МАЈКЕ, без обзира на то што нису наш генетски материјал...а ми силујемо природу и трошимо огромне паре само да бисмо се баш МИ размножили!
Значи, није нам стало до тога да пружимо љубав детету, него до тога да ТРАЈЕМО кроз наш генетски материјал...
Има много напуштене деце која чезну зе нечијом љубављу, деце којима бисмо могле да будемо ПРАВЕ МАЈКЕ, без обзира на то што нису наш генетски материјал...а ми силујемо природу и трошимо огромне паре само да бисмо се баш МИ размножили!
Значи, није нам стало до тога да пружимо љубав детету, него до тога да ТРАЈЕМО кроз наш генетски материјал...
Има много напуштене деце која чезну зе нечијом љубављу, деце којима бисмо могле да будемо ПРАВЕ МАЈКЕ, без обзира на то што нису наш генетски материјал....